Gå til innhold

KalypterBob

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KalypterBob

  1. HALLO!

     

    Vi er 3 luringer som nettopp har fløtta til Oslo. Mor, far og datter på 5 og et halvt. Vi er allerede i ekstase over å bo her, men mangler litt smarte hints til hva man kan finne på i byen. Etter en stund med utforsking på måfå, ser vi nå vårt snitt til å oppsøke ekspertisen innenfor lure forslag, nemlig klientellet på diskusjon.no. Her har jeg blitt hjulpet igjennom både bil- og dataproblemer før, så dette burde ikke være noe prob ;)

     

    De tinga vi har sjekka ut allerede er lekeplasser på Sofienbergparken og i Frognerparken, badeplasser på Frysja og Huk, pluss noen hangouts i skævven, men det er jo ikke akkurat rakettforskning. Det er mange flotte plasser, og jeg vil helst ikke misse out på noen av dem!

     

    Her kommer du inn i bildet. Skriv din topp 3-liste over ting å gjøre i Oslo med en kid på 5 år. Hun er en veldig fleksibel kid som finner seg i alt mulig, og kan finne glede i hva som helst (bortsett fra når pappa spiller trompet).

     

    :)

  2. Hei!

     

    Jeg har en hp pavilion t450.no (teit navn) fra 2004 som har gått heden. Sikre kilder hevder at det er harddisken som er føkkt (den har vært på sørrvis).

     

    Slik ser harddisken ut:

     

    Harddisk-HP-1.jpg

     

    Jeg skal kjøpe ny harddisk. Dette leder hen til mine spørsmål:

    1. Hvilken type harddisk skal jeg kjøpe, hvilken ATA og HDD og sånt (stemmer, jeg har ikke så mye peiling)..? Vil gjerne oppdatere HD'en med så mye GB som mulig. Mangler bildet noe informasjon for å kunne avgjøre det?

    2. Far min, som eide data'n, har ikke laga backupdisk - det svinet. Er det noe man kan gjøre for å skaffe drivers osv. osv..? Kan HP skaffe nytt hvis man viser garantibevis/kvittering e.l.?

     

    På forhånd tusen takk for hjelpa :-D

  3. Hehe. Takk for svar. Jeg er nok egentlig ikke så hjelpesløs som det hørtes ut i tittelen. Har mekka noen slanger og noe greier før, og har noen mekanikerkompiser som sikkert kan låne meg litt utstyr og kompetanse.

     

    Jeg tror røra er kutta til, det er ihvertfall muttere og labels på alle sammen:

     

    bremseroer_kuttet.jpg

     

    Men hva er koningsverktøy? Er det sånt som gjør at rørene blir butte i endene? :roll:

  4. Hallo ja. Har nettopp hatt bilen min til syn her i DK. Slapp ganske billig unna syns jeg, men fikk beskjed om å skifte ut bremserør bak. Børsa er en Toyota Carina II 1988 1,6.

     

    Spørsmålet lyder som følger:

     

    KLARER JEG Å SKIFTE DETTA SJØL??

     

    Jeg har snust litt på skiftenøkkelen et par ganger før, og kan låne meg en saftig jekk.

     

    mini-IMG_0096.jpg

     

    Delene kosta 289,- hos Høyer Bildeler her i Næstved. Det syns jeg var en trivelig pris.

     

    :-)

  5. Ja, den sitter rett etter motoren, og lyden er en usjarmerende hvinende prumpelyd som lissom stiger i intensitet i takt med turtallet. Nå har jeg kjøpt reparasjonspasta og sånn metallbandasje som jeg skal prøve med i første omgang. Hvis det ikke duger prøver jeg å sveise, ellers blir det nytt anlegg fra Biltema til 879,-.

     

    Takk for svar :-)

  6. Da var det på'n igjen.

     

    Når jeg ruser motoren kommer det en ulyd som minner veldig om noe abnormalt eksos-aktig. Bildet under her viser en rift, men jeg er jo ikke 100% sikker på om dette kan være årsaken til problemet. Det kan jo være at den var der før jeg hørte ulyden.

     

    Mitt spørsmål: Kan dette fikses på en enkel måte??

