Gå til innhold

Lille B

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lille B

  1. Jeg brukte så en side som heter https://www.entropay.com/ for å lage meg ett virtuelt amerikansk visakort. Dette har jeg brukt til å registerere meg på netflix.com, en tjeneste som krever at du logger på fra en amerikansk ip og at du betaler med ett amerikansk visa eller mastercard.

    Hei, takk for gode tips!

     

    Jeg eksperimenterer med spilltjenesten Onlive (*) og lurte på dette med Entropay siden Onlive er begrenset til USA og ikke godtar betalingskort fra andre land. Jeg begynte å registrere konto hos Entropay, men ble usikker på om jeg måtte registrere en (falsk) USA-adresse der for at det virtuelle VISA-kortet skal framstå som amerikansk? Så langt jeg kan se er landet en del av den offisielle profilen, og setter man den til USA, kan man ikke samtidig sette Norge som adresse i den private profilen. Jeg blåser i Onlives egne regler, men synes det går litt over en grense å registrere falsk adresse hos et betalingsselskap hvor EULAen sier tydelig at den personlige informasjonen må være korrekt. Brukte du falsk adresse for betaling hos Netflix, eller kan du velge kortets nasjonalitet uavhengig av privat adresse etter registreringen?

     

    (*) For nysgjerrige kan jeg opplyse om at Onlive fungerer greit ved hjelp av StrongVPN, men det er som ventet så stor forsinkelse til Norge at actionspill fungerer veldig dårlig, og innimellom får jeg ikke logget meg på Onlive i det hele tatt fordi de måler for stor forsinkelse.

  2.  Så rart at du ikke får 3G med Netcom, det har fungert problemfritt for meg. Kanskje GSM-radioen er delvis defekt? Det var forøvrig ePartner som satte opp mobilen for meg, og jeg vet ikke hva som måtte til av magiske besvergelser for å få det til å fungere.

     

    Jeg fikk etterhvert også det ganske vanlige problemet med hodetelefonkontakten, men jeg hadde uansett begynt å bruke bluetooth-hodesett, så det var ikke så plagsomt. I det siste har derimot mobilen hatt det med å plutselig innbille seg, midt i samtaler, at den har hodetelefoner plugget inn. Dermed blir samtalen enten enveis eller helt stum. Jeg har tenkt å reklamere på det, men jeg bruker Pre'en så mye på jobben at jeg må vente med å sende den inn til et tidspunkt da det ikke er krise å være foruten en stund.    :cry:  

     

    Ellers har batteriet blitt veldig mye dårligere i det siste. Jeg lasta ned Dr. Battery (Preware) og fant ut at effekten var nede i 54%. Uten jevn tilgang på lading blir Pre'en tilnærmet ubrukelig med så dårlig kapasitet. Jeg bestilte "nytt" (refurb) batteri på eBay: http://cgi.ebay.co.u...em=280527639973 . Faktisk bestilte jeg to i tilfelle kvaliteten ikke var som lovet (med frakt kosta det under 200-kronersgrensa for MVA), men de var fine begge to. Det er utrolig deilig å igjen ha batteri som holder hele dagen med tildels tung bruk!     :thumbup:

  3. Noen av dere som har testet spotify? Jeg har lastet det ned via ipk fetcher, men har ikke premium for tiden.

    Jeg tror ikke jeg kommer til å bruke Spotify. På PCen bruker jeg den stort sett bare for å sjekke ny musikk jeg hører om, og har ikke noe behov for premium. På mobilen er det podcaster som dominerer på underholdningsfronten, og tviler på om Spotify blir aktuelt for meg uansett hvor bra det måtte fungere i webOS. 

  4. klikket på nedlasting av de to nyeste cast'ene, (Verdt å vite 2010-07-12 og Verdt å vite 2010-07-13) men de står bare å spinner ...

     

    Det er lenge siden temaet var oppe, men nå har jeg omsider fått svar på feilmeldingen min til NRK. Svaret var noe så ullent som at de innser at det ikke skal være sånn, og at de har meldt det videre til en av sine samarbeidspartnere. Jeg håper det blir noen resultater på tross av de ulne formuleringene. For denne diskusjonstråden er vel det viktigste - hvis jeg forsto NRK rett - at det ikke er Palm/webOS som har skylda for podcastproblemene.

  5. klikket på nedlasting av de to nyeste cast'ene, (Verdt å vite 2010-07-12 og Verdt å vite 2010-07-13) men de står bare å spinner ...

