Gå til innhold

aloras

Medlemmer
  • Innlegg

    871
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aloras

  1. Hei,

    Har nå funnet ut at vi skal ha en aldri så liten projektor på soverommet. TV er ikke aktuelt på grunn av hvordan vi har løst soverommet mest effektivt med garderobeskap, og vi ønsker ikke å bygge om det. Derfor faller valget på en projektor. Jeg har allerede en projektor av typen Samsung The Freestyle. Bare for å teste at det fungerer har vi til nå prosjektert direkte på garderobeskapene, men vi ønsker nå å skaffe et lerret.

    Jeg har aldri kjøpt lerret før og har derfor veldig lite peiling. Det må monteres i tak og det må gå langt nok ned siden vi har en taklampe som blir i veien hvis vi har prosjekorbildet for langt opp. Det jeg ser på som et potensielt problem er at lerretet ikke går langt nok ned. Er det slik at de fleste projektorlerret ikke kan trekkes (manuelt eller automatisk) lengre ned enn det som er oppgitt i mål?

    Jeg har målt at fra taket og ned til der bildet bør begynne er det 45 cm. Videre er det prosjekterte bildet nå 210 cm bredt og 120 cm høyt. Det vil si at selve høyden på lerretet må være minst 120 cm høyt og starte minst 45 cm fra taket. 

    Jeg har sett på f.eks. dette: https://www.komplettbedrift.no/product/871463/lyd-bilde/projektorer/lerret/elite-screens-100-4k-elektrisk-lerret#

    Det er oppgitt at målene på bildet er 221cmx124cm, altså innafor selve bildet jeg ønsker. Men det står i specsa at ekstra randstørrelse er 30.5cm fra toppen. Vil det si at området hvor bildet skal være er 30.5cm fra taket og det ikke er noe mer å gå på?

    Et alternativ er selvfølgelig at jeg prosjekterer bildet fra prosjektoren fra f.eks. venstre vegg og dermed unngår taklampa, men litt usikker på hvor bra det egentlig funker.

    Legger ved et bilde som viser litt tydeligere det jeg prater om.

    IMG_6477.jpeg

  2. Jeg har ikke fått tatt ut masteren enda pga. gjenstående eksamener. Jeg kan maks ha to fag ved siden av masteroppgaven. Jeg har to fag jeg må ta i august da det er fag som kun går på høsten og jeg allerede hadde fylt opp høsten som var. Med andre ord må jeg bestå de fire fagene jeg har nå, for å kunne ta ut masteren i sommer og få veileder. Jeg har skrevet på oppgaven i vår (da uten hjelp fra veileder), så jeg trenger noen iterasjoner med veileder før oppgaven kan leveres. 

     

    Ja, utrolig stress, men det er verdt det om jeg får starte å jobbe i august!

  3. Hei! Har i underkant av 8 dager å lære meg pensum i "Matematikk 4" og "Optimering og beslutningsstøtte for teknisk-økonomisk planlegging". Noen som har hatt noen av fagene som har noen gode tips?

     

    Grunnen til at jeg ikke har fått startet på de før nå er fordi jeg samtidig har forberedt meg til to andre eksamener (hvorav den ene er om to dager), og skrevet masteroppgave. Alt for å kunne fullføre til sommeren. 

     

    Så, noen gode tips anyone?

  4. Har følgende komponenter:

     

    - Macbook Pro Retina 13" Early 2015 model

    - Onkyo TX-NR636

    - Samsung 9-serie, husker ikke modellen. Kjøpt rundt påske 2015.

     

    Har koblet fra "out" til tv, samt optisk lyd fra tv til receiver. De resterende komponentene er koblet til reciveren via hdmi-inngangene. Får surround både på TV (TV-apps som Netflix og Viaplay), samt Viasat HD-boksen (som er koblet til receiveren via HDMI).

     

    Jeg får derimot ikke surround når jeg kobler til macen via HDMI (samme kobling som Viasat-boksen). Jeg har prøvd ulike HDMI-kabler (også den som funker til Viasat), men ingen hell. Har også gått inn i Audio MIDI Setup på macen og satt opp 5.1-surround. Der kan man også teste de ulike høytalerene, og når jeg trykker på de ulike høytalerene funker det som det skal. Men når jeg derimot kjører hva som helst fra maskina er det ingen surround (har testa fra nettleser, ulike videofiler og spotify). Jeg får kun stereo til de to fronthøytalerene.

     

    Velger jeg surrround-moden "All Channel Stereo" får jeg lyd i alle høytalerene (samt bassen), men det er samme lyd fra alle.

     

    Noen som har vært borti lignende problem som kanskje har en løsning?

