Gå til innhold

timitim

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av timitim

  1. Hei,

     

    Eg har hatt dør pannelet av eit par ganger for å fikse sentrallåsen som hadde "hoppet av" låsen på førerdøra. Om eg ikkje husker feil så er det noen wire greier som går ut fra speil justeringa. Så det er ikkje noe du greier å ødelegge så lett. Er bare eit par skruer rundt på døra og ta av håndtaket til vindus heisen så får du av dekselet, men du vil jo ikkje kunne ta den så langt i fra døra pga. wireen.

     

    Håper det var litt til hjelp :)

  2. Du må gå igjennom utgiftene du har på utstyr, programmvare, strøm, husleige(hvis du har egne lokaler) osv. i løp av eit år. Minimums betalingen du må ta er slik at disse utgiftene blir dekket + moms.

     

    Så er det opp til deg og berekne kor mykje du mener du er verdt og arbeide du gjør er. Du bør jo ikkje kreve for mykje for da vil du ikkje få kunder, og ikkje for lite for da ødlegger du for andre i bransjen. Eg veit ikkje kva som er normalt innen dette fagfeltet, men dette er slik alle som driver for seg selv bør tenke.

     

    Videre er det veldig lurt å få ein kontrakt på det du skal gjøre før du begynner på ein jobb der alt fra betaling, opphavsrett, beskrivelse... er med for å unngå problemer hvis kunden er misfornøyd senere.

  3. Åssen får jeg sletta historikken slik at når linken er visited at den ikke blir slik for "alltid"?

    5674918[/snapback]

    Hei fakey

    Hvis det er bare for den eine gangen så sletter du historikken i internett leseren trur eg.

    Hvis den alltid skal ha samme fargen setter du opp det i CSSen.

    Et eksempel:

    a, a:link, a:visited, a:active {
    color: #665544;
    text-decoration: none;
    text-align:left;
    }

  4. først litt off topic: så du spiller nordic jah:P..

     

    on topic: trur det kan bli bra denne tråden vis vi har konkuranser, sånn at en kommer med en utfordring og at mange kan levere et produkt før en deadline så ser vi hvilken som ble best??

    5392283[/snapback]

     

    Kan jo ta i bruk "Ukens Konkuranse" avdelingen på forumet igjen da ;) (se toppen av siden)

    5441053[/snapback]

     

    med på den :yes:

  5. Første utfordring: 3D fotorealistisk.

     

    Moddeler en appelsin som er mest mulig fotorealistisk (siden det er ganske lett å bedømme).

     

    Oppg: Modeler en appelsin eller flere, kanskje en full skål, det får dere avgjøre.

    Tidsfrist: Er sikkert folk som jobber eller går på skule. Ska vi si en eller to uker?

     

    Deltagere legger ut siste render og wire innen tidsfristen.

     

    Høres det greit ut? ;)

     

    Her er noen referanser:

    post-90823-1136559614_thumb.jpg

    post-90823-1136559628_thumb.jpg

  6. Okey, jeg kan gi en utfordring da... :p

     

    Lag et bilde på ca. 400x300px der det skal være bilde av en mafia-liknende person også skal det stå: Protected by Xitach

     

    Noen som greier det? :p

    5390459[/snapback]

     

    Er ikkje heilt min greie, men eg skal prøve.

     

    Edit: Har ikkje meir tid så her er mitt bidrag, la ved bilde(denne er laget i gimp).:ermm:

  7. Hei.

     

    Tenkte det hadde vært gøy og utfordrene for å lære mer om programmene vi bruker å lage denne tråden der folk kan legge ut en utfordring som andre kan ta om feks å lage et 3d bilde, animasjon, billedmanipulasjon osv. innen ein avtalt tidsperiode. Så får deltagerene seg i mellom eller forumets øvrige brukere avgjøre hvem som er vinner.

     

    Høres dette intressant ut? i så fall kan eg begynne å lage den første til helga, hvis ingen andre føler for det.

     

    Ha en kreativ aften :)

  8. Hei, jeg har lyst til å lage en ganske enkel animasjon av en leilighet, vil ikke ha så mye farger å detaljer, men det helt generele litt enkle møbler osv, begynte her om dagen å sette meg litt inn i maya 7, dette er kanskje et litt for avansert program siden jeg er nybegyner på dette feltet, å kanskje ikke helt det rette programmet til denne animasjonen, noen som har forslag om program eller hhvordan jeg skal klare dette?

    Håper på seirøse svar,

    Mvh

    Thomas :)

    5385769[/snapback]

     

    Hei. Både maya og 3dsmax er begge like vansklig å forstå i begynnelsen. Dette gjelder også dei fleste 3d progra hvis du ikkje har vært borti 3d eller biledbehandlings program. Men det finnes mange tutorials for begge programmene. Ta en titt innom CGtalk(eng) der det er diskusjons forum for dei fleste 3d eller biledbehandlings program på markede.

    Når det er sagt så er Maya og 3dsmax ein av dei beste programmene på markedet og er brukt i mange storfilmer(king kong, LOTR,,,). Disse er også ganske dyre å kjøpe, 3dsmax ca30000,-. Andre alternativer er LightWave 3D, Cinema 4D, XSI, trueSpace(har en gratis eldre model på nettet ), blender og wings(modelerig), to siste gratis mens dei fleste andre finner du nok 30 dagers prøve prog.

     

    Til å lære seg å modelere en leilighet er vansklig å begynne rett på. Prøv først med enklere figurer laget av geometriske figurer(snømann, bord,,,) Finn tutorials på nette og gå gjennom dei for å lære deg prinsipene. Når du begunner å forstå programet du bruker begynn å lage leiligheten, da sparer du deg sjøl for masse bråk og resultatet blir sikkert bedre og det går fortere.

     

    Har du tenkt å fortsette i bransjen og eller har tenkt å gå på skole sjå hvilken program pakke dei bruker å lær deg den.

     

    Bruker sjøl LightWave(795$) og anbefaler det. Det er antaglig det mest pedagogiske programet på makede etter å ha prøvd dei flest prøveversjonene. Skal du bare lage husværet ditt og ikkje blir ferdig med noen av prøve versjonene vil eg anbefale Blender eller truespace som er kraftige program for å være gratis.

     

    Håper dette hjalp, stå på og spør hvis det er noe du lurer på :thumbup:

     

    Edit:glemte noe

  9. Du finner den ikke med netstat -b, ergo det er IKKE til PC porten som er åpen.

     

    Men dette betyr man kan kjøre telnet til ruteren din, eller til en annen PC på nettverket ditt, dersom den åpne porten også er forwardet til en IP innenfor ditt lokalnett .

     

     

     

     

    _nifty_

    5380493[/snapback]

     

    Takk for svar :)

×
×
  • Opprett ny...