     

    Takk! Fint å få konfirmert at det ikke bare er jeg som har problemer med NRK. Jeg skal sende dem en klage/feilmelding i løpet av noen dager.

  6. Hva er adressen til NRK-feeden? Jeg kan prøve dem du har problemer med, i Dr. Podder om du vil. Har selv bare hørt på Engadgets podcast og PalmCast. De har aldri vært utsatt for noe problemer hos meg.

    Nedlastingsproblemene som kom med 1.4.1 ser ut til å oppstå hos de som abonnerer på mange podcaster. Med mine 29 podcaster tilhører jeg nok den gruppa.

     

    Det er kjempefint om du gidder sjekke om NRK funker hos deg!   :yes:

     

     

    NRK - Verdt å vite (typisk NRK-podcast som jeg ikke får til å virke i drPodder): http://podkast.nrk.n...rdt_aa_vite.rss

     

    NRK - Urørt (eneste NRK-podcast jeg har funnet som virker i drPodder - den ligger på en annen server enn de andre): http://www11.nrk.no/...s=list&listid=1

  7. Godt å høre at stabiliteten er (eller oppleves) bedre, men hva var problemet med podcast-nedlasting via Dr. Podder? Alt har fungert helt fint i så måte hos meg.

    Jeg og mange andre har opplevd at en del podcaster ikke laster ned, men det har stort sett gått greit å streame når det er bra nett tilgjengelig (hvilket ofte ikke er tilfellet). Det virker som det har vært ganske tilfeldig hvor problemet har oppstått. 

     

    Forresten, har du noen podcaster fra NRK? De sluttet å virke hos meg ved påsketider (muligens i sammenhengen med oppgraderingen til 1.4.1), og de virker fortsatt ikke hos meg etter 1.4.5. Eneste unntaket er NRK Urørt som har en annen server enn de andre. Jeg tror NRK-problemene skyldes helt andre ting enn det som ble fiksa i 1.4.5. Det er muligens noen IP-begrensninger for mobilabonnenter kombinert med noe annet hos NRK.

  8. webOS 1.4.5 er nå klart for nedlasting hos meg. Noen som har rukket å teste det ut? Skal vel strengt tatt ikke ha mange nyheter, men alltid spennende å se for dét :-)

    Jeg installerte 1.4.5 i går. Det som var viktig for meg var fiksinga av en bug som har forårsaket problemer ved nedlasting av podcaster siden 1.4.1. Jeg hører veldig mye på podcaster og anser DrPodder (homebrew-versjon) som et av de mest sentrale programmene på min Pre, og for alle i min situasjon er 1.4.5 et must. 

     

    Jeg synes også at telefonen har blitt raskere og mindre hakkete, og har ikke fått en eneste "too many cards"-melding selv om jeg åpner flere netteleserkort samtidig med andre ganske tunge programmer. Jeg har ikke merka noen problemer med patcher eller liknende.

  9. Men det krever ikke et spesielt abbonement?

    Jeg tror kanskje dere snakker forbi hverandre. Det koster ingenting å hente GPS-signalene, og hvem som helst kan lage et program for Palm Pre som kan bruke GPS-koordinater til noe. Det som er mer problematisk er GPS-programmer for bilkjøring (som erstatning for en dedikert boks fra TomTom, Garmin e.l.). Slike programmer har så langt krevd et abonnement eller binding til nettverk. For deg i Norge finnes det ingen slik løsning overhodet. Det nærmeste du kommer er Google Maps for Pre, og den suger lut ved bilbruk. :-(

  10. Noen som har peiling på om det kommer en ny palm telefon i løpet av året. Hva sier ryktene(c40?)? Jeg får snart feriepenger, og da står det mellom å reparere min 1. gen iphone eller å kjøpe en palm pre plus.

    Mange etterlyser en ny Palm-telefon og håper den er rett rundt hjørnet. I følge en fersk artikkel på Palm News Daily er det lite sannsynlig at Palm presenterer noen ny telefon før hypen rundt iPhone 4 og HTC Evo 4g har gitt seg og HP som tar over Palm 31. juli har fått en finger med i spillet. Hvis analysen er rett blir det ingen ny WebOS-enhet før tidligst august-september.

