Gå til innhold

olemann939

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olemann939

  1. Har endret tittelen, da den kanskje var litt dust.

     

    Er "ny" på filmfronten. Men har bestemt meg for å konvertere alle DVD'ene til mediafiler, slik at disse kan streames på lokalnettverket hjemme.

    Waw filer kan jo konverteres til flere loss-less formater slik som bla Ogg.

     

    Hvordan bør jeg gå frem for film? Er det divx som gjelder? DVD shrink?

    Ønsker å minske filstørrelsen uten å miste noe særlig kvalitet(!?),samtidig vil jeg ha flerkanalslyd, da lydanlegget mitt ikke støtter THX 2.0 (?) (den som gjør tokanals lyd til flerkanals.)

     

    Så jeg skal krympe filstørrelse, fjerne reklame, undødvendige språkvalg etc.

    På noen filmer er det en del extras som jeg bare må ha, på andre er det kun selve filmen og lyden jeg skal beholde.

     

    1.Vil jeg få bra nok bilde til å kjøre film på lerret i stua via streaming?

    Lerrete er på ca 2 1/2 m bredde. Filstørrelse er ikke kritisk, det betyr at en DVD som typisk er på 8-9 Gb slik den ligger på DVD'en bør krympes slik at bildet fortsatt er bra på prosjektor. Om filene blir 2,3 eller 4 Gb er ikke så farlig så lenge jeg får et godt bilde med god lyd.

     

    2.Hvordan kan jeg beholde flerkanalslyden fra DVD? Er det formater som støtter dette?

     

    3. Det finnes en eller flere one-for-all-codecs-pack, men husker ikke hva dissse heter, hvilke gjelder?

     

    4. Blir vel å sette opp mythTV eller tilsvarende i løpet av vinteren, noe jeg bør tenke på slik at jeg ikke låser meg fast til et bestemt filformat?

     

    5. Om jeg bruker DVD shrink vil jeg vel kunne halvere filstørrelsen og beholde flerkanalslyden. Men dersom jeg ønsker ytterlige komprimering, bør jeg satse på divx? Hvor bra blir bildet dersom jeg skal kjøre det på lerret?

  2. Glemte kanskje å nevne det, men begge de løsningene jeg la ut link til er gratis.

     

    At det er en database i bunn trenger ikke være et hinder.

    Dersom du får hosten din til å sette opp løsningen så navigerer du enkelt rundt via knapper. Når løsningen er satt opp, så er de så stabile at dersom du ikke tester ut allverdens nye moduler mens du er borte så vil du ikke trenge å fikle med databasen.

     

    For begge disse løsningene er det dusinvis av gratis "Themes", det vil si ferdiglagde layout. Disse kan du enkelt laste opp til serveren omtrent like enkelt som du legger til et vedlegg i hotmail.

    Når du skal skifte utseende velger du bare fra en drowdown meny hvilket theme su skal bruke. Trenger ikke røre Css filene dersom du ikke vil. Og du finner garantert gratis themes som du liker, siden det er så mange av dem.

     

    På begge løsningene legger du til sider som vises som knapper i menyen. Når du skal sette opp en ny side bruker du bare et kontrollpanel, er like enkelt som å skrive i words.

     

    Når det gjelder fotoalbum og forum er jeg redd wordpress ikke støtter dette. Har ikke sjekket de ut nå, men vet at det ikke var slik tidligere. Desuten har begge disse lønsingene svært aktive communities som utvikler tredjepartsløsninger. Også svært mye av det er gratis. Og hjelp er alltid enkelt å få påp de respektive forums.

     

    Til begge portal løsningene finner du alt du trenger fiks ferdig. Inkludert forum og fotoalbum. For dagbok kan du jo enkelt bruke f.eks blog til disse.

     

    Dersom du ombestemmer deg er jeg sikker på at jeg og andre her kan hjelpe deg om du skulle støte på problemer.

     

    Ønsker deg og familien lykke til med reisen, og håper alt ordner seg med sponsorer og slikt. Jeg kommer garantert til å følge turen, missunnelig ja:-)

     

    **dagdrømme om sol og varme**

     

    Tøft at noen faktisk bare bryter opp fra hverdagens mas og faktisk gjør slikt. De fleste tenker tanken, og kanskje dagdrømmer om det, men å faktisk gjøre det.. RESPEKT

  3. Noen som vet hvordan dette endte? Virker som en kul greie.Ville vært morsomt å høre om ting endte godt her. Tror det er mange andre som kan lære masse av denne tråden.

