Gå til innhold

Kantana

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kantana

  1. Bruk nøkkelen i front og skru helt til du ikke kan skru mer

    Er den bare halvveis inne/ute, vil kranen lekke som på bildet ved trykk

    Aha, det skal jeg prøve etterpå.

    Er det dog meningen at det skal lekke og sprute mens man skrur den opp? Det virker jo logisk hvis den er designet for å lekke uten fullt trykk, men det blir jo veldig mye søl fram til man får skrudd den opp helt.

  2. Har du åpnet ventilen helt?

    De kranene er laget for å lekke når den ikke er helt åpen, og vil kun lekke sånn som på bildet ved trykk

    Hvilken ventil er det snakk om?

    Hvis det er vanntilførselen for krana har jeg skrudd den opp så langt opp som jeg kunne.

    Hvis det er snakk om nøkkelen i front som jeg bruker på bildene har jeg bare skrudd den igjen så fort det begynte å lekke.

    Jeg har ikke sett på den delen av krana som er innenfor veggen. Antok bare at det ikke var noe jeg trengte å gjøre der.

  3. Jeg flyttet til et rekkehus i høst og har først nå fått bruk for vannkrana ute i hagen. Det er en frostsikker selvdrenerende kran fra FM Mattson og den har vært stengt helt siden vi overtok huset i oktober.

    Selger av huset sa at krana fungerte fint da de stengte den før overtakelse, men det kan jeg ikke bekrefte siden den ikke har blitt brukt før nå.

     

    Da jeg koblet til slangen viste det seg dog at omtrent alt vannet kom ut av selve krana og ikke ut av "tuten" og inn i slangen. Det samme gjelder selv om slangen ikke er koblet til hvis trykket er høyt nok. Har lagt ved video og bilder som illustrerer problemet.

     

    Er det noen som har vært borti noe liknende. Kan krana ha blitt ødelagt i løpet av vinteren eller er det bare en ny pakning som må til?

     

    post-90828-0-58037300-1527421943_thumb.png post-90828-0-88000800-1527421949_thumb.png

     

    Dropbox-mirror for bilder og videoer:

    https://www.dropbox.com/s/d7urq5w96b7p5bm/DSC_0613.png?dl=0

    https://www.dropbox.com/s/rm4s9fzbkrhn3f6/MOV_0612.mp4?dl=0

    https://www.dropbox.com/s/jzrteezullwomls/DSC_0616.png?dl=0

    https://www.dropbox.com/s/sqvnb1c5tkipbjw/MOV_0615.mp4?dl=0

  4. Ja vel, jeg går med på den.

    100% sikker på at jeg ikke fikk noen indikasjon på kostnad på forhånd.

     

    Jeg tror problemet er løst, men vet ikke enda. Fikk endelig tilbakemelding om at de hadde fått (tydeligvis feilaktig) informasjon direkte fra Samsung om at telefonen var tysk. Jeg har sendt bevis på at telefonen ble kjøpt i Norge, men har ikke fått noen oppdatering på statussiden enda :\

    Jeg har uløst tråden inntil videre.

  5. Min Samsung Galaxy S3 (kjøpt oktober 2012) døde nylig, antakelig av et kjent hardwareproblem. Netshop, den norske (!) nettbutikken jeg kjøpte den fra, var gått konkurs, så jeg hadde litt problemer med å få sendt den inn til reparasjon (tidligere tråd her).

     

    Jeg fikk omsider tak i Netshops nye eiere og fikk en returlapp for å sende telefonen inn til mCare AS. I dag fikk jeg melding fra verkstedet om at:

    "Telefonen dekkes ikke av garantien til Samsung Nordic, ettersom telefonen er kjøpt i Tyskland. Reparasjonen kan derfor ikke gjennomføres"

    Nå vil de i tillegg ta 800 kroner for å returnere telefonen eller 300 for å kaste den!

     

    Skjermbilde fra verkstedets opprettede sak er vedlagt.

    post-90828-0-37434500-1373885028_thumb.png

     

    Representanten fra Netshops nye eiere sa at "Netshop AS gikk tidligere i år konkurs, vi som har tatt over har dessverre ikke tidligere historikk på salg og garantier," men jeg ser ikke hvorfor dette skal gå ut over meg som sluttbruker. De har vel med butikken også tatt over ansvaret for kunderelasjonene. Jeg har kjøpt en telefon fra en norsk nettbutikk og forventer å kunne få den reparert når jeg får en returlapp fra den butikken.

