Gå til innhold

yen

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av yen

  1. Jeg har etter å ha vært i tenkeboksen - etter å ha finlest forumet for gode råd - bestemt meg for en Nikkor 18-200 mm.Men en ting har gått meg hus forbi,noen har betegnelsen VR og noen har VR ll,skal vel kanskje være romertall 2 ?Romertall 2 pleier å indikere at det er en nyere og kanskje forbedret utgave - er det tilfelle her ? Kan noen forklare meg forskjellen ( og gjerne gi sin vurdering av dette objektivet .)

  2. Har nettopp fått ny PC med Vista og skal begynne å koble til diverse tilbehør.Jeg har forstått det slik at Vista allerede har haugevis av drivere til skrivere.scannere etc - hvor kan jeg gå inn for å finne om drivere til den eller den allerede er på plass ?

  3. Hjelp! Jeg har nettopp fått ny stasjonær PC fra komplett -såkalt student PC,dessverre med Vista for jeg har aldri hatt så mye trøbbel,ikke minst med å innstallere skrivere,scannere etc.Blåskjerm har dukket opp jevnlig,det hadde jeg aldri med XP.Men,nå virker det meste,MEN : jeg får ikke lyd !Hverken fra høyttalere eller hodetelefoner.Går jeg inn i kontrollpanel pg åpner LYD finner jeg følgende melding;Høyttaler ikke koblet til,hodetlf. ikke koblet til,digital utdataenhet fungerer,Javel,men hva skal jeg gjøre for å få disse koblet til ? Ringte Komplett,som bare ba meg sende den inn til undersøkelse,men da går det jo minst en uke før jeg får den tilbake - er det noen der ute som har noe forslag ?Hovedkortet er MSI K9N6SGM-V.Noen forslag ?( som dere skjønner er jeg rimelig nybegynner....)

  4. Søndag morgen slo min bærbare Acer Aspire seg plutselig vrang - da jeg slo den på fikk jeg først den vanlige Acer-logoen noen sekunder,så fikk jeg opp svart skjerm med beskjeden "operating system not found ".Jeg prøvde å restarte gang på gang uten hell,så slo jeg PC-en av og fikk hver gang samme beskjed -" operatin g system not found." Jeg holdt på hele formiddagen og prøvde meg fram - så plutselig kom Windows opp og alt fungerte som normalt.Det samme idag -i flere timer har jeg hatt beskjeden" operating system not found" lysende på skjermen hver gang jeg prøve å slå maskinen på - så lyktes det plutselig,etter mange forsøk.Er det noen som har en diagnose - ? Har altså Acer Aspire 1641 med Win XP.

  5. Den sorte rammen rundt bildet kommer rett og slett av formatet på film-filen. Hvis filmen er i 4:3-format, vil du få sorte kanter på sidene. Med 16:9-format vil du få sorte kanter over og under. Det finnes nok flere avspillingsprogrammer som kan strekke bildet. Selv bruker jeg Cyberlink PowerDVD, fordi det gjør den beste jobben til akkurat det. Jeg anbefaler at du prøver programmet før du eventuelt anskaffer det. Du kan laste ned en trail-versjon her.

    5732532[/snapback]

    Hei,takk for svaret,jeg er klar over at de to formatene vil gi forskjellige ramme,men det er bare det at når jeg legger i en 16:9 film så har jeg fremdeles en bred ramme på hver side,sikker en 5 - 6 cm ,bildet er kort og godt altfor lite hvis du skjønner hva jeg mener,prøver å trykke hvor det står "vis fullskjerm " men det hjelper ikke .

  6. Jeg har nettopp fått min første bærbare ,Acer Aspire 1641,nydelig maskin,takk til de som anbefalte den.Men som total nybegynner må jeg bare krype til korset og innrømme at jeg har et problem:når jeg skal se film på den får jeg ikke bildet til å fylle hele skjermen,det ligger bare midt på skjermen med en stor ramme rundt.Jeg har prøvd å klikke på alt som ser relevant ut,men uten hell.Hva er det jeg gjør galt - har det evnt. noe med oppløsningen på skjermen å gjøre?Har prøvd å bruke hjelp-funksjonen,men finner ikke løsning der.

