Gå til innhold

ftpman

Medlemmer
  • Innlegg

    430
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ftpman

  1. En må også ha i bakhode valutasvingningene som har vært i det siste. Tyrkia som for eks var nevnt som en veldig rimelig plass har akkurat hatt en veldig dropp i verdi på sin valuta osv som vil så feil ut så lenge ikke netflix sine priser er endret etter dette.

     

    Selv synes jeg Netflix har godt utvalg, dvs en finner muligens ikke akkurat den filmen eller serien en hadde tenkt å se men en finner veldig mye annet som frister. Og er begynner å bli ekstremt mye Netflix Originals av høy kvalitet.

  2. Dere som vil ha opp grensen regner jeg med også synes at norske butikker skal kunne selge samme varene uten mva ?

     

    Klart en har masse småvarer der en ganger rikelig opp, men dette gjelder på langt nær alt under 200. Og om en skulle kunne konkurere på noe som minner om like forhold så kan en ikke basere seg på at noen skal betale "skatt" og andre ikke for dei samme tingene.

     

    Blir litt som at staten skulle støtte svart arbeid med norske kunder så lenge det var utlendinger som utførte det. (selvsagt satt på spissen)

    • Liker 1
  3.  

     

     

     

     

    - 867 Mbit/s

    - Larvik

    - Blått

     

    Jeg får min lønn i himmelen

    300mbps er det vel? to antenner på n blir vel 300mbps
    Har du en gang lest artikkelen? Les den igjen, med mindre fokus på den teite overskriften -.-

    1. Slapp av.

    2.

    • Hva er maksimal ytelse på 802.11n med dagens premie?
    • Googlet og fant ut at 802.11n er laget for å kombinere hastigheten ved bruk av flere antenner, og fire antenner gir teoretisk 600mbps. Det må vel bety at to antenner gir 300mbps? Rett meg hvis jeg tar feil.
    Ok, jeg skal ta det veldig pent og forsiktig.

    Du har rett at type 802.11n har en maksimal ytelse på 300mb/s (ish). Denne adapteren bruker en nyere teknologi som kalles AC. AC har en maksimalhastighet på 867mb/s (ish). Når det er sagt støtter denne adapteren b/g/n OG ac.

    Håper du nå forstår hvorfor man blir utålmodig av å lese det du skriver.

    Hadde dei bare spurt om den generelle maks farten og ikke maks farten på 11n som dei gjør så hadde du hatt rett ;)

    • Liker 2
  4. Ikke noe stort problem, siden DLD skal logge alle tilkoblinger til brukere, så er det nok at du får sammen en gjeng og sender trafikk til hverandre.

    Alle disse tilkoblingene til hverandre blir jo logget i DLD databasen uansett, så da er det bare å peise på å fylle databasen deres med rent søppel.

     

    Dei dataene du her nevner (om ikke du mener å sende epost, ringe el.l.) til kvarandre vil ikke logge noe som helst i DLD sammenheng siden det kun er data etter at du har etablert sesjonen din mot internett som er det som faktisk blir logget.

     

    Her er den endelige forskriften så ser du hva som logges: http://www.npt.no/ak..._ts=13e4592f73f

     

    Utdraget om IA trafikk:

    § 2-5 Internettaksess

    Lagringspliktige data for internettaksess er

     

    1 sluttbrukerens og eventuelle registrerte brukeres brukeridentitet eller tilsvarende identifikasjon,

    2 tildelt IP-adresse for kommunikasjonen,

    3 sluttbrukerens og eventuelle registrerte brukeres navn og adresse på tidspunktet for den aktuelle kommunikasjonen eller de siste seks måneder dersom tidspunktet for kommunikasjonen ikke er kjent,

    4 dato og klokkeslett for pålogging av Internett-tjenesten,

    5 dato og klokkeslett for avlogging av Internett-tjenesten,

    6 a-nummer ved oppringt tilgang,

    7 data som identifiserer den digitale abonnentlinjen eller annet sluttpunkt for kommunikasjonens avsender.

