Gå til innhold

Argyros

Medlemmer
  • Innlegg

    466
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Argyros

  1. Om du lander på LX-15 så har jeg et strøkent eksemplar som vurderes solgt, om det kan være av interesse..?

     

    Jeg kjøpte LX-15 i slutten av 2016 etter denne artikkelen, diskusjonen og litt fundering frem og tilbake på mine behov for kommende langreise.

    Det ble brukt mye på turen i 2016/2017, men på grunn av en feil i objektivet (ble tidlig oppdaget urenheter inni mellom linsene, uten at det fremkom merkbart på bildene heldigvis) ble det reklammert på så snart jeg var tilbake i Norge midten av 2017. Dvs jeg reklamerte og fikk avklart tidligere, men kunne ikke sende inn før jeg var tilbake fra tur pga lithium-batteriet osv..

    Det jeg fikk i erstatning har derimot på grunn av sykdom blitt lite brukt. Er ikke 100% sikker på om jeg fikk helt nytt kamera eller kun linsehuset ble skiftet, men det ser umåtelig nytt ut når jeg sjekker det nå og vil tro det hadde vært mer tydelig preg av bruk selv om jeg farte fint med det de 6 månedene jeg var på reisefot. Ta kontakt om det er interessant, så kan jeg sende mer bilder av det osv..

  2. En stund siden denne testen nå, men tenker bare å sjekke her med evt andre eiere, har dere opplevd/erfaring med lignende:

    1. Ved strømtilkobling kommer det mikrovibrasjon/ elektrostatisk-magnetisk av noe slag eller 'skitten strøm' i chassis, særlig bak skjermen og overkant av touchpad ?
    Jeg spurte Asus om dette var et kjent problem med f.eks. strømadapteret f.eks. ved strømuttak som ligger i øvre grense av 220-240VAC (har f.eks. i hovedbolig 237VAC i stikket, og problemet har sett ut til å være varierende merkbart på forskjellige lokasjoner, uten at jeg har målt strømuttaket rundtom da..). Fikk da beskjed om at hele maskinen måtte sendes inn for test, og da jeg akkurat skulle på en lenger reise var det ikke så aktuelt da, og nå etter 1 år ca så virker det som dette problemet har dempet seg en del..
     

    2. Støy: Siden den er vifteløs skulle man jo tro den også var lydløs, men det har vist seg å ikke være tilfelle for mitt eksemplar i det minste. Til tider er det plagsom hissing og knitring, og legger man hodet ned mot midten av tastaturet er dette alltid hørbart (ikke for eldre, men det er vel pga høyfrekvensen man mister med alderen..)

    Hadde vært interessant å vite om det er flere som opplever eller har opplevd disse problemene med maskinen - eller om jeg har fått en mandagsmaskin :-|

  3. Fant ikke noe om datapakke på kontantkort eller chili europa, er ikke nevnt i prislista. De har datapakke i abonnement lista, og laveste til 89,- med 0.5GB, så skjønner jeg leste litt feil ovenfor.. Ja det er gjerne rimeligste alternativet der ute nå da om man vil ha en pakke med fri bruk og nok data.. den ekstra strupingen om man ikke aktivt kjøper ekstra pakke er veldig bra !

     

     

    Eneste kontantabonnementet jeg ser hos talkmore koster 3.99 per MB med makspris 39,- per dag..

    Kanskje datapakkene er gjemt https://talkmore.no/priser#ng

  4. Varer datapakkene hos chili over 30mnd?
    Ellers er det nok like greit å kjøre 1GB abonnementet hos Komplett Mobil - men som du sier det er farlig å gi eldre abonnement uten makspris eller struping, så da må hvertfall mobilen stilen inn godt nok til å stoppe evt overbruk..

    Får sjekke talkmore og chili, tar gjerne imot flere forslag.

    Ser også chess har 0,99 per MB på kontantkort, og makspris 20kr per dag.. 20kr per dag blir fort dyrt ved lengre uforstående bruk også, men ved 99 øre per MB skal det hvertfall litt mer bruk til - selv om det ikke skal mer til enn en eller annen oppdatering som plutselig fjerner kravet om wifi for oppdater i google play eller andre happenings før det blir en dyr måned.

