Gå til innhold

space17

Medlemmer
  • Innlegg

    453
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av space17

  1. Kondensatoren er helt sikkert gåen, men jeg tipper at det mer som også er gåent. Hva slags strømforsyning var det som ble koblet til og hva er det som egentlig skal kobles til? Tenker da på spenningene fra disse strømforsyningene. Hvis det har blitt koblet til en strømforsyning med med mye høyere spenning er jeg redd det kan være veldig mye som er gåent.

     

    space

  2. Ut ifra bildet på din andre link, ser det ut til å være snakk om elektrolyttkondensatorer. Jeg hvis du får tatt noen god bilder av kondensatorene slik at vi kan finne ut hva slags type elektrolyttkondensatorer det er (det finnes ulike "underkatergorier") skal vi nok finne gode erstattinger. Disse vi uansett ikke koste mye så jeg ville ikke vurdert å handle dem fra Ebay hvor du aldri vet hva slags kvalitet det er på dem (dette er ikke et lite filleprosjekt). Finner nok det du trenger hos Elfa.

     

     

     

    space

  3. Å bruke 2 USB-plugger vil halvere spenningstapet i selve tilkoblingspunktet/pluggen. Og meningen er også at man skal hente strøm fra hver usb-modul.

    Hvis du fremdeles får bilde ved å bruke en hub er jo det en løsning, men skjemen vil ikke da skru seg av med PC'n. Dvs. at huben alltid vil trekke strøm hvis ikke det er et rele på kursen du kobler den til. Ekstra usbporter er jo kjekt.

     

     

    space

  4. Jeg tror problemene her skylles to ting:

    1. Du må bruke 2 USB-porter på PC'n for å klare å levere nok strøm.

    2. Du må passe på at du ikke får for stort spenningsfall gjennom ledningen.

     

    Siden orginalkabelen ikke er lang nok ville jeg gjort følgende for å løse dette problemet:

     

    Mod den orginale kabelen: Forleng den ved å skjøte inn kraftigere sett med ledere. Her er det viktig at de strømførende lederene er kraftige nok slik at spenningsfallet ikke blir for stort. 4 meter ledning (egentlig 2x4=8 meter leder) er langt å sende 1 ampere strøm uten noe særlig spenningstap. Lederne i vanlige USB/nettverksleninger vil nok ikke klare dette da de har for lite tverrsnitt. En mulighet er å lage en kable med flere parallellkoblede ledere for +5V og GND, og et tvistet par for Data+/-. Alternativ kan man bruke annet tverrsnitt på lederne som fører strøm.

     

     

     

    space

  5. Hva er det du vil fram til egentlig? Det vi driver med her er kvalifisert gjetting og ikke noe mer.

    Er en motstand på ~400 ohm et dårlig valg? Ville du valgt annerledes? Kan motstanden velges på en bedre måte?

    Til og med de minste 0402-LEDsene tåler 25 mA.

    Istedet for å gnåle om at vi sannsynligvis har valgt feil motstand, hvorfor ikke komme med en konstruktiv tilbakemelding?

     

    Må si meg veldig enig i dette.

     

     

    Valget på 560 ohm synes jeg virker fornuftig. Ville kanskje ha valgt 1000 ohm selv hvis ikke lysdioden var veldig lyssvake.

     

     

    space

  6. Backup kondensatorene som er nevnt her er laget på en helt annen måte enn de som benyttes til bilstereo. De er bittesmå og har meget høy indre motstand slik at kortslutning ikke er farlig på samme måte. 1F som selges hos Elfa har en indre motstand på 30 Ohm. Korslutning av denne ved full spenning (5V) vil kun føre til 17 mA strøm, og ca. 1W varme.

     

    Dog har det kommet noen "supercapasitors" med lav indre motstand på markedet som mye lavere indre motstand.

     

     

    space

  7. Tror nok du helt skal glemmne solceller, i alle fall til å begynne med. Utbytte fra solceller er meget magert i forhold til oppgitt effekt. Man må i tilfelle regne med kanskje 20 ganger mer makseffekt fra solcelleanlegget enn gjennomsnittlig forbruk. Da snakker man om et stort uhåndterlig solcelleanlegg.

    Jeg vil tro at den enkleste og billigste løsningen vil være blybatterier som må byttes ettersom de tømmes. Et par fritidsbatterier på 60Ah vil trolig drive dette ganske lenge. Et står i anlegget mens det andre står hjemme til lading. Det blir selvfølgelig noen kilo å flytte på ved behov, men det vil bli relativt skjelden med 50Ah kapasitet.

     

     

    space

  8. Fuktigheten til lufta i rommet vil bestemmes av fuktigheten til luften som kommer inn i rommet. Uansett om man har over eller undertrykk må lufta komme fra en plass, og det er i 99,999% av gangene fra uteluften. For luft ved 25 grader, må den relative luftfuktigheten ligge under 20% for at det ikke skal oppstå kondens på utside av et glass med isvann. Om sommeren vil fuktigheten stort sett ligger høyere enn dette. Vanlig relativ luftfuktighet til uteluft i norge er 50% til 90% avhengig av plassering i landet og tid på døgnet.

     

     

    Så lenge alle flater har temperaturer over duggpunktstemperaturen vil man aldri oppleve å få kondens.

     

     

    space

  9. Med mindre man har avfukter/befukter i rommet bestemmes vannmengden i lufta av værforholdene ute. Generelt gjelder det at jo varmere vær det er jo mer fuktighet er det i lufta. Regnvær gir selvfølgelig også høy luftfuktighet hvis ikke det er veldig kaldt.

     

    Velger man å bruke vann i fra springen må man være 110% sikker på at det ikke vil kunne oppstå lekasje.

     

     

    space

  10. Enig Zalo. Hvis det er riktige spesifikasjoner for den orginale kondensatoren er nok forskjellen noe i overkant. Vi vet ikke noe sikkert om kravene som stilles i den aktuelle applikasjonen, men det er nok trolig at den jeg først foreslo kjapt ville gå varm.

    En alternativ mulighet kan være å bestille den største kondensatoren som fysisk får plass med lavest ESR og høyest rippelstrøm. Men med de som selges hos Elfa vil man likevell ikke komme opp på nivå med den orginale med mindre man parallellkobler to eller tre stk som vil kreve litt kreativ lodding.

     

     

    space

  11. 5 mm LEDs som skal lyse lenge, f.eks. skilt som står på kontinuerlig, bør ikke kjøres på full lysstyrke om man ønsker å holde nogen lunde samme lysstyrke over lengre tid. Dette pga. at de har notorisk dårlig holdbarhet ved denne belastningen ved at lysutbyttet synker fort. Driv dem heller på 50%. Da vil di holde lysstyrken mye lenger. Lysstyrken vil være mer enn 50% selv om de belastes med 50%.

     

     

    space

×
×
  • Opprett ny...