Gå til innhold

Knedal

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Knedal

  1. Dersom du skal bruke PC til skolearbeid hvor det ikke alltid er stikkontakter i nærheten er det behov for å prioritere Batteritid. Desverre faller de fleste Acer og toshiba maskiner ut i denne prisklasse etter ca. 2 timer. Sats heller på DELL pc. Der får du X1400 skjermkort, 2Gbram, 9 cellers batteri(holder timesvis med bruk), vista, dvd brenner, og god skjerm for 9000,-

     

    mvh Jonas

  2. http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...aspx?plid=46504

     

    Dette er et meget godt alternativ til de som ønsker litt mer kraft fra grafikkort, XP Pro istedet for Home, samt innebygd bluetooth. Maskinen koster 1500 mer og kommer utover det som er nevnt over med samme konfigurasjon.

     

     

    Hvordan er ytelsesforskjellen mellom x1600 og x1400 på disse to maskinene. Hadde vært fint med raskt svar da jeg tenkte å kjøpe denne før ukestilbudet gikk ut!

  3. Hei, fikk et problem med anlegget i bilen i går. Når jeg skrur på stereoen i bilen begynner det å pipe i alle høytalerene i biilen i samme takt som turtallet, det vil også si at hvis jeg gasser på så endrer også pipinga seg, noen som vet hva dette kan være å hvordan jeg kan bli kvitt dette igjen?

    6193609[/snapback]

     

    Hei,

     

    hadde samme problem i min bil. Dro til et audio firma å forklarte saken for dem og de sa at dette var vanlig og at det skyldtes et isoleringsproblem i forhold til RCA kabelen(e). Disse var ofte ikke dobbelisolert (billige kabler er ofte ikke dobbeltisolerte) som gjorde at det oppsto sus i høytalerne i samme takt som turtallet på motoren.

     

    LØSNINGEN på dette problemet var todelt. Jeg kunne enten kjøpe meg nye dobbeltisolerte kabler (da det var slått fast at jeg ikke hadde kabler med dobbel isolering), eller så kunne jeg kjøpe meg er støyfilter som jeg bare koblet mellom rca kablene og forsterker. Denne kostet meg 220,-. All støy ble borte og problemet ble løst

  4. Noen som vet om det går ann å forandre vanskelighetsgrad i Most wanted karrieremodus? står virkelig fast, og trenger "snillere" motstandere :)

    5326201[/snapback]

     

    Hei, har du vurdert å få deg ny bil der da?

     

    Vanskelighetsgraden skal vel kompenseres av hvor bra bilen din er hele tiden.

    Dvs at bruker du LExus IS300 mot f.eks. motstander 6 i black list for du store problemer, ikke pga av dine genskaper som fører, men fordi bilen ikke holder mål.

     

    I tillegg må du hele tiden ha store summer penger tilgjenelig for å ha de beste oppgraderingene til bilen. Sats gjerne på pink slips når du trekker bonuskort fra motstandere du nettopp har slått på black list. Da står mostanderens bil å venter på deg i garasjen din når du går til safe house.

     

     

    :)

  5. Jeg ser det diskuteres veldig mye om nøyaktig hva forbrukeren kan kreve erstatning for. Vel, dersom harddisken i stasjonær PC ryker, vil forbrukeren også måtte forholde seg til denne fra Forbrukerkjøpsloven:

     

    § 54. Plikt til å begrense tapet. Lemping av ansvaret

     

    En part som påberoper seg kontraktsbrudd fra den andre partens side, skal ved rimelige tiltak begrense sitt tap. Forsømmes dette, må han eller hun selv bære den tilsvarende delen av tapet.

     

    Erstatningen kan settes ned dersom den vil virke urimelig for den ansvarlige parten ut fra tapets størrelse i forhold til det tap som vanligvis oppstår i lignende tilfeller, og forholdene ellers.

     

    Et rimelig tiltak for å begrense tapene er backup av dataene som forbrukeren mener er viktige. Dersom man ikke har tatt backup av viktige data, så vil jeg si at man ikke har overholdt de pliktene som man har som forbruker.

     

    Forbrukerkjøpsloven har mange rettigheter, men den fastsetter også en del plikter man har som forbruker.

     

    Dersom en ekstern disk, som ofte markedsføres som flott for backup, ryker derimot, vil man nok stille sterkere. Og det er vel det saken med Komplett handler om.

    5317116[/snapback]

     

    Henviser til utsagn ovenfor om at forbruker står sterkere dersom det er snakk om en ekstern harddisk, og her kan jeg komme med et konkret eksempel som skjedde tidligere i høst. Her invisterte jeg i god tro , i en Lacie 200Gb ekstern Harddisk som faktisk ble reklamert som backup harddisk. Denne ble altså reklamert som "sikker lagring". Jeg hadde fått overført viktige dokumenter til harddisk i tillegg til diverse filmer som jeg følte var "viktige".

     

    Da alt var ferdig overført ble disken ble slått av, men fungerte ikke neste dag. Min stasjonære PC ble solgt pga flytting, og at den ikke kunne medbringes av praktiske årsaker. Jeg tok kontakt med Netshop, som da solgte meg disken, og det ble laget en reklamasjonssak av dette der webshopen bare fungerte som et mellomledd mellom meg som forbruker og produsenten Lacie. Som beskrevet en million ganger tidligere i denne tråden har jeg direkte ikke opplevd noe økonomisk tap her. Etter at jeg gav en skriftlig versjon av hva som hendelsesforløpet ble alternativet IBAS, hvor rekonstruksjon av disken var alternativet. Alt skulle dekkes og jeg fikk ikke noe ansvar. En tid senere var skadene erstattet og jeg fikk tilsendt en mye dyrere modell som plaster på såret.

     

    Jeg følte meg svært godt ivaretatt av de lovene som da var gjeldende, uten at jeg har kjennskap til hvilke paragrafer osv. som var i aksjon her.

     

     

    Mitt poeng er at det ikke oppstod noen tvist pga manglende lover som her mulig skal innføres. Siden løsningen da ble den mest optimale for meg følger jeg at det blir unødvendig å betale ekstra for denne harddisken da det finnes mennesker som på pur faenskap kan kaste sin harddisk i bakken for så å få den erstattet fordi at almenheten betaler hans forsikring.

     

    Den beste løsningen blir igjen å la OLA NORDMANN betale sin egen forsikring slik som på ELKJØP. Jeg kjøper ofte elektriske artikler der som ikke tåler støt, fukt, statisk elektrisitet osv., men betaler gjerne litt ekstra for f.eks. idiot forsikring på min LCD skjerm 3 år fremover. Om jeg kaster den i veggen, å sa til selger i min forklaring at jeg den falt i gulvet da jeg skulle konfigurere den, holder dette i massevis. Det blir jo latterlig å la deg betale min forsikring fordi jeg ikke holder meg til veiledningen vedlagt produktet.

×
×
  • Opprett ny...