Gå til innhold

q_Werty

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av q_Werty

  1. Jeg har til nå hatt en Creative MuVo, som har fungert ypperlig. Jeg bare stikker den inn i PC-en som en minnepenn og overfører sanger. Uten kabel, uten spesifikk programvare. Denne har dessverre gått i stykker.

     

    Jeg ser etter en ny MP3-spiller, og de eneste to kravene mine er:

    1. Den skal vare programvarefri (Kan brukes på en hvilkensomhelst PC uten drivere, etc.)

    2. Den skal være ledningfri (Kan plugges rett i en USB-port)

     

    Jeg titta litt på komplett.no, men der er det bare info om minne-/harddiskstørrelse, og sånne ting som er meg revnende likegyldig, siden jeg sjelden har mer enn ett par timer musikk på MP3-spilleren av gangen uansett. Lav pris er et pluss dog.

  2. Noe sier meg at hvis dette ikke selger, er Sonic død...  :hmm:

    Men det selger nok.

    8944990[/snapback]

     

    Sonic har vel ligget i respirator stort sett siden Sonic & Knuckles (med noen hederlige unntak), så om ikke Sega snart begynner å få opp kvalitetsnivået i Sonic-serien, så ender han nok opp som så mange andre pinnsvin: roadkill.

     

    Uansett, det virker som et interessant prosjekt. Håper det kommer til PC.

    8945505[/snapback]

     

    Dette kommer garantert ikke på PC. Det siste Sonic-spillet som kom på PC var Sonic CD, og det var ikke akkurat noen markedssuksess. Jeg tipper Xbox 360.

  3. SEGA har kommet ut med en pressemelding der de annonserer et partnerskap mellom dem selv og det store rollespillselskapet Bioware for å lage et RPG basert på Sonic. Bioware er kjent for spill som Baldur's Gate, Neverwinter Nights og Star Wars KOTOR. Bioware mener de kan lage en stor story-drevet opplevelse med Sonic i fokus, på grunn av karakterens mangfold.

     

    “We’re thrilled to be working with SEGA on Sonic, one of the industry’s most enduring and compelling icons,” said Greg Zeschuk, president of BioWare.  “As huge fans of Sonic ourselves, we’re committed to delivering a truly amazing story-driven experience within the Sonic universe, focusing on capturing the character’s broad appeal and placing him in a completely original adventure,”

     

    - Ray Muzyka, chief executive officer of BioWare.

     

    Dette virker som en interessant idé, og personlig er jeg veldig ambivalent i forhold til forventningene mine. På en side elsker jeg Bioware og spillene de har laget, men på en annen side syntes jeg SEGA for lengst har melket Sonic tørr. Det var moro i gamledager på SEGA Genesis (Mega drive) når det var i 2d og hadde et klassisk plattformpreg, men etter sonic & knuckles har jeg ikke spilt et eneste bra Sonic-spill.

  4. Dere gjør jo nettop det jeg sa. Dere avviser dem som noob chars. Ja, de er enkle å spille for folk som ikke er så flinke, og ja, med en gang man finner ut av hvordan man skal slå dem er det lett.

     

    Men når man spiller på litt høyere nivå, hvor folk faktisk er utrolig gode, da er eddie og christie faktisk gode hvis man kan spille dem, på tross av hva folk tror. Men da holder det ikke å være noob, da må man være flink.

  5. Jeg syntes at det er helt idiotisk at mennesker over 18 kan kjøpe gevær, drikke seg hensynsløst drita og ha ubeskyttet sex, men de kan ikke spille et spill!

     

    Det skader ingen, og at det kan være for ille for noen å spille det er ikke nok. Det kan man si med Røyk, biler, alkohol, kniver, salt, barberblader, badekar og andre ting. Hvis man ikke tenker seg om kan det gå galt. Det er DERFOR man har 18 års grense på mange ting.

     

    Når det selges spill hvor målet er å voldta unge jenter fatter jeg ikke hvorfor DETTE skal være så forferdelig.

  6. Jeg har nylig plukket opp en kopi av dette gigantiske 4x-spillet. Jeg er veldig glad i 4x-spill, men har ikke vært borti serien før, så jeg gledet meg til en ny opplevelse.

     

    Spillet er et av de største 4x-spillene jeg har vært borti. Tusenvis av techs å utforske, bygg dine egne skip, stjernebaser, satelitter, tanks og andre ting med hundrevis av komponenter, utforsk mange hundre planeter i galaksen, og prøv din styrke mot et titalls motstandere. Problemet her ligger i at det er veldig utilgjengelig. Spillets tutorial varer i en times tid og lærer deg hvordan man skal bygge, reseache og utforske. Desverre stopper det der.

