Gå til innhold

Yarrow22

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yarrow22

  1. 2-3 år er jo ikke lenge. Men lurer på hvilke specs disse har? Nok til å ta opp video og lagre det på... harddisk?

     

    Hehe, bare tulla. Jeg leste artiklen de publiserte om dette på ISSCC i 2012. Det er 2 Cortex-M0 prosessorer, en i lag 3 og en i lag 4. (Lag 5 er forøvrig bare avkobling viste det seg)

     

    Bildesensoren er av standard CMOS med 96x96 piksler og jeg regner med at de kan ta opp video og lagre det internt i minnet. Problemet er at det skal ikke mange frames til før man bruker opp det interne minnet.

     

    En annen kul ting er at den har optisk kommunikasjon for re-programmering.

     

    Artiklen finnes åpent på nett. Bare søk : "A Modular 1mm3 Die-Stacked Sensing Platform with Optical Communication and Multi-Modal Energy Harvesting"

     

     

     

  2. Forskningsfelt relatert til dette har eksister i mange år nå, og finnes også i Norge. Fordelen med disse gutta er at de har faktisk satt sammen alle komponentene og prøver å finne en applikasjon til det. Kudos!

     

    Det de har gjort er å lime 5 komponenter oppå hverandre og bondet de. Solcellene er i det øverste laget (sammen med en blidesensor faktisk), batteri under og tre chiper i de tre nederste lagene.

     

    For dem som er redde for "fluen på veggen" så er dette laaaaaaaangt unna. ca 2-3 år :p

  3. Enig, bra artikkel og mye fancy utstyr her. Hvis man vil vise hva Oslo har å tilby innen elektronikkutvikling (på et utdanningsnivå) så er det et mellomledd mellom prossesering (MiNaLab) og instrumentering (Fysisk) som mangler. Det er IC design!! Hadde det blitt tatt med så ville artikkelen vært mer komplett, i mine øyne iallefall. (Jeg vet at det finnes i Oslo, og der er det også en del fancy utstyr ;))

  4. Ok, det var jo et bra tips! Du vet vel ikke hvor man kan finne den driveren, og hvilken det akkutat er?

    Jeg har null peiling på Fujitsu Siemens. Har hatt ASUS som jeg har vært veldig fornøyd med. Synes si1520 pcen er en pc der brukeren har minimalt med kontroll over. Ikke har jeg fått til å undervolte cpuen heller. Blir litt oppgitt over slikt.

     

    Ja det er ille nok at temperaturen blir opp til 60 grader under vanlig lett bruk, men jeg kan bare tenke meg hva som skjer når jeg begynner å bruke programmene jeg bruker på skolen, som MATLAB til div simuleringer, som krever litt mer enn explorer liksom, samtidig som 7-8 explorer vinduer m. Acrobat Reader, Word osv osv...

  5. Har oppdatert biosen, ingen endringer.

    Men er det ikke slik at pcen ikke kan leveres pga angrerett siden man faktisk har brukt den, altså brukt windows? Har ikke tastet serialen inn i noe felt da.. For hvso angreretten fortsatt gjelder så vurderer jeg å bruke den.

     

    En annen ting er at jeg prøvde å installere Win xp pro sp2 istad, og fikk opp en beskjed om at pcen ikke kan gjennkjenne noen harddisk. Noen som vet hva det kommer av? Pcen kan ikke være bundet til xp home vel?

  6. Hei, jeg har akkurat kjøp en amilo si1520, og opplever noen problemer med den. Varme er det første problemet! Det er veldig ubehagelig på høyre håndledd. CPU temperaturen viser ca. 50-60 grader ved vanlig surfing. Vifta kicker inn på ca 60 grader. Er det noen andre som opplever liknende problemer eller vet hva grunnen til at pc'en blir så varm er?

     

    En annen ting som jeg sliter med er å finne et program som greier å overvåke hardwaren riktig. EVEREST, notebook hardware monitor og RMClock viser at cpu multiplier switcher mellom 6x og 11x, altså 1GHz og 1.8GHz. Dette er veldig pussig synes jeg, virker som at cpu/kontrollene ikke fungere som de skal eller?

