Gå til innhold

rolfmm

Medlemmer
  • Innlegg

    1 290
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rolfmm

  1. Finns det noen nett-tjeneste der jeg kan legge bokmerkene mine istedet for (eller i tillegg til) i nettleseren.  Jeg bruker to ulike nettlesere (ikke spør hvorfor!) og har PC'er på tre forskjellige steder. Så det hadde vært veldig smidigt å kunne bokmerke kryss av PC'er og nettlesere. (Og om jeg sitter ved svogeren min sin PC kunne jeg også kommet til bokemerkene.)

  2. Jeg kjenner jo andre som har facebook. Men det er kanskje bedre å spør her. Jeg har i utgangspunktet ikke ønske om å ha Facebook-konto. Men ser at en og annen gang så skjer det noe der som berører ens nettverk av bekjente, som en selv også skulle ha deltatt litt på.

     

    Har greid til nå å skygge unna Facebook da jeg i fra starten av har syntes at det kan være unødvendig og at det har en god del svake sider.

     

    Hvordan kan man på best mulig måte få til en så anonym profil som mulig? Hva må en vokte seg for i denne sammenheng?

     

    Blir man tvungen til å la være å poste svar på Facebook for å ikke skulle rapporteres?

     

    Oppsummert, så kunne det ha vært en sjelden gang nyttig å lest andres vegger uten å delta for mye i Facebook. Går dette an?

     

     

    Facebook fungere i enkle trekk sånn:

     

    Du må ha en profil. Der må du oppgi et minimum av info, restesten er frivillig. Du behøver ikke bilde. du kan ikke lese andres vegger om de ikke poster offentlig. Dette er et valg du kan gjøre på hver posting, om du vil poste offentlig eller bare til venner. Jeg tror de fleste gjør det siste. Så i hovedsak kan du bare lese på veggen til dine 'venner'. Jeg kaller det ikke venner, jeg kaller det heller 'følgere', som de bruker på Twitter. Facebook er hva du gjør det til. (Facebook startet jo som et nettverk bland studenter.)
     
    Start: Du kan opperette en profil med et minimum av info om deg sjøl. Så kan du få deg 5-6 'venner', f.eks. virkelige venner som er på facebook, bror/søstera di, fetteren din eller hvem du vil. Om du poster noe nå kan bare disse 5-6 se hva du skriver, og du kan bare se hva disse skriver. Men profilen din forblir offentlig. Det kan hende du kan skjule den også, men ikke som jeg vet. Så hvem som helst på Facebook kan søke opp ditt navn. Men uten bilde og mye info er du ganske anonym. Og heter Ola Olsen i tillegg, ja da er reddet  :D
     
    Så skal du 'snoke' på andres vegger må nok være 'venn' med de  ;) 
×
×
  • Opprett ny...