  5. Min bestemor kom nettopp og viste noe lignende melding, samtidig som hun lurte på om vi kunne slå på så hun kan få snap av oldebarna utenom når hun er på wifi.

    Da fant jeg at i det nye telenor kontant hun er flyttet over på så er det makspris på kr 10,- per dag i data, men samtidig 10kr per MB!

    For henne som har brukt ~20kr mnd med telenor kontant priser uten data, så går nå jakten i å finne et kontakt abonnement uten absurde datapriser.. Ellers er vel Komplett sitt rimeligste til 125,- beste løsning.. Skal ikke mange snap til per dag for at totalkosten blir 300 kr mnd med 10kr per MB..

  6.  

    Asus-maskinene er fine de, men de sliter litt med én ting: viftestøy.

     

    Det kommer veldig ann på modellen. Noen av dem har jo ikke vifter. Kjæresten kjøpte en rimelig Asus 15 tommer og den bråker en del. Min 13 tommer som var dobbelt så dyr (13.000,-) Er helt støyfri ved daglig bruk. 

     

    Jeg har UX305CA 13,3" fra Asus som er vifteløs - deilig å slippe viftestøyen, men har likevel vurdert å reklamere da den både har elektrostøy (kan være vel så plagsomt) og statisk-elektrisk/"skittenstrøm" i chassis (særlig på baksiden av panelet, men også rundt touchpad) og det er vel ikke meningen at det skal være slik .... Prøvde å kontkte support for å høre om de kjente til problemet og evt kunne sende nytt adapter om det er der feilen ligger, men fikk beskjed at hele maskinen må sendes inn og da er det jo full formatering og lenger tid uten laptop som er noe kjedelig når det er eneste pc'n for tida.. :-/

  7. Hei.

     

    Ser tråden begynner å bli litt gammel, men bare lurer litt på dere andre som har hatt X2 (eller X3) i lengre tid, brukte dere de "comply premium sport foarm ear tips" og hvor lenge holdt de i tilfelle?

     

    Jeg kjøpte mine X2 i desember og fant tidlig ut at det mest behagelige for meg var å bruke foam small uten de vinge-greiene, da satt det greit og isolerte passelig. Men etter bare én måneds bruk begynte disse forma å gå i oppløsning :-/
    Så har i ettertiden prøvd å få bra fit med silicone og evt vingene, men ikke funnet helt det ideelle hverken over eller under øret der..

     

    Får man kjøpt nye foam tupper eller er det egentlig mening de skal holde lenger?

  8. For å svare meg selv litt..

    Ser ut til at KomplettMobil har det mest konkurransedyktige tilbudet for utenlandsbruk for øyeblikket, i det minste for oss som klarer oss med 1 GB, kanskje 3GB, og gjerne også ikke ønsker  å betale ekstra når man er i Norge.

     

    Tillegg på kr 80,- per mnd for utenlandsbruket inkludert, men man skal tydeligvis kunne skru av og på når som helst og kun betalte 2,70 kr per utenlandsdag. Samtidig koster 1GB abonnementet kun 119,- til norsk bruk, ikke stort mer enn 99,- hos Ice - men da altså mulighet å få brukt det på reise også for et passelig tillegg :)

    Må sjekke at de ikke har noe langtidsklauser e.l. for langt utenlandsopphold, ellers ser det ut til at det blir det på meg.

  9. Takk for utfyllende informasjon og diskusjon rundt de forskjellige roamingtilbudene, det blir jo bare mer og mer komplisert å finne passende abonnement..

    Skal til Spania (kanariøeyen) nesten to hele måneder desember-januar, er det kun Telia som har slik maksgrense på 45 dager eller er det flere jeg evt må styre unna/være obs på slik begrensning?

    ..Har fra før Ice til 99,- i mnd som egentlig holder plenti når jeg er i Norge, men de har jo ingen type datapakke for utenlandsbruk og tenker det kan være greit å slippe tenke så mye på databruk mens jeg er der - selv om  EU-prisene har blitt bedre enn norgespriser på data når man betaler per MB da.