     

    Jeg prøvde å måle tempen på håndflaten med en vanlig feber måler:P men den kom til 43grader og klikka.. hehe det steg fort da..

     

    +vifte regulerings knappen funker ikke når pcen er koblet til strømmen..

     

    Trenger all den hjelpen jeg kan få!

  7. Hei jeg har en ASUS A6ja nå, men har lyst til å gå over til en 14". De har tilnærmet like specs, men jeg vil ha noe mindre pga jeg reiser så mye. Det jeg lurer på er om 6214W er noe særlig robust og er det egentlig mye styr med den?

     

    F.eks asusen har jeg ikke hatt noen problemer med siden jeg kjøpte den. Tenkte å kjøpe znoten men er litt skeptisk pga alle klagene i tråden.

  8. Hei, pc'en er nærmest strøken, ingen merkbare riper på den og den fungerer som testene ellers sier. Perfekt for en kombinasjon av skole og moderat gaming.

     

    Jeg er ikke sikker på prisingen, men jeg tenkte noe rundt 8000kr.

     

    Grunnen til at jeg selger den er fordi jeg trenger en mindre pc. Jeg reiser mye og tar med meg skolen så det kan bli slitsomt til tider med en 15,4".

     

    Hva synes dere?

  9. liten sansynlighet for å bli tatt hvis man laster ned en ting av og til fra torrent sider. politiet er mer ute etter distributørene..

     

    å begynne å ta privatpersoner som laster ned torrents for å hindre piratkopi distribusjon, er igrunn det samme som å prøver å utslette all fisk fra havet ved å fiske med fiskestenger..

     

    men det hender noen blir tatt, og da er straffen vanligvis 2uker uten nett eller noe slikt.. etter det jeg har hørt..

  10. vet ikke om det er helt det samme, men var på et møte ved UiO, Mirkoelektronikk. Der fikk jeg med meg at en hadde gjort en hovedoppgave som gikk ut på å lage et kamera med motion detection. Vet ikke om det er dette du driver med, men det virker ganske spennende å lage slike ting. Det begynner også å bli populært innen bilindistrien om dagen. Så hvis dette er feltet ditt, så kan du vel gjøre noe slikt noe..

  11. Formulerte meg litt feil, Mener Anbar NTFS er tregere eller at Konverteringen gjør det tregere?

    6278547[/snapback]

     

    etter en konvertering fra fat til ntfs blir systemet tregere enn ved bare fat. Ntfs er raskere om det ikke har blitt konvertert... Du finner flere poster om dette tidligere i tråden. Jeg var dum nok til å konvertere...

    6281711[/snapback]

     

    Men hva med når man formaterer og velger NTFS istedet for det originale FAT? Blir maskinen treigere da el?

    6283160[/snapback]

     

    Men da er det vel bare å bruke en vanlig windows, istedet for den asus greia. Da funker det fint.. Man får installert alt med NTFS.

  12. Formulerte meg litt feil, Mener Anbar NTFS er tregere eller at Konverteringen gjør det tregere?

    6278547[/snapback]

     

    etter en konvertering fra fat til ntfs blir systemet tregere enn ved bare fat. Ntfs er raskere om det ikke har blitt konvertert... Du finner flere poster om dette tidligere i tråden. Jeg var dum nok til å konvertere...

    6281711[/snapback]

     

    Men hva med når man formaterer og velger NTFS istedet for det originale FAT? Blir maskinen treigere da el?

  13. Hei..

     

    Sjekk ut denne her du.. Zepto Znote 6214W. Trur den passer dine behov helt fint.. Men spørsmålet er når de får inn denne her.. Ser på at det er mye rødt på siden dems når det kommer til å konfigurere pc'en.

