Gå til innhold

GoDz

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GoDz

  1. det måtte vel en siv.ing-student til for at artikkelskribenten skulle høre om noe som kalles treghetsnavigasjon. Mariux snakket om ubåter som navigerer under isen. For å benytte et enda mer relevant eksempel kan man nevne romferjer.

    Problem: hvordan kan man finne ut hvor man er i rommet uten å konstant måle mot en referanse. (f.eks. avstanden til tv'en)?

    løsning: man måler i henhold til referansen èn gang(eller så kan man sette alle referanser til 0 i tiden 0 (f.eks. når spillet starter)), og måler hvor mye enheten endrer hastighet.

     

    Med enkel matte kan man integrere akselerasjonen to ganger. Og vóila; så har man hvor mange meter kontrolleren har flyttet seg i forhold til referansepunktet. Gjør man dette langs alle aksene vil man få ut posisjonen til kontrolleren i rommet. eller i 3d da..

     

    (videre kan det jo sies at å måle avstander vha integrasjon av aksereasjon byr på visse problemer iom at integrasjon har en tendens til å forsterke eventueller forstyrrelser, men det er det fullt ut mulig å overkomme med listig matte)

  2. GTR bruker også StarForce.

    Jeg har vært så heldig at StarForce ikke har skapt trøbbel for meg, men synes det er fantastisk unødvendig at folk som ærlig og rederlig kjøper et spill blir påtvunget slikt. Det som er mest latterlig er jo det at om man laster ned spillet fra *insert file sharing network of choice* så slipper man all unødvendig mumbo-jumbo.

    5375364[/snapback]

     

    Er vel litt av greia da, at mange av disse spillene har svært kompliserte no-cd-cracker. Jeg har begge trackmannia spillene og ville satt pris på å slippe å finne i cden og putte den i hver gang jeg vil spille. serlig med tanke på at jeg har flere maskiner jeg spiller på og at dette er det eneste spillet jeg trenger å gjøre det på.

     

    men det varer vel ikke lenge før rom-emulatorene klarer å simulere starforce heller.

×
×
  • Opprett ny...