Gå til innhold

Agg

Medlemmer
  • Innlegg

    457
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Agg

  1. Hver modul er i utgangspunktet stand alone, du velger selv hvilke du ønsker å kjøpe, men alle kan spilles sammen med de andre. En person med bare Balck Shark-modulen kan f.eks spille sammen med en person som bare har Warthog-modulen (A-10), men de vil da bare kunne fly de maskinene som er i modulene de har kjøpt. Så hvis du kjøper Black Shark nå så må du også kjøpe A-10-modulen når den kommer, hvis du ønsker å fly A-10, hvis ikke kan du vente til det kommer en annen modul som du er interessert i.

  2. DCS ser så sinnsykt fett ut. Erfaringer? Flytyper?
    Bare Ka-50 Black Shark for øyeblikket. Planen er at de skal gi ut nye moduler med nye fly sånn ca hver niende måned, det neste i rekken er A-10.

     

    Ja, erfaringer med DCS, hva skal man si? Det er den mest realistiske helikoptersimuleringer for hjemme-pcer noensinne... Det er så sinnsykt mange små detaljer at du vil ikke tro det, alt av knapper og systemer i cockpiten er modelert og realistisk simulert, den har tilogmed en treveisbryter for vindusviskere :p

     

    Hvis den eneste erfaringen man har med helikoptere er fra FS (slik det var for min del), så må man mer eller mindre starte helt på scratch. Det er veldig mange ting man må tenke på i DCS som ikke er simulert i FS, manøvre med høy eller lav g-load kan fort føre til at rotorene treffer hverandre, en hard landing vil ofte ødelegge understellet, glemmer man å skru av parking break før man lander punkterer hjulene, glemmer man å skru på anti-ice på motorene og rotorene når man flyr høyt vil det sakte men sikkert bygge seg opp et islag som gir deg en overraskelse etterhvert :p

     

    Kampsituasjoner er også realistisk gjengitt, og alle våpensystemer er realistisk modellert. La oss f.eks si at man skal ta ut en tank med en Vikhr (det er basically Black Sharkens hovedvåpen, et laserstyrt antitank-missil), da bør man først og fremst plassere seg i et hover et stykke unna målet (ai-enheter ser deg lettere hvis du flyr rundt med lys på, dropper flares osv) så må man skru på laseren (en bryter på venstre side i cockpiten), velge hvaslags mål som skal tas ut, i dette tilfellet er det et moving ground target (en knapp også den på venstre side), for enkelthets skyld skrur vi på auto turn to target (det gjør at helikopteret automatisk snur seg mot målet), så skrur vi på Shkval-displayet (en liten skjerm rett under HUDen hvor man finner og låser mål), til slutt velger vi hvilket våpen vi skal bruke, og skrur på master arm. Nå kan vi scanne hele området ved å se på Shkval-displayet og finne målet vi skal ta ut, når vi finner det låser vi laseren på det, auto turn to target gjør slik at helikopteret automatisk snur seg mot målet, så er det bare å fyre av missilen når man ser en "C" på HUDen.

     

    Vil absolutt anbefale alle som er interesserte i simulatorer å ta en titt på DCS, det er allerede en fantastisk simulator og kommer bare til å bli bedre og bedre etterhvert som nye fly og helikoptere legges til.

  3. Joda, den de bruker rundt om på airshows kjører Falcon 4, trodde du mente den som pilotene trener på, for den er "litt" mer high tech ;)

     

    Synd at Falcon 4 er den eneste F-16-simulatoren på markedet, med diverse mods som Open Falcon osv. så er den jo relativt bra til å være ti år gammel, men det hadde gjort seg med en litt mer up to date F-16-simulator for hjemme-pcer. Man kan jo alltids fly Aerosoft sin F-16 i FSX, men det blir aldri helt det samme... Det kommer jo heldigvis en F-16-modul til DCS etterhvert, men det er nok langt inn i fremtiden.

  4. Vet du om noen bra combat-sim'er da Gal?
    DCS: Black Shark. Endelig finnes det en kampsimulator som setter alt annet i skammekroken. Black Shark er tidenes mest realistiske helikoptersimulering, alle systemer er simulerte og det er mye å sette seg inn i. I tillegg vil det bli utgitt nye modulere, med nye fly, til DCS sånn ca hver niende måned (neste på plakaten er A-10, etter det følger Apache, F-16 og Hind).

     

    FS er jo artig nok det, men personlig har jeg aldri hatt noen interesse av å sitte og fly i ei rett linje i ti timer i strekk, og andre fly enn airliners til FS er ofte svært lite realistiske... Aerosoft sin F-16 er vel det beste jagerflyet som er gitt ut til FS, men selv det er litt "bob, bob".

     

    Galexon: Forsvaret bruker ikke Falcon 4, simulatoren som de drar med seg rundt på airshows er bare en helt enkel fake cockpit med et HOTAS Cougar-oppsett og er bare for rekrutteringsformål.

  5. Nja, tenkte på det, men Kojima har vært ganske tro mot Sony (med unntak av noen småspill hist og her), så jeg ser det som ganske sannsynlig at det er snakk om flere Playstation-spill ;)

     

    Forøvrig ble jo Payton ansatt blant annet for å hjelpe til med vinkle MGS4 mer mot det vestlige markedet, og jeg kan ikke si at jeg syns spillet led av det :)

  6. Ja, jeg angrer på at jeg kjøpte en Wii...

    Jeg kjøpte den på lanseringsdagen sammen med "Zelda: Twilight Princess" (og selvfølgelig "Wii Sports") og hadde stor tro på konsollen, men 2007 kom og gikk uten at det hadde kommet noen nye spill som jeg fant interessante. I mars 2008 kom "No More Heroes", og jeg kunne børste støvet av Wiien. "No More Heroes" var knall, men det var også det eneste interessante Wii-spillet i 2008...

