Gå til innhold

learntofly

Medlemmer
  • Innlegg

    3 016
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av learntofly

  1. Kjøpte nettopp en Huawei MediaPad M5 10,8". Veldig fornøyd - til en pris langt unna S4...

    Skulle gjerne sett en test av disse to opp mot hverandre, hvor iPad og tas med i regnestykket. Har et brett som synger på siste verset nå, og pr i dag ser jeg for meg m5 og iPad som aktuelle kandidater. S4 priser seg helt bort for meg, men interessant å se hva/om det er bedre enn m5 til mitt bruk.
    • Liker 1
  2. Her blir med andre ord en haug av enheter åpnet for å installere apper fra ukjente kilder. Dette kan bli interessant å se hvordan det utvikler seg. Finnes allerede sider hvor man kan laste ned beta av Fortnite, som selvsagt bare er spam og skadevare.

     

    At man kan ta en diskusjon på hvorvidt 30% til Google/Apple er for høyt er bra, men frykter konsekvensene av denne måten å gjøre det på.

     

    Hadde vært fint om man i det minste kunne ha lastet ned fra Samsung sin egen butikk for de som har telefon derifra, i og med at de tydeligvis har et samarbeid.

    • Liker 8
  3. Jeg er bare mosjonist, så til mitt bruk funger den bra. Hadde jeg vært mer seriøs, så hadde jeg nok sett mer i retning av Garmin.

     

    Hadde en løpetur på ca 9 km sammen med en som har en Garmin klokke av nyere dato. Der skilte det kun marginer på differansen. Får stort sett samme måling når jeg løper faste runder jeg har. GPS virker med andre ord å være bra på min klokke.

     

    Når det gjelder puls, så er nok denne mindre presis enn belte rundt brystet. Er helt ok til mitt bruk, men tror jeg hadde investert i en klokke med eget belte for å få målinger jeg kunne stolt på dersom jeg skulle brukt dette til noe fornuftig.

     

    Jeg strammer reima ett hakk inn når jeg skal trene slik at den sitter godt på hånda.

     

    Alt i alt fornøyd til mitt bruk, men jeg er kun mosjonist som synes det er morsomt med trackingen. Bruker Endomondo på klokka og ikke S health.

  4. Jeg har akkurat kjøpt en Huawei Mate 10 Pro, men så langt er jeg litt halvfornøyd. Den flyter i og for seg bedre enn noen andre Android telefoner jeg har hatt tidligere, men jeg ser også ut den får en del pepper for overdreven batterisparing. Jeg sliter spesielt med en widget som jeg har brukt i årevis - Simple RSS Reader. Jeg har justert innstillingene slik at denne kan kjøre i bakgrunnen, men den oppdaterer allikevel ikke uten restart av telefonen. Noen vil påstå at dette er upraktisk... Er det noen her inne som har hatt de samme problemene, men fikset det?

    Har dessverre ingen god løsning å komme med, men dette er grunnen til at jeg ikke kjøpte Huawei når min gamle P9 tok kvelden. Veldig fornøyd med telefonen hvis man så bort i fra en alt for aggressiv strømsparing. Fant aldri helt ut av det, men håper for din del at det finnes en løsning!
  5. Takker for konstruktive forslag. Skal sjekke den ut.

     

    Kamera er jeg litt skeptisk til. Er vel ikke bare å smelle opp et kamera sånn uten videre midt i et byggefelt, men noterer den. 

     

    Er kun to av de nærmeste naboene som har hund, og de er utenfor mistanke. Tror derfor det er en som holder til lengre unna enn umiddelbar nærhet. Selv om jeg skulle fange den på film, vil det være en jobb å spore opp hvor denne kommer fra. Håper derfor på en løsning som gjør at den i det minste ikke gjør fra seg akkurat der ungene leker, selv om jeg selvsagt veldig gjerne skulle ha fått tak i eier og tatt en prat.

