Gå til innhold

cosmogs

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cosmogs

  1. Fra et faglig ståsted kan det synes som om enkelte her lider av en moderat til alvorlig tvangslidelse/ OCD, og muligens vil kunne profitere på kyndig behandling. Imidlertid ser jeg ingen grunn til å ytterligere belaste et allerede presset behandlingsapparat, og anser det derved mest hensiktsmessig at de som evt føler seg truffet flytter til Dubai - fortrinnsvis som gjestearbeider på et megalomant byggeprosjekt. :cool:

  2. Har problemer med å sette opp epost på min Nokia 6233

    Har telenor online epost og netcom mobiltelefonabbonomet.

    Noen som har peiling??

     

    På forhånd takk!!

    7750989[/snapback]

     

    Dette burde vi klare greit. :)

    6233 har serie 40 os, hvilket betyr at du finner emailprogrammet under meldinger? I og med at jeg ikke har tlf foran meg er det litt kinkig å vite akkurat hvordan du finner "behandle kontoer" "legg til kontoer" eller lignende, men det er altså dit du skal.

     

    Du har selvsagt brukernavn og passord?

    Og lastet ned en internett forbindelse fra Netcom?

    Inngående server er pop.online.no

    Utgående server er smtp.online.no

     

    Porter er ferdig definert i emailprogrammet ditt.

    (25/110)

     

    Forsøk, og spør igjen om det ikke funker. :)

  3. hva er en impulsknapp?

    7707061[/snapback]

     

    Rett og slett en bryter som skaper forbindelse mellom ledningene kun kort tid. Den skal altså ikke stå "på" eller opprettholde forbindelse, fordi den da som det står over her vil slå PC`n av og på.

    Hvilket de fleste av oss vil oppfatte som relativt slitsomt og lite konstruktivt. :D

  4. Hvem faen betaler 25k for et brukt mobilnr? Er bare latterlige mennesker som prøver å selge mobilnummeret sitt for 25k.. Spesielt når det ikke er et gullnummer. Uansett syntes jeg det er drøyt, om det så hadde vært 99999999.. Kunne gitt 500 spenn kanskje. Maks. Hva faen skal man med sånne nr? Jeg er så viktig for kontaktene mine at de lagrer meg i kontaktlista si.. Nok sagt!

     

    Kanskje lette nr kompenserer for noe..?  :hmm:

    7495658[/snapback]

    Hvis du skulle bestilt Pizza og den ene hadde telefonnummret: 01100 og den andre: 32984839. Hvilken hadde du husket og mest sannsynlig ringt?

    7495735[/snapback]

     

    Den som har best pizza. :!:

  5. For å snu det litt så kan man også kanskje si at mange mobilkjøpere egentlig kjøper - eller forlanger - telefoner de ikke trenger........  I et stor forretning tilhørende en av landets største kjeder overhørte jeg i sommer følgende samtale mellom kunde og selger:

     

    Kunde:  "Jeg skal ha en 3G-telefon.  Jeg har hørt at de er så bra!".  Selger:  "Javisst, men hva er behovet ditt?".

    Kunde:  "Behovet? Ringe, selvfølgelig!  Er ikke sånne 3G-telefoner de beste på markedet??"

     

    Selger forsøkte å forklare men jeg så på kunden at denne ikke begrep ett skvatt, men insisterte på at han SKULLE ha en 3G-telefon.  Han hadde jo for svingende lest at de var bra!  Så vidt jeg konstaterte så forsvant kunden ut med en SE k800i.  Hadde han hørt på selgeren så hadde vedkommende kanskje spart 2000 kroner på å kjøpe en telefon som ville ha oppfylt alle behov.

     

    Kunden har alltid rett?  :innocent:

    7360321[/snapback]

     

    Her er jeg litt uenig med deg. Kunden vil gå fornøyd ut av forretningen med den telefonen kunden vil ha, ikke en dings som ivaretar de funksjonene kunden anser for å være viktige. Selvsagt skal telefonen ivareta de funksjonene, men for de aller fleste av oss dekkes det behovet av en mengde apparater. Resten vil handle om smak, behag og pussige små referanser.

     

    Opplevde selv da jeg skulle kjøpe ny tidligere i høst at selgeren ikke ville gi seg og

    nærmest fotfulgte meg ut av butikken mens hans mantra "hvilke funksjoner er viktige for deg?" stadig ble gjentatt i økende styrke og intensitet. Dette etter at jeg hadde spurt om en spesifikk modell var inne på lager, hvilket den da ikke var. Denne selgeren var såpass plagsom at for ettertiden er denne butikken strøket fra min handle-liste. Jeg visste hva jeg skulle ha. Hvilke funksjoner, menysystem, form, farge, muligheter for ekstrautstyr, applikasjoner og hvilken modell som for meg ivaretok disse. For det handler vel så mye om livsstil og smak, og researchen gjøres klart bedre pr nett, tester og fabrikkenes sider, enn i butikken.

     

    Om kompetansenivået hos hver enkelt selger er for lavt? Tja, jeg tror de fleste selgere av mobiler er rimelig interesserte og kompetente i forhold til de produktene de selger. Dog har jeg opplevd at enkelte for eksempel ikke vet hva A2DP er. Et større problem, iallefall for meg, er detaljerte kunnskaper om hvordan hver enkelt tlf fungerer rent menymessig. Produsentene lanserer nye telefoner i et såpass stort tempo at det nok er vanskelig for hver enkelt selger å ha full oversikt kontinuerlig. Og det er forståelig. Ser man på f. eks høstens Nokia 6151 vs 6131, er det relativt mange forskjeller. Til tross for at begge er nye produkter med serie 40 operativsystem. Det ville hjulpet veldig om både kunde og selger kunne fiklet med faktiske modeller, i stedet for disse plastikk-liksom-mobilene som befinner seg ute i butikkene. :cool:

  6. Hei, nettopp gått til innkjøp av en Nokia 6131. Som en ihuga SE mann vurderte jeg lenge SE K610i, men tiden var moden for en clamshell og jeg falt totalt for min nye lille venn. :D

     

    Lurer på TOS eller push to talk.

