Gå til innhold

Westen

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Westen

  1. Pass, penger, piller og pilletter?

    For min del er de fire P-er: Pass, penger, piller (VANNRENSEPILLER) og (p)billetter.

     

    Var nettopp i asia på backpacking og fylte vann et par steder jeg sikkert ikke burde fylt (kunne ikke kjøpe vann akkurat der). Har aldri følt følt oss dårligere. Hele gjengen var nede i flere dager.

     

    Fra nå av skal jeg alltid ha med meg vannrensetabletter. Koster bare 129 kroner for 100 stykk uansett. Billig forsikring å alltid ha noen slike i bagasjen bare i tilfelle. Man vet aldri når man får bruk for dem. Veier bare noen få gram så står ikke på vekten heller. Da er det bare viljen igjen :p

  2. Når jeg skal koke bruker jeg en gassbrenner i titan. Veier en 45-gram (1/5-del av Primus Omnilite TI) og passer rett i en liten turkopp, da har du et komplett kokesett.

    Nå er ikke denne noe for å ha i bilen eller koke suppe til en hel familie, men for å lage deg en kopp kaffe eller koke porsjonssuppe på tur er den helt perfekt. Flott også som backup-brenner da den ikke veier noen ting og tar null plass.

    Fire maple lettvektsbrenner hos allrando.no. De spesialiserer seg på lettvektsutstyr og turprodukter i titan.

     

    Nå fokuserer jeg på å ha minst mulig vekt i sekken når jeg går på tur. Om man ikke har prøvd, det er utrolig hvor mye lettere det er å gå i fjellet når man totalt drasser på 10-15kg mindre totalt i sekken.

     

    Var veldig skeptisk til lettvektstankegangen, men etter å ha gått i Besseggen med en kamerat i fjor sommer så jeg raskt hvor mye mer sliten jeg ble enn han, selv jeg som er sprekere :p

  3. Utrolig spennende prosjekt du har gående!

    Mine tanker:

    Å leve helt av naturen uten noen egne forsyninger kan jeg med sikkerhet si vil være nærmest umulig vinterstid. På sommeren ja, men når snøen laver ned skal det ikke mye til før dette kan bli virkelig vanskelig, og også farlig hvis du skulle skade deg.

     

    Det essensielle for overlevelse er ild, vann, mat og husly.

     

    Hva jeg ville tatt med som et minimum:

    Generelt om utstyr: Velg no-nonsense produkter med god kvalitet, gå for det aller enkleste. Mindre kompliserte produkter gir færre ting som kan gå galt.

    Ild: Et godt tennstål, gjerne flere da de kan forsvinne hvis man er uheldig. Et tips er å feste en orange paracordline på stålet eller lignende for å gjøre det godt synlig hvis det faller på bakken f.eks blant busker eller snø. Ellers ville jeg øvd på å gjøre opp ild med en hånd, hvis du f.eks skulle skade armen i en situasjon du trenger varme. Kjøp fra f.eks. http://firesteel.com/

    Vann: Det er viktig at du koker alt vannet ditt, da det kan være bakterier der som slår deg ut. Her er det også viktig å ha backup som for eksempel vannrensetabletter. Ikke gå for sugerør- eller pumpetyper som renser vannet. Ja, med riktig vedlikehold kan de rense mye vann, men de kan også gå i stykker, og de virker ikke veldig godt i kulda.. Jeg kjøper mine fra www.allrando.no, er de rimeligste jeg vet om. Knallgod kvalitet. Da får du de for 1,29 kr. stykk, 1 liter renset vann pr tablett, samme som NATO og Røde Kors bruker: http://www.allrando.no/collections/turutstyr/products/oasis-vannrensetabletter-100-pakning

    Mat: Her ville jeg definitivt gått for tørrmat i poser, gjerne pakket sammen i harde plastbeholdere som kan lukkes hermetisk. Da er du garantert å holde det tørt, samt at du unngår å punktere dem. Kjøp rimelige poser i kvanta hos f. eks. Coop.

    Husly: Du skal bygge deg en bolig for et år. Du skal også ha MYE brensel, som betyr at du trenger riktig redskap; Øks, sag og kniv. Mange vil kanskje tenke at du kun trenger øks, men hvis du skal kutte mye, som man gjerne gjør i en overlevelsessituasjon er sag veien å gå. Ikke gå for de små sagene, kjør på med den store røde. Ellers synes jeg Fiskars X-serie av økser er de desidert beste. God kvalitet, og ikke så gale på vekt heller da de har skaft i komposittmateriale. Når det gjelder kniv ville jeg valgt en god samekniv, ikke kjøp den rimelige hos de store kjedene, de er masseproduserte med dårlig stål, handle fra en som smir disse. F.eks fra Strømeng, disse varer en livstid.