     

    Jeg prøvde "Super Mario Galaxy" da det kom, men det falt ikke i smak, og ikke gidder jeg kjøpe remakes av spill jeg har spilt på PS2 eller Gamecube bare for å kunne vifte med Wii-moten heller.

     

    Hadde det ikke vært for "No More Heroes 2" og et eventuelt nytt "Zelda"-spill så hadde jeg kvittet meg med hele konsollen.

  7. Nei, jeg angrer på ingen måte på kjøpet. Jeg kjøpte en Wii på lanseringsdagen i 2006, som min første konsoll siden Nintendo 64, men etter måneder med bare uinteressante spill (og uten noen interessante spill på vei) bestemte jeg meg for å kjøpe en PS3 tidlig på sommeren i 2007. Det var vel strengt tatt ikke så veldig mange spennende spill ute til PS3 på det tidspunktet heller, men jeg hadde aldri PS2, så jeg kjøpte en haug med PS2-spill billig og spilte igjennom dem. Og spillåret 2008 har vært fantastisk med MGS4, GTA4 og LittleBigPlanet, jeg har faktisk aldri kjøpt så mange spill som etter at jeg fikk meg PS3.

     

    I tillegg bruker jeg Tversity til å streame filmer og serier fra pcen og er strålende fornøyd med det også :)

  8. Nja, i utgangspunktet så skulle Black Shark være en utvidelse av Lock-On (på linje med Flaming Cliffs), men man besluttet å gjøre Black Shark til den første modulen i DCS (Digital Combat Simulator). Planen er at ED skal gi ut en ny DCS-modul hver niende måned, disse modulene inkluderer nye maskiner som man kan fly (den neste modulen er en A-10-modul). DCS bygger på den samme teknologien som ligger bak Lock-On, men mye er forandret, blant annet har man clickable cockpits nå, noe man ikke hadde i Lock-On. Jeg vil absolutt anbefale DCS, bare husk at det tar litt tid å komme inn i ting, og husk at rotorene kan treffe hverandre hvis du er litt for hardhendt med manøvreringen ;)

  9. Nope, det finnes ingen demo. Og sjansene for at det dukker opp en demo er også ganske små.

     

    Jeg forstår dog at om man ikke er spesielt interessert i simulatorer så er ikke DCS et spill man har lyst til å kjøpe uprøvd, for det er sannsynligvis den mest avanserte simulatoren som er laget for hjemme-pcer. Dog er realismen veldig scalable, man kan tilogmed spille i "game mode" om man ønsker, da slipper man å forholde seg til noen av de avanserte systemene.

  10. Ser bra ut på disse bilene. Skal være fra us psn, men er ikke sikker på om det er sant.
    Det ser jo ikke dårlig ut, for all del, men jeg vil også si at det ikke legitimerer "HOLY HOLY HOLY FUCKING HELL!!!!"-kommentarene til Jaffe... Riktignok sa han at det ikke var dette han ble vist, men i såfall var det jo teit å vise denne traileren i stedet for det de viste Jaffe.
  11. God of War traileren var skuffende saker, og ihvertfall langt ifra Jaffes kommentar om at det så ut som et levende maleri... Nå kan selvfølgelig traileren være fra en gammel build og at spillet i dag ser ganske annerledes ut, det er i det minste lov å håpe...

  12. Det er jo en litt spesiell bransje Funcom befinner seg i, og som det blir sagt med så mange hentet inn fra utlandet er det ikke merkelig at funcom ikke har alt på sitt rene i forhold til norsk arbeidmiljø lov.

     

    Synes det egentlig er litt synd at de blir svertet på denne måten vi ser i Dagbladet, da det er liten tvil om at Funcom burde være en lukerativ arbeidsplass med rom for mye utvikling og læring. Serlig for nyutdannede.

    Ja, jo, det er kanskje en spesiell bransje, men andre utviklere klarer jo fint å unngå å ta livet av de ansatte, så det er vel ingen unnskyldning?

     

    Det som er synd er at Funcom er den eneste utvikleren av internasjonalt kaliber her i landet, og i så måte blir det eneste alternativet for folk som har lyst til å jobbe med spill, men som kanskje ikke har lyst til å flytte utenlands...

  13. MGS4 uten tvil, jeg har aldri hatt så høye forventninger til et spill før, og ihvertfall ikke opplevd at forventningene har blitt innfridd. Når folk klager på sci-fi og merkelige karakterer i MGS4 så er det for min del et godt tegn på at de enten ikke har spilt de tidligere spillene, eller ikke forstått de tidligere spillene. Det er ting som alltid har vært sterkt representert i MGS-universet, så det burde ikke komme som noen overraskelse i MGS4 heller...

  14. Filmer koster MYE mer enn spill å lage, har flere personer involvert, men selges for 1/3-1/4 av hva spillene gjør.. hvorfor?

     

    Den gjennomsnittlige film har vel ikke like lang underholdningstid som et spill, har det vel? ;-)

     

    En film kan ofte gi deg mye mer enn et spill. Filmer kan prege deg i ettertid, spill glemmer du fort og du tenker sjelden mer enn at spillet var fett. Hvis du har sett en film endrer du kanskje syn på verden, det er gjerne et budskap i filmer. Spill er som oftest ren underholdning.

    Da tør jeg påstå at du har spilt veldig lite spill...
×
×
  • Opprett ny...