  10. Gikk meg litt vill i hele CRM-skogen og fant ikke noe som passet helt til det vi trenger uten at man binder seg til diverse månedlige kostnader per bruker osv og samtidig må utvide funksjonaliteten, så ser ut til at løsningen blir å få noe laget fra bunnen.

     

    Er egentlig ikke veldig komplisert det vi skal ha, men trenger noe utvidet ift produktvariasjoner og tilbudskalkyler.

    Men ser ut til at vi da like gjerne kan ta en litt større kostnad i forkant med bedre kontroll til å kunne utvide og endre etter hvert som behovene melder seg.

     

    Sjekket ut Odoo, men ser ut som det kun er 'enkle produkter' der også, med mindre det er basefunksjon og de lett kan ekspanderes til å ha variasjoner og funksjoner for produkter (med og uten pristillegg) ?

    Har fått ordnet produktspekteret vårt over på normalisert form og nesten ferdig med systembeskrivelse, men programmeringen av nettsystemet må jeg bestille fra noen med mer kompetanse på det området ..

  11. Håper Parrot kommer med Zik 4 i desember.

    Gått og siklet på Zik 3 en stund nå, men så kjipt å betale full pris for noe som har vært ute til samme pris i et år når jeg antar nye kommer i november - og da er det vel batteritid vi kan forvente mest bedring i..

     

    Edit: Ser at multicom introduserte zik 3 til lavere pris for litt over en uke siden, ikke fått det med meg før jeg sjekket nå.

  12. Takk for svarene :)

     

    Vet ikke om hun har pakket ut enda. Var litt lite benchmark å finne på denne nyere og sikkert lite omtalte AMD'n, så tenkte evt å kjøre noe egne benchmarks for å sammenligne med det som finnes på 4405U..

     

    Men om det ikke hersker noen tvil om at den andre ikke bare er like god, men faktisk bedre(?), så er det vel bare å levere tilbake som Emancipate foreslår.

     

    Hvordan vil forøvrig 4405U fungere til typisk kontor, nettleser og veldig simpel bilde 'redigering' og filmklipp-sammenkobling (tipper om det blir gjort i det hele tatt, så er det mest å spleise småklipp e.l.). Jeg foreslo de burde ha minst 8gb ram og SSD disk, men fra denne annonserte så er jeg usikker på cpu'n om den vil bli en plagsom flaskehals også til daglig bruk, eller kun litt treigt når filmer skal rendres ut e.l. Når det kun er snakk om klipp og lim for filmfiler, så er det vel helst etter man er ferdig og filmen skal sluttgjøres at cpu'n blir flaskehals og det tar litt vel lang tid ?

  13. Takk for sammenligningen, men hvordan er A6-6310 ift A6-9210? (Ser 6310 er fra 2014..)

     

    Ja dette blir en famili-PC mest for å samle familiebilder, småklipp film osv. Pittelitt redigering eller klippe samme filmsnutter, og ellers enkel surfing og kontorbruk. De har jobb-pc utenom og den skal ikke brukes til spill - en del år enda til småungene trenger noe utover nettbrettene det går i nå til dags..

     

    Til eget bruk ville jeg nok gått for noe kraftigere ja, hvertfall til en 15.6" 2kg PC..

     

    Men hovedspørsmålet er egentlig om de har betalt mer for noe dårligere/likt

  14. Hei.

     

    Søsteren min var innom Expert i dag for å kjøpe annonsert HP Pavilion 15-AU009NO til kr 3989,-
    Hvor SSD og RAM så bra ut for deres behov, men var litt skeptisk til om cpu'n vil bli en plagsom flaskehals.

    (https://www.expert.no/data/datamaskiner/barbare-datamaskiner/hp-pavilion-15-au009no-156-laptop/p-384192/?utm_source=DM_2016&utm_medium=DM&utm_campaign=DM_Uke30)

     

    Butikken hadde ikke denne inne, men klarte istedet å få solgt dem HP Pavilion 15-AW020NO for 4900,-

    (https://www.expert.no/data/datamaskiner/barbare-datamaskiner/hp-pavilion-15-aw020no-156-laptop/p-384203/?q=15-aw020).

