Gå til innhold

reidar76

Medlemmer
  • Innlegg

    237
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av reidar76

  1. Husk at Microsoft og Apple har ulike måter å oppgi diskplass og filstørrelser på.

     

    Microsoft Windows benytter desimalsystemet, mens Apple oppgir tilgjengelig diskplass basert på binærtsystem.

     

    For å lage en lang historie kort. Hvis du f.eks. bruker filutforskeren i Windows og ser på størrelsen til noen videofiler og finner ut at disse til sammen er f.eks. 19 GB. Og så ser du at du har 20 GB tilgjengelig på din Mac eller iPad. Hvis du prøver å kopiere disse over vil det ikke være nok plass pga. forskjellen i hvordan diskplass oppgis.

     

    Tommelfingerregelen er at 1 GB på mac/ios er 0,9 GB på Windows.

     

    Detaljer kan leses her:

    http://www.zdnet.com...ace-7000011009/

     

    Apple endret måten de oppgav diskplass i 2009 (sikkert av markedsføringshensyn).

    Les mer på Apples egne nettsider: http://support.apple.com/kb/TS2419

    (NB! Apple blokkerer Windows 8, Internet Explorer versjon 10. Må bruke annen nettleser eller fake user agent string Tips: F12, toolsmenyen)

  2. Her var det en del merkelig formuleringer, synes jeg.

     

    Faktum er at VLC er tilgjengelig både på iOS, Android, Mac, Linux, Symbian. Versjonen for Windows har vært en forsømt sak, og gjeldende versjon baserer seg på brukergrensesnitt designretningslinjene fra Windows 3.x tiden på tidlig 90-tallet. Nyeste versjon av VLC er optimalisert for Windows XP fra 2001.

     

    Selv om det fremdeles er mulig å kjøre VLC under Windows 8, er det på høy tid VLC oppdateres for den nye Windows API-en og at grensesnittet kommer i samsvar med det nye designet.

     

    Jeg synes dette virker lovende, og jeg ser frem til endelig versjon. Tilsvarende burde bli gjort for en rekke andre programmer. Jeg savner oppdaterte Windows 8 versjoner av Spotify, WiMP, uTorrent mv.

     

    Og en annen ting: Windows 8 og Windows RT er så godt som identiske. Windows 8 og Windows RT kan kjøre alle de samme applikasjonene som er skrevet for nye Windows.

     

    Den eneste vesentlige forskjellen er at Microsoft i RT-versjonen har kuttet støtte for installasjon av tredjeparts programmer inni desktop applikasjonen. Installasjon av "desktop-plugins" krever sertifikat fra Microsoft. En jailbreak er derimot tilgjengelig som gjør det mulig å installere åpen kildekode programvare (pga. rekompilering er nødvendig). En rekke programmer er tilgjengelig på nettet.

     

     

     

    • Liker 2
  3. Her var det mange misforståelser, trolig pga. den uklare saken til HW.

     

    Hotmail.com har byttet navn til Outlook.com. I forbindelse med navnebyttet har det blitt et nytt design på den gamle traveren. Du kan nå også velge om du ønsker Outlook.com adresse eller om du vil fortsette med Hotmail.com adressen som din primære adresse. Velger du ny, kommer mail til din gamle adresse i en egen innboks, og du må oppgi [email protected] som brukernavn når du logger på. Det er kun nettsidene med det gamle designet som etter hvert vil legges ned.

     

    Messenger chatte-nettverket legges ikke ned. Det er faktisk slik at Messenger serverne tar over all Skype trafikken i tillegg. Det er klienten med flere navn: "MSN Messenger", "Windows Messenger" og "Live Messenger" som opphører på Windows 7 og tidligere. Det er mao. Microsoft som rydder i gammel programvare på sine eldre versjoner av Windows. Windows 8 har sin nye messenger klient integrert. For brukere av Windows 7 og tidligere kan man fortsatt chatte på Messenger, men nå med Skype som klient. Om tredjepartsklienter blir blokkert i denne prosessen er usikkert, men jeg antar at Microsoft vil benytte den anledningen.

     

    Skype har sin egen klient på Windows 8, i tillegg til den integrerte messenger klienten. Man kan derimot chatte med både skype og messenger kontakter fra begge, i tillegg til også facebook kontakter på sistnevnte.