     

    Uansett, dette får du for ca 15500

     

    2GB CoreDuo

    2GB ram

    100GB - 5,4k

    Geforce7600 512, trur at det er 256+256 Hypermemory, er ikke helt sikker

    +dvd\dvd rw + trådløst + blåtann

     

    og vekta ligger på rundt 2,25 kg trur jeg..

     

    OG denne kan du spille Oblivion på, på middels grafikk vil jeg påstå.. men om den er til å få tak i her i Norge, er uvisst. Du kan nok få den kjeppere fra Danmark vil jeg tippe. Men for litt mer tenker jeg.

     

    edit: lurt å skrive hvilken pc jeg siktet til også.. :roll:

  14. En million måter å benytte bærbar på... en av dem er å gjøre notater. filer på PCer med litt orden forsvinner ikke like lett som et fillete ark (i alle fall for min del), en annen måte, som kan benyttes er å fyre opp webcam eller mikrofon (dette kan være til ekstrem hjelp for folk med skrivevansker ol.).

     

    Er helt enig med deg i forbindelse med matte og realfag, men sett fra en annen side, jeg synes det er idioti å skrive java ol. med penn og papir.

    6249733[/snapback]

     

    jeg ser at folk nevner ark, men hva med kladdebøker da? de burde det være lett å holde orden på. uansett hvis man tenker seg om. hvorfor skal man ta opp en forelesning, jeg synes det blir bortkastet tid å høre på den flere ganger. vil faktisk tru at det er lurere å gjøre oppgaver i den tiden.

     

    og når det kommer til java, så er det vel litt dumt å skrive for hånd. oppgaver og slikt i java gjør jeg selvsagt det på pc, men når det er forelesning så tar jeg notater med penn og papir, hvis jeg i det heletatt tar notater fra informatikk forelesninger. det blir også litt verdiløst å ta notater med bærbar i inf forelesninger. skal man sitte å skrive kodebiter og kompilere og kjøre dem? er det ikke berdre å bare følge med og holde konsentrasjonen oppe.

    derimot selv om det kan virke idiotisk å skrive java for hånd så er det nettopp det vi på UiO må gjøre til eksamen. Har eksamen i dag 14.30 faktisk, og da må vi skrive for hånd.

     

    de eneste jeg ser som er positivt med det er at hvis man får en karakter man ikke er fornøyd med, så kan man bruke som argument at "jeg er ingen kompilator" :p så man kan klage seg til en bedre karakter på den måten. jeg har ikke gjort det, men vet om en del som har og de har fått positive tilbakemeldinger. en annen ting er at man slipper å tulle med kompilatoren hvis det er noen feil i programmet, mye tid kan bli kastet bort på den måten.

  15. egentlig skjønner jeg ikke hvorfor man skal ha med bærbar på forelesninger.. jeg synes det virker dumt! men dette er min mening. jeg synes at det er mest effektivt med vanlig penn og papir. og da tenker jeg spesiellt på fag som matematikk og andre realfag som innebærer tegning. enseste jeg kan tenke meg å kanskje ta med er en tabett eller hva det heter, men det er heller ikke like effektivt som penn og papir virker det som.

     

    det eneste jeg bruker bærbar til på skolen er når jeg må lage et program av noe slag, da stikker jeg på skolen, kobler meg fra nettet og jobber. grunnen til det er at jeg blir lett distrahert av nett og andre ting.. :no:

     

    mulig det er meg som ikke vet hvordan man skal bruke en bærbar i forelesningen, så kan noen forklare meg hvordan man bruker en bærbar effektivt i forelesninger?

  16. Du kan bli en slik tøff kar som jobber med prosessorer. De får bruke sånne hvite hazard-drakter.  :love:

    6150188[/snapback]

    Disse "clean-room" draktene er noe helvetes skit. Spesielt hvis du i tillegg maa bruke munnbind og flere paar hansker. Fysj og fy!

    6209533[/snapback]

     

    huff.. enig der.. studerer mirkoelektronikk ved UiO, og jeg håper jeg slipper slike ting.. men hvis jeg må så gjør jeg det sikkert..

×
×
  • Opprett ny...