    Selgeren sa også at den annonserte laptopen hadde veldig svak cpu (vet ikke hva min søster evt har sagt i forkant..), og insisterte på at denne CPU'n fra AMD var mye bedre. Vanlig pris ligger på 5699,-

     

     

    Jeg prøvde å søke etter benchmarks for disse CPUene for å sammenligne, men det eneste direkte sammenlignbare jeg fant er tester hos primatelabs på lenovo yoga.
    4405U: https://browser.primatelabs.com/geekbench3/7340903

    A6-9210: https://browser.primatelabs.com/geekbench3/5877908

     

    Fra dette ser det jo ut som AMD'n er et dårligere valg enn 4405U ..?

     

    Noe jeg misser her?

    A6-9210 har gjerne bedre grafikkdel som ikke kommer frem i disse testene?

    ...men det jeg finner om 7. generasjon APUene til AMD er det A8 som sammenlignes som potensielt bedre enn 4405U.

     

    Noen med peiling som kan si hva som er det bedre valget her?

    Er det verdt å betale mer for A6-9210 eller har hun blitt fleeca av en selger som gjerne ikke hadde peil og så seg blind på ghz?

     

  15.  

    Ingen som skal kommentere miljøhensyn oppi dette tullet?

     

    Det må da være svært lite miljøvennlig å produsere et batteri som er 25% større enn det som brukes - båte i produksjon og økt vekt som drasses rundt hele levetida.

    Man får fortsatt en del fordeler av det større batteriet. Batteriet vil vare betydelig lengre. Om batteriet hadde faktisk vært 60 kWh ville det kanskje måtte byttes i løpet av levetiden, mens et batteri på 75 kWh vil trolig ikke måtte byttes i løpet av levetiden. Altså er det ikke nødvendigvis noen økt miljøpåvirkning av å installere et større batteri enn det som gjøres tilgjengelig for brukeren.

     

    I tillegg vil brukeren få bedre ladehastighet, og muligheten til å oppgradere batteripakken relativt enkelt ved f.eks endret jobbsituasjon. Altså er det jo ett attraktivt alternativ for kjøpere. Da får man flere elbiler på veien, noe som er bedre for miljøet enn at folk fortsetter med fossilbiler.

    Enig med en som skrev her at dette må skyldes dårlig salg, og selvfølgelig et håp om at kunder da kan ta seg råd til en rimeligere nå og så skape en kontantstrøm etter hvert som kunder oppgraderer - men den oppgraderingen blir vel da på sett og vis finansiert av de som ikke oppgraderer og overbetaler for prisen når de kjøper 60kWh sperret versjon..?

     

    Forklaringen til en som peker på svak krone er jo noe rar, da dette er noe som foreløbig ikke er tilgjengelig for norske kunder..

    Det at de introduserer flere modeller har nok mer med at de ser at produksjonen kan skaleres opp raskere enn forutsatt.

     

    Tidligere har planen vært å skalere opp til 2000 biler per uke (kombinert Model S og Model X), mens ved forrige kvartalsrapport ble denne planen oppjustert til at de skal avslutte året med en produksjon på 2400 biler per uke. Med økt produksjon trenger de større etterspørsel, og da er det logisk å introdusere en billigere versjon. Om de 400 bilene ekstra i uken vil være salg av basisversjonen, og marginen er 15% i stedet for 25% som på de andre versjonene, så med en salgspris på 74k USD/bil vil de få inn ca 4,4 mill USD ekstra i uken.

     

    På sikt vil de også potensielt kunne få inn ytterligere 3,6 mill USD på de basisversjon-bilene som blir produsert på en uke.

     

     

    Mulig du er inne på noe med holdbarhet og ladetid på batteriet, med mindre de siste 15kWh er sperret og alltid oppladet..?

    Det kan jo være software-sperren er slik at batteriet ikke kan komme under 15kWh ladning, så da vil effekten motsatt bli at man må ekstra-lade fordi batteriet har et større energisvinn over tid når bilen ikke er i bruk? (vet ikke om det har særlig signifikans på dagens batterier). Vi vet heller ikke om 'døde celler' vil bli erstattet av de andre cellene underveis, eller om man havner i en situasjon etter noen år hvor man blir tvunget til å oppgradere for å ta i bruk flere fungerende celler istedet for å måtte bytte ut batteriet - høres mer økonomisk ut for Tesla..