     

    Messenger .Net Services er kjempesentralt i Windows 8. Det er derfor viktig å logge på Windows 8 med det som nå heter Microsoft-konto, altså hotmailen/messenger osv. Gjør man ikke det er det mye funksjonalitet man går glipp av. Messenger .Net Services er teknologien i bakkant som oppdaterer flisene mv. på Start skjermen med ny personlig informasjon (for påloggingstjenester) når den aktuelle applikasjonen ikke kjører.

     

    Kontakter fra Hotmail, messenger, skype, Xbox, facebook, gmail, linkedin, outook exchange pluss mange flere er nå samlet i den nye kontaktboken i Windows 8 som heter "Personer".

    • Liker 2
  4. Denne menyen, se screenshot, er det viktig å vite om. Menyen vises ved å klikke på høyre musetast når man står nederst i venstre hjørne av skjermen, eller trykke på Windows + X. Dette virker over alt i Windows 8 / RT. Andre nyttige hurtigtaster: Windows + Z for å vise skjulte verktøylinjer i applikasjoner eller høyreklikke med musen, Windows + C for å vise menyen for søk, del, enheter osv. (eller musen i høyre hjørne av skjermen), Windows + Tab for å få frem den nye oppgavelinjen (fungerer annerledes enn Alt + Tab). post-92204-0-54656100-1351754580_thumb.jpg

  5. Angående:

    "Vi fant ingen god måte å fremkalle oppgavelisten på da appene gikk i stå, og savnet av et tastatur med tastene ctrl, alt og del på dukket umiddelbart opp."

     

    På PC-er uten fysisk tastatur er Ctrl+Alt+Del det samme som å trykke Windows-tasten og powertasten samtidig.

     

    Hvis et program henger er det derimot tilstrekkelig å lukke programmet. Dette gjøres ved å dra fingeren fra kanten toppen på skjermen mot bunnen av skjermen. Med mus gjøres dette ved å kjøre musen helt øverst, trykke inn musetasten og dra nedover.

  6. Her er alle spørsmål og svar fra Microsoft angående oppgradering til Windows 8 Pro.

     

    http://windowsteambl...-for-39-99.aspx

     

    Kort oppsummert:

    Man må kjøre Windows XP, Vista, 7, eller 8 preview for å oppgradere. Man går inn på Windows.com og laster ned "Windows Upgrade Assistant". Denne sjekker om maskinvaren og programmer er kompatible med Windows 8, og lister opp hva du må gjøre før installasjon. Deretter taster du inn nøkkelen for din tidligere lisensierte versjon av Windows (XP, Vista eller 7). Uansett hvilken versjon du oppgraderer fra får du Windows 8 Pro med Media Center.

     

    Upgrade Assistant starter så nedlastingen av Windows 8 Pro og hjelper deg med å brenne Iso-en ut på en DVD eller på en USB pinne. Dersom du ønsker å få tilsendt en DVD i posten koster dette noen kroner ekstra.

     

    Høres fint ut for meg, men jeg får Windows 8 Pro via MSDN 15. august. :-)

    • Liker 1
  7. Av praktiske årsaker tester vi ytelsen med strømkabelen plugget i.

    Takk for svar. Håper dere en gang i fremtiden kan se på forskjellen i ytelse og batterilevetid med strømsparefunksjoner av/på. Jeg synes det blir feil å oppgi batterilevetid med alle eller standard strømsparefunksjoner på, mens ytelsen oppgis med strømkabelen i (dvs. alle strømsparefunksjoner av). Det kan også være forskjeller her mellom de ulike produsentene av bærbare maskiner.
  8. Har også lest dyptgående intervjuer for både mac-er og pc-er og de har aldri nevnt noen forskjell i ytelse med unntak av et par virkelig billige pc-er.

