Gå til innhold

Hoppesagåsa

Medlemmer
  • Innlegg

    767
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hoppesagåsa

  1. Har funnet ut av det. Sleit litt med å programmer over serieporten. Løsningen ble som følger etter å ha kompilert ønsket kode til heksdesimalt:

     

    stk500 koblet til seriellport /dev/ttyS1
    
    avrdude -p m16 -c stk500 -P /dev/ttyS1 -e -U flash:w:myproject.hex
    

  2. Cdrom'en har tatt kvelden og jeg ønsker derfor å installere ubuntu fra harddisken. Installasjonsprogrammet starter jeg gjennom lilo. Problemet oppstår imidlertid når installeren begynner å søke etter CD, som jeg nettopp vil at den ikke skal. Ser ingen steder jeg kan velge kilde for installasjon. Lar det seg i det hele tatt gjøre?

  3. Jeg formulerte meg litt klønete. De nevnte lib's er ikke påkrevd for å installere eller kompilere gnompad2, men de er påkrevd for at gnomd2 skal funke skikkelig. Mao er det ikke sikkert de ble installert sammen med gnomad2 på maskinen din. Har du sjekket at de faktisk er innstallert og ikke bare anntar at pakkeprogrammet tok seg av det?

  4. Da jeg ikke har noen brenner, pleier jeg å installere distroer fra en fat32 partisjon. Men hvordan gjør jeg det med kubuntu? Har lagt initrd.gz og vmlinuz i /boot slik at installeren kan startes fra lilo. Installeren starter opp, men hvordan får jeg fortalt den at den skal installere fra harddisken og ikke fra cdrom?

  5. Jeg har hatt tilsvarende problemer siden firefox kom. Og nå har jaggu problemet dukket opp i den siste versjonen av Mozilla også. Se mine tidligere tråder om dette. Har fremdeles ikke løst problemet, og er stygt redd for at det er gecko-relatert. Har derfor gått helt over til Konqueror som er rask og glimrende nettleser. Og den fungerer utmerket med flash!

  6. Flott med tilbakemeldinger, men som fryktet forslår jo de fleste Opera. 2*4 cm reklame er og forblir for mye på en gammel 17" . Ellers så har jeg jo alltid hatt et øye til Konqueror. Hvorfor bruker ikke flere den (til tross for at den krever KDE) ? Er den sikker nok mon tro?

    Det må da finnes noe annet snadder der ute enn Firefox og Opera! Vi hadde jo riktig nok mozilla og netscape, men de har jo begge blitt bortplassert på gamlehjem for å dø.

  7. Noen andre som har lagt merke til at at dersom musapila befinner seg over et område med flash i Firefox, så funker ikke hjulet på musa eller tastaturet lenger? Prøv selv med f.eks en alt + piltast (en klar favoritt snarvei).

     

    Dette kommer i tillegg til alt det andre jeg tidligere har klagd på

     

    - Flash gjør sider usannsynlig treige

    - Bookmarks slettes helt uten videre.

    - Programmet har alt for ofte en stygg tendens til å henge seg i flere sekunder.

    (ofte når man trykker i adressefeltet for å taste inn en ny adresse. veldig plagsomt)

    - Avslutter gjerne seg selv når du minst trenger det.

    - Spiser opp CPU'en

     

    Med andre ord; jeg er drittlei og vil nå skifte nettleser. Fyr løs med forslag! Det må da finnes andre gode løsninger det ute som gir god brukervennelighet, stabilitet og god sikkerhet, (ikke opera, for mye stæsj)

  8. Nå er ikke jeg noen sikkerhetsekspert, men la gå:

     

    Men la oss si du er logget i X som root, og surfer litt rundt på nettet med Firefox. La det videre være en alvorlig feil i Firefox, slik at når du besøker www.abcdefg.com så kan tenktet hackere på webserveren utnytte denne feilen. Siden Firefox kjøres som root, vil Firefox isegselv også ha rootrettigheter. Dermed kan hackere i verste fall f.eks utslette maskinen din og sette fyr på skjermen.

     

    Hadde du derimot vært logget inn som bruker, ville ikke Firefox hatt root-rettigheter, og kunne heller ikke gjort noe jævelskap på maskinen din.

     

    Og hvilken nytte har en vanlig Desktopbruker av å være logget root i det store og det hele? Stort sett installering av programmer og litt småmekking på diverse configurasjonsfiler.

    Og av overnevnte årsaker bruker man derfor konsoll og en enkel tekstbehandler (f.eks pico) og IKKE X.

  9. Hørt noe av Thelonious Monk?

    for eksempel Monk's Dream cd'en :)

    Thelonius Monk bør absolutt sjekkes ut! Jeg anbefaler særlig "Criss Cross". Den viser på en "lettfattlig" måte hvordan han på sitt karakteristiske vis radbrekke standard jazzprogresjoner.

     

    Her er mine 5 cents:

     

    Miles Davis - "Kind of Blue", "E.S.P"

     

    John Coltrane - "Giant Steps", "Love Supreme"

     

    Django Reinhardt - alt sammen

     

    Wes Montgomery - Gitarlegende, alt han ga ut ør han ble blakk, f.eks "Giant of Jazz". Sjekk ut låter som "Four on six", "Tear it Down", "Full House", "Round Midnight", "Impressions", "Delirium"

     

    Art Blakey - "Out of the Past", "Is Jazz". Dette er en trommis du MÅ sjekke ut!

    Benny Goodman & Charlie Christian - Enda en gitarlegnde, Christian var 20 år forut for sin tid.

     

    Billie Holiday - Her kan det meste anbefales.

     

    Jan Johansson - "Jazz På Svenska" - Dette er mannen bak Pippi Langstrømpe sangen (!)

     

    Freddie Roach - "Good Move!", hammond for alle penga.

     

    Robert Normann - Norsk! Er du gammel nok så husker du en eldre herre med gitar i pausene på NRK. Django Reinhardt hadde faktisk Normann som forbilde på slutten karrieren sin! Det sier virkelig sitt om hvor stor denne mannen faktisk var!

     

    Jeg kunne fortsatt i en evighet, men gir meg her!

  10. Selvsagt...*kremt*...

     

    Men så var det å sette gridsize da, for den er alt for stor. Leste et sted at jeg kan legge til 'DesktopGridSpacing=x,y' i ~/.kde/share/config/kdeglobals under

    [DesktopIcons]. Men av en eller annen grunn overskrives den fila og setningen fjernes når jeg starte opp KDE på nytt.

     

    Noen forslag?

×
×
  • Opprett ny...