     

    Dersom mobilt kommunikasjonsutstyr benyttes for internettaksess, er i tillegg følgende informasjon lagringspliktig

    1 hvilken celle sluttbruker tilkobles ved tidspunktet for pålogging av Internett-tjenesten,

    2 opplysninger om cellens geografiske lokalisering ved tidspunktet for pålogging av Internett-tjenesten lagringspliktig data,

    3 Internasjonalt kjennetegn for mobilabonnementer (IMSI) som det mobile kommunikasjonsutstyret benytter.

  5. Så er spørsmålet, hvordan kan de avgjøre om det er snakk om mail? Tror svært få bruker Outlook etc nå til dags, ihvertfall utenom jobb.

     

    Det er kun ekom tilbyderene som må logge, så bruker du ikke deres utgående epost servere så blir det ikke logget. Mao så blir stort sett alt av webmail osv utelatt.

     

    Det er det som er litt av problemet med DLD, det har så mange slike hull at det har minimalt med verdi i forhold til logging av internett trafikk.

  6. http://no.wikipedia....6rer_direktivet

     

    Tror ikke helt du vet hva du snakker om... For det du snakker om er komplett unyttig, ikke det at det som egentlig er forslaget er så mye bedre, men der lagrer de ihvertfall hvilke ip-er som kontakter hvilke ip-er.

     

    Om du leser litt mer nøye på wikipedia siden så ser du:

    b) data som er nødvendige for å spore bestemmelsesstedet for kommunikasjonen:

    brukeridentitet/telefonnummer og navn, adresse for mottakeren som kommuikasjonen rettes til, for e-post og IP-telefoni (mao ingen logging når det gjelder internett trafikk)

     

    d) data for å fastslå kommunikasjonstype:

    den benyttede telefontjeneste for fast- og mobiltelefoni

    den benyttede internettjeneste for IP-telefoni og e-post (også ingen ting om internett trafikk, kun epost/telefoni)

     

    Men synes selv også at wikipediasiden og dei fleste artiklene om det er rimelig tungt skrevet. Og nytten av dataene er minimal som du selv også sier, i hvertfall om det blir avgjort at IP != Person.

  7. Det du kan begynne med er å lese opp på TCP protokollen og hvordan denne fungerer, eller rettere sagt, merk deg hva den inneholder.

     

    Hei,

     

    Vil bare nevne at du tar feil i hva som skal logges av internett trafikk, det som skal logges er hvilken ip du er tildelt fra ip, når du koblet deg til internett (dvs dhcp/pppoe el.l.) og når du koblet deg fra igjen. Ikke noe om hvilken ip'er du går mot el.l. (nevner ikke epost, der skal avsender, mottager, tidspunkt og kundedata logges)

     

    Danmark har derimot noe alla det du nevner, bare at dei logger netflow samples av trafilkken så en får protokoll, port, osv slik som du nevner.

     

    For min del synes jeg det er mye mer inntrengende det som skal logges om mobiltelefoni siden en der kan fysisk spore personer.

  8. Nekter å tro at du kommer til å spare mange kronene på å importere ett nytt SM kort sammenlignet med å handle fra Nextron.

     

    Det jeg ville gjort (og har gjort en masse ganger) er bare å spørre om du kan få kjøpe kortet av Nextron for den prisen det ville koste å hente det fra utlandet. Husk selvsagt å inkludere frakt, mva og fortolling så du kommer med ett forslag som er mulig å matche.

     

    Får selv en boks til ca. 60k fra dem på fredag :)

  9. "De har også inkludert en spesiell feilsøkningsfunksjon for å forhindre harddisken å hoppe ut av RAID-oppsettet mens den leter etter korrupt data. I stedet for at videoen stopper opp i et par sekunder mens harddisken driver med dette, vil du bare se et par kjipe artifakter på skjermen."Jeg kan ikke tolke dette på noen annen måte enn at disken gladelig gir fra seg korrupte data og later som ingenting. Høres ikke ut som en disk jeg vil lagre noe som helst på..