  16. Ingen som skal kommentere miljøhensyn oppi dette tullet?

     

    Det må da være svært lite miljøvennlig å produsere et batteri som er 25% større enn det som brukes - båte i produksjon og økt vekt som drasses rundt hele levetida..

     

    Enig med en som skrev her at dette må skyldes dårlig salg, og selvfølgelig et håp om at kunder da kan ta seg råd til en rimeligere nå og så skape en kontantstrøm etter hvert som kunder oppgraderer - men den oppgraderingen blir vel da på sett og vis finansiert av de som ikke oppgraderer og overbetaler for prisen når de kjøper 60kWh sperret versjon..?

     

    Forklaringen til en som peker på svak krone er jo noe rar, da dette er noe som foreløbig ikke er tilgjengelig for norske kunder..

  17. Hei ipconfig.

     

    Kom du frem til noe fornuftig ift opensource CRM?

    Jeg har akkurat begynt å sette meg inn i dette, så hadde vært interessant å diskutere litt pro/con for de forskjellige alternativene.

    Tenkte egentlig å starte fra scratch med php/python og benytte freelancer der jeg ikke strekker til selv, da vi egentlig ikke trenger alt funksjonaliteten i et CRM. Samtidig kan det jo være veldig nyttig. Eventuelt sette sammen et system vha RoR gems osv hvor vi også kanskje får en bedre kontroll og forståelse for hvordan ting er skrudd sammen og kan lettere gjøre endringer/utvidelser og hyre inn hjelp på det vi ikke har kompetanse til å ta selv.

     

    Det store spørsmålet med valg av CRM er tilpassning for de mer firmaspesifikke behov, som å integrere egen side for selgere å sette opp et bestillingsskjema med kalkulasjoner og sammenligninger av produkter, besparelser osv - bruker per i dag Excel som kalkulator for dette per idag og forenklet 'database', som så lager bestillingsoppsett med kalkulasjoner, tilbudsdokument og utkast i outlook (om selgeren benytter ms office) - men må få automatisert og sentralisert det hele på web for å strømlinje prosessen mer og særlig ved oppdatering av excel-dokumentet er det en hassle å spre dette til selger og diverse system de evt kjører når antall selgere øker.

     

     

    Ser du ikke fikk noe respons siden april, forhåpentligvis kan noen flere bidra med erfaringer også..

  18.  

    Testet disse i dag. Overrasket over lyden, og bestemte meg for å kjøpe de, selv til den forferdelig høyre prisen. Eller det var frem til jeg kom på å teste ekstern lekkasje. Middels høyt volum, og jeg kunne høre musikken når noen andre hadde de på seg. Det er skuffende på et produkt til 4000 kr. Jeg burde kanskje ikke bry meg om å "plage" andre med min musikk, men det burde virkelig være bedre på et så dyrt headsett.

     

    Ser ingen nevner det, så er mulig det bare er jeg som kresen.

    Det er jo et hodesett først og fremst laget for å fjerne støy ombord på fly, så da er ikke ekstern lekkasje det som ligger fremst i hodet på de som utvikler hodesettet.

     

    Det er gjerne samme tunnelsyntankegangen som gjør at man heller ikke kan skru av ANC?

     

    Dette headsettet har ikke en niche kun for flypassasjerer, men blir nok brukt til alle former for kollektiv reise og andre sjenerende omgivelser. Er jo greit om de rundt deg ikke hører at du lytter til "pust inn ... pust ut ... pust inn ..."

  19. Takk for oppklaringen.

     

    Jeg har mye å lære på kamerafronten.

     

    Hadde et Samsung NX300, men solgte det da jeg fant at det ikke helt dekket behovene mine og jeg ikke så for meg å styre med flere objektiv - særlig til reise hvor bagasjen skal være minimal. De beste bildene er fra når kameraet er med ;)

     

    Så et høykvalitet kompaktkamera er nok veien å gå enn så lenge, bare klarer ikke bestemme meg for hvilket.

×
×
  • Opprett ny...