     

  5. Hei!

     

    Får opp feilkode 102-2107 når jeg prøver å spille Mario Kart 8 online. Har prøvd å fjerne alle restriksjoner på brannmuren (jeg har Get Box 2), men til ingen nytte. Get Boxen står 1 meter unna Wii U-konsollen, og Wii U er den eneste enheten som er koblet på 2,4Ghz-nettverket. Resten er koblet til 5Ghz (en mac og en telefon).

     

    Noen andre som sliter med dette som har funnet en løsning? Har googlet dette, men har ikke blitt noe klokere..

  6. Noen andre som sliter med Snapchat for tiden? I 2-3 uker nå har Snapchat bugget seg fullstendig. Kræsjer nesten hele tiden og bruker ca 30% av telefonens CPU til og med når det kjører i bakgrunnen. Kjenner flere som sliter med det samme for tiden, og de har eldre Galaxy telefoner (S3 f.eks.).

     

    EDIT: Har selvfølgelig reinstallert appen uten at det hjalp. Har noen en link til en stabil tidligere versjon dersom de har opplevd det samme?

  7. Har hatt telefonen i noen dager nå, og er så langt kjempefornøyd! Men har et lite problem med galleriet. Jeg har koblet galleriet opp mot dropboxen min, hvor jeg har massevis av mapper med bilder. Jeg vil for eksempel ikke ha alle mappene knyttet opp mot grafisk design i galleriet mitt, mens feriebilder etc. kan være kjekt å ha. Har så langt ikke funnet noen funksjon for å velge mapper å synce inn mot galleriet.

     

    Noen som har peiling?

  8. Jeg har nå lagt inn Jelly Bean på min Galaxy S2. Grunnen til at jeg spør her er fordi jeg har lagt inn samme versjon som er på Galaxy S3.

     

    Når jeg blar gjennom startskjermene (jeg har to), så kommer en TTS-stemme som sier "Page one of two" eller "Page two of two" alt ettersom hvilken skjerm jeg navigerer meg til.

    Jeg har vært inne på tilgjengelighet og deaktivert TalkBack-funksjonen, samt ikke tillatt "Forbedre webtilgjengelighet" (som løste problemet for noen andre).

     

    Jeg har snart en mastergrad i kommunikasjonsteknologi, men jeg klarer ikke å deaktivere en stemme som leser opp hjemskjermene mine... :roll: Tror jeg begynner å bli gammel!

  9. Jeg har klaget på sensur i et emne jeg kontet i august. Klagen ble godkjent av fakultetet 14.09.12 og ble sendt til sensur 25.09.12. Dette er over elleve uker siden. Jeg mangler 7,5 studiepoeng for å få stipend denne høsten, og om det blir ny sensur på faget (at jeg faktisk får ståkarakter), så vil lånekassen gi meg lån og stipend. Lånekassen behandler søknaden min nå, og NTNU har fortsatt ikke rettet klagen min.

     

    Jeg har besøkt fakulteteskontoret opptil flere ganger (de sier at de ikke kan gjøre noe annet enn å oppmuntre sensor til å gjøre det asap), og besøkte sensor for 3 uker siden (hvor han hadde 4 klager igjen i emnet, og skulle rette de samme uken). Jeg har også sendt flere e-poster til fakultetet, uten å få svar.

     

    Hvilke rettigheter har jeg her? Ved vanlig sensur er det vel 3 ukers frist, men hva gjelder nå? Det blir ingen fremgang uansett hvor mange ganger jeg purrer, og lånekassen har behandlet ferdig søknaden min ganske snart (forventet ferdig behandlet 23.12.12).

  10. Hei!

     

    Har nå bestemt meg for å kjøpe mac for første gang, og valget står da mellom Air og Pro Retina.

     

    Studerer kommunikasjonsteknologi på NTNU og bruker derfor maskinen mye til programmering og den slags som hører til. Ser selvfølgelig også video, surfer normalt etc.

     

    Jeg syns jeg bør gå for en maskin med 8gb ram og 256 ssd. Prosessor er enda ikke bestemt da jeg ikke vet helt ytelsesforskjellene.

     

    Foreløpig oppsett av air:

    13" med 256SSD, 2Ghz i7, 8gb ram ellers standard (14090,-)

     

     

    Foreløpig oppsett av pro:

    13" retina med 256SSD, 2,5Ghz i5, 8gb ram ellers standard (16500,-)

     

    Det som frister mest er air'en, pga. lavere pris. Spørsmålet er egentlig hva som yter best? En 2ghz i7 eller en 2,5ghz i5?

     

    I tillegg er skjermen på air'en lavere oppløst enn elitebooken jeg har hatt i tre år (1920x1200), og det er jo litt kjedelig å gå ned i oppløsning.

     

    Noen her inne som har noen ideèr eller?