     

    Er selv helt ny på linux, faktisk ikke fått det installert ennå. Men der ser nå ut til at det kan spare meg for mange penger, og jeg slipper tilværelsen som pirat.

     

    Selv om jeg ikke har planer om noe så sinnsykt som dette ville det vært gøy å vite resultatet. Kanskje noen ideer til de som måtte ha mye gamle deler liggende?

  4. Heisann,

     

     

    Vi har lyst til å ha en webside som ser stilig ut og som vi kan hvor som

    helst i verden stikke innom en internett sjappe og oppdatere enkelt og greit.

     

    Er ikke så dreven i dette lenger og det er en del år siden jeg sist laget en webside.

    Tror det skal finnes slik at en får opp ett slags kontroll panel der en bare fyller inn

    oppdateringene og trykker på f.eks send så lager alt seg selv.

     

     

    Men kan noen anbefale meg noe som er veldig enkelt å sette opp og ikke

    minst veldig enkelt å bruke. Bør også være mulighet for å skifte litt farger,

    bilder og tekst.

     

    Anybody?

    5418447[/snapback]

     

    Det er dusinvis av løsninger for denne type ting. Det enkleste er å titte etter portal løsninger. Disse er midt i blinken for deg. Svært mange portaler er dessuten gratis. Dersom det er likegyldig hvilken plattfor du benytter har du ennå flere alternativer. Har du dessuten litt tid før du skal dra avgårde er det fort gjort å lære seg å benytte portal-løsninger.

     

    Drawbacket med portal løsninger er at de fleste er dynamiske, dvs at det kreves en database i bunn for å drive løsningen. Dette kan høres skremmende ut, men det er massevis av hoster som setter opp løsningen for deg slik at du ikke trenger å bekymre deg for vanskelige scripts, eller konfigurering av databaser.

     

    Vil kort si at dersom du klarer å dra sponsorer og skal ha reklame på sidene, så ønsker sikkert både du og sponsorene at sidene skal være responsive, dvs load fort, og være stabile. Styr derfor unna gratis hosting løsninger. Mange vil sikkert snakke om hvor bra de kan være, men tro meg, de fleste er dårlige.

    Bruk heller noen kroner pr mnd å betal for tjenesten. Da har du også noen steder du kan klage.

     

    PHP

    Nevner kort PHP Nuke

    Dette er kanskje den mest brukte open-source portal løsningen idag. Den har vært lenge ute, og er svært stabil. Har alt du trenger og litt til.

    Designet og layout fisker du enkelt ved å redigere Css fil. Dessuten er det mange layouter fritt tilgjengleig på nettet.

     

    Asp.net

    DotNetNuke

    Den mest brukte og største open-source løsningen basert på asp.net.

    Har de samme funskjoner og litt til. Kanskje noe høyere læringsterskel.

    Baserer seg på MS SQL. Denne løsningen er kanskje litt dyrere siden hostene tradisjonelt tar litt mer for MS SQL database enn de gjør for MYSql.

     

    Dersom du velger en av disse vil du enkelt kunne laste opp alt du ønsker fra hvorsomhelst i verden. Dette gjelder både tekst og bilder. Du skriver inn webadressen til siden din, klikker "logg inn" og logger deg på med admin rettigheter eller tilsvarende. Så laster du opp det du ønsker fra en hvilken som helst maskin.

     

    Vil si at uansett løsning så bør du få sidene opp før du drar. Lag rammeverket, og slikt og bestem design. Dette letter den senere jobben når du er på tur. Legg også merke til at begge disse har annonsemoduler som du enkelt kan legge inn annonser i.

     

    Har du ytterlige spørsmål så bare spør.

  5. Har en Dell Inspiron 4150 cpu 1.7mhz p.mobile med 512 mega ram.

    skal ha linux på den, tror jeg må få inn noe som er kjapt.

     

    Trenger vel egentlig ikke KDE eller noe stort, og heller ikke openoffice ettersom den skal være ressurskrevende.

     

    så spørsmålet blir vel egentlig hvilken distro er minst ressurskrevende?

    Hvem har minst footprint?