    Jeg har naturligvis kvittering fra kjøpet, da den ble sendt meg på mail.

     

    Har jeg noe å rutte med for å enten få telefonen tilbake UTEN å bli flådd til skinnet eller aller helst å faktisk få den reparert?

    En Samsung-telefon burde jo også være en Samsung-telefon, uansett hvor den kommer fra. Det er heller ikke forbrukerens skyld at det ikke kontrolleres om noen selger utenlandske telefoner.

     

    Går det an å reklamere slik forbrukerrådet skriver?

    "Reklamasjonsretten som følger av forbrukerkjøpsloven gir deg rett til å klage på mangler ved en vare innen en bestemt tidsfrist. I utgangspunktet har du to års reklamasjonsrett, men dersom produktet er ment å vare vesentlig lenger enn to år, kan du klage i inntil fem år. Dette vil gjelde for eksempel tv, pc og mobiltelefon."

  6. For snaue to uker siden døde min Samsung Galaxy S III, trolig av dette problemet (hardwarefeil). Jeg kjøpte den fra Netshop.no i oktober og gikk dit for å finne en mail å kontakte angående reparasjon. Da fant jeg ut at de var midt i et eierskifte og hele siden var rett og slett borte.

     

    Jeg fant mail og telefonnummer i noen gamle ordrebekreftelser, så jeg sendte en mail, uten å få svar. Jeg prøvde også å ringe, men nummeret er ikke lenger i bruk.

    Jeg tok kontakt med Samsung og forklarte situasjonen, men dama der hadde visstnok aldri hørt om problemet som rammet min telefon. Hun sa at jeg måtte kontakte forhandler og henviste meg ellers til http://deltaservice.no, men dette antar jeg at kan koste ekstra penger?

     

    Er det nå slik at Samsung kan nekte å reparere telefonen min og jeg står uten mulighet til å benytte meg av garantien når forhandleren er søkk vekk? Jeg har såvidt hatt den i et halvt år :\

  7. Jeg tenkte å gi maskina mi en sårt trengt oppgradering og har sett meg ut disse delene:

     

    MB: Asus Crosshair IV Formula

    CPU: AMD Phenom II X6 1090T Black Edition

    Skjermkort: Asus Radeon HD 6970 2 GB

    RAM: Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 8GB CL9

     

    Jeg lurer på om disse delene vil leke godt sammen og om de er verdt å skaffe? Det siste gjelder mest hovedkort og CPU. Jeg har ikke et problem at delene ikke er splitter nye, så lenge de kan tenkes å kjøre f.eks. The Witcher 2 ganske knall.

     

    Komplett har disse delene til 6247,- og jeg kan ikke bruke mye mer enn det. Er dette et bra valg?

    • Liker 1
  8. Så vi sitter egentlig med samme problem; Nytt minne og Win7. Alt virker fint for meg nå med de gamle brikkene, så det var absolutt noe galt med de nye.

    Har ikke oppdatert chipset (antar det er hovedkortet med BIOS det er snakk om da, ja?) på en stund. Prøvde for et år siden eller noe, men det gikk heller dårlig. Skjedde ingenting. Drivere til alt annet oppdateres jevnlig. Holder på med å installere dem atm.

  9. Nei, faktisk startet jeg med for lav spenning, men jeg ser ikke logikken i at det skal ta livet av dem? Leste at de skal ha 2V, men standard på hovedkortet er 1.9V. Skrudde den opp da jeg oppdaget det, og det var ganske fort. Alt har faktisk skjedd innen de siste 30 timene.

     

    EDIT: Nå startet akkurat Win7 for første gang. Nedlasting av oppdateringer startet, og plutselig flimret skjermen av, på og av igjen. Den blir stående av, som om den ikke for noe signal.

    En smule skremt nå.

     

    EDIT 2: Hard reboot. Et par oppdateringer ble installerte, ingen problemer nå. Aner ikke hva som skjedde.

  10. Jeg oppgraderte nylig PCen min med diverse nye saker. Blant dette var nytt kabinett, 4 GB nytt minne (OCZ Gold XTC 4096 MB DDR2 PC6400 - https://prisguiden.no/produkt/71116/detaljer) og Windows 7 Home Premium.