     

    Førstehjelp ser jeg du nevner selv. Ikke ta med en førstehjelpspute beregnet på bil eller lignende, ta med et stort førstehjelpssett med minimum det du trenger for å pleie deg selv for ett år. Husk også enkeltmannspakker og tourniquet for å stoppe blødninger, det kan redde liv om man er langt fra folk.

     

    Lykke til! :)

  4. Noen ganger er cpu ca 70grader varm men stabilt ligger den ca på 50grader. Er ikke det i varmeste laget!?

    8885026[/snapback]

    Du er åpenbart en av de heldige. Min Macbook ligger på rundt 60-65c ved vanlig bruk og oppimot 90c ved load. Min har overlevd, så det vil nok din og;)

     

    Mvh

  5. Er litt usikker på å teste den siden jeg bruker en lånemac (grunnet min harddisk ikke ble funnet på den andre), og jeg har ikke lyst å teste på en mac som jeg må levere tilbake senere.

     

    Hvis noen andre har lyst prøve det, så er det på eget ansvar... :ermm:

    7674030[/snapback]

    Ville ikke anbefalt deg å bruke dette programmet, der er tross alt en grunn til at apple ikke har implementert denne funskjonen selv. Dette programmet kan lett påføre din macbook betydelige skader over tid, selv ved moderat bruk. Grunnen til dette er at deler av varmen luftes gjennom tastaturet, som da vil trekke rett opp i skjermen, ikke å anbefale med andre ord;)

  6. Steike, nå kjør det i fingrene etter å bestille. Det var knallbillig. Jeg har lyst på den selv om jeg lovet meg selv å vente med neste LCD-TV til jeg får 1920x1080 til en bra pris.

    6721704[/snapback]

    Blir ikke 1366x768 litt i underkant ved 40 tommer? Tror nok heller jeg ville slått til på Funai 32" LCD til kun 4995!

  7. Håper egentlig på noe rundt 5k :)

     

    Spørs om noen vil kjøpe den da... kanskje ta å legge den ute på qxl, eller er finn bedre når det gjelder laptopper?

    6675080[/snapback]

    Finn er helt klart best. En kamerat av meg solgte nettop en 1år gammel HP laptop for 8500,-. Selv ga han 10000,- for den :p

     

    Du slippper også unna med kun 25 kroner i annonseavgift hos Finn.no, mens du hos qxl må regne med å betale rundt 200,- for alle avgifter, og de er ikke få!

  8. Jeg har M85, S6, og C6. Låter jo ok, litt lite musikalske fronter, da lyden fort drukner litt i bassen. Tror M65 og en sub vil være et mye bedre valg, men jeg er ikke sikker. En ting du må vite, er den sinnsyke størrelsen på center.. Passer ikke inn i et rack hvis det er det du har planer om:)

    6633078[/snapback]

    Har du prøvd å tette igjen bassportene med skumgummi? Det burde hjelpe en del tror jeg. Angående senteren så havner nok den over tv'en ja, hvis det blir aktuelt med et Dynavoice sett. Snuser for tiden litt på Dali Suite serien og, men det blir jo en litt annen prisklasse...

  9. Ja. Tror jeg heller går for et par Dynavoice F6. Lyd og bilde har gitt disse høyttalerne veldig god kritikk. De koster kun 995, og Lyd & Bilde mener de spiller som en høyttaler til 4-5 tusen.

     

    Fikk forresten svar fra komplett istad, og han jeg snakka med sa at han hadde kjeftet på innkjøpssjefen og han skulle legge ut spesifikasjoner på høyttalerne. De hadde fått flere slike mail fra andre kunder..

    6468233[/snapback]

    Dynavoicene er nok veldig gode de, men jeg kunne tenkt meg en noe større høyttaler.

    Uansett, rart at komplett legger ut en høyttaler for salg uten noen som helst spesifikasjoner, bortsett fra en omtrentlig vekt, og det til og med under et "Superweekend" tilbud, der profileringen er såpass høy. Føler meg nesten snytt! Kan ikke tenke meg at noen kjøpte dette settet uten å vite omtrentlig hva de gikk for. Oppfordrer komplett til å kjøre et tilbud på denne høyttaleren igjen når de får oppdatert spesifikasjonene;)

    Hej

     

    Informationen om denna nya högtalare läggs ut på hemsidan, när den har kommit in på lager. Har i dagsläget ingen leveransdatum.

     

    MVH

     

    JWS International AB

    Tel: 0346-14995

    Hehe, fader. Trodde dette var en modell på vei ut, men denne mailen avkrefter jo dette ganske greit:P Egentlig litt rart at komplett får inn denne høyttaleren før produsenten selv, og at de i tillegg ikke kan gi deg noen spesifikasjoner, det er litt spesielt. Men det kan vel skyldes konkurranse i forhold til andre produsenter eller noe slikt...

×
×
  • Opprett ny...