  6. Har hørt snakk om at det er folk som har laget egen optikk til kompakt kameraer med mono-linse kikkerter, og hjemmelagde monterings-ringer.

     

    Ønsker å teste dette, men trenger litt tips. Noen som vet om linker de kan poste her?

     

    Til PowerShot S60 finnes det en linseforsatts og avstandstykke å få kjøpt fra Canon, dette koster ca 1500 tror jeg. Så prisen må ikke overstige noe særlig over 500 for at jeg skal gidde dette. Evt. dersom det hjemmelagde skulle være like bra eller bedre kan jeg strekke meg noe lengre.

     

    Dersom noen har gjort tilsvarende eller vet om andre som har fått dette til ønsker jeg gjerne info, linker o.l.

     

    Kan det være mulig å få til bra bilder på en slik måte? Kommer sikkert til bruke dette bare med tripod.

  7. Kjøpte et PowerShot S60 for noe over et år siden. Fikk beskjed om at dette kameraet støttet RAW format. Hittil har jeg kun beyttet jpg grunnet lite minne. Har nå stort minne kort og skulle eksprimentere med RAW, men finner det ikke i menyen? Er det en spesiell setting? Noen som kan hjelpe meg?

     

    Problemet er at jeg ønsker høyest mulig kvalitet, slik at jeg kan gjøre noe finpuss på bildene i Photoshop. Siden PS også støtter RAW vil vel det være det lureste?

  8. Det erorskjellige hastigheter.

    PC 3200 = 400 MHz DDR

    PC 4000 = 500 MHz DDR

     

    Hvis du kjøper en PC 4000 brikke vil den kjøre på PC 3200 hastighet i utgangspunktet. Imed at den er beregnet til høyere hastigheter blir ikke RAMen en flaskehals når du overklokker. Men det finnes PC 3200 brikker som klokker lengre enn PC 4000 brikker.

     

    5399108[/snapback]

     

    Takk for svaret. Endelig skjønner jeg dette.

    Men hvor langt skal jeg gå her? Det finnes jo brikker med frekvens helt opp til 550 mhz (pc 4400), kanskje enda høyere for alt jeg vet.

     

    Dersom jeg klokker moderat, hvilken minne hastighet vil jeg da trenge?

    Skal jeg kjøpe høyest mulig hastighet? Slik at jeg da kan klokke høyere dersom det skulle være ønskelig, eller vil jeg kalre meg med pc 4000 ram?

     

    Greit å være sikker på at en har skjønt dette før en starter innkjøp, slik at jeg ikke kaster penger ut vinduet.

  9. Må nok fin tenke litt på dette her. Hele poenget er jo at jeg skal bli kvitt støyen samtidig som kjølingen gjøres mere effektivit.

    Dersom jeg lar viftene dure i vei og har en slange for inntak og en slange hvor den varme luften kommer ut av vil jo sikkert viftestøyen følge slangene.Ergo støy.

     

    Når det gjelder den varme siden av peltierelementet, så jeg for meg å benytte en av de skikkelig store passive CPU kjølerne,type heatpipe. Dersom denne står på en stor flate, bør vel kjølingen av peltierelementet bli god nok?

     

    Selve reservatoret kan gjerne være montert utenfor skapet så lenge jeg kan kjøle peltierelementet passivt. Skulle dette være umulig, er jo en løsning å benytte en T-kobling fra reservatoren slik at Zelman'n også kjøler peltieren. Eller vil det bli som å lage en evighetsmaskin? At den varmen elementet produserer er lik kulden, slik at da vil disse utlikne hverandre på en måte? Så klønente jeg var som aldre fulgte med i naturfagstimene:-(

  10. Er det noen som har benyttet Zalman Reservator

     

    Er det mulig å lage en topp som man trer ned over toppen av kjøleren, hvor en bruker et peltier element for å kjøle ned innholdet i Zalmannen?

    Hvor mye kan jeg vente meg at kjølevesken blir kjølt ned? Vil det dannes kondens ved en slik løsning?

     

    Ønsker å stappe hele maskinen inn i et skap slik at den er ute av syne. Men tror ikke det vil funke særlig bra med luft kjøling. Men dersom jeg gjør noe slikt vil det kanskje være mulig å få svært god kjøling uten kondens?

     

    Innspill?