     

    bilforum1.jpg

     

    På forhånd TAKK

  7. SÅNNNNN!

     

    Da var kællippærn montert og i full sving med å bremse ned bilen min når den kjører fortere enn den skal. Det kan være ved et rødt lys, før en skarp sving, eller simpelthen fordi jeg bare har lyst til å stoppe. Dette kunne jeg skrive en bok om, men velger å la være av diverse årsaker. For det første tror jeg ikke så mange ville lese boka, for det andre tror jeg det ville vært mer interessant for meg å skrive en bok om andre ting hvis jeg først skulle skrive en hel bok. For det tredje tror jeg det ville vært vanskelig å skrive mer enn 3 sider om det. En bok bør jo helst ha fler enn 3 sider... Det har de fleste bøker jeg har lest hatt ihvertfall. Jeg legger den død. Og kjører meg en tur. VROOOOOOM!! :w00t:

     

    Tusen takk for all hjelp til alle som har hjulpet meg i prosessen med å montere shitten. Det har vært hardt, men fint å ha hatt noen å holde i hånda. Kos.

  8. Tusen takk for svar! Jeg er en devoted student og sitter og leser til elterapi-eksamen between the punches. Fredagshygge foran skjermen med transkutan elektrisk nervestimulering. Høres nesten halvperverst ut med litt go'vilje..... Angående inntak av bayer - det vil foregå i stor stil etter eksamen. Her i DK kan man jo til og med kjøre etter en god halvliter :thumbup:. Tror nok det er 0,5 som er grensa. Best å ikke dra på for mye, men det er jo digg å kunne kjøre hjem fra en lystig - dog beskjeden - omgang fredagsbar på skolen for eksempel........

    5396662[/snapback]

     

    Jepp. Er i danmark selv hvert år med motorsykkel. Greit å kunne ta en håndbayer for å skylle ned støvet på vei til treff. Er temmelig sikker på at det foregår en del transkutan nervestimulering på disse treffene, dog neppe elektrisk.

     

    Ellers må det jo sies at dealen du fikk var internasjonalt bra. Sikkert greit å få gjort unna andre ting med det samme du er der.

     

    T'Weed

    5396714[/snapback]

    Hehehe, det høres overhodet ikke dumt ut. Du skal ikke utelukke at el-biten fort kan implementeres i biker-nervestimulering eller MCNS som det kalles på fagsproget. En liten tur bortom tændpluggene det, så er den biffen i boks!

     

    Angående internasjonalt bra pris: Jeg blir her i 2 år til, så jeg satser på at ting ryker på bilen imens jeg er her. Er jeg heldig, er det bare panseret som er originalt når jeg kommer hjem :p. Men altså seriøst, det er tydeligvis billig her. Biltema ligger også rett oppi streeten, så det er ingen sak å havarere i Næstved.

  9. Tusen takk for svar! Jeg er en devoted student og sitter og leser til elterapi-eksamen between the punches. Fredagshygge foran skjermen med transkutan elektrisk nervestimulering. Høres nesten halvperverst ut med litt go'vilje.....

     

    Angående fjær og antiskrikplater, så skal jeg være litt mer omhyggelig når jeg demonterer høyre side og se hvordan det ser ut der. Tror jeg kan få antiskrikplater i sjappa hvor jeg kjøpte settet. Hør forresten hva jeg fikk for 1449 DKK: Kalipere, klosser, monteringssett og silikon til BEGGE sider!! Bra deal kaller man det. Man kan til og med pantsette de gamle kaliperne og få 200 spenn tilbake!! Toyota skulle ha 1850 DKK bare for 1 jævvvla kaliper! Det er bare dyrt.

     

    Angående inntak av bayer - det vil foregå i stor stil etter eksamen. Her i DK kan man jo til og med kjøre etter en god halvliter :thumbup:. Tror nok det er 0,5 som er grensa. Best å ikke dra på for mye, men det er jo digg å kunne kjøre hjem fra en lystig - dog beskjeden - omgang fredagsbar på skolen for eksempel........

  10. Here we go!

     

    Disse platene man ser på det første bildet er skammelig slitte, nesten rusta vekk.. Kan man få kjøpt slikt nytt? er de i det hele tatt nødvendige??!?

