Gå til innhold

Parida

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Parida

  1. Kjøpte meg d40 1.mai. :dribble: Når jeg prøvde det var det som om kameraet ikke klarte å fokusere, og det jeg så gjennom søkeren var blurry og ute av fokus. Så når jeg prøvde å ta bilde virket det som om lukkeren gikk igjen og ble værende slik. Feilmeldingen: Error! Press shutter release button again. kom opp, og den kommer opp nå også om jeg slår på kameraet. :cry: Når jeg trykker på utløserknappen høres en liten maskinell lyd, og så skjer det ingenting mer. Jeg ser ikke noe gjennom søkeren. Når jeg tok av objektivet for å pakke ned kameraet igjen så jeg at alt var lukket der inni, og ikke slik det pleier å være.

     

    Kan kameraet ha fått støt hos leverandør inni eska? Virker ikke på meg som noe software-feil iallefall...

     

    Takk for tips og tanker..

  2. :blush: Ojda, nå følte jeg meg lur;) Hehe...

    Prisen for P2 med ekstra batteri, 512 mb minnekort og frakt hos Komplett blir 3480.

    Prisen for 7900 med samme tilbehøret og porto blir 3574.

    Så jeg bør gå for P2? Eneste forskjellen er design, mangel på optisk søker hos P2, antallet megapixler og trødløs overføring på P2? Er det ingen andre?

     

    Takker for all hjelp så langt :thumbup:

     

     

    Optisk søker er det lille vinduet du kan se gjennom kamera med. Fordelen med optisk søker er at du ser bedre hva du tar bilde av når det er mørkt. Personlig foretrekker jeg å ha optisk søker, man man kan ikke altid få det man ønsker seg. En del kameraer har lcd-skjerm som øker følsomheten når det blir mørkt i rommet. Eldre skjermer hadde en tendens til å bli helt mørk når lyset ble dårlig. I dag finnes det mange modeller som har så god skjerm at man ikke trenger optisk søker lenger, selv når det er mørkt eller solen skinner direkte på skjermen.

    5364205[/snapback]

  3. Hva er optisk søker og hvor negativt er det at P2 mangler dette? 7900 har jo dette.

     

     

    P2 er et kjappere kamera enn 7900, både i oppstart og utløserforsinkelse, så med tanke på at prisen er ganske lik, så ville jeg valgt P2.

     

    Nå tar jeg ikke megapixlene med i betraktning, for med mindre du skal lage større utskrifter enn A3 eller ta små utsnitt og blåse opp til A4, holder det lenge med 5 megapixler. Faktisk så vil optikken være en begrensning før megapixlene om du går over fem megapixler, samt at støynivå vil øke noe. Så i bunn og grunn er fem megapixler ganske ideellt faktisk.

     

    Hvorfor produsentene skaper små kamera med 7-10 megapixler når optikken og bildebrikken ikke klarer å utnytte det, er rett og slett fordi media, produsenter, forståsegpåere og vår egen hjerne lurer oss til å tro at vi må ha så mange megapixler som mulig og at det er det eneste kvalitetskriteriet på kamera.

     

    Ang. Casio så har de fått mye kritikk for høyere støynivå enn tilsvarende kamera fra andre produsenter. 750Z er bedre i så måte, men har lest en god del tester der det hevdes at støynivået også på dette er noe høyere enn på Canon og Nikon sine tilsvarende modeller (ixus 750, Coolpix 7900) og at det samtidig er en type støy som er mer sjenerende. I en annen tråd der jeg ble kritisert av Casio tilhengere for å være Casio fiendtlig og dra ting ut av løse luften, backet jeg godt opp med sitater fra diverse tester. (litt under halvveis ned på siden). At det har fått best i test er greit nok, men leter man lenge nok, har omtrent alle kamera fått best i test et eller annet sted en eller annen gang. Dro frem selv en test, men bare som et eksempel på de mange testene som har rost P2 opp i skyene.

     

    Men prøv kameraene selv, sjekk testbilder og spør og grav. Det er ikke hva vi på forumet synes som er riktig for deg :)

    5362706[/snapback]

  4. Tusen takk for hjelp:) Setter stor pris på det!

    Men skjermstørrelse og trådløs overføring betyr ikke så mye for meg, er P2 framdeles bedre enn 7900? På bildekvalitet og hurtighet osv? P2 har jo 5 mp mot 7900`s 7,1 mp.

     

    Prismessig er det jo bare ca 100 kr i differanse.

    Mener å huske at P2 vs 7900 har vært diskutert før, skal søke litt å sammenligne testresultater:)

     

     

    Bildekvalitetsmessig vil følgende Nikon modeller slå Ixus og Casio modellene du nevner:

     

    Coolpix 5200, 5900, 7900 og P2. P2 er den nyeste og dermed også raskest i oppstart og utløserforsinkelse av disse. Størres skjerm og wifi er også nytt på denne i forhold til de gamle. 5200 vil jeg imidlertid ikke anbefale (får du i det hele tatt tak i denne lenger?) da den har meget liten skjerm, er tregest av disse og ikke har samme funksjoner som de nyere modellene.

     

    Casio kameraet er nok raskest, men har høyere støynivå enn Nikon kameraene, og ødelegger detaljer i bildene med for mye falsk oppskarping (for å kompensere for dårlig optikk?).

     

    Ixus'ene er små, men dette går på bekostning av optisk kvalitet, og er nok de med svakest bildekvalitet av de du nevner.

     

    Konklusjon... jeg vil anbefale P2 som det beste kameraet for deg :) Vant også testen i TV 2 Hjelper deg, og får mye skryt for best bildekvalitet i mange andre tester (de som ser på ekte bildekvalitet, og ikke falsk etterbehandling av bildene).