  11. Hei!

    Har Win8 Pro 64bit installert på en HP Elitebook 8530w. Har støtt på noen problemer:

    1. Video fungerer ikke i apps. Verken netflix (bufring stopper på 97%), filmweb eller vgtv-appen vil spille av video. Har prøvd å oppdatere driver, uten hell.

    2. Kameraet fungerer ikke i apps. Verken i selve kamera-appen eller skype. Har også prøvd å oppdatere drivere her uten hell.

    3. Når jeg går til desktopen er det noen programmer som ikke kjører i full oppløsning. Explorer og f.eks. Internet Explorer er vanlig oppløsning på, mens programmer som skype, spotify og Chrome får lavere oppløsning.

     

    Noen som kan svare meg på noen av disse spørsmålene?

  12. Andreas' timestamp='1347211397' post='19646280']

    Har nå installert Slim ICS 4.0.4 med Semaphore_ICS_0.9.7bm-kernel, men baseband-version er for øyeblikket unknown. Altså må jeg få inn riktig baseband, siden jeg for øyeblikket ikke har noen kontakt med nettverket.

     

    Kan jeg flashe inn en nordisk baseband-pakke vha. odin? Telefonen fungerer fint i downloadmode og recoverymode.

    Eller noen annen måte? Har tidligere prøvd å flashe ned til versjon 2.3, men når jeg flasket opp igjen kom problemet tilbake.

    Bare flash med Odin, ja. Jeg bruker JVR som fungerer uten problemer.

    Noen link til en JVR som fungerer eller? De lenkene jeg fant fungerte ikke lengre..

  13. Har nå installert Slim ICS 4.0.4 med Semaphore_ICS_0.9.7bm-kernel, men baseband-version er for øyeblikket unknown. Altså må jeg få inn riktig baseband, siden jeg for øyeblikket ikke har noen kontakt med nettverket.

     

    Kan jeg flashe inn en nordisk baseband-pakke vha. odin? Telefonen fungerer fint i downloadmode og recoverymode.

    Eller noen annen måte? Har tidligere prøvd å flashe ned til versjon 2.3, men når jeg flasket opp igjen kom problemet tilbake.

  14. Har noen spørsmål angående stipend og lån fra lånekassen.

    Skal nå begynne på mitt tredje år på gløs (rent praktisk sett), men går enda i 2.klasse pga. manglende studiepoeng. Har hatt en del problemer utenfor skolen det siste året som jeg ikke velger å gå inn i, men det har resultert i at jeg er 15 poeng i fra å få stipend og lån for høsten.

    Jeg kontet to fag i sommer, og fikk nettopp vite at jeg strøk i det ene.Det andre faget står jeg i, men jeg mangler likevel 7,5poeng. Jeg har meldt meg opp i 4 nye fag til høsten (som jeg skal ta ved siden av noen gamle), og lurer på om det har noe å si for poengene? Hvis jeg melder meg av noen av de nye fagene, vil jeg da få mindre forsinkelse i studiepoengene? (Lånekassen tillatter en forsinkelse på 60 studiepoeng).

  15. En kompis sin HTC Hero har muligens tatt kvelden, men tenkte å finne ut om det er mulig å fikse det.

     

    Følgende melding vises på skjermen for øyeblikket:

     

    post-91545-0-57760200-1341064633_thumb.jpg

     

    Prøver å navigere vha. volumtastene og powerknappen uten hell.

     

    Når batteriet kobles ut og kobles til igjen kommer følgende melding før den vanlige skjermen kommer opp igjen(den på forrige bilde):

     

    post-91545-0-56100000-1341064640_thumb.jpg

     

    Noen som vet hva jeg kan gjøre her?

  16. Andreas' timestamp='1320514397' post='18542401']

    Hva er den mest stabile rom'en for tiden? Kjøre for øyeblikket DarkyRom 10.2 med DarkCore 2_9_3_JVQ og det har blitt sinnsykt ustabilt og tregt. Trenger bare noe som går raskt og lagfritt! Er ikke så viktig med så mye tweaks åsså videre.

     

    Kjører Simplicity(0.40) med 250 timer + oppetid, legg til 320 timer grunnet en feil jeg gjorde..

    Stabilt og smooth.

    Definitivt den beste ROM'en jeg har testet, og utifra dine ønsker, så tror jeg du vil bli fornøyd.

    Hvilken versjon bruker du? 1.5.1? Og Semaphore kernel jvs 1.7.5? Og hva er spesielt med filen med "bm" ?

     

    EDIT: Fikk lagt inn uten problemer, og virker veldig greit så langt! Men blir lagfix enablet automatisk eller? Og hvor får man endret lockscreen og slike ting?

×
×
  • Opprett ny...