  7. Hei ! Jeg ligger " på vent " for å kjøpe bærbar og etter de anbefalinger jeg tidligere har fått her på forumet har jeg bestemt meg for en Acer Aspire.Jeg får ikke bredbånd før om tre uker så jeg sjekker nettet hver dag for å følge med og slå til når noen plutselig dukker opp med et ekstra godt tilbud, jeg har jo litt tid på meg. Prisforskjellen mellom de to varier fra 100 til 6 - 700 kroner - er noen ekstra kroner for 1642 verdt prisforskjellen - eller ligger forskjellen i at 1642 bare har ubetydelig mer prosessorkraft ?

  8. Jeg står klar til å kjøpe nytt datautstyr - denne gangen blir det bærbar,jeg har blinket meg ut Acer Aspire 1641.Nå vil vi få tilbud om bredbånd om to-tre måneder,kan jeg i mellomtiden bruke den opp mot min nåværende ISDN-linje via modem - og kan jeg eventuelt benytte det eksterne modemet som jeg brukte sist jeg hadde bærbar ,for to-tre år siden ,eller har utviklingen gått videre slik at jeg må kjøpe et nytt i mellomtiden.Jeg har ikke så lyst til å kjøpe et modem som kanskje bare skal brukes to-tre måneder heller,men nå må jeg bare ha ny maskin,og er villig til å ta den ekstra kostnaden.Noen synspunkter på dette -please...

  9. Jeg har henvendt meg til nettbutikkene

    som selger Acer Aspire 1641 og 1642 for å høre om de kan leve med harddisker med 5400 rpm i stedet for 4200 som ser ut til å være standard på disse.Svaret er nei fra samtlige,mitt spørsmål er da om det er en komplisert affære å kjøpe separat harddisk og bare bytte ut - jeg kan trygt kalles amatør når det gjelder sånt - jeg er klar over at garantien da går fløyten,men er det ofte du har bruk for den når det gjelder disse maskinene ?Er det noen som har erfaring med dette og kan gi noen råd ?

    yen

  10. Nå har jeg som nybegynner lett rundt på nettsider og begynner å bli rimelig frustrert:jeg har nesten bestemt meg for en Acer Aspire 1641,men får forskjellige opplysninger om harddisken har rpm 4200 eller 5400.Fra MPX har jeg fått begge svar,en selger sier 5400 ,en annen sier 4200.I desperasjon ringte jeg Acer Norge,og de sier at den har 4200,<jada-jada som anbefaler denne maskinen sterkt sier han har 5400 rpm,betyr det at du har fått byttet ut den opprinnelige harddisken?Og vil det spille noen stor rolle for meg som skal bruke den til surfing,lettere kontorarbeide og mye fotobehandling om det er 4200 eller 5400 ?Ellers høres det ut til å være maskinen for meg : god skjerm og ikke minst støysvak.Takknemlig for tilbakemeldinger.

  11. 7200 er det de fleste velger i dag. 5400 er nok billigere og bråker mindre, men du vil nok merke ytelsesforskjell.

    5470119[/snapback]

     

    Ja med måleinstrumenter kanskje...

     

    Har to maskiner en med 7200 og den andre med 5400, og jeg merker ikke forskjell, jeg kjører tunge oppgaver på de begge bla annet musikk redigering..

     

    4200 og opp til 5400 er det kraftig forskjell.

    5472907[/snapback]

     

    jada-jada,hadde vært interessant å vite hvilke maskiner du har,jeg teller på knappene om jeg skal velge Acer Aspire 1641 eller 1642,den første skal ha 4200 den andre 5400,det utgjør kanskje stor forskjell ?

    5473459[/snapback]

     

    Jeg har en Acer 1641 "og den har 5400 RPM harddisk" forskjellen til 1642 er bare prosessoren, noe du ikke vil merke i det hele tatt på de to..

