Gå til innhold

Cx

Medlemmer
  • Innlegg

    145
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cx

  1. Svar fra komplett på chat:

     

    Angående når du får telefonen og hvor du er i køen. Vi sender iPhone 6S ut fortløpende så snart vi får de inn. Første parti sendes etter planen på fredag (lanseringsdato). Etter det sendes det ut etter hvert som vi får de inn. Vi har dessverre ikke noe mer presis informasjon enn dette da det er utenfor vår kontroll, og vi går ikke ut med informasjon om hvem som er hvor i køen.

  2. Det kommer veldig an på svitsjmodell. Noen lar deg sette begrensing på N pps, andre på x%. HP ProCurve 3500yl lar deg sette begrensingen på x% på innkommende broadcasts, men ikke utgående. Hva 2810 kan vet jeg ikke, men tviler litt på at den kan mer... :) EDIT: Sjekka og på en 6600ml, og den kan og kun begrense innkommende broadcasts.

     

    Det funker jo det, sette begrensninger på inkommende broadcast på det interfacet som går ut til klienten?

  3. Problemet er at klientene faktisk skal ha all broadcast trafikken, bare ikke når maskinen er av..

     

    Broadcast storm control tror jeg heller ikke passer så bra. Sånn jeg forstår den teksten (mener jeg prøvde å lese litt om det før også) så vil all broadcast droppes om den totale mengden overstiger en gitt verdi.

     

    Problemet med det er det samme som over. At alle de andre klientene må ha all den broadcasten, bortsett fra de få, eller den ene maskinen som står avskrudd med nettkortet i 10Mb WOL modus.

     

    Jeg mener at storm-control kan funke. hvis du setter storm-control på 50% så vil switchen droppe all broadcast trafikk til interfacet hvis broadcast trafikken overstiger grensen. Når nettverkskortet da står i 10mb vil det ikke motta broadcast, men WOL pakken vil komme frem siden denne ikke er broadcast. Når pcen starter opp og kortet blir satt tilbake til 1gb vil ikke broadcast trafikk overstige 50% og alt vil fungere som normal.

  4. Del inn lanet ditt i flere vlan. Dvs server på ett vlan og klienter på et eget. Da slipper du broadcast trafikk mellom servere og klienter.

     

    Jeg er ikke kjent med HP switcher, men på cisco kan du også sette på storm-control for broadcast meldinger. Dvs hvor mange prosent av interfacet sin båndbredde som max kan gå til broadcast før pakkene blir droppet.

     

    Broadcast storm control is a feature of many managed switches in which the switch intentionally ceases to forward all broadcast traffic if the bandwidth consumed by incoming broadcast frames exceeds a designated threshold. Although this does not resolve the root broadcast radiation problem, it limits broadcast radiation intensity and thus allows a network manager to communicate with network equipment to diagnose and resolve the root problem.
  5. Noen som vet om en løsning for å ta imot en AirPlay stream i Squeezebox produkter? Tenker på lydstrøm i lossless 44/16, ikke bilde eller video. Må vel gå via Logitech Media Server (tidligere Squeezebox Server), som er åpen kildekode (perl), og støtter plugins. Tanken bak det hele er å bruke iTunes som avspiller, og overføre lyden via AirPlay til Squeezebox Touch koblet til forsterker. Digitalt hele veien inn i forsterkeren. Kan selvfølgelig få til det samme med andre dedikerte Squeeze-klienter som iPeng, men foretrekker iTunes som avspiller.Vet om tidligere forsøk som har fungert til en viss grad ved å bruke ShairPort og pipe lyd inn i Wave-in plugin, men dette har ikke vært noen plug-and-play løsning, og det har heller ikke fungert 100% med tanke på lyd drop-out, latency osv.Så, vet noen om en fungerende løsning?

     

    Siden du uansett bruker iTunes kan du likegodt kjøpe deg en apple tv til 600kr eller en Airport Express.

  6. En stor bakdel med airserver er:

     

    "Q. HBO Go and other live-streaming apps do not play in AirServer

     

    Live streaming apps, such as HBO Go, Amazon instant video, BBC iPlayer, and most sports apps will not be able to stream to AirServer from within the app. This is because of the live http streaming that the apps use. Only Apple TV can decode this information for now, as they are encrypted. We are looking into ways of implementing support for this in AirServer for a future update, but you should be able to mirror some of these apps to AirServer for now."

     

    Med andre ord, applikasjoner som sender kryptert live stream fungerer ikke. Dette gjelder altibox chill, tv2 sumo osv.

  7. Jeg har rack hjemme med patchepanel, switch, router, server, samt bridget router/switch fra isp.

     

    Det du kan gjøre, er å flytte alt av utstyr ut i rack (og bruke ir extender), og feks ha en hdmi switch hvis du har flere tver.

     

    Er veldig pratisk med rack og patchepanel hvis du planlegger å ha mange nettverkspunkter i huset. Men holder fint med 10U.

  8. Hei!

     

    Vi er en liten bedrift som skal sette opp kablet nettverk på kontoret (ca 10 pcer og ett par printere som trenger link), fra før har vi bare brukt trådløs.

     

     

    Det jeg lurer på er:

    Hvilken type cat kabel skal jeg velge? cat5, cat5e, cat6? Hva er fordelene og ulempene?

    Ser dette skapet greit ut? Rackskap

    Tenkte også på denne switchen, inspill?