     

    Er dette noe operatørene i Norge støtter?

    Skjønner nemlig ikke helt greia med konfigurering etc.

    Men det høres jo artig ut, som alt annet nytt. :p

     

    Foreløpig benytter jeg netcom, men har meldt overgang til chess.

  7. Etter noen høye telefonregninger gikk jeg over til kontantkort for å kunne begrense meg litt, men hvilke muligheter har jeg med et kontantkort fremfor abonnement?

    Jeg som mange andre går og venter på P990i, men vil jeg få noen begrensninger med denne, pga jeg bruker kontantkort?

    5499974[/snapback]

     

    Har kun kjennskap til Netcoms kontantkort, men her får man iallefall tilnærmet alle tjenester. Litt usikker på om 3G er tilgjengelig, men vet det i såfall er rett rundt hjørnet. Ellers fungerer wap, mms, gprs, IM, emailklient og opera webleser, sync mot outlook server etc. aldeles fint.

     

    Den største ulempen kontra ab. er i mine øyne at man ikke har muligheten til å justere ringetid før den kobler over på svarer. Denne er fastsatt til ca 15 sek hvilket jeg synes er lite.

     

    Prisen er også noe høyere på bruk, men det kommer igjen an på bruken. SMS mania er et greit tilbud om man sender en del sms.

     

    Forøvrig finner du all informasjon på Netcoms sider, om du fremdeles skulle ha ubesvarte spørsmål.

  8. Se it-avisens test over mp3 mobiler:

     

    http://www.itavisen.no/php/art.php?id=282187

     

    Selv har jeg en K750i med et 512 mb minnekort og er svært fornøyd med denne. Handler litt om preferanser, men jeg ville tenkt meg nøye om før jeg gikk til innkjøp av en uten minnekort...256 mb fylles fort opp med musikk, selv angrer jeg på at jeg ikke kjøpte et 1024 mb minnekort, så...

     

    D600E har støtte for A2DP, hvilket betyr at man kan overføre stereolyd via blåtann, kanskje ikke helt ueffent. :-)

  9. Er det noe som heter simkort leser thingy?

    En liten dings som du tar sim kortet i, også kan du koble den til pc'en.

    Og da kan du overføre meldinger som du har på simkortet.

     

     

    Går dette ann!? :dontgetit:

    5376577[/snapback]

     

    mobileaction har et greit program for overføring av samtlige kontakter, meldinger, bilder etc til pc. Forutsetter at man har en av bluetooth-dingsene deres MA 800 eller MA 900. :-)

  10. Panta rei...

    Etter gjentatte systemcrash på tlf sise 10 min...

    Synes ikke lenger dette var så genialt og reformatterer....

    :roll:

    5340109[/snapback]

     

    Det var vel det jeg tenkte kom til å skje.. kjipt, men visdommen er vel at virker det for til å være sant.. ja, så vet dere alle resten av den reglen! :)

    5340176[/snapback]

     

    Av skade blir man løk :D

    Det virkelig triste er, minnet kan aldri bli stort nok. Det vil alltid være ønske om å lase inn mer mer mer.

  11. Nr 1. Man har 14 dagers angrerett på nettkjøp, ikke 30 dager, og dette gjelder IKKE butikkjøp.

     

    For det andre, er mobilen kjøpt på elkjøp har man 30 dagers returrett, men dette gjelder ikke mobiltelefoner (med abo eller uten), ei heller produkter solgt med abonnement.

     

    Og thats it, så om den er butikkjøpt har du ingen _rett_ til å få den returnert. Men, om den er uåpnet, så er eneste muligheten din å snakke med det stedet du kjøpte den på, for så å se om de kanskje vil være litt snille. Men det kommer nok helt ann på, og jeg tror ikke sjansene dine er så store.

     

    Uansett, sett fra en litt annen side - du får en gave til 4000,-....og så vil du BYTTE den? Jeg bytter aldri mine gaver med mindre jeg faktisk har tingen fra før eller klesplagget ikke passer. Synes ikke det er moralsk riktig å bytte gaver som andre har pønsket ut og kjøpt.

    5335239[/snapback]

     

    En helt annen diskusjon dette, men jeg vil nærmest si man ikke bare har rett til, men er moralsk forpliktet til å bytte gaver i de situasjoner man har en annen preferanse enn antatt fra givers side. Poenget er at giver ved å skjenke sin gave ønsker å glede mottager. Og jeg tror det å glede mottager er en viktigere motivasjon for giver enn å pushe et spesifikt produkt.

     

    Ergo fratar man giver mulighet til å virkelig glede dersom man ikke bytter. Unnfallenhet. :dribble:

  12. Vel, det er to usedvanlig gode telefoner. Selv ville jeg valgt K750i`n 7 dager i uka. Handler vel helst om personlige preferanser. Registrerer at det er en annen på forumet her som har en tråd gående fordi vedkommende ønsker å bytte sin julegave D600 i en SE. Kanskje en idè å ta kontakt og høre om han er interessert i et bytte? :hmm:

×
×
  • Opprett ny...