Gå til innhold

predan

Medlemmer
  • Innlegg

    118
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av predan

  1. Hei! Skal en tur til Japan i påsken (13/14. april til 27/28. april). Er jo relativt sent ute med bestilling, men har overvåket prisene en stund nå og virker som det er få endringer. Lurte på om folk har noe erfaringer med prisendringer etter skoleferie (er jo vinterferie nå) på denne strekningen? Finner OK reiseruter Oslo - Japan (forskjellig inn/ut by) på datoene, men koster fort 9.000-11.000 kr. Så, bare å kjøre på eller is i magen? 

  2. Ja om det blir Malaysia blir det enten å dra over til Borneo eller reise rundt i "fastlands"-Malaysia med en liten avstikker til Perenthian :) Så opprinnelig på Fillippinene men så ikke veldig bra ut værmessig. Palawan skulle visstnok være mindre påvirket av regntiden, men er jo greit å optimalisere sjansene for bra vær, så det ble lagt litt på is. 

    Ingenting galt med Europa, men grunnen til at det er uaktuelt er at det er alt for nærme. Når man har 3 uker til rådighet gjelder det å dra til steder som er litt langt unna, siden jeg foretrekker å ha litt god tid på en destinasjon. En ukes vinterferie til Asia blir litt hastverk, syntes jeg. 

    Siden vi snakker om dykking: dykket ikke når jeg var på Gili Islands, så kan ikke si noe om forholdene der. Men om du vil ha dykking i verdensklasse anbefaler jeg Labuan Bajo østover mot Flores i Indonesia. Helt utrolig plass med fantastiske forhold! 

  3. Klar over at robertaas er en mann man lytter til når han gir råd! Derimot må jeg få skyte inn noe her. Hvis man nå skal til Asia i denne perioden er vel KL og Singapore (med deler av Malaysia) gode valg? Samt Bali og Indonesia, men dit gikk turen på samme tidspunkt i 2016, så vil prøve noe nytt nå. Det gikk for øvrig utmerket værmessig. 

    Uansett, om jeg får billetter for 6000 er jeg fornøyd med det! Men turen må ikke gå til sørøst-asia altså, derfor jeg spør her. Kan like gjerne fly vestover til Karibien eller sør-amerika. Men Europa er uaktuelt :) 

  4. Litt sent ute med bestilling av sommerferie, men skal på en 3-ukers tur. Utreise omkring 25. juni, retur ikke senere enn 14. juli. Vil helst ta turen til Malaysia (Singapore/Kuala Lumpur) og reise rundt der, men lurer på hvordan man kommer seg dit billigst mulig? Er åpen for andre forslag også, blant annet sett litt på Palawan, Sri Lanka og Colombia. Liker strand og sol, men fint om man kan gjøre andre ting som feks dykking/surfing/fjelltur etc. Noen steder man burde sjekke ut? :) 

  5. Noen som har erfaring med å gå fra iPhone til Z3/Z3C? Tenker på å gjøre akkurat dette, men er så usikker på hva/om jeg vil savne i en iPhone. Syntes samtidig at prisen på den nye iPhone er hinsides all fornuft, så vurderer derfor Z3 Compact. Ser ut som en grei telefon til en ok pris. Jeg bruker bare min iPhone 4 til facebook, instagram, snapchat, meldinger, ringing og enkelte andre snedige apps. Ingen spill. Savner et godt kamera på iPhone 4, og det har jo Z3C etter hva jeg har forstått?
    Noen innspill på hva dere andre savnet, evt om overgangen gikk helt fint?
    Er det ellers noen som anbefaler telefonen på generell basis? Hvorfor?

  6. Veldig fornøyd med 70D's videofunksjon selv. Har brukt det i 6-7 måneder nå. Lett å bli vant til, lett i bruk og enkel å komme inn i når du er nybegynner. Heller ikke for stort og klumpete, så en fin reisepartner. Lett å ta med rundt omkring. Det har dog ikke mulighet for 4K-filming, og man får bedre kvalitet på andre (og ofte dyrere) kamera. Men man kan få mye bra ut av det dSLR-kameraet. Og å gå rett på en 5D III når man begynner for første gang er litt overkill spør du meg.

    Sjekk ut en liten film jeg lagde i sommer;

    https://www.youtube.com/watch?v=WWupitNzkSc

    Hele den filmen er skutt handholdt med mitt 70D. Ingen av klippene er planlagt på noen måte, ingen manus er skrevet eller noe annet. Poenget er at filmen sannsynligvis kunne vært mye bedre. Men jeg syntes kvaliteten er tilfredsstillende, men du vil selvfølgelig få mye bedre og skarpere bilder om du bruker bedre objektiver. Jeg brukte bare mitt relativt uskarpe 18-135mm og 10-22 Sigma på filmen, men er ganske fornøyd likevel, så du burde vurdere 70D mener jeg. Veldig godt til filming :)

  7. Hei!

    Jeg har lekt meg med med speilrefleks i mange år nå, men begynte for 2 år siden å teste ut videofunksjonen på kameraet mitt. Jeg reiste til India i 2012, og tok en god del video der. Det ballet på seg, og jeg har filmet mer og mer.

    Filmen fra India var egentlig noe som ble lagd uten noe form for manus eller tanke bak hva jeg ville filme. Jeg skal straks begynne med min første ordentlige reisevideo fra en 5 måneders reise som jeg tok tidlig 2014, så tenkte jeg skulle slenge ut hva folk syntes om INDIA-filmen, og ta med meg tips videre.



    ---

    Filmet en god del i sommer også, og lagde meg en stemningsfilm fra sommeren 2014. Tar gjerne i mot tips og tilbakemeldinger på den og!




    Husk på HD!

    Takk på forhånd! :)

    • Liker 1
  8. Okei, takk for svarene! Har søkt på litt forskjellig nå. Merkelig nok blir billettene mye dyrere hvis man kutter ut videre reise.Tenkte vi kunne stoppe i Japan siden vi allerede skulle dit og være der en stund før vi fløy videre til Hong Kong. Prisen gikk da opp til over 6000 kroner. Samme om man bare ville opp til Atlanta, prisen var ikke sammenlignbar. Alternativt var en billig reise til LA for litt over 2000 kroner, men vi endte nå med å kjøpe billettene til Hong Kong for 4700 inkludert gebyr. Sier oss fornøyde med det! Får bare holde ut når man er på et tight budsjett! :)

  9. Hei. Skal komme meg fra Sør-Amerika til Asia rundt den 16. april. Har nå funnet billetter fra Lima til Hong Kong til 4613,- på Kayak.



    Avgang

    on 16. apr LIM til HKG – Totalt: 2 stopp 33t 05m

    • Flyet letter onsdag (16. apr) og ankommer torsdag (17. apr).

    DL.png Delta – (6t 59m) Avgang on 01:20 LIM Lima, Peru - Ankomst on 09:19 ATL Atlanta, GA, USA

    Mellomlanding ATL Atlanta, GA, USA - (4t 28m)

    DL.png Delta – (13t 58m) Avgang on 13:47 ATL Atlanta, GA, USA - Ankomst to 16:45 NRT Tokyo, Japan

    Mellomlanding NRT Tokyo, Japan - (2t 30m)

     

     

    DL.png Delta – (5t 10m) Avgang to 19:15 NRT Tokyo, Japan - Ankomst to 23:25 HKG Hong Kong, Hong Kong

     

     

     

    Har et par spørsmål.

    - Har forstått det slik at Lima er bra å fly ut av. Men hvis noen har andre forslag på hvordan komme seg fra Sør-Amerika til Asia, tar jeg i mot tips! (kommer til å reise i Ecuador, Peru og Bolivia). Tror kanskje ikke det er mulig å få det billigere enn dette her?

    - Noen som har erfaringer med så lange flytider? Er det mulig å gjennomføre eller blir man helt ferdig/utkjørt? Noen som fraråder det?

    - Vet dere hvordan det vil bli med baggasje ved en sånn strekning? Må man hente de ut i USA, søke visum (ESTA) og så sjekke inn igjen? Er i så fall 4t og 30 min nok. Jeg tenker jo det burde være evig nok, men har aldri flydd transit i USA.

    - Samme i Japan: Er 2 timer og 30 min nok her? Og vil eventuelt baggasjen bli sjekket inn fra USA til Hong Kong?

    Takk!

  10. Kameraet virker supert så langt! Passer mye bedre i hånden enn min gamle 550D. Selvfølgelig større og tyngre, så spent på hvordan det blir i praksis for en amatør som liker det enklest og lettest mulig. Imponert over videofunksjonen, selv om jeg tror det er enda mer imponerende med STM-objektiv. Touch-skjermen overrasker også. Har lite sammenligningsgrunnlag, men er ganske kresen på det. Har en iphone og er fornøyd med den, men touch-skjermen på dette kameraet er virkelig bra.

    Forresten, sitter på prisguiden nå og skal kjøpe ekstrabatteri, men er det vits å kjøpe orginalbatterier, eller kan man gå for tredjepartsprodusenter? Og hvor kan man evt få tak i disse?

  11. Hei! (dette ble et lengre innlegg en hva jeg hadde trodd, men skrev litt for å forklare best mulig).

    Skal snart på en 4-5 måneders ryggsekktur og har noen spørsmål til dere her på forumet.

    Har kjøpt meg Canon 70D-hus som kom i posten i dag. På turen kommer jeg til å fotografere mye, men også ta mye video, noe av grunnen til at jeg kjøpte 70D. Følte meg også klar for et steg opp etter 3 år med min 550D. Objektivene jeg har er:
    Canon 18-135 (ikke STM)
    Canon 50mm f/1.8
    Sigma 10-20mm.

    Det er ca 1 måned til avreise, og mange tanker svirrer i hodet. Når jeg tidligere har vært ute og reist, har jeg bare hatt 18-135 på huset. Jeg liker veldig godt å kunne ha ett objektiv som hovedobjektiv, og som dekker de fleste situasjoner der jeg tar bilder og video. Til dette har 18-135 fungert godt, mye fordi jeg liker brennvidden og føler den dekker det meste til mitt bruk. Jeg trenger nok ikke mer tele. Men på en lengre tur vil man kanskje ta med seg flere objektiver? Det er jo tross alt snakk om 4-5 måneder.

     

    Jeg lekt litt med tanken å kjøpe nytt objektiv (pga videresalg av 18-135 og at den ikke er STM). Har sett på blant annet Canon 15-85mm og 24-104 f/4. Men i researchen har jeg også blitt litt forvirret. Det finnes jo så mange objektiver, man har Canon, Sigma og Tamron. Mange av disse "overlapper" jo i brennvidde og funksjon, så sliter litt med å velge meg ut de beste til mitt bruk. Hvordan vet man hva man vil gå for? Ser jo mange av dere sier at de er "optisk skarpe", hvordan kan man vite dette når brennvidde og blender er like? Jeg er i så fall ute etter noe som skal sitte på kameraet mesteparten av tiden, tar gode bilder og fungerer bra til video. I tillegg er det ønskelig at det ikke er for stort og tungt. Hvis det i tillegg kan erstatte noe av Sigma 10-20(som feks 15-85mm), så jeg slipper å ha det med, er jo det et stort pluss. Har dere noen andre gode anbefalinger, eller erfaringer med de nevnte objektivene? Finnes det, og i så fall, hva er ditt ultimate reiseobjektiv?

     

    Som en avslutning; skal også kjøpe meg et reisestativ. Jeg er ikke superseriøs, kommer til å bruke det til kveldsfoto, og kanskje litt timelapse. Jeg vil ikke bruke 2-3k på et stativ... Helst så billig som mulig uten å kjøpe 3 pappstenger. Størrelse, vekt og pris er det viktigste! Noen som har noen forslag her? :)

    På forhånd takk!

     

  12. Hei! Til sommeren skal jeg (17), moren min (46) og broren min (14) reise til San Francisco, og vi planlegger road trip. Vi er der fra 2. juli-21. juli.

     

    Vi tenkte å kjøre:

    San francisco - Yosemite

    Yosemite - St George via extraterrestrial highway (375) og sove på Little A'Le'Inn.

    Las Vegas - Grand Canyon

    Grand Canyon - Death Valley (kanskje en ny natt i las vegas)

    Death valley - Los Angeles

    Los Angeles - San Francisco (1)

     

    Har vi nok tid til hele ruten, ved 5 timers kjøring hver dag i snitt + enkelte kjøredager (10 timer). Vi vil gjerne ha noen dager i Los Angeles (3-4 dager) og enda flere dager i San francisco (6-8 dager). Google maps mener det er 39 timers kjøretid. Regnet ut at vis vi kjører 5 timer i 4 dager og 10 timer kjøring 2 dager skulle det holde. Da tar altså turen 6 dager.

    Eller 5 timer hver dag, i 8 dager.

     

    Flybillettene er bestilt, så vi kan ikke endre datoer.

     

    Ellers:

    Tips til bil (ikke så stor bil, men fortsatt romslig. Helst ikke over 7k for hele turen)

    Tips til utlånssted

    Andre tips til turen;

    • Hva bør man passe seg for
    • Hva bør man besøke
    • Kutte ut noe?
    • Hvor bør vi sove?

     

    Takker for svar!

     

    I rekkefølge:

     

    4-5 dager burde være evig nok i San Fran. Men husk å book Alcatraz i god tid før. Evt ta en dag i Redwood-skogen nord for SF, noen syke trær der.

    Kjør Highway 1 ned fra SF til LA, veldig verdt det! Solvang er en morsom by. Kan gjøres på en dag om man starter tidlig og ikke havner i en vill kø.

    Kutt ned antall dager i LA. Men få med dere Venice Beach, Santa Monica og Hollywood. Universal er ikke noe must om du spør meg. Da ville jeg heller brukt dagen på Six Flags. Det er sinnssykt.

    San Diego burde vurderes. Deilig vibe, fin by og fine strender.

    5 dager i Vegas? Mor, datter og sønn? Jaja, smaken er som baken, men jeg ville sagt 2, maks 3 dager. Er noe annet hvis man er en kompisgjeng.

    Grand Canyon må oppleves. Har dere tid vil jeg fraråde west rim (nærmest LV), og gå for south rim. Her er det finere utsikter. Har ikke vært på west rim, men hørt folk si det er skuffende i forhold til south rim. Og Grand Canyon skuffer ikke.

    Yosemite. Bruk 2-3 dager. Fineste naturen i California. Husk å søk om (og du må være heldig) om permits til Half Dome, 2700 meter over havet. Det er en tur du ikke kommer til å glemme. Må dog være i grei fysisk form og bære med deg 4-5 liter vann (hver). Når du kommer på toppen skjønner du hva jeg snakker om :)

     

    Andre steder som kan sjekkes ut: Lake Havasu, Death Valley, Carmel, Dagstur til Mexico (20 min fra SD, 2-3 timer fra LA).

    God tur! :)

  13. Har tenkt på å oppgradere mitt 550D i en stund nå, og valget har egentlig falt på 70D, da jeg liker å ta video med speilrefleksen. Men er fortsatt litt usikker.

    Så, er det noen som har prøvd videofunksjonen på dette kameraet? Hvordan er det i forhold til 7D? Det jeg savner på mitt 550D er vel egentlig hvordan det presterer på høyere ISO ved filming, og selvfølgelig den udugelige autofokusen. Den vribare skjermen vil jo også være et stort pluss når jeg filmer. Og tror dere det vil komme noe artige tilbud på dette over nyttår? Kommer til å kjøpe nytt kamera før februar, så har ikke store forhåpninger, men man vet jo aldri...

  14. I New York burde man ha i hvertfall en uke, hvis man ikke skal stresse rundt overalt. På en uke rekker man over det mye, og vil føle man får mye ut av turen sin. Tror dere vil få veldig lyst til å dra tilbake til New York om dere bare er der 2 dager, det går ikke. Dere kan hoppe på en chinatown-buss til feks Washington fra NYC, og å bruke 2-3 dager der. Washington er en kjempefin by det og.
    Når dere planlegger neste 2 ukers-tur, flyr dere direkte til LA, og leier bil der. Vestkysten har så mye man kan oppleve, innen relativt kort radius. En 2 ukers (gjerne litt mer og) bilferie der er perfekt for å oppleve LA, SF, LV og kanskje skvise inn Grand Canyon og SD også.

  15. Planlegger en lengre reise med start i februar 2014. Har lyst til å få med meg Sør-Amerika og Asia. Tenkte å fly til Sør-Amerika først, for så å komme meg videre til Asia. Noen som har noen tips om hvilke flyplasser det er lurt å fly til/fra mtp på pris? Og hvilke flyplasser i Sør-Amerika det er lurest å fly fra når man skal til Asia? Hva er realistisk å forvente prismessig på en slik reise rundt jorden? Er fleksibel på datoene, men vil reise ut i februar og hjem i juni.

  16. NÅ er jeg sykt lei her jeg sitter. Har prøvd i flere dager nå, men ser aldri ut til å lykkes med det jeg vil. Vet egentlig ikke hvor jeg skal begynne heller.

     

    Jeg har et Canon 550D som jeg har filmet endel med i sommer (filmene er av høyeste kvalitet, 24 fps, 1920x1080). Hadde da lyst å sette de sammen til en "sommerfilm" med lyd osv. Fra før av har jeg endel erfaring med Sony Video Vegas, fra den gamle PC'en min (sitter på en Macbook nå). Så det begynte med at jeg prøvde å importere de dit. Fikk ferdig et prosjekt etter mye om og men, og skulle til å rendre filmen. Bare at det ikke går. Aldri. Kommer alltid opp feilmelding av et eller annet slag. Har googlet meg frem til at det kunne være at filene er for vanskelige å håndtere for PC'en min. Så jeg prøvde å konvertere de med MPEG Streamclip, uten hell. Har verken gode codecs eller peiling. I tillegg betyr det at jeg må lage prosjektet helt på nytt, med nye klipp.

     

    Nå har jeg slitt meg igjennom en prosess i iMovie, som jeg syntes er noe søppel i forhold til Sony Vegas, og jeg får ikke den filmen jeg egentlig vil ha. Så jeg returnerte til Vegas og har prøvd å finne en løsning, men traff nå veggen. Fikk rendret noe av filmen, men den endte opp på nesten 2 GB på 15 sekunder. Skal det virkelig være så vanskelig?

     

    Det jeg egentlig trenger hjelp til er:

     

    Arbeidsflyt:

    Hvordan gjør du det? Kan noen forklare meg med litt dybde hvordan dere går frem for å få en fin film? Jeg ser jo disse filmene på Vimeo med utrolig klare bilder, og det er det jeg vil ha (naturligvis vet jeg at mine filmer ikke blir SÅ bra, men dere skjønner). DSLR -> konvertering -> redigering -> rendring? Hvis jeg har forstått det riktig er det slik som er vanlig? Innenfor konvertering og rendring trenger jeg godt med hjelp, så hvis noen kunne sagt hvordan de jobber for å få klare, fine filmer (som ikke er 20 GB), hadde jeg satt pris på det!

     

    Tuuusen takk for all hjelp :)

  17. Okei! Som sagt, skal vurdere det nøye med road trip! Er noe jeg har veldig lyst til :) Med de fartsgrensene greier man jo å spise noen kilometer på en dag ja! 2300? wow! Det er billig det! Hvor fikk du tak i det? Er vel kanskje ikke så fryktelig off season i starten av september, men jeg syntes bare det var merkelig at alt lå godt over 5000 kroner..

  18. Takk for svarene.

     

    Til mats: ja, budsjettet er stramt, men det vil ikke si at jeg ikke har penger :) Jeg vll bare begrense utgifter, og spør derfor etter en tur som ikke koster skjorta. Pengene skal rekke også til bl.a Mexico i april når det er Spring Break.. Opplevelser trenger ikke koste så forferdelig mye, det som koster penger er hovedsaklig mat og tak over hodet (og selvsagt å komme meg dit jeg vil ha ferie). Vil bare riste meg litt løs før jeg slår meg ned i San Diego, når jeg først har muligheten. Har ingen annen sommerferie, den består av jobbing og skole nemlig! Tipset om ruta fra LA til SF har jeg hørt om, ja! Den tenker jeg kanskje blir en realitet med noen av mine nye studiekompiser.

     

    zanta: har tenkt over muligheten med å kjøpe bil, har hørt det er kjekt å ha. Og det frister veldig med en liten road trip. Helt fra NY til LA tror jeg blir langt.. men skal vurdere en kortere rute. Bare se litt hvordan det er litt i de mindre amerikanske byene også. Du sier du har kjørt litt av Route 66, men du anbefaler heller å følge en annen rute "off the beaten track"?

     

    Men hva med dette med billetter? Mulig jeg har lite peiling, men trodde det skulle være mulig å få billetter til litt over 4000 Oslo - NYC, utenfor fellesferien. Men sliter med dette. Kan det kanskje være smart å vente litt med bestilling?

  19. Roma i 8 netter hørtes mye ut, så jeg ville sett på muligheten for å ta en utflukt til andre plasser et par netter. Spør du meg, så holder 4 netter (5 dager) i Roma i massevis! Vil tro dere opplever et mer "ekte" Italia litt utenfor storbyen. Forøvrig kan jo Fontana di Trevi nevnes, hvis man ser på de typiske turistattraksjonene. Husk å følg kleskodene når du skal inn i St. PeterskirkenMen som han andre sa: gå rundt i smågatene, bruk føttene. Å spise på uterestaurant i sommervarmen i Roma er utrolig koselig, gled deg :)

  20. Hei.

     

    Reiser til USA til høsten, skal bo og studere i California i ett år. Skolestart er i 19. september. Så derfor tenkte jeg å fly over til New York i slutten av august, eller starten av september. Altså har jeg ca 3 ukers ferie som jeg kan disponere fritt. Så til spørsmålene (tenk også at budsjettet til en student er relativt stramt, selv om jeg har spart opp litt penger):

     

    1: Flybilletter: jeg har søkt litt rundt omkring for å finne billige billetter Oslo - New York. Prøvde da med datoene 29. august, med hjemreise en gang i desember (tenker å dra hjem til jul). Datoene er fleksible. På momondo.no fikk jeg først opp priser til rundt 3500 kroner, og var jo fornøyd med det. Men med en gang jeg kom inn på sidene for bestilling (klm, air france), ble prisen skrudd opp til 5500. Skjønte fint lite. Robertaas, du har jo mildt sagt god peiling: hvor finner du alle de gode tilbudene? Vet at mye kommer på tilbudsmail osv, men ser ut til at du evner å finne gode priser uansett. Og hva er egentlig en grei pris å forvente på en slik tur? Selv hadde jeg vært fornøyd med litt over 4000, men det ser vanskelig ut nå. Tar i mot tips her, også alternative ruter.

     

    2: Når jeg er kommet meg til NY, har jeg som sagt rundt 3 uker før jeg må være i California til skolestart. Noen som har noen tips om hva jeg kan finne på da?

     

    - Først og fremst tror jeg at det blir noen dager i NY uansett. Men har vært der før, og trenger sånn sett ingen tips.

    - Jeg har fryktelig lyst å reise til Cuba, men har ingen å reise med, og kan heller ikke spansk. Dessuten må jeg vel innom Canada eller Mexico for å kunne dra til Cuba?

    - I forhold til Cuba tenkte jeg også litt på Miami. Og da eventuelt noen dager på andre øyer i gulfen?

    - Route 66 med leiebil?

    - Andre tips?

     

    3: Hvordan er det med innenlandsfly i USA? Jeg må uansett komme meg fra NY (eller annen destinasjon) til California, så hvilke selskap er billige?

     

    Alle tips/erfaringer/innspill mottaes med stor takknemlighet! :)

×
×
  • Opprett ny...