     

    Er ikke så dumt det om en har det i raid, dvs om den virker som raid edition diskene og slutter å søke i det uendelige og heller bare sier fort at den ikke kan finne det. Men da om du har den i raid som checksummer data on the fly (les zfs for eks)

  10. Selv om han får betalt så får han hesselet med å i det hele tatt bli involvert om det skulle være noe. Vil ikke si at det er moralsk rett, men det er nå bare meg.

     

    Blir litt slik som her i området for noen år siden da husverten til en hybelboer ble hentet på jobb av politiet pga barneporno mens den egentlige personen som hadde drevet med det var hybelboeren. Vil jo si at selv om en da blir frikjent senere så er det ikke helt verd det å bli hentet slik.

     

    Uansett så vil politi el. myntidheter i dei fleste land få mulighet til å overvåke trafikken til den personen du betaler om det faktisk er noe kriminellt som skjer og da er det ikke store problemet å se at trafikken kommer fra deg før den går videre (selv om trafikken fra deg er kryptert)

     

    Forøvrig blir enkleste måten å bli usynlig på være å hacke x antall servere som du kan hoppe via i litt random rekkefølge slik at du ikke har noen direkte knyttning til deg, selvsagt moralsk forkastelig men synes egentlig ikke det å betale noen andre for å ta skylda for deg er så mye bedre.

  11. Vil faktisk nesten påstå at det å leige vpn tjenester for å bli anonym gjør deg egentlig mer synlig i forhold til direkte ineternett i Norge.

     

    I Norge selv etter at DLD blir innført en gang neste år så er det kun IPen du har + når du har den + navnet ditt som blir logget. Ikke noe om hvor eller hva du gjør på internett, leverandørene har heller ikke lov å logge innholdet i hva du gjør uten at det er alt kommet opp rettslig.

     

    Jeg er rimelig sikkert på at DLD innebærer at hvem du kontakter (altså IPer i praksis) også logges. Du har dog helt rett om at innholdet ikke logges (men det får da faan meg bare mangle) Rett meg gjerne på det om det er feil og du kan gi en konkret kilde osm viser det dog.

     

    Du skal ikke logge ip til mottager nei (da hadde vi kommet med noe alla det danmark har med netflow logging der en sampler selve trafikken også).

     

    Kilden er meg selv siden jeg jobber hos en isp og skal til med å gjøre klart for DLD når den tid kommer. Alt vi skal logge er kundeinfo linket med dhcp loggene samt litt epost logger (avsender + mottaker + kontoinfo til avsender). Mao er nærmeste en kommer trafikk logging er epost loggene, vanlige IP loggene inneholder ingenting om trafikken.

     

    Så det DLD vil gi politiet er enklere mulighet til er å kunne se hvilken bruker hadde adressen X på tidspunkt Y. Mao minimalt med vesentlig informasjon for å kunne ta kriminelle.

     

    Så for DLD slik det er pr i dag så er det egentlig ikke store inngrepet for internett (mye mer for mobil siden du der får personsporing siden du skal lagre celle info osv så du ser hvor folk beveger seg). Men spørsmålet blir heller hva det eventuellt blir utvidet med senere, dei har jo gått så langt i enkelte forslag som å kunne få ut søkelogger fra google for eks knyttet mot IP (og dermed bruker) for å kunne preventivt kunne ta personer som ser etter "rare" ting..... Men dette er ikke noe som er aktuellt nå med status på DLD som det er pr i dag.

     

     

    Ikke at wikipedia er noen fasit men om du leser http://no.wikipedia.org/wiki/Datalagringsdirektivet#Hvilke_opplysninger_skal_lagres.3F så vil du se at du ikke har noe om å logge mottager IP kun mottager epost + telefonnummer ved epost og ip telefoni trafikk.

×
×
  • Opprett ny...