  11. Ser ut som alle er utsolgt for Palm Pre. Noen som vet om butikker som har den i Norge?

     

    Jeg har søkt litt rundt uten hell, men det kan se ut som om ePartner har fått et eksemplar igjen:

    http://www.epartner....spx?q=p:2961013

     

    Under søket mitt kom jeg over  Expansys som har masse ekstrautstyr til Pre, inkludert Touchstone. De har forøvrig Palm Pre som "pre-order", så det kan se ut som om Pre kommer dit etter hvert. Kanskje Pre Plus?

  12. Jeg sitter på en hytte og har redusert tilgang til nettet. Jeg har likevel lastet ned opgraderingen WebOS 1.4.1. Den skal gi tilgang til kjøpe-applikasjoner, men jeg ser bare gratisprogrammene. Er det noe jeg har gått glipp av, eller får vi ikke tilgang i Norge eller med operatører uten Palm-samarbeid? Noen som har andre erfaringer?

  13. Jeg kjøper ikke profetiene helt - fra mitt ståsted. Faktisk var min første respons at jeg burde få meg noen aksjer nå som de har sunket til en rimelig behagelig pris ...

    Jeg har tenkt i samme baner, men jeg er nok et hakk mer pessimistisk enn deg. Sammenlikningen med hvor dårlig iPhone var i starten, og hvor tregt det gikk med utviklingen av den, er ikke helt relevant. Med iPhone fant Apple en ny nisje hvor det knapt var konkurranse, mens Palm må kjempe med en dominerende kjempe som forøvrig har fått selskap av en kjempe til (Android), og enda en kjempe er på vei med stormskritt (Windows Phone 7 Series [sic]).

     

    Palm er et lite firma og har tydeligvis problemer med å utvikle produktet raskt i forhold slik markedet nå har blitt. Så selv om jeg stort sett er enig med deg i hvor bra WebOS og Pre er, ser jeg at det er en høyst reell mulighet for at mangel på tillitt i markedet kan knuse Palm. Jeg har is i magen og håper Palm har et ess i ermet i form av en ny, kraftigere og mer maskulin telefon eller en større lansering av Pre Plus og Pixi Plus i Europa (de er nettopp godkjent).

  14. Jeg innbiller meg at de hadde tatt de siste eksemplarene vekk fra nettbutikken fordi de var i ferd med å sende dem tilbake til Emcom eller noe sånt.

    Neppe — hvorfor skulle de gjøre det? Hvis du vil være sikker på hva som skjer, er det mulig å sende en e-post til dem. De har for vane å være svært hyggelige og hjelpsomme ...

     

    Sidenote: lagerbeholdningen (i alle fall for Pre) oppdateres bare en gang om dagen (~12.oo).

    Det er fullt mulig at jeg overtolker, men det er påfallende at ePartner plutselig er tomme for Palm Pre akkurat samtidig som Webbutikken slutter å føre den og deres felles leverandør har fjernet Pre fra sin nettside (tror det var tirsdag forrige uke). I lengre tid har begge butikkene hatt samme antall på lager (hhv 2 og 3) og tydeligvis hatt problemer med å få solgt dem. Når jeg spurte ePartner om de kom til å ta inn Pre igjen, svarte de "Vi har 1. stk igjen av denne enheten på lager" (min utheving). For meg høres det ut som om de har gitt opp å selge den. 

     

    Det er en interessant saksopplysning at de bare oppdaterer en gang om dagen, men det kan neppe forklare at de har et eksemplar på lager når nettbutikken i dagevis har sagt at de er tomme.

     

    Jeg synes uansett at det er synd at det blir solgt så lite Pre i Norge, men det er vel bare de spesielt interesserte som overhode vet om den ettersom den egentlig ikke er lansert i Skandinavia. Jeg håper for Palm sin del at de snart kjører en stor europeisk kampanje med Pre Plus og Pixi Plus, og etterhvert også en ny og kraftigere enhet. Markedsføringen har vært elendig i det siste.

  15. Snakk om dårlig timing:

     

    I går la dagbladet ut  en artikkel om Palm Pre som er nærmest ren reklame, og den ligger fortsatt på forsiden. De har lenket til originalartikkelen på Mobili.no  hvor den er sponset av ePartner. Mobili-artikkelen er fra slutten av desember da ePartner hadde tatt inn Pre, mens artikkelen i Dagbladet, som er mye bedre reklame, kommer akkurat når ePartners leverandør Emcom har sluttet å importere Pre og ePartner har tømt lageret. Bummer!  

