Gå til innhold

sacern

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sacern

  1. Hei,

     

    Jeg vurderer sterkt å avslutte BSU-kontoen min uten å benytte pengene til boligrelaterte formål, til tross for at jeg vil bli trukket for skattefradraget og den høyere renteavkastningen. BSU-kontoen inneholder rundt 60,000 kr som jeg satt inn for 5-6 år siden.

     

    Hovedårsaken til dette er at jeg ikke kommer til å kjøpe noen bolig i Norge. Jeg vil fortsette å leie her i kanskje et par år til, før jeg flytter tilbake til Australia. Sannsynligvis vil jeg også fortsette å leie der, ettersom jeg vil bo og jobbe i flere land og ikke ønsker å slå røtter noe sted. Så, slik jeg ser det er det ingen gode argumenter i favør av å beholde pengene på BSU-kontoen.

     

    Er det noen grunn overhodet til å la pengene fortsette å stå på BSU-kontoen, til tross for at de definitivt ikke vil bli brukt til boligformål, spesielt ikke i Norge? Dess lengre pengene står der, dess mer blir det uansett å tilbakebetale når jeg før eller siden stenger kontoen.

     

    Takk for tiden deres.

    Jeg kan ikke forstå at det blir mer å tilbakebetale jo lengre pengene står der. Du får ikke skattefradrag for rentene, og renta på BSU-kontoen er nok høyere enn ei eventuell rente på tilbakebetaling av skattefradraget. Som du allerede har fått som svar; du kan bruke pengene på bolig i utlandet - og det vil trolig være det gunstigste for deg.
    • Liker 1
  2. På de gamle batteriene var det viktig å lade riktig, men i dag betyr ikke dette like mye. Når man kjøper ny mobil må man regne med noen ladesykluser før batteriet er i topp form. Min erfaring er at smålading ikke skader batteriet, men det tar nok litt lenger tid før man når samme kapasitet på batteriet sammenlignet med å lade helt ut og fullt igjen.

     

    Har hørt noen nevne at hvis man lader med lavere spenning, f.eks. via billader eller USB-porten på datamaskina, vil ladingen ta lengre tid, og et par slike ladinger skal visstnok være godt for batteriet. Om det stemmer har jeg ingen formening om.

  3. Som fotballdommer så får du penger i hånda etter kampen som ikke registreres på noen måte, helt opp til 1 divisjon menn og toppserien damer.

    Då er du ansvarleg for å registrere dette. At du får pengar i hendene betyr ikkje at det er skattefritt.

    Er det ikke slik å forstå at hver enkelt fotballklubb regnes som en arbeidsgiver, og at man må tjene over 4 000,- i hver enkelt klubb før det regnes som skattbar inntekt? Det er en hobby og regnes vel ikke som næringsvirksomhet for dommere i lavere divisjoner. Arrester meg om jeg tar fullstendig feil.
  4. Bare dumme svar...

     

    At noen har mindre kunnskap om et emne og spør, så selv om det er så opplagt som fy av alle andre, så er det likefullt et spørsmål med hensikt å øke sin innsikt...

     

    Da kan plutselig dumme svar forekomme...

    7833329[/snapback]

     

    Jeg har ofte blitt spurt om noe som IKKE har vært til hensikt å øke en persons innsikt. Ett eksempel er ironiske spørsmål. :thumbup:

  5. Trinnet vårt er delt opp i to klasser. Vår klasse hadde matteprøve idag, og jeg fikk se på fasiten i en mattetime seinere på dagen for å se om jeg hadde mye feil. Saken er den at den andre klassen har prøven i samme tema før om tre dager. Så jeg tok et bilde av fasiten uten at læreren så på, og sendte bilde til en kamerat!... Da hun jeg sitter sammen med så dette sa hun "ahh... du er så skremmende. Kan jo alt om datating."

    Jeg: Ehh.. Prøver du å påstå at å ta et bilde er veldig avansert?...

    Hun: Neida, men.... *5 sekunders pause* Du skjønner... F.eks. når jeg ringte deg fra festen og du tok opp samtalen.

     

    Diskusjonen fortsatte og jeg endte opp som en trussel for samfunnet for at jeg kunne så mye...

    Hun på bussen hjem: "Du kan sikkert å hacke ting også du.."

    Jeg: "Nei... Leste om det en gang, men kommer ikke på noe. Uansett hadde jeg ikke sagt det om jeg hadde kunnet det.

    Hun: Wææh! *store øyne* Hacker!:O

  6. Ja, for denne tråden handler jo om folk som har enten sagt feil, eller som rett og slett ikke er no flinke på pc og har bommet på et utrykk..

     

    Stemmer;)

     

    Det finnes ikke dumme brukere, bare dumme datamaskiner. ^^ :)

    7451005[/snapback]

     

    Heeelt motsatt!;) Man tror det er slik siden pc'ene er for smarte for de dumme brukerne..