    5362040[/snapback]

  5. Har stort sett tilbragt dagene framfor PCen de siste ukene på leit etter det rette kameraet for meg. Har lest igjennom dette forumet, søkt etter aktuelle typer osv osv. Har også lest tester både her og på andre nettsteder. Sitter enda igjen og er usikker på kameravalg. Budsjetter har forflytta seg fra 2k til 2,5 k til >3k. Forstår at dere gjengangere er kjempeleie av spørsmål om kameravalg, men ber på mine knær om at du orker å ta deg tid til å hjelpe meg ;)

     

    Jeg fotograferer hovedsakelig hester, og et kamera som er ganske raskt både i oppstart og utløserforsinkelse er viktig! Størrelse er ganske uviktig, men kjekt å få plass i jakkelomma. Design og merke er totalt uvensentlig. Video med lyd er stort pluss.

     

    Sitter igjen med disse kameraene som jeg syntes ser ok ut, men er selvfølgelig åpen for alle andre forslag:

     

    Nikon coolpix: 4100(2290 kr), 5200(1999 kr), 5600(1999 kr), 5900(2575 kr), 7600(2799 kr), 7900(2999 kr), P2(2800 kr), L1(2799 kr).

     

    Canon IXUS: 40(2399 kr), 50(2493 kr), 55(2839 kr)

     

    Casio Exilim Z750 (2894 kr)

     

     

    :thumbs: og :love: til deg som er så snill at du hjelper meg :!:

  6. Hvor mye kan jeg få for 2500 kr?

     

    Kameraet skal brukes til å ta bilder av hunder og hester av en totalt nybegynner på kamera :blush:

     

    Ønskeliste:

    - Rask utløserrespons

    - Rask oppstart

    - Video med lyd og ubegrenset lengde

    - Kjent merke og eventuelt "kjent" nettbutikk

     

     

    Urelevant:

    - Størrelse

    - Utseende/ design

    - Størrelse og kvalitet på skjerm

     

    :thumbup: Til deg som orker å hjelpe...

  7. Hvor finner jeg disse kameraene? Hva ligger de på i pris ca?

     

     

    Hvis størrelsen ikke teller (noen jenter hevder det, og håper de har rett  :!: ) så er jo Canon A610 (fem megapixler) eller A620 (syv megapixler) et drømmekamera for deg. Den er større enn de minste kompaktene, men størrelsen gjør at det er plass til meget god og skarp optikk og vridbar skjerm samt optisk søker. Det har også en del manuelle innstillingsmuligheter (i tillegg til full auto) så man kan utvikle seg som fotograf om man merker at man blir litt mer interessert.

     

    Kameraet gir meget gode bilder, men om det er for stort, så er ikke Nikon Coolpix P2 å forakte. Tror du kan få det ned mot 2500. Hvis ikke, kan du lete etter den utgåtte Nikon Coolpix 5900. Selv om de jeg nå har nevnt "bare" har fem megapixler, så er det mer enn godt nok til A3. Det er faktisk optikken som er flaskehalsen, og setter en større begrensning enn megapixlene... akkurat som PMnormal nevner.

    5337188[/snapback]

  8. Har du noen andre kameraer å anbefale?

    Har vel egentlig lite å si hvor stort kameraet er for min del..

     

     

    8 sekunder var da utrolig treigt. Mitt forhold til digitale kompakter startet og sluttet med Konica ZD-300, som hadde en irriterende oppstartstid på 6 sek. Hele 8 sekunder er jo en evighet.

     

    En annen faktor å ta hensyn til er optisk oppløsning og kontrastegenskaper. De setter ofte en mer effektiv stopper for store kopier enn mp-data. Et Olympus E-1 (5mp), med brukbar optikk, "overlever" mye større kopier enn et standard 8mp kompaktkamera. Den fysiske størrelsen på zoomen i forhold til zoom-faktor forteller litt om hvilke egenskaper et kamera har. Det er en av grunnene til at jeg henger meg på de som fremhever A-serien til Canon.

    Et knøttlite kamera med zoom vil uansett ikke kunne levere kvalitetsresultater over A4, uansett antall mp. Det er optikken som legger begrensningen der. Hva er poenget med en stor kopi hvis mangel på optisk oppløsning begynner å bli synlig med det blotte øyet.

     

    Samme begrensning gjelder også analoge motstykker. Det er en av grunnene til at det finnes et marked for smale modeller som f.eks. Ricohs GR-serie. Det er en serie som endelig har kommet i digital versjon, men det er nok utenfor din rekkevidde både mht pris og bruksområde.

    5336778[/snapback]

  9. Fikk i julegave et Olympus FE-100. Dette kameraet Dette selges på elkjop.no til 995 kr. Vurderer å bytte. Jeg kunne tenkt meg å legge i litt mer penger for å få et litt bedre kamera. Maks 2500 kr totalt. Kameraet er kjøpt over nett, og dermed har jeg forbrukerkjøpsloven i ryggen og kan returnere å få pengene tilbake. Dermed er det vel egentlig inget must å handle fra elkjop.

     

    Slik jeg ser det er minusene for meg med dette kameraet:

     

    - Bare 4 megapixler (Fotograferer dyr og har ofte behov for å blåse opp)

    - Ingen lyd på videofunksjonen

     

    Følgende minuser er hentet fra "upålitelig engelsk test" :)

     

    - Treg å starte opp (tror det var 8 sekunder i følge engelsk test)

    - Tregt fra du trykker til det tar bilder

    - Tregt mellom to bilder med tvungen blits

     

    Plussene

    - Billig

    - Kjent merke

    - Ubegrenset lengde på video opptak

     

     

    Håper noen orker å hjelpe, og :thumbup: til deg som orket å lese helt hit

×
×
  • Opprett ny...