     

     

    kalypter-deler.jpg

     

    kalypter-deler2.jpg

     

    kalypter-deler3.jpg

     

    kalypter-deler4.jpg

     

    kalypter-deler5.jpg

     

    kalypter-deler6.jpg

     

     

    Jeg vil gjerne ha noen hint til om jeg har montert det riktig.. Burde være tydelig nok på bildene, ellers kan jeg godt ta fler - trenger bare tips til hva jeg da eventuelt skal ta bilde av for å få fram de rette detaljene..

  11. Gunstig! Takk!! KalypterBob er på vei til suksess og standing ovations.

     

    Fant nettopp ut at Høyer Autodele her i DK selger kalyptere til begge sider inkludert bremseklosser til 1600,- SYYYYYYKT billig. Halve prisen av Mekonomen, og INKLUDERT klosser. Ikke for å være kjip, men syns generelt at Mekonomen virker dyrt, men det kan jo hende at det er bikkjegode deler da ;)

    5390826[/snapback]

     

    Mekonomen er jeg fornøyd med fordi de er de eneste med et anstendig utvalg deler til Volvo 164 1968-mod. Prisene de opererer med er vel variable med tanke på bilmerke etc. Og Volvodeler er jo pr def billige. Lykke til med jobben.

     

    5391084[/snapback]

     

    Da kan jeg godt forstå hvorfor Mekonomen blir en selvskreven klassiker. Eller hvertfall leverandør til en klassiker. 1968? Aiaiai!

     

     

    /CalypsoBåbb

  12. Oi, det er interessant..! Visste ikke det var så stor prismessig forskjell mellom Norge og DK på jobben! Bor forresten i Næstved, sør for Roskilde. Skal innrømme at jeg gjør det selv også litt for å lære, syns jo det er litt gøy, også er jeg littegranne redd for at ettellerannet sleazy verksted skal stæle penga mine. Har egentlig ikke tid til å fikse på det fordi jeg snart skal ha en el grande eksamen, men sånn er jeg da :roll:.

  13. Gunstig! Takk!! KalypterBob er på vei til suksess og standing ovations.

     

    Fant nettopp ut at Høyer Autodele her i DK selger kalyptere til begge sider inkludert bremseklosser til 1600,- SYYYYYYKT billig. Halve prisen av Mekonomen, og INKLUDERT klosser. Ikke for å være kjip, men syns generelt at Mekonomen virker dyrt, men det kan jo hende at det er bikkjegode deler da ;)

  14. Jeg er usikker på om jeg har 13"- eller 14"-hjul. Har vært nede og målt selve felgen i diameter, og den er 36 cm., hvilket svarer til 14.17 tommer, men på selve felgen står det inngravert 13x5J! Jeg har dessuten målet helt ut til skjørtene av metallet på felgen, og ikke til kantene hvor selve tønna stopper, som kanskje er 13". På dekket står det 70x175x13. Dette er vel klare indikatorer på at jeg har 13"?? Sikkert sinnsykt teite spørsmål som man kan himle seg i hjæl med øynene av, men jeg er en særdeles forsiktig fyr, og har lyst til å kjøpe de riktige delene :yes:.

  15. Tusen takk for svar. Har snakka med svigerfar, som mener jeg skal bytte hele kalypteren, at det ikke holder med rep.-sett. Jeg syns dette høres ut som en dyr affære og vegrer meg litt for det, men det er jo noe dritt hvis det er rustent. Er det verdt det å demontere hele greia, eller er ikke prisforskjellen så drøy? Bilen er en 1988 Toyota Carina II.

  16. Hei.

     

    Problemet mitt er at det er en lekkasje i bremsegreiene (fagterminologi er for duster! Neida.. Er bare bitter fordi jeg ikke kan EN DRITT om bil) på venstre side foran. Sjekk bildet under: Jeg tror lekkasjen sitter her, fordi det er et hull i foringa der jeg holder det røde røret..!

     

    kalypterbob1.jpg

     

    Har demontert driten sjøl, og er rimelig stolt av det. Har skrudd av to muttere. Jeg er rå.

     

    Setter meget stor pris på hjelp :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...