     

    Jeg bestilte forøvrig Pre fra ePartner nå på fredag. Jeg sendte dem en mail og spurte om de kom til å ta inn flere, og fikk vite at de hadde en på lageret selv om nettbutikken sier de er tomme. Jeg innbiller meg at de hadde tatt de siste eksemplarene vekk fra nettbutikken fordi de var i ferd med å sende dem tilbake til Emcom eller noe sånt. Det er vel ikke umulig at de har enda et eksemplar liggende, for lagerbeholdningen sto på 2 rett før de plutselig var borte.

  16. Hva legger du i "forsvunnet"? For Pre er fremdeles å finne på ePartners sider, selv om lagerbeholdningen står i null igjen.

    Det var litt unøyaktig. Poenget er at begge butikkene får Pre via EMCOM (til og med samme produktnr. alle tre stedene), og der har Pre forsvunnet fra nettsiden.

     

    Jeg skrev som sagt en mail til Webbutikken, og i dag kom svaret:

     

    Ettersom leveransene fra leverandør var for ustabile valgte vi å kutte ut salget av Palm Pre. Beklager dette.

    Hvis dette stemmer er det trolig et ledd før EMCOM som er problemet, så det ser dårlig ut for import av Pre framover. Vi kan jo i hvert fall håpe at ePartner har tenkt å ta Pre inn igjen via en annen kilde siden de ikke har fjernet den fra nettsiden.

  17. Pre har forsvunnet fra både ePartner.no og Webbutikken.no. Jeg har fulgt godt med i påvente av neste lønning, og de to butikkene hadde hhv 3 og 2 Pre inne før alle plutselig var borte tidligere i uka. Den har forsvunnet fullstendig fra nettsiden til importøren EMCOM også. Har noen kjøpt opp alle eksemplarene på én gang, eller er det noe annet på gang? Jeg har nettopp sendt en mail til Webbutikken for å høre om de tar den inn igjen.

  18. Takk for det. Jeg leste endringsloggen for noen dager siden og er egentlig mest opptatt av hvordan endringene oppleves. Gjør endringene at telefonen oppleves som bedre i bruk? WebOS har jo fått kritikk for at den er litt treig, spesielt kalenderen. Er forbedringene merkbare?

  19. - Garantiene går via butikken. Det er ikke snakk om å kontakte Palm direkte hvis det er problemer.

    Snakker du om begge nå, for jeg mener å husker at det blir henvist til 3. part på ePartners support-side.

    Ja, begge:

    ePartner: "Skulle det bli noe galt med den så er det oss du bruker. Vi sender denne inn for deg."

    Webbutikken: "Dersom uhellet er ute forholder du deg til Webbutikken. Vi gir 1 års garanti på produktet, og følger norsk lov når det gjelder reklamasjon."

  20. Palm Pre er også i salg hos webbutikken.no. De er noe billigere enn ePartner på både telefonen og tilbehøret, men selger ikke med abonnement. 

     

    Forøvrig har telefonen samme varenummer i begge butikkene, som igjen er samme nummer hos Emcom som det ser ut som fungerer som grossist for begge. Webbutikken.no og ePartner ser derfor ut til å selge nøyaktig samme utgaven. Jeg har forøvrig mailet begge butikkene og fått konfirmert at:

     

    - Tysk utgave med QWERTZ-tastatur (Y og Z har byttet plass)

     

    - Den tyske laderen fungerer i Norge.

     

    - Telefonen leveres uten leverandørlås og skal fungere med alle norske operatører.

     

    - Garantiene går via butikken. Det er ikke snakk om å kontakte Palm direkte hvis det er problemer.

     

    Jeg har ikke kjøpt Pre ennå er litt spent på hvordan det vil fungere med oppdateringer og installering av applikasjoner på tysk telefon i Norge. Noen som har erfaringer?

  21. Hvorfor er det ingen som tester radiotuneren skikkelig? Det jeg alltid savner i slike tester er informasjon om radiotuneren og støtten i programvaren.

     

    Hvor god er lyden? (Delvis besvart i artikkelen)

    Hvordan er brukervennligheten for radio?

    Kan man gjøre programmerte radioopptak?

     

    For meg er det siste punktet veldig viktig, men så godt som umulig å få svar på, enten det er hos forhandler, i tester eller hos produsenten. :hrm:

×
×
  • Opprett ny...