Gå til innhold

Kim_90

Medlemmer
  • Innlegg

    176
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kim_90

  1. Bare se bort ifra det som ligger der per dags dato egentlig.. Start fra scratch, men det som ligger der er;

     

    Når man spiller fra øl-baren; Ingenting til dansegulvet, ubalansert til sprit-baren

     

    Når man spiller fra DJ; Ubalansert til øl-baren, videre ubalansert derifra til sprit-baren - når lyden kommer frem til sprit er det ikke mulig å høre sangen.

  2. Hei!

     

    Skal nå oppgradere lydanlegget ved studentpuben og trenger litt råd og veiledning!

     

    Stedet spiller musikk på tre forskjellige steder, det er i øl-baren, sprit-baren og på dansegulvet (der hvor det også står en DJ booth)

     

    Jeg vil ha et system som gjør at jeg kan sende signal fra øl-baren til både sprit-baren og dansegulvet

     

    Samtidig må det være mulig på kvelder med DJ å sende lyden derifra inn til øl-baren og videre derifra til sprit-baren.

     

    Noen løsninger? Krever dette nesten 2 separate systemer?

     

    Gjerne tegn det opp og kom med forslag til anslått pris.

     

    Det skal sies at jeg har alt av høyttalere, kabler og forsterkere stående, eneste jeg trenger hjelp til er signalet!

     

  3. Hei, i dag klarte jeg å snuble i høyttalerkabelen og bananpluggene la seg inntil hverandre mens den ene fortsatt satt i høyttaleren.

     

    Forsterkeren kuttet så å si momentant og jeg får ikke skrudd den på igjen.

     

    Pilotlyset lyser når jeg kobler på strøm. Når jeg skal skru den på kommer det kjente "klikket" som alltid, men forsterkeren starter aldri.

     

    NAD'en reagerer fortsatt på fjernkontroll og volumknappen går opp og ned når jeg bruker den.

     

    Skrudde den opp, men er tydeligvis ingen sikringer som jeg kunne se?

     

    Noen som har erfaringer med noe sånt og kan gi noen tips?

  4. Hei, tenkte å kjøpe meg en ny laptop, men vet ikke helt hva som befinner seg i markedet om dagen... Har tittet litt rundt omkring og kom frem til denne maskinen http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=635495#extra Denne virker helt grei selv om jeg gjerne skulle sett quad core og 8gb ram.. Batterilevetiden er vel så som så, men kravet mitt er at den skal klare 3 timer med forelesning uten at jeg trenger å ta med lader... Denne laptopen tiltaler meg fordi den har full HD og matt skjerm, men er ikke helt fornøyd med spesifikasjonene på resten, vil gjerne ha en kraftigere prosessor, mer minne, helst en litt kjappere harddisk.

  5. okei gutta, tilbake til mitt lille problem her; denne fiffige saken som skal omforme signalet til basskassa; dingsen denne skal da ha inn 2x2 høyttalerkabler, det vil da si at jeg mister lyd på begge høyttalerene bak i bilen, eller kan jeg bare bruke kabelsko og rett og slett koble sånn at jeg får både lyd i bakhøyttalerne og basskassa, eller vil dette gjøre at signalet til bassen blir for svakt?

  6. ja, høres ikke dumt ut det, men det du sier er at denne dingsen som skal sende signaler til basseren, den har jo 4 normale høytalerkabler, jeg antok det at det var inn signaler fra 2 høytalerutganger? eller har det seg sånn at det er 1 inn signal og 1 ut signal til høytalere?

     

    jøss,jeg sliter med å forklare.

     

    1 utgang til vanlig høytaler fra spilleren blir til; en vanlig utgang + bass signal?

  7. jaja, selvfølgelig kan jeg koble meg på selv om det er høyttalere tilkoblet, men jeg vil jo helst sitte igjen med lyd i baksetet også... Rørbasser skal jeg ha av den enkle grunnen at den er praktisk i bagasjerommet i forhold til andre ting jeg har der ;) har en dobbel 12" kicker L7 med en svær monoblokk, men det kan man jo ikke putte i en så liten bil, skal bare ha litt fylde i lyden :)

  8. Nope, det finnes ikke på Mito sin spiller. Det som derimot finnes er adaptere som tar lavpass signalet fra høyttalerkabler i bilen, for så å føre dette videre til forsterker, og videre til subwoofer.

    http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=445&katid=78&mid=m436&id=&vn=736

     

    dette så jo ikke dumt ut, men jeg har lite peil på denne original stereoen til mito og føler meg litt lost, så før jeg kjøper meg noen rørbasser;

     

    Noen der ute som vet om stereoen har nok utganger til at jeg bare kan koble meg rett på, eller ender jeg opp med å kutte ut høyttalerne i baksetet?

  9. Har en helt grei bilstereo som bare står hjemme som jeg vet spiller bedre en hjemmekinoanlegget... Har lest meg gjennom et par poster og googlet mye, men eneste løsningen jeg finner er å ha et batteri i stua som jeg kjører batterilader på?

     

    Noen som har noen andre forslag? Anlegget trekker "en del" strøm, er 2x12" Kicker L52 og to 2-kanals forsterkere til høytalerne som jeg skal koble... Så en slik sak på biltema eller noe sånt som gir 10A funker ikke...