    Etter å ha bakset med demontering og montering av komponenter i det nye kabinettet kjørte ting fint med den gamle installasjonen min av Win XP. Jeg fikk en tilsynelatende forbigående RAM R/W error på boot iblant, men ellers funka det greit. Siden det var 32-bits XP ble det som ventet tilgjengelig 3 GB RAM, men etter nok en R/W error sto det 2,5 GB, fremdeles med "physical address extension".

     

    De store problemene oppsto under backup av innstillinger ved hjelp av Windows Easy Transfer. Jeg lot denne stå på over natta, noe jeg i retrospekt kanskje ikke burde gjort (om å kjøre verktøyet i det hele tatt var en god idé er også et godt spørsmål), og da jeg våknet hadde den forsøkt å overføre 700+ GB med shared files til den eksterne disken min. Det tilsvarer nesten alt innholdet på alle de fire diskene mine. Den hadde visst ikke kommet langt før noe gikk galt, for den sto på noe rundt 5 % med et balloon tooltip som klagde over en korrupt fil. Jeg avsluttet WET og bestemte meg for at det var på tide å installere Win7 uten ekstra backup. Jeg hadde alt på ext. disk fra før uansett.

     

    Da jeg prøvde å starte installasjonen fikk jeg en BSOD med PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Denne kom igjen og igjen, også når jeg prøvde å boote inn i XP igjen. Det viste seg til slutt at begge de nye minnemodulene var defekte. I Memtest86+ fikk den ene 100,000 feil på under 2 min. og den andre 19 feil på 15 min. De gamle 1 GB-brikkene mine er feilfrie, men jeg kan ikke bruke dem dual channel-oppsett. Hvis jeg gjør det får jeg ikke bilde på skjermen av en eller annen grunn. Med 1 GB i maskina prøvde jeg å installere Win 7 32-bit, som funket helt flott, men jeg er redd for at noe galt har skjedd med hovedkortet siden det ikke går an å kjøre dual channel.

    Jeg har prøvd å plassere dem både i posisjon | - | - og - | - |, men ingen funker. Jeg prøvde nettopp å sette dem - | | -, og det funket fint. BIOS registrerer 2 GB RAM, og jeg har nå begynt å installere 64-bit Win7. Nesten ferdig, og ingen problemer.

     

    Jeg kan bare tenke meg én eneste grunn til at dual channel ikke funker, men jeg er ikke sikker på om det kan ha slike konsekvenser. Jeg glemte på et tidspunkt å trekke ut strømmen før jeg fjernet en av de minnemodulene da de hadde begynt å fuske, men jeg kan ikke huske om det var problemer med dual channel allerede da. Kan hende at det var det.

    Minnet skal jeg sende inn til OCZ, som jo har livstidsgaranti. Hovedkortet er det litt verre med dersom det faktisk er noe galt med det.

     

     

    tl;dr: Jeg kan ikke kjøre minne i dual channel-oppsett, ellers får jeg ikke bilde på skjermen.

  11. Jeg har problemer med at grafikkortet mitt overoppheter pga. for mye støv i vifta/kjøleribba. Jeg prøvde å se om det gikk an å få åpnet toppdekslet, men det viste seg å være lettere sagt enn gjort.

    Det ser ut til å være festet til resten av kortet med intet mindre enn 18 skruer, hvorav åtte av dem har fjærer under seg. Dekslet er da også festet til selve kjøleenheten fra undersiden, så det går ikke an å komme til uten å ta fra hverandre hele kortet.

    Dette er kortet det er snakk om:

    amd_x2_6.jpg

     

    Er det noen som har noen tips? Jeg har prøvd med trykkluft, men det er for mye støv for langt inne til at det virker. Jeg har ikke grusomt lyst til å ødelegge kortet mitt heller. Er det noen annen måte enn å ta fra hverandre alt og risikere å ikke få det sammen igjen?

     

    Edit: Never mind, jeg åpna det. Tok meg rundt en time å fikse alt, men temperaturen sank med rundt 20 grader.

  12. Første jeg ville gjort var og gjøre rent for støv inne i PSU. kan være brent støv som er årsak til sviddlukten.

    Har tenkt på det, for jeg ser en del støv gjennom vifta, men hvordan kommer jeg til der uten å bryte evt. garanti? Samme spørsmål kan jeg forresten stille om grafikkortet mitt i samme slengen dersom noen skulle vite det. Er deksel rundt vifta på det, som jeg ikker sikker på hvordan jeg skal få trygt av.

×
×
  • Opprett ny...