Gå til innhold

superdigg

Medlemmer
  • Innlegg

    711
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av superdigg

  1. Hei,

     

    skal kjøpe dslr men er fryktlig usikker på hva jeg skal kjøpe og er usikker på hvilke "feller" jeg bør unngå.

     

    Har sett på Sony A300 som er fornuftskjøpet samt Nikon D90 m/18-105 VR som er det jeg hadde kjøpt hvis fornuften legges til side. Finnes jo en del modeller i mellom disse også for så vidt men er faktisk usikker på hvilken retning jeg bør gå. I utgangspunktet ser jeg det som en fordel å ha AF-motor og bildestabilisator i huset, derfor disse modellene (gjør jo at Sony'n kan brukes med eldre/rimelige Konica/Minolta f.eks).

     

    Kameraet vil bli brukt til mye familiebilder og mye ute. Kjører mye ski så det bør funke til å ta bilder når det er mye hvitt også. Liveview må ikke være verdens beste men jeg vil gjerne ha det.

     

    Kommentarer på disse to og tips om evt andre mottas med takk!

  2. Hei!

     

    Trenger litt hjelp til å velge noen komponenter til en fil-server. Oppdaget den gamle fil-serveren (440bx-basert) ikke tar SATA-kontrolleren jeg kjøpte pga at hovedkortet er PCI 2.1 og kontrollerkortet støtter 2.3 og 2.2.

     

    Uansett: Trenger ikke dyre sakene for å kjøre en filserver men hovedkortet må nesten ha PCI 2.2 eller 2.3 støtte (burde være de fleste). Utover dette bør det være PATA-støtte.

     

    Med andre ord:

    - Hovedkort

    - CPU/kjøler

    - Minne

     

    Tak: 1000,- men målet er så lite som mulig :)

  3. N95 er vel ingen dedikert GPS-mobil.

    7985710[/snapback]

    Jeg bare stusset litt på formuleringen siden vi har vist om N95 lenge. Om det betydde at den hadde en annen løsning, eller bare at journalisten er litt ivrig.

     

    AKIRA

    7986017[/snapback]

     

     

    Hvis du leser hva snubbel skriver i DENNE tråden, så virker det som om N95 sin gps ikke er så kraftig som navigator. Man må montere den helt oppe i ruta på bilen for å få signal og tastaruret må være ute.

     

    På navigator skal vistnok ikke dette være nødvendig. Man skal få signal uansett hvor man monterer den i bilen.

    7986490[/snapback]

    Kan da ikke stemme! De må jo ha fikset på dette til den kommer på markedet. Ellers betyr det jo at N95 er ubrukelig så snart man går inn i en allé el.

  4. Ved kjøp av bil uten tilstandsrapport (typisk privat kjøp) kan det være greit å hente inn hjelp fra noen andre om man ikke har stålpeil på bil - selv om serviceheftet er prikkfritt.

     

    Sånn jeg ser det er NAF kjøpstest og If Bruktbilgaranti 2 ganske gode løsninger. Er det noen som har erfaringer med (eller meninger om) 1 eller begge?

  5. Jeg er på jakt etter ny bil - VW Passat TDI 02 og nyere. I min prisklasse har mange av bilene gått 100'-'150' km.

     

    Har en bil som har gått så mye gått for "mye"? Den ene bilen jeg har tittet på har stått i garasje og har webasto motorvarmer, langkjørt og har gått over 140'. Er liksom usikker på om jeg bør ligge unna eller om det er et reelt alternativ med en bil som har kjørt så langt?

  6. Har et spørsmål jeg håper noen kloke hoder kan svare på:

     

    Jeg har sett meg ut en bil jeg har lyst på men er usikker på hvordan jeg skal gå frem siden heftelsene på bilen er større enn salgsprisen. Dette betyr jo at selger ikke kan dekke heftelsene med det han får inn på bilen. "Mellomlegget" eller hva jeg skal kalle det er på ca 60.000.

     

    Noen tips til hvordan jeg skal angripe dette?

    7199875[/snapback]

     

    Hey.

     

    Mener du at du betaler kun kjøpssummen og tidligere eier betaler heftelsene, eller skal du betale kjøpsum + heftelser??

     

    Hvis det er du som skal betale begge bør jo den "totale" summen være tilsvarende listepris eller forventet bruktpris. kanskje litt rimligere hvis du får merarbeid rundt kjøpet.

     

    Greb

    7200032[/snapback]

    Jeg har fint lite planer om å betale kjøpesum + heftelser - det blir dyrt he he. Men som Marvil sier det er det sikkert en god løsning å be selger løse inn det som er utover kjøpesum for så å betale ned resten av heftelsen og skrive kontrakt på at bilen selges fri for heftelser. Takker for tips!

  7. Har et spørsmål jeg håper noen kloke hoder kan svare på:

     

    Jeg har sett meg ut en bil jeg har lyst på men er usikker på hvordan jeg skal gå frem siden heftelsene på bilen er større enn salgsprisen. Dette betyr jo at selger ikke kan dekke heftelsene med det han får inn på bilen. "Mellomlegget" eller hva jeg skal kalle det er på ca 60.000.

     

    Noen tips til hvordan jeg skal angripe dette?

  8. Som tema sier så lurer jeg på hvem som har klart radio og mp3 best av Nokia (både S. 40 og S. 60) og SE.

     

    Så vidt jeg vet så er det vel bare SE som har RDS - spørsmålet er hvorvidt det har noen betydning i det daglige?

     

    Overføring av mp3 - noen forskjeller her?

     

    Lydkvalitet generelt (mulig individuelle forskjeller er så store at det er umulig å si)?

  9. Som bmwm3 her må du bare ta et valg, og du blir nok fornøyd Uansett :)

     

    vent med å bestemm deg til W850i er ute.. Så kan du evt teste den i en butikk ;)

    6917580[/snapback]

     

    Godt poeng, sitter vel på gjerdet litt til. Får vel vente til jeg får "trøkka" litt på de mobilene det gjelder.

  10. Som emnet sier så vurderer jeg disse telefonene. Nå er vel strengt tatt ingen av disse to på markedet enda men tipper flere av dere kan gjøre en "qualified guess" likevel.

     

    Spesifikasjonene teknisk er jo omtrent like sett bort ifra at Nokia har EDGE og linsedeksel. EDGE er faktisk et stort pluss i og med at det ikke er 3G-dekning på hytta. Nå tar jeg det for gitt at alle problemene 6280 har ikke er til stede i 6288.

     

    Noen grunner til å velge den ene fremfor den andre sett bort fra preferanser? Regner vel med at musikkdelen på W850 er hakket mer polert enn på 6288 og at det følger med bedre hodetelefoner.

     

    Alle tips/meninger tas i mot med takk!

     

    Til slutt: Må innrømme at jeg vurderer W810 også, er vel en tusenlapp å spare samt bedre kamera. Åssen måler denne opp mot de andre ellers?

  11. Hva skal man med mellomklasse skjermkort på Mac? Er det noe særlig utvalg av moderne 3D-spill som funker på Mac?

     

    Går det forresten an å innstallere et annet OS på disse?

     

    awold: Plasser to stk vanlige 4:3-skjermer ved siden av hverandre så får du 2,66:1. Kanskje ikke helt det samme med en diger stolpe midt i synsfeltet men.

    6818868[/snapback]

     

    Mellomklasse skjermkort er ikke så dumt når man - som du spør - kan innstallere Windows også. Med nyeste versjon av BootCamp er iSight støttet i Windows også og er blitt en fantastisk flott windows-maskin også.

×
×
  • Opprett ny...