    Er det mye å tjene på å kjøpe ny router (har standard modem/router som er levert av ISP), evt tips til en bra router for denne typen "small offices" Edit: greit om routeren har trådløs muligheter.

    Andre ting jeg må huske på?

     

    Har forholdsvis god peiling på nettverksteori, men er ikke helt oppdatert på utstyrsfronten. Kan også en del cisco oppsett, derfor tenker jeg å gå for cisco switch (og router hvis jeg trenger).

     

    På forhånd takk for eventuelle svar og tips :)

  9. Hei!

     

    Jeg har tenkt å kjøpe meg en ny HTPC. Har sett på disse 2, men er usikker på hvilken som er "best".

     

    Bruksområdet:

    • XBMC (HD film)
    • Spotify
    • Surfing

     

     

     

    Hvilken vil dere anbefale? Kom gjerne med andre forslag.

     

    ASROCK NETTOPP ION 3D

    Acer Aspire Revo R3700

     

    Btw, operativsystem er ikke viktig. Irriterer meg at det følger med windows 7 på Acer Aspiren, da jeg ikke trenger dette.

     

     

    Takk for all hjelp :)

  10. Jeg får faktisk feilmelding når jeg prøver å skrive c1.equals(c2) fordi c1 og c2 er primitive typer som ikke har metoden equals() implementert. Merk også at s1 == s2 er true, uten at jeg på sparket kan si hvorfor. Jeg vet at det finnes unntak der to like strenger/objekter kan gi false ved bruk av == og true ved bruk av equals(), men equals() kan altså ikke brukes i det hele tatt på primitive typer som int, boolean og char.

     

    Liten pirk: det heter "å deklarere", ikke "å dekalere".

     

    Grunnen til at == fungerer på char er som du sier pga det er primitive typer og ikke referanser til objekter.

     

    Når man oppretter objekter med new, (Car a = new Car()), vil a bli en referanse til et car objekt. bruker man == på slike referanser vil man sjekke om disse referansene peker til samme objekt, ikke om objektene er like.

     

    Feks:

     

    Car a = new Car();
    Car b = a;
    System.out.println(a==b);
    

     

    Koden over vil returnere true, da begge referansene peker til samme objekt. Det samme gjelder med primitive typer som char og int. her er inneholder variabelen selve verdien, og ikke en referanse, derfor vil == ha ønsket funksjon, å sjekke om verdiene er like.

  11. import java.util.Scanner;
    
    public class plussogminus {
               public static void main(String args[]){
                   Scanner input = new Scanner(System.in);
                   double number1, number2, sum = 0;
    
                   System.out.println("Plus or minus?");
                   String plusorminus = input.nextLine();
                   System.out.println("Enter first number:");
                   number1 = input.nextDouble();
                   System.out.println("Enter second number:");
                   number2 = input.nextDouble();
    
    
    
                   if(plusorminus.equals("plus")){
                           sum = number1 + number2;
                   }
                   else if(plusorminus.equals("minus")){
                           sum = number1 - number2;
                   }
                   else {
                       System.out.println("Error! You have to write plus or minus at the beginning!");
                   }
                   System.out.println(sum);
    
           }
    }
    

     

    Uten å ha testet skal dette fungere. Du kan ikke parse en string som ikke inneholder tall til double, som du gjør i denne linjen:

    sum = Double.parseDouble(error);

  12. Som folk har sagt mange ganger før her på forumet:

     

    _hvorfor_ gå noroff når man får en mye bedre utdanning gratis på høgskolen i både oslo og bergen? På høgskolen i bergen har man informasjonsteknologistudiet, her trenger man kun S1 matte (hvis dette er det samme som 2MX fra gammelt av). Her kan man velge flere studieretninger bl.a. drift hvor man lærer akkurat det samme som på noroff.

  13. Nyutdannede dataingeniører med 3 årig bachelor kan f.eks. starte med på 350 K. i året i en utviklerstilling. Men man stiger raskt over 400 K etter ett par år når man er blitt mer erfaren i sitt felt. Kan bekrefte det som Slackbert sier.

     

    Hei.

     

    Jeg er selv masterstudent på 5 året, og min erfaring sier at lønnen varrierer temmelig mye.

    De fleste i klassen min har fått seg jobb, og lønnen varrierer fra 400k til 450k.

     

    Flere av de større selskapene har fastlønn for nyutdannede, mens hos konsulentselskapene får du lønn etter karakterer og erfaring. Vet om flere med mastergrad (dårlige karakterer og lite erfaring) som starter med 400k, mens bachelorstudenter med mer erfaring og gode karaterer får tilbud om 430k i samme selskap.

     

    Har du greie karakterer (C+) vil jeg si at 430k er en grei startlønn for master, 400k for bachelor.

  14. Jeg har hørt at det er lurt å holde seg unna programmering da det sitter en liten army med kinesere og indere å programmerer 23/7 til 3 kr/t for alle de store it-selskapene.

     

    Da har du hørt feil :> Markedet skriker etter utviklere. Sjekk finn.no.

  15. Hepphepp godtfolk,

     

    jeg vurderer sterkt å begynne som selvstendig konsulent innen IT-bransjen i Oslo, og lurer på om det er noen som kjenner til selskaper som driver med konsulentformidling. Jeg vet foreløbig kun om eWork og har også vært i kontakt med Magellan som driver med noe av det samme. Er det noen som kjenner til fler?

     

    er du systemutvikler kan webstep være en mulighet.

×
×
  • Opprett ny...