     

    Den andre maskinen er en Dell 9300 med 7200 RPM harddisk, så da vet du dette ;)

    5473644[/snapback]

     

    Takk for opplysningen jada-jada,men dette var litt pussig.jeg kontaktet mpx for å få vite forskjellen på de to,og fikk svar tilbake at 1641 hadde 4200 RPM mens 1642 hadde 5400.Jeg får ta en telefon inn på mandag og høre om de vet hva de driver med.....Da tror jeg jeg går for 1641,du er godt fornøyd med den ?

  12. 7200 er det de fleste velger i dag. 5400 er nok billigere og bråker mindre, men du vil nok merke ytelsesforskjell.

    5470119[/snapback]

     

    Ja med måleinstrumenter kanskje...

     

    Har to maskiner en med 7200 og den andre med 5400, og jeg merker ikke forskjell, jeg kjører tunge oppgaver på de begge bla annet musikk redigering..

     

    4200 og opp til 5400 er det kraftig forskjell.

    5472907[/snapback]

     

    jada-jada,hadde vært interessant å vite hvilke maskiner du har,jeg teller på knappene om jeg skal velge Acer Aspire 1641 eller 1642,den første skal ha 4200 den andre 5400,det utgjør kanskje stor forskjell ?

  13. Jeg prøver å følge litt med på Dells priser - de flyr opp og ned som jojo-er - er dette et godt kjøp for en nybegynner :

    Dell 9300 med :

     

    Intel Pentium M 740

     

    512 MB Ram

     

    60 GB hardddisk 5400

     

    17" skjerm 1440x900

     

    ATI M X300

     

    9 cellers batteri

     

    Bluetooth

     

    8 x DVD +/- RW ( noen som vet om den også brenner double layer ? )

     

     

    Pris 10 500 i skrivende øyeblikk

     

    Takknemlig for svar fra dere som har greie på det.

    Eller skal jeg heller gå for en Acer Aspire 1442 som koster vel 1500 mindre ?

     

    yen

  14. Jeg har vært innom forumet tidligere og fått tips om Acer maskinene var det ikke "jada-jada" som også varmt anbefalte acer aspire 1641 wlmi/p730?den har en storebror - 1642- med litt bedre prosessor og med 5400 rpm mot 4200 på 1641 - er den verd en prisforskjell på 700-800 kr.?Skal altså bruke den til vanlig surfing,litt lett kontorarbeide,ikke spill,men masse fotoarbeide - 1641 kommer visstnok som ukestilbud til 8100,storebror ca. 8900 ( tror jeg ).Legger gjerne på noen hundrelapper dersom dere mener storebror er vesentlig bedre.Noen som har synspunkter ?

  15. Tjoho... da jeg kom online for å kjøpe maskinen i dag var det satt opp til 8400. Må vist begynne å lete på ny  :cry:

    5372041[/snapback]

    har fått tips om at den blir satt ned til 8100 om et par-tre dager - kanskje tiden er inne for å slå til;jeg trenger en som skal brukes mye til fotoarbeide,innscanning,redigering,utskriving til dvd etc - er dette maskinen for meg ?yen

  16. Jeg skal kjøpe meg min første bærbare pc og trenger råd fra erfarne brukere - som nybegynner er jeg lett forvirret etter å ha lest en masse tekniske opplysninger på de forskjellige sidene jeg har vært innom;altså : jeg skal bruke den til endel surfing på nettet,lese aviser og tidsskrifter,litt lettere kontorarbeide,men først og fremst:bilder som har hauget seg opp gjennom 25 år skal nå scannes inn.bearbeides og sorteres,skrives ut på dvd.skal se endel film.skal kjøpe ekstern harddisk til oppbevaring.vil gjerne at den er så lydløs som mulig.kan noen anbefale en passende maskin?pris ca 10 000,evnt.noe mer.

    yen

×
×
  • Opprett ny...