Gå til innhold

oleoleole

Medlemmer
  • Innlegg

    287
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av oleoleole

  1. Jeg syns det er helt greit å bruke "eject" på minnepenner, da kan jeg være sikker på at ev. kopiering o.l. faktisk har blitt skrevet til brikkene fra cache og videre blitt synkronisert. Regner da med at hastighetsreduseringen da tar hånd om dette i sanntid, og er nok bedre "for folk flest". Men uansett er det vel en grei praksis å kjøre "eject" for å være sikker på at all data er inntakt.

    • Liker 2
  2. Hadde vært mye mindre pirater om alle hadde hatt tilgang til hele utvalget til f.eks Netflix.

    Har gått tom for innhold på Netflix, så fra Mars returnerer jeg til piratlivet etter å hatt pause i flere måneder.

    Skal samtidig laste ned musikk, da jeg ikke lengre har tilgang på radio og må lytte på egenproduserte CDer, hvor jeg før klarte meg med FM

     

    Nå er jo Spotify (ev. andre konkurenter) akkurat det du trenger her for å gjøre det lovlig.

     

    Det vi trenger er filmbransjens svar for Spotify, alt på ett sted. Blir tåpelig mye om man må abonnere på alle, men en for film, og en for musikk er innafor.

  3. PC MASTER RACE!

     

    Kjøpte for ikke så lenge siden en PS4 og trudde jeg skulle nyte litt god gammeldags konsollgaming, og lastet ned Rocket League etter å ha spillt det på PC med DS4-kontroller.

     

    Men neida.. nå må man jo pokker meg betale Sony for å ha muligheten til å spille online. Det virker ikke akkurat som om Sony hoster spillserverne heller, og med mikrotransaksjoner begynner det å bli en smule drøyt patetisk.

     

    Dritten ble levert tilbake til butikken, så kjøpte jeg meg enda en ny PC istedet til TVen som jeg installerte Ubuntu med Steam, Kodi og RetroArch på i stedet. Fullstendig konfigurerbar, oppgraderbar, raskere og bedre på de fleste tenkelige måter.

     

    Neste blir vel å skaffe seg de nye big gaming monitorene for å nyte det maksimalt, selv plasma kan bli litt treigt med 60Hz.

    • Liker 1
  4. Kr. 119 for reklamefri youtube er rett og slett ran. Men siden jeg synes lyden er bedre på youtube enn spotify er det fristende å velge nettopp youtube.

     

    Det inkluderer også Google Music som jeg syns faktisk er bedre enn Spotify. Ikke bare lydkvaliteten, men det at man også kan lagre inntil 50000 låter i skya som man også kan synce.

     

    Jeg syns dette var en no-brainer da jeg erget meg kraftig over reklamene på Chromecasten, på PCen unngår man jo dette lett med uBlock origin. Man får i grunn to ting til en pris.

    • Liker 1
  5. Har selv Acer Predator som kanskje ikke er den peneste skjermen å se på (særlig føttene er ganske harry), men sett bort fra dette en fantastisk skjerm. Med 1440p, 165Hz og IPS-panel får jeg en ganske rask, smooth og bra fargegjengivelse i skjermen. Dog er fargegjengivelsene ikke helt på nivå sammenliknet med Dell UltraSharp-skjermen min, men den er heller dårlig til spill.

     

    TN-panel er bare fullstendig uaktuelt, selvom jeg spiller en del CS. TN har knapt farger og har altfor ofte bleeding-problemer o.l. Prøvde Predator-skjermen med TN-panel først da jeg fikk feil skjerm, det var noe av det verste jeg har sett på lenge.

     

    4K drøyer jeg med til prisen kommer på et litt mer normalt nivå, skjerm+gpu med g-sync :p

  6. Bruke en raspi som en PC er vel heller absolutt det man ikke bør bruke denne flotte dingsen til, i hvert fall ikke her på berget hvor vi har nok penger til å kjøpe kraftige PCer, og selv de er ikke nødvendigvis dyre om man ikke har spesielle krav.