     

    Jeg får litt følelsen av at å slippe meg løs på å drive et helt stjerneimperie etter den skrale introduksjonen blir omtrent som å sette en tolv år gammel jente bak spakene på en F-15 - du kan håpe at det går, men sjansen er stor for at det går kun én vei: Nedover. Etter en del forsking og prøving fikk jeg allikevel lagd meg ett par fightere, noen bakkestyrker og kolonisert en ny planet. Så fant jeg en motstander og begynte å angripe litt, men jeg forstod ikke mye av kampene.

     

    Dette virker som et interessant spill, særlig i multiplayer, hvis det er simultaneous turn based, så man ikke må vente så mye. Liker du 4x-spill som Civilization, Stars!, Deadlock og liknende kan dette være noe for deg. Men forbered deg på mye prøving og feiling.

     

    Jeg skal sette meg mer inn i det så fort jeg får tid igjen. Noen andre som har spilt spillet?

  7. King og Christie.

     

    Christie og Eddie er faktisk veldig bra, selv om folk avviser dem som "noob-chars". Hvis man vet alt de kan gjøre har de veldig variable triks, så de er vanskelig å forutse, samtidig som de har noen attacks med veldig høy skade.

     

    King er bare... ELSK. Han er counter mot omtrent alle andre chars om man vet hvordan man skal spille ham.

  8. Det er desverre ikke lovlig å laste ned "monkey island"-spillene, fordi Lucas Arts er med i en organisasjon som beskytter copyrighten til spill selv om de er ute av markedet - så med mindre du ringer dem og ber dem selge det til deg er nok ebay din eneste (lovlige) utvei.

     

    Etter min mening burde spill bli public domain etter 10-15 år, eller når de ikke distributeres lenger. Dette er desverre ikke tilfellet, men det er allikevel mange distributører som ikke bryr seg om "ulovlig" nedlasting av veldig gamle spill. Lucas Arts er ikke blant dem.

  9. Wowreader kjører så vidt jeg forstår et program som ikke er utelukkende laget med ingame macrokode, eller laget av blizzard. Derfor definerer blizzard det som third party software, enten om det kan brukes til exploiting\botting eller ikke.

    5420851[/snapback]

     

    Jeg kjører også winamp når jeg spiller. Det er heller ikke laget med macrokode. Begge deler har like lite med wow å gjøre.

    5422229[/snapback]

     

     

    Dette er det mest usakelige jeg har lest på lenge. Poenget er at WoWreader driver med "Data mining", noe som er helt forbudt i følge blizzards EULA. Winamp har ikke en dritt å gjøre med WoW, men det har WoWreader.

  10. Det er jo standard D20 D&D bygging (eller, grovt forenklet da)...så ja, den bør funke fint den..

     

    skulle ønske det kom ett D&D med "alle" mulighetene i P&P versjonen...gjerne MMORPG style, men uten ensidig fokus på combat, slik det er i WoW..

    5425798[/snapback]

     

    Dungeons and Dragons Online: Stormreach Jeg er ikke helt sikker på hvordan alt er bygget opp og hvor godt det flølger reglene, men antar at dette blir det nærmeste man kommer D&D MMO. Visst det er noe jeg skal betale måndtlig for så er det dette spillet.

    5429871[/snapback]

     

     

    Jeg har hørt at D&DO skal ha masse mongo endringer i regelsystemet. Som f. eks makslevel 10, og 3 "Deler" i hver level. Det høres ut som om de har drept det perfekte regelsystemet flere ganger, for så å mate restene til ulver og sprenge ulvene med atombomber.

     

    Jeg vil absolutt lese mer om dette før jeg vurderer å kjøpe det.

  11. Det er synd at det er såpass lite informativt blant alle disse postene, for dette er noe mange eller nesten alle har meninger om uten å vite hele historien. Selv er jeg for piratkopiering, men kun til en viss grad. La meg utdype.

     

    Først og fremst: Det dere hører med propaganda av utgivelsesfirmaer som EA og Atari og andre når de sier at "vi taper så-så mange millioner dollar på piratkopiering årlig" er feil. Akkurat som RIAA baserer de regnestykket sitt på at ALLE som lastet ned spillet ville kjøpt det for full pris om de ikke kunne ha lastet det ned. Dette er ikke penger som går ut av kassa til utgiverene, det er penger de ikke har fått inn som de syntes de burde. Men det er rimelig sikkert at selv om piratkopiering ikke hadde eksistert hadde ikke så mange av de som lastet det ned kjøpt spillet uansett.