  11. Dette var ikke helt lett nei. Likevel anser jeg meg selv som power-user. Har drevet med data i over 10 år nå. Likevel er modding,overklokking og tweaking nye felt for meg. Tidligere har jeg kun drevet med programmering, men ønsker nå å få mest for pengene når jeg skal oppgradere hw.Det som er aller viktigst for meg er et stabilt system. Likevel vil jeg se på muligheten for å få noen ekstra krefter ut av maskine.Derfor skal jeg overklokke. Overklokkingen vil være moderat nå i begynnelsen, da jeg ikke har cash til vannkjøling o.l.

     

    Hvilket minne er bra for klokking? Bør det ha varmedeksel/spreder?

    Vil jeg trenge ekstra vifte som kjøler rammen dersom jeg klokker rammen også?

     

    Som sagt vil jeg kjøpe 2gb nå i begynnelsen, er usikker på hvilket merke og hvilken timing minnet bør ha. Kom gjerne med tips..he he.

  12. Svar på noen av spørsmålene:

    hk bygget på 939 systemet har støtte for maks Pc3200, hvis du skal klokke er det kanskje lurt og gå opp til eks Pc4000, da blir ikke ram flaskehalsen ved klokking. Dvs du kan klokke cpu og ram synkront uten problem til fsb250 (standard er fsb200) hvis cpu klarer det da...

    Latency er enten 2.0, 2.5 eller 3, lavest er kjappest og dyrest. Ingen er vel helt enig om det er verdt å betale endel ekstra for cas2 i forhold til cas 3. Prisen for 4Gb bli ca 4600.- brikker på 1Gb pr stk og raskere enn Pc3200 er som regel cas 3  :whistle:

    5389191[/snapback]

     

     

    Skjønner ikke det her helt. Du skriver at hk ikke støtter høyere/raskere ram enn 3200, likevel anbefaler du å bruke pc 4000? Vil ikke ram da kjøre som pc 3200 likevel? Da kan jeg vel ikke mreke hastighetsøkningen likevel?

  13. Skal bygge min første pc.

    Er nesten sikker på at det blir en AMD Athlon 64 x2 4400 cpu.

    Da kan jeg ikke bruke DDR2 minne, da AMD ikke støtter dette ennå, korrekt?

     

    Når jeg sjekker rampriser i diverse nettbutikker ser jeg at det er mengder av forskjellig ram. Til en Athlon x2 64 cpu skal en bruke DDR-Dimm slik jeg har forstått det.(?) Trenger 2 GiB ram til å begynne med.

     

    Sålangt ser det greit ut. Men nå kommer det som forvirrer meg. Ikke bare er det mengder av forskjellig ram produsenter/merkevarer, det er også forskjellige hastigheter?

     

    Hva er forskjellen på følgende:

    DDR-Dimm 2100

    DDR-Dimm 2700

    DDR-Dimm 3200

    DDR-Dimm 3500

    DDR-Dimm 4000

    DDR-Dimm 4400

    DDR-Dimm Reg/ECC ##Har dette med errorkorrigering (kun?)for servere?##

     

    Hvilke forskjeller vil jeg merke?

     

    For å forklare ytterligere skal jeg kjøre raidkontroller for raid 5 med 6 disker. HK vil ha GB lan og støtte overklokking.

    Det vil være av stor viktighet for meg å kjøre virtualisering på maskinen, uten at det trekker for mye ressurser.

     

    Vil etterhvert som økonomi tillater utvide til 4 Gb ram. Som sagt er rammen viktig for virtualiseringen.

    1)Hvilken ram skal jeg velge?

    2)Noen produsenter som er spesielt bra?

    3)Trenger jeg matched pair?

    4)Hvilken ram gir mye for pengene?

    5)Hvilken ram er kjent for stabilitet/driftssikkerhet

    6)Av og til står det 4-4-4-2 (latency)eller noe slikt på tester av ram, hva betyr det? og hvilken vekt skal det tilegges? gjelder det kun ved overklokking?

    7) Hva må jeg regne med at 2gb ram koster?

     

    ##EDIT##

    Man kommer langt dersom man leser på forumet før en spør. :blush:

    Står forklart ganske bra her!

     

    Vel vel så lærte jeg noe i kveld også. Neste gang skal jeg sjekke forumet FØR jeg poster :blush:

×
×
  • Opprett ny...