  6. Istedenfor å ta det ut over en uskyldig hund, hør med naboene dine om de har sett noe. Ta det med eier...

    Har da ingen planer om å ta det ut over hunden. Den gjør bare det som er naturlig for den, men jeg ønsker selvsagt ikke at den skal drite hvor ungene mine leker. Skriver ingenting om at jeg skal gjøre noe mot hunden!

     

    Har selvsagt hørt med naboer, men de fleste er på jobb på dagtid. Har heller ikke lyst til å henge ut noen uten å være helt sikker på at det er rett hund/eier.

     

    Det er ikke veldig enkelt å sette opp gjerde, og heller ikke spesielt aktuelt i forholdt til kostnader og at små barn skal håndtere porten. Dette er midt i et boligfelt, og ikke lang ute på landet.

     

    Jeg er bare på jakt etter en måte å få hunden til å snu før den går inn i hagen. Tenkte da på noe som den ikke liker lukten av, og som lærer den å gå andre steder.

     

    Tviler på at jeg kommer på kant med loven av å legge ut noe som lukter så hunden snur, så akkurat det tar jeg med ro. Er ikke uvanlig å gjøre dette med katter og appelsinskall f.eks.

    • Liker 1
  7. Har en litt kjip situasjon hjemme. Er en hund som har funnet ut at hagen vår er perfekt for å gjøre fra seg på. Den gjør det i tillegg rett under ungene sitt huskestativ bare for å toppe herligheten.

     

    Jeg har imidlertid ingen konkret synder i kikkerten, så har ingen eier å konfrontere. Det skjer trolig når vi er på jobb eller andre tidspunkter hvor vi ikke fanger det opp. Har sett spor i snøen i det siste, så det er ingen tvil om at den stadig er oppom.

     

    Mitt spørsmål bli da om det finnes noe middel som kan brukes for å jage bort hunden med? Dette er på plenen, så sterke midler som tar knekken på den er i utgangspunktet ikke ønskelig. Har lest om salmiakk og eddik, men da kan jeg si farvel til grønn plen de neste par årene. Kan til nød spraye det på trappen opp til plenen dersom det ikke finnes andre løsninger. 

     

    Noen som kan hjelpe meg her?

  8. Har du aktivert RCS? Dersom både du og mottaker har aktivert RCS, vil det gå som chatmelidinger og ikke som sms. Du vil da kunne få høy oppløsning på bilder og kan sende videoer via meldinsappen på opp til 100 MB, få lesebekreftelse mm. Det spiser riktignok av datakvoten din.

     

    Hvorfor du ikke mottar meldinger fra denne personen er jeg ikke sikker på, men kan ha andre årsaker også. Kan ikke se at det skal ha noen sammenheng med RCS. Har selv dette aktivert, og det fungerer uten problem.

     

    Du kan lese om RCS her: https://www.digi.no/artikler/telenor-har-lansert-neste-generasjon-sms/396416

  9. Har testet i dag. GPS virker ikke som om spiller så stor rolle. Regner med den ligger i dvale så lenge jeg ikke bruker apper som aktiverer den.

     

    Fra kl 10.00 til 22.00 har jeg gått fra 100% til 57%. Har da hatt "always on" aktivert, og en relativt mørk klokkefront. GPS har vært deaktivert, men har hatt full tilkobling til telefonen via Bluetooth.

     

    Med andre ord er det litt mye å håpe på med to døgn hvis du ønsker å ha klokka på hele tiden.

  10. Min varer i 3 - 4 dager med alt av sensorer slått på. Skjermen slår seg av når jeg ikke ser på den, og slås på når jeg løfter armen opp. Funker fint.

     

    Dersom skjermen står på hele tiden holder den ca en dag. Har ikke testet dette mye, så kan godt tenkes at med en minimalistisk svart urskive så ville man kunne få lengre tid.

×
×
  • Opprett ny...