  7. Satt å så på en test innen rambrikker mens jeg kjedet meg i timen. Da kommer norsklærern og sier "Du kan se på de datakortene senere".

     

    :dontgetit:

     

    10 sekunder senere skjønte jeg hva han mente

    7271662[/snapback]

     

     

    Var dette et forsøk på å drite ut læreren, eller en innrømmelse fra deg om treghet?:p

  8. Hei! Dette er langt, men håper dere orker å hjelpe meg!:)

     

    Igår kveld lot jeg PC'en stå på. Den hadde slått seg av da jeg kom hjem fra skolen idag. Da jeg startet den kom jeg til brukermenyen med nesten en gang (veldig ulikt min pc). Jeg logget inn og ting funkerte svært tregt, cpu'en sto på 100% og viftene sto på for fullt. Jeg prøvde å logge av, noe som ikke fungerte. Da gikk jeg inn på ctrl-alt-del og valgte å restarte pcen. Dette gikk heller ikke, så jeg trykket bare på av-knappen. Da jeg startet den igjen starten den som vanlig til den kom til brukernavnene. Der kom det opp en feilmelding(med sånn 98-utseende). Det sto ikke noe der det bruker å stå noe, så jeg bare trykket ok. Da jeg var logget på var alle ikonene på filene blitt slik "snarvei-ikon" som ikke funker, inkludert snarveiene rett ved start-knappen. Det kom opp en slik feilmelding om at rundll32.exe skulle åpnes, og at jeg måtte velge et program å åpne det med siden "det var et ukjent format". Nesten ingen av programmene fungerte (bortsett fra .txt osv). Jeg har ingen problemer med å komme meg inn på startmenyen, min datamaskin osv. Håper noen av dere vet om programmet "Folder Lock". Det skjuler mapper og filer fra pc'en osv. Når jeg prøver å starte ett av programmene kommer Folder Lock opp og skal ha meg til å skrive inn passordet for å åpne filen. Slik er det med alle filer... Noen som vet hva som kan ha skjedd og hva jeg må gjøre for å fikse dette? Er det mulig at Folder Lock (som en kompis fikset til meg, mulig det er piratkopi) har sperret alle filene? :hmm:

     

    Takk for svar!:)

  9. Hadde med meg laptopen min på skolen i dag, og så spurte læreren meg om "Hvor stor er den PC'en din?". Jeg spurte han hva han sa, for å bekrefte det. "Hvor stor er PC'en din?" Får å gjøre litt narr av han, viste jeg han omtrentlige mål i lufta. "Omtrent så lang, så bred og så tykk!". :wee:

     

    Artig å se pappa bli imponert nesten hver gang jeg løser et problem som han har sliti med. Han hadde en haug med bildefiler uten format ("filnavn", ikke "filnavn.jpg"). Etter jeg var i forumet leste jeg at man kan endre filtypen på alle filene, i en bestemt mappe, i cmd. Da lagde jeg et enkelt batch script til pappa, som ble virkelig imponert mens jeg ble også glad, samtidig som jeg tenkte "Er det virkelig vanskelig?".

     

    Akkurat nå lurer jeg litt på:

    Er det pappa som har lite datakunsnskaper (ja, han har litt lite kunnskaper), eller er det jeg som er så nerd at jeg ser "rart" på han fordi han ikke kan noe som er enkelt for meg? :p

    7163449[/snapback]

     

    Jeg kan "litt" om pc, men har ikke peiling på å lage batch script:P... Noen som vil forklare?:p

  10. Hah, jeg har jo svaret på alt idag. Ask me anything!

    Hva skjer når man dør?

    Absolutt ingenting

    Det må jo skje noe. Enten du er religiøs eller ikke, skjer NOE. Det kan være at sjelen forlater kroppen, eller det kan være at kroppen blir til jord. Men noe skjer.

    2653854[/snapback]

     

    1. Kroppen trenger ikke å bli til jord, man kan bli holdt i live med skumle maskiner på sykehus.

     

    2. Sjelen forlater ikke kroppen hvis du har på deg bilbelte! Spørr Trygg Trafikk..:p

     

    Hmm=P Fant ut at det var ett par år siden den kommentaren...!

  11. Hvis Du har en mobiltelefon som benytter hullkort så vil vekten variere etter hva den inneholder. Husker min første hullkorttelefon, veide 40kg med tomt minne og 38 kg med fullt minne.

    6944034[/snapback]

    Hullkort-telefon?

    6944043[/snapback]

     

     

    Ren gjetting men vil tippe at hullkort er slike kort man f.eks. bruker på hotell osv. Slike plastikk-kort med forskjellige hull-formasjoner (nytt ord!:p)

×
×
  • Opprett ny...