     

    På toppen av det hele er det slik at de som lager spilla får ikke mye av det spillet selges for. Det er snakk om veldig små prosenter, kanskje mellom 10 og 30 kroner per spill. De som distribuerer og selger spilla derimot, får store deler av kaka.

     

    Et annet faktum som mange kanskje vet litt, men ikke nok, om, er at "scenen" som det så pent heter er verdens mest effektive distribusjonskanal. Tiden det tar fra én gruppe legger spillet på en topsite til det ligger på tusenvis av dumpsites over hele verden er fra én til 4 timer. Herifra spres det fra erfarne brukere til BitTorrent, andre fildelingsnettverk og IRC-kanaler i løpet av mindre enn en dag. Dette fører til at millioner av mennesker sitter med spille i hånda(les: på disken) til og med raskere enn det tar for distibutørene å få pakka kassene til sending.

     

    Dette, kombinert med at det er mye lettere for folk å laste ned mange spill i stedet for å kjøpe dem, i hvilket tilfelle man antakeligvis bare ville kjøpt ett, gjør at det er mye lettere for forbrukere å kvalitetssjekke spill, samt at "word of mouth" har mye mer å si enn distibutørens reklamekampanjer, som ofte kan være villedende til et spills kvalitet. Se for eksempel på harry potter-spillene. De hadde gigantiske reklamekampanjer, og det var veldig mange salg på grunn av dette. Spillene, derimot, sugde, og dette er noe de som lastet de ned fikk erfare, og få gikk til innkjøp av dem.

     

    Selv laster jeg ned spill i ny og ne, hvis det er spill venner og bekjente anbefaler, eller spiller veldig mye. Som oftest liker jeg disse spillene ganske godt, og som oftest kjøper jeg dem hvis de er bra. Dette er det to gode grunner til: For det første syntes jeg at de som har laget spillet fortjener å få et salg til meg. Det er ikke mye penger, men det er visstheten om at noen liker og kjøper noe de har brukt år på å lage jeg vil gi dem. Den egoistiske grunnen, er at jeg vil ha en boks, en manual, kart, dilldall og originale CD-er som kan stå på hylla mi.

     

    Jeg mener bestemt at scenen har bidratt så mye til spillindustrien med distibusjon og publisitet at mange av dagens spillfirmaer kunne gått og lagt seg uten. Hvis det er noen som faktisk har tapt på piratkopiering så har det vært de som lager et spill på et par måneder, kjøper grafikkmotor, kjøper lisens på en filmtittel og bruker storyen derfra, og så bruker millioner på marketing. De som derimot lager originale spill med godt gameplay og god story, men ikke har masse penger til marketing, kan tjene masse på at mange får vite om spillene deres via scenen.

  12. Det er mange forskjellige synspunkter på data-rollespill, men det virker som om trådstarter vil ha info om hva som er så fascinerende med rollespill, så da tenkte jeg jeg skulle fortelle litt om historien til rollespill, og hvorfor det har tatt sånn av som det har i dag.

     

    I starten - pre 1974

    Lenge før datamaskinens era var rollespill et slags improvisert skuespill mellom flere personer uten publikum. Hver person lager seg en "karakter" som de lever seg inn i, og når man snakker, snakker man som om man var karakteren sin, eller man sier hva man gjør. Det er også en storyteller som ikke har en karakter, men som forteller spillerene hva som skjer i verden rundt dem. Det er varierende hvor mye fysisk man lever seg inn i karakteren sin, men man sitter som oftest rundt ett bord og forteller hverandre denne interaktive fortellingen.

     

    Rollespill - 1974 til 1974

    Etter mye leking med interaktive fortellinger, fant Gary Gygax og Dave Arneson i TSR, Inc. ut at de var lei av krangel om hva man kunne og ikke kunne gjøre, hva som var sannsynlig, og så videre. De fikk idéen om å ta reglene fra forskjellige brettspill og krigsspill og utforme sitt eget regelsett for rollespill. Dungeons and Dragons er født.

     

    Dette er det som virkelig gjorde at rollespilling tok av. Det var sosiale spill hvor man kunne sitte sammen flere venner en hel kveld og leve seg inn i en historie mye mer enn man kan med bøker og filmer. Man kunne styre historien, ta egne valg, og oppleve det mange lenge hadde drømt om: Å kunne leve i en middelalderverden med drager, slott og magi på en relativt realistisk måte (les: Realistiske regler)

     

    Rollespillenes gullalder - 1977 til ca. 1996

    Etter noen år fant gutta i TSR, inc. ut at relgene var for kompliserte, så de lagde et forenklet, men like fullstendig regelverk, og gav ut andre versjon av Dungeons and Dragons, AKA AD&D eller Advanced Dungeons and Dragons.