     

    En raspi er vel heller tenkt for IoT-bruk, hvor man går løs på programmering og bruk av IO o.l.

     

    Selv har jeg bl.a. laget overvåking av akvarie med temperatur og pH-målinger.

     

    Et av de nyeste prosjektene er måling av badevannstemperatur som jeg også laget en offentlig side for: https://crab.today

    Her brukte jeg en raspi zero og 3g usb dongle med strøm fra solcellepanel og batteri.

     

    Raspi er genialt og moro, men ville aldri valgt det til "desktop"-PC, bare ARM-prosessoren gjør at mange ting ikke er støttet.

    • Liker 5
  7. Vurderer sterkt en Garmin Fenix 5, men prisen holder meg igjen. Noen som har Garmin Fenix 5 og vil dele sine erfaringer med den?

     

    Jeg har forgjengeren fenix 3 HR med saphireglass, som er omtrent som en fenix 5, ingen tvil om at klokka er bra og jeg angrer ikke et sekund på at jeg brukte "litt mer" penger på en slik klokke når jeg først bestemte meg for det. Fenix 5 er vel også litt tynnere enn 3-ern, som er et pluss da 3-ern kan noen ganger blir kanskje litt væl tykk. Uansett, noe av det beste er batterilevetiden som varer 1 uke med god aktivitet og 14 dager med lite. Klarer også større fjellturer uten stress ved vanlig GPS-bruk. Det finnes også en modus for å bruke mindre strøm med litt mer unøyaktighet, så man kan nok klare 24-timers aktivitetsbruk før man må lade den opp igjen. Fantastisk klokke med bra grensesnitt og apps. Jeg kommer dog ikke til å oppgradere til en 5-er da det gir meg lite i forhold til det jeg allerede har. Du kan jo sjekke ut 3-ern selv, bare sørg for å skaffe deg 3HR med saphireglass - angrer ikke på glasset da jeg har moset det mot mane skarpe stålkanter i jobb, og glasset er fulsltendig uten riper (dog verre med ramma rundt og reima :p)

  8.  

     

    Fra 4,77 MHz til 5 GHz er et bra hopp ja :) Men 8086/88 funket den, med DOS og Sidekick :)

     

    Da blir bare muligheten til å klokke den redusert. 90% av de med 8700k kjører den på 5+ uansett

    Virkelig? 90%? På mange av de overklokkervideoene jeg har sett på YouTube, så sliter man med å få 8700K til å kjøre stabilt på 5 GHz særlig lenge. Kanskje om man går til det punktet at man delidder og kjører væskekjøling, men rett ut av boksen og på luft er det ikke slik at man er garantert mer enn 4.9 GHz klokkehastighet på 8700k i stabil status i lengden.

    Stemmer sikkert bra dette, men man kan kjøre 5GHz stabilt om man delidder. Selv har jeg en i7 7700K med en heftig luftkjøler som har kjørt stabilt nå i over ett år under fornying av kjølepasta (flytende metall).

  9. HD Vinyl? Altså CD-plater? :p Hadde de gitt faen i loudnesswar, så hadde CD-ene kunne blitt utnyttet til det fulle. De som tror vinylplater har bedre lydkvalitet fordi det er et analog medium har misforstått, CD-plater er rent teknisk sett særdeles mye bedre enn vinylplater. Problemet er at det ofte blir mastret bedre på vinylplater enn på CD-er, dessverre. Jeg har en haug med vinylplater og en god vinylspiller selv, men skulle helst vært foruten.

    • Liker 1
  10.  

    Håper flere produsenter følger etter å tilbyr ren android. Jeg er ikke interessert i bigbsy, s planner, s dit og datt.

     

    Touchwiz og Co gjør UIet så forbanna sirup

     

    Da er det flaks at du kan installere såkalte launcers, som for eksempel nova :)

    Unødvendig at man må installere en haug med andre apps for å få den renest mulig, litt bakvendt spør du meg.

×
×
  • Opprett ny...