Gå til innhold

thumbsupy

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thumbsupy

  1. Er det noen som vet mer om bakgrunnen for bruk av katafalk, eller ordet katafalk? Hvor stammer ordet fra? Hvor stammer skikken fra