Gå til innhold

Jaukim

Medlemmer
  • Innlegg

    624
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jaukim

  1. Hei! Er ny i denne tråden ☺️

    Cd'er eg har kjøpt i det siste på playcom i Åsane: Bjork - Homogenic, Bjork - Vespertine, Bjork - VoltaIMG_20220729_002223.thumb.jpg.b1ce2b9cb11b21041df7c0e0606e4485.jpg

     

    Av plater har eg kjøpt disse: 

    Susanne Sundfør - Music for people in trouble

    Susanne Sundfør - Ten love songs

    Captain beyond - Lost and found 1972-1973

     

    Polish_20220729_003418927.thumb.jpg.8a89f81ab1d89ed319efb8bbdcf776ae.jpg

     

    Ellers fant eg dette på ein bruktbutikk:

    Polish_20220729_003823337.thumb.jpg.820d8db281b8f82d440e3d316fc190f1.jpg

    • Liker 2
  2. On 2/24/2021 at 3:24 PM, Capitan Fracassa said:

    Hvis vi forutsetter at jordkloden i eksempelet er en perfekt rund klode med helt jevn fordeling av massen (og et hulrom i midten), vil et legeme være fullstendig vektløs overalt i hulrommet!

    Det enkleste er selvsagt når legemet er i midten. Da er det like mye masse på alle kanter, med lik avstand. Så gravitasjonen vil trekke nøyaktig like hardt i alle retninger - som vil gi summen av krefter = 0.

    Anta så at legemet er ett eller annet sted mellom midten og klodens nordpol. Da vil legemet ha kortere avstand til massen i nord, som dermed trekker mer, men samtidig vil mer av massen være sør for legemet og dermed trekke i motsatt retning. Det er fullt mulig å matematisk regne ut at dette vil ende opp med sum av krefter lik 0 overalt i hulrommet. Jeg har sett beviset en gang, men føler meg ikke kvalifisert til å komme med det nå.

    Så det er altså ikke bare i sentrum av hulrommet, men overalt i hulrommet man vil være fullstendig vektløs.

     

     

    Interessant, men hva vist man beveger seg litt litt vekk fra hulrommet, vil gravitasjonkreftene øke gradvis eller vil den bli 1g ganske umiddelbart?

  3. Noen her som kan med binance? Jeg sliter med å betale med visa kortet mitt, skal taste inn cvv koden, men etter det får jeg opp "unable to process" beskjed opp. Jeg har fått det til tidligere men nå virker det ikke. 

    Og hvorfor er det mindre crypto å velge mellom med NOK valutaen?

    Hadde vært så mye enklere vist vi kunne betale med paypal. 😓

  4. Jeg las gjennom en gammel tråd jeg opprettet i 2007 : Hva Skjer med kula?

    Og dette fikk meg i det filosofiske hjørnet igjen.

    Hvordan er gravitasjonen i midten av jordkloden? Si vi plasserer en elastisk ball i midten av kloden, vil ballen imploderest og krympe mot det absolutte midtpunket av jordkloden, eller vil den ekspandere seg og bli større pga gravitasjonskraften den nå får fra alle kanter? 

    Legger ved en enkel illustrasjon om de 2 teoriene mine.

    Finner sikkert svar på google, men interessant va dere har å si 🧐

     

     

    Gravitasjon.jpg

  5. Hva gjør dere med gamle skolebøker (skrivebøker)? Jeg har lyst å brenne de, men mamma sier at det er lurt å ta vare på de. Ser ingen verdi i de og kan bli litt deppa av å mimre for mye. Samme med bursdag og julekort jeg har fått oppover årene.

  6. First world problem incoming:

     

    Jeg fikk nettopp "The way of kings" og "words of Radiance" av Brandon Sanderson i posten.

    Bestillte på cdon som pocket fra samme forlaget (Tor fantasy) og regnet med at de var i samme størrelse.

    Men nei, "The way of kings" var mye større enn "words of Radiance" sukk. Ikke et stort problem og teksten er den samme, men tar seg ikke like godt ut side om side i hyllen :p

    (skulle ønske at cdon og andre bedrifter som selger bøker informerte om dimensjonene på bøkene)

     

    Mi9qQjB5.jpeg

     

    Men gler meg vertfall til å starte på bøkene :)

  7. Layne Staley - Vokalist i et annet legendarisk grungeband, Alice In Chains. Døde av en overdose etter mange års misbruk. 

    Han har sagt ved flere anledninger at han var klar over at han ikke hadde lang tid igjen. Døde forøvrig på samme dato som Kurt Cobain, 5 april.

     

    Helt enig, Layne Staley er vokalisten jeg skulle ønske fortsatt var i live (og rusfri). Han har en helt unik "nasal" stemme og trøkk. Og tekstene på sangene blir ekstra djupe når du vet at Layne Staley slet med heroin.

    Desverre er jeg for ung til å oppdage bandet før Layne Staley gikk bort. De har en ny vokalist som er flink, men det blir aldri det samme.

    Anbefaler også å sjekke ut Mad Season, som Layne Staley var med en liten stund.

     

    En god eksempel på "trøkket" han hadde, kan du se på denne live konserten fra ca 5:15 vist du vil spole:

     

    Alice in Chains er et band du må "lære" å like, vertfall var det sånn for meg.

    Anbefaler å begynne med "Dirt" albumet gjerne sangen Rooster, Junkhead og Would.

    Og etter en stund kommer du til å digge de andre sangene også :p

     

     

     

  8. Som ny eve spiller i starten, vil jeg anbefale å skaffe en booster som heter : Prototype Cerebal Accelerator. Det denne gjør er at du får 9+ på alle "attributes", men denne boosteren vil forsvinne når det har gått 14 dager (gjelder bare for spillere som har hatt mindre enn 14 dager spilletid i eve).

     

    Med denne boosteren vil det gå noe raskere å trene på skills du må ha, og du vil komme raskere i gang. Men bakdelen er at den kanskje er noe dyr for en vesentlig ny spiller (den koster rundt 235mil).

     

    I begynnelsen ville jeg startet med å trene på "basic" skills som gjelder for alle typer skip og spilletype du velger. (du kan følge guider som denne: https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=1752671)

     

    Ellers anbefaler jeg at du velger en "faction", om der er Caldari, Amarr, Gallente eller Minmatar, som du synest er interessant og har kule skip :)

    Og at du setter deg litt inn i hva bonus du får med de forskjellige rasene, feks Caldari = shield & missiles, Gallente = Drones & armor, og trener på skills deretter, her er den nye funksjonen "ISIS" bra å følge for nybegynnere :)

     

    Og vist du bestemmer deg får å kjøpe plex, må du aldri frakte denne noen sted, da blir du skutt med en gang.

    • Liker 1
  9. Jeg har lenge hatt lyst til å begynne med bøkene men har et spørmål til dere; hvor vanskelig eller lett er det å lese den engelske versjonen? Jeg vil si at jeg er "normalt" god i engelsk, men det er sikkert noen ord jeg kommer til å stusse på.

     

    Leser alle den på engelsk? Hvor bra oversatt er den norske versjonen?

     

    Jeg ser jo at de engelske bøkene er mye billigere, også i norske nettbutikker (så der er jo en fordel) :)

×
×
  • Opprett ny...