     

    I årene etter at AD&D kom ut gikk salget av regelbøker i værs, og mange andre rollespill kom på markedet. Folk spilte dette av mange forskjellige grunner, mange spilte av konkurranseinstinkt, og ting som å finne magiske våpen og få levelups er det disse folka virkelig elsker med spillet. Andre spilte for den sosiale delen, men de fleste spilte fortsatt for å kunne leve seg inn i en annen person og en annen verden som man kanskje syntes var mye mer interessant en den virkelige.

     

    I denne perioden var det også mange som utviklet og lagde rollespill til data, som begynte med det vi nå kaller "adventure" i text-only. I 1981 kom Ultima, som var ett av de første rollespillene som var med "tileset"-grafikk. Det vil si at i motsetning til tekstspilla som kanskje viste et bilde her og der, var alt i spillet lagd grafisk så man kunne se verdenen ovenifra. Denne metoden å lage grafikk tok virkelig av i årene framover. Når man har et grafisk interface er det også enklere å lage et brukervennlig menysystem med enkel tilgang på character sheet, grafisk inventory og så videre.

     

    Dette apellerte virkelig til de som spilte av rent konkurranseinstinkt, AKA Powergamers eller Munchkins. Man kunne ha en karakter man spilte så mye og ofte man ville, og man kunne enkelt se og sammenlikne forskjellige våpen og utstyr, atributter og så videre. Fordi denne typen spill fokuserer mye mer på attributter og terningkast og tall, kalles den ofte "Roll-playing" i stedet for "role-playing". Dette fordi du ikke lenger spiller en rolle på samme måte som i sanne rollespill.

     

    Den "grafiske" tidsalder - 1996 til 2001

    Etter at Blizzard entertainment slapp Diablo i 1996 tok grafiske "rolle"-spill veldig av på pc. Dette fokuset på grafikk og "roll-playing" holdt helt til i 2001, da det norske spillfirmaet FunCom slapp Anarchy online, verdens første kommersielt vellykkede Massive Multiplayer Online Role Playing Game, AKA MMORPG. Dette flyttet igjen fokusen tilbake på at man levde seg inn i karakteren sin, samarbeidet med folk og brukte mye tid på det sosiale.

     

    Nåtid - 2001 til ?

    Etter at Guild wars, Anarchy online og ikke minst World of Warcraft har blitt populære har jeg igjen sett en stor økning i antall spillere som ikke bare spiller for å "roll-play"-e. Dette syntes jeg er positivt, og jeg gleder meg virkelig til å se hvordan framtiden for rollespill ser ut.

     

    Kilder:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Role-playing_game

    http://en.wikipedia.org/wiki/Dungeons_and_dragons

     

    --

     

    For de som er interesserte i skikkelig "roleplaying" i stedet for stats og terninger, kan jeg anbefale neverwinter nights på det varmeste. Installer begge expansion pakkene, og når du søker på server å spille på, velg en "continous adventure, roleplaying" eller noe sånt, husker ikke helt hva det heter. Her kan man virkelig leve seg inn! En annen veldig positiv ting er at folk som spiller på slike servere er som oftest mye eldre en vanlige spillere, fordi yngre mennesker finner ofte ikke noe særlig i å spille rollespill. Derfor er spillere mye mer seriøse en "GOLD PLZ" eller "LFG UBRS PRIST PLZ COME!" 10/10!

     

    Om man vil spille et annet spill som fokuserer på innlevelse, rollespill og story men ikke er online, ville jeg valgt The elder scrolls: Morrowind. Dette er et helt genialt spill hvor man bestemmer ALT selv. Man blir plassert i en gigantisk verden med masse muligheter og noen ledetråder om hva man "skal", men man kan utforske hele verdenen og snakke med og hjelpe hvem man vil. Desverre, siden du bare spiller mot en datamaskin er det en grense for hvor lenge man kan spille før det ikke er gøy lenger, fordi det ikke er noe "tilfeldig" element i form av andre menneskelige spillere. Selv om jeg spilte dette spillet 6 timer dagen i mange måneder gikk jeg til slutt lei. 9/10

     

    ---

     

    Oh, ønsk meg velkommen til forumet :p

     

    -q_Werty

×
×
  • Opprett ny...