    Jeg tenker på de vanlige strømsparefunksjonene, herunder endringer i f.eks. Intel speedstep når maskinen er på batteridrift. Kjørte akkurat en ytelsestest på en Dell bærbar som har nyinstallert OS, og dermed standardinnstillingene. Den gir rundt 15 % lavere ytelse på batteridrift. Jeg hadde derfor likt om HW kunne oppgitt om de gjennomførte testene på batteridrift eller ikke, eventuelt testet begge deler. Det blir i hvert fall feil hvis de tester batterilevetid, og så viser den stasjonær ytelsen. Det kan være forskjeller i ytelsen på batteridrift mellom maskinene, og det er jo den bærbare ytelsen i forhold til batterilevetid som er interessant på slike maskiner som dette.
  9. Skulle jeg kjøpt nytt nå, ville jeg valgt noe som er sertifisert for Windows 8. Windows 8 RTM slippes jo til uken, og mange av oss vil da også få den endelige versjonen via MSDN/TechNet. Offentlig slippes ikke denne endelige versjonen før 26. oktober. Eventuelt hadde jeg ventet litt med innkjøp for å se hva som får gode reviews. Håper HW snart tester hardware med Windows 8.

     

    Det er store endringer i Windows 8 (ikke bare i brukergrensesnittet), herunder f.eks. UEFI og annen firmware endringer som er spesifikt for Windows 8. Det er også en rekke oppdateringer på driverfronten, f.eks. i forhold til USB 3 kontrollere mv. Ved å velge et sertifisert hovedkort sikrer man at man får optimal ytelse og unngår stabilitetsproblemer med Windows 8. Selvsagt vil Windows 8 kjøre på alle systemer som kjører Windows 7, men man får ikke de nye fordelene, f.eks. kald oppstart på få sekunder (fastboot) bare for å nevne en ting.

     

    Sjekk produsentenes nettsider, f.eks. ASUS var tidlig ute med å få en rekke hovedkort sertifisert.

     

    http://event.asus.com/mb/windows_8/#feature

     

    Merk at ASUS kommer med nye utgaver av mange av hovedkortene, f.eks. er alle AMD kortene i en revisjon 2 utgave for å være fullt kompatible med Windows 8.

     

  10. Den eneste grunnen til å ha slike små, tynne og lette bærbare som Air og lignende ultrabooker, er at de er ment å kunne tas med overalt. Batterilevetid er veldig viktig, men spørsmålet mitt er om dere tester ytelsen på maskinen mens den er på batteridrift?

     

    Jeg har på følelsen at ytelsen på batteridrift er lavere, og her kan det være vesentlige forskjeller mellom modellene. Som sagt, når man først velger en slik liten, tynn og lett bærbar, er det ikke den stasjonære ytelsen som er viktig.

     

    Håper noen på HW svarer på om ytelsen ble målt på batteridrift eller ikke?

  11. Office kommer både som vanlige desktop programmer (Office 2013) og i abonnementsversjoner (Office 365). Dvs. akkurat som versjon 2010 gjør i dag.

     

    Jeg installerte previewen i går og har tittet rundt en del. Det er egentlig ikke så mange endringer fra 2010 versjonen. En rekke større og mindre forbedringer her og der, men ellers er alt som før egentlig. Det nye er bedre integrasjon med Skydrive enn i dag, men ingen funksjonelle endringer på det punktet. Mulighet for redigering av PDF er også fint å ha.

     

    Det virkelig store er OneNote MX. Dette programmet må installeres separat via Windows Store. MX står for Metro eXperience og er det eneste metro-programmet i Office pakken. Jeg må si jeg virkelig ble imponert! Her har Microsoft gjort en kjempejobb! Lync skal visst også komme i en MX versjon. (OneNote 2013 (desktop) er selvsagt også tilgjengelig.)

     

    • Liker 1
  12. Maskinen er fullt kompatibel med windows 8

     

    Mitt poeng var at HW burde skrive noe om Windows 8 kompabilitet i nyhetssaken. Det er ingen tvil om at maskinen vil kunne kjøre Windows 8. Det vil alle maskiner som kan kjøre Windows 7. Spørsmålet er om maskinen vil kvalifisere for "Certified for Windows 8" eller bare "Capable". Vil den for eksempel støtte connected standby, har den UEFI firmware for Windows 8 slik at den vil starte opp i løpet av få sekunder samt ha utvidede funksjoner og innstillinger når operativsystemet ikke er startet, vil maskinen ha secure boot mv.

     

    Her er kravene for Certified for Windows 8:

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/jj128252.aspx

     

    • Liker 1
  13. Jeg synes dere bør legge til noe om Windows 8 kompabilitet. Denne maskinen er vel kanskje en av de siste som kommer på markedet som ikke vil være sertifisert "Designed for Windows 8". Som mortenandersen også skriver venter vi på Windows 8 modellene, som nok er like rundt hjørnet. Det gjelder ikke bare touchskjerm men også alle de andre hardware-kravene, som UEFI med Windows 8 firmware, multi-touchpad som følger kravene for navigering mv. i Windows 8. Godt å se at Asusen i hvert fall har 16:9 størrelsesforholdet på plass.

  14. @Dj_Evelen De kan kontrollere det på den nye Windows 8 metroplattformen, ikke i legacy desktop modus, Browsere er de eneste programmene (i hvert fall foreløpig) som kan installeres uten å gå via Windows Store. Disse programmene får et eget sertifikat utsted av Microsoft som tillater installasjon. Google og Mozilla er i full gang med å utvikle sine nettlesere for Windows 8. @JohndoeMAKT Kanskje de burde ha ventet litt med å velge ny teknologisk plattform? HTML5 har fått godt fotfeste og MPEG-DASH er jo nettopp godkjent. Leverandøren støtter også MMS som er dagens nett-tv løsning, og NRK kunne fortsatt å bruke dette. Da kan i hvert fall Media Player og VLC under Windows 8 spille av videoen.

  15. Jeg synes det er merkelig at NRK satser stort på Flash. Flash er vel under avvikling, og Adobe har allerede kuttet flash-støtten på mobile enheter. Det er vel bare et tidsspørsmål før flash-støtten også kuttes under Windows/Linux/Mac. Microsoft har gjort det klinkende klart at nettlesere på Windows 8 / RT plattformen ikke vil støtte plug-ins. Jeg tester ut Internet Explorer 10 under Windows 8 CP, og det er ikke mulig å få spilt av flash (ei heller Sliverlight). Google og Mozilla har annonsert at de utvikler Chrome og Firefox under den nye Windows 8 plattformen, og selvsagt blir det ikke plug-ins på disse heller. Hva er det NRK tenker på? Mener de alvorlig at de ikke skal ha støtte for Windows 8 plattformen?

  16. Jeg synes artikkelforfatteren burde tatt med at Mali er utviklet av ARM Norway AS i Trondheim.

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Norway

     

    Journalisten kunne jo også tatt en telefon for å intervjue noen på ARM kontoret i Trondheim. Mali GPUen brukes jo i en rekke ledende produkter som samsung galaxy s2 med mange fler. Vi burde jo vært litt stolte for slikt her i Norge, synes jeg.

     

    Her intervjuer ARM selv en av hovedutviklerne:

     

    http://blogs.arm.com/multimedia/341-historical-look-at-the-makings-of-the-newest-arm-mali-t604-gpu/

    • Liker 6
  17. Ingen touchskjerm på denne? Det burde den hatt med tanke på at Windows 8 er på vei, og da er det fordelsaktig å også ha en touchskjerm man kan bruke, hvis man vil. Denne PCen vil nok ikke oppfylle kravene til "Designet for Windows 8" logo programmet.

     

    Edit: Tittet på en del reviews av denne på ulike nettsteder. Det er flere som bemerker dette. Her er en av dem:

     

    "With Microsoft hyping Windows 8, it remains to be seen whether consumers will buy an ultrabook now or wait a little bit longer for a next-generation model with a touch-screen"

  18. Jeg blir like frustrert hver gang jeg bruker OSX. Det er heldigvis ikke så ofte. Håper du klarer deg fint...

     

    Blir man for frustrert over manglene er min erfaring at mye kan ordnes på en mac hvis man holder nede shift-tasten. Da kan man:

    - Høyreklikke!!! :new_woot:

    - Bruke piltastene for å få "Home" og "End"

    - Bruke tilbaketasten for å få "Delete"

     

    Noen ganger gjør også Command- og Epletasten susen.

     

    Ellers gjelder det å holde musen borte fra hjørnene på skjermen. Man vet aldri hva som skjer. På noen maskiner forsvinner vinduene helt, på andre flakser de i alle retninger.

     

    Ikke forsøk å ordne på vinduene. Nei, det er selvsalgt ikke mulig å maksimere vinduer. Det er best å la de være slik Steve Jobs har bestemt, selv om det blir litt kaos på skjermen.

     

    Til slutt vil jeg si at jeg synes du skal komme helt inn i eplehagen, herunder å la være å bruke programmer laget av Microsoft og Google mv.

     

    Lykke til!

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...