  10. Kjøpte meg en 1 din spiller fra Alipne til 8000,-, Kicker 12"L52 kasse med en 2600w rms forsterker 80000,-. 4x6*9 høytalere fra Alpine 3700,-(ca), 2* 2 kanals forsterkere fra GAS 2800,-...

     

    Dette kom for det meste av spontane kjøp litt rundt omkring når jeg fikk lønn, feriepenger osv...

     

    Alpinen valgte jeg fordi man har utrolig mange muligheter med den og hvem digger vel ikke touch skjerm og kunne se på film mens man kjører? kjøpte meg også en parrot bt sak til den (1300,-) som fungerte utrolig bra med Sony Ericsson, streame musikk og alt.

     

    Kickere? Idiot vil mange si... Jeg vil si at de beveger en UTROLIG mengde luft i en combi bil og rister litt ekstra i trommehinnene.

     

    Gas forsterkerne plukka jeg opp når jeg skulle kjøpe tv i Sverige.

     

    Alpine høyttalerne fikk jeg sansen for etter at vi hadde de i russebilen vår i fjor.

  11. Vi hadde 2 batterier i vår russebil i fjor, det fungerte ganske bra... Vi hadde ikke 2 "like" batterier, dette er selvfølgelig ikke optimalt, men jo mindre man bruker på sånn dritt, jo mer penger til drekke...

     

    Koble det andre batteriet bare på det første med kabler(parallell kobling) og monter bilstereoen på det batteriet som ikke sitter under panseret pr i dag helst... (lettere å montere bilstereo, trekke kabler osv.) deretter kobler dere inn en slik fin http://biltema.no/no/Bat/12-V/Strombryter/Batteribryter/ av /på brytere på + kabelen. dvs at dere skrur den på når motoren er i gang så dynamoen lader begge batteriene, mens når bilen står stille skrur dere den bare på "off" så bruker dere bare bilstereobatteriet... Enkelt og greit... kjøp også gjerne en http://biltema.no/no/Bat/12-V/Batteriboks/Batteriboks/ batteriboks, enkelt å greit å skjære noen hull i for å feste bryteren og skjermer også batteriet (og spesielt koblinger til anlegget) for mye juling de dagene moroa er som værst...!

     

    Sist men ikke minst. Dette er ikke en 100% løsning, men den gjør jobben og koster ikke alverdens, vi kjøte bare et "hobby" batteri som sto på anlegget og 19" tv, funka en 6-9 timer avhengig av volum..

     

    Lykke til med en fet russetid, gled dere noe vannvittig! :thumbup:

  12. Hei, siden du bor i Oslo/Akershus område ville jeg rett og slett dratt litt rundt til de butikkene i området som driver med bilstereo å be om tilbud, er du heldig er det noen som gir deg rabatter, jeg var veldig heldig i Tønsberg og kom over CB elektro og fikk veldig gode rabatter der.

     

    Og til alle dere som er skeptiske til det jeg sier så har jeg vært innom TVBoden, div nettsteder osv for å sjekke prisen og jeg fikke den billigere i Tønsberg en det Kelkoo klarte å finne på nettet. (Var en 1din spiller fra Alpine til 7750,-

     

    det er hvert fall min anbefaling, men her også. Ta med deg noen som kan bilstereo, er ingen vits å dra dit uten noen kunnskap, du kan risikere å bli lurt trill rundt.

     

    5000,- er ikke akkurat en sum som får det til et spess kraftig anlegg, men et helt greit et, kommer an på hvordan lyd du liker :)

  13. Kjøper du russebilen vi skal selge ska du få med et rimelig sykt anlegg mot 9k tillegg i prisen. http://www.finn.no/finn/car/object?finnkode=17591289

     

    Anlegget består av 4 6'9 alpine, uten kasse(må kjøpes, ca 250,- per kasse) en firekanals til høytalerne(filla ny), en monoblokk på 1100w(Ny for 3 uker siden) og en dobbel kicker kasse med 12" L52(noe av det beste i 12" fra kicker, untatt L7 selvfølgelig) og en splitter ny alpine cd spiller. kabler må kjøpes separat. Kickerne og forsterkeren til de bruker jeg i min bil pr idag og det kjøpte jeg nytt på TvBoden i Sverige for 7550,- (NOK) for tre uker siden.

  14. Så ut som en helt grei pakke, eneste er at etter min mening er forsterkeren for svak for både bass og høytalere, men det kommer jo helt an på prisen. Fin pakke til prisen, men litt svak bass kan jeg tenke meg.!

     

    Ville anbefalt å kjøpe en 4 kanals til høytalerne og en monoblokk til bassen, trenger ikke koste så altfor mye. Besøk en bilstereo butikk, så tenker jeg de setter opp et fint tilbud! :)

  15. Må vel gå an å forlenge akslingen på en måte, fore ut ved hjelp av skruer eller lignende?

    Hvilken bil er det forresten, og hvordan ser det ut der sveiva skal være?

     

    tror ikke jeg for fora det ut, "stanga" som kommer ut av døra er bare en jern/stålstang med 8 kant eller noe på enden og håndtaket er av plast og har "hun" delen av 8 kanten, så får ikke noen ting mellom der uten at jeg ikke får åpna vinduet alikevel, de er fest til hverandre med en klips.

     

    Bilen er en Chrysler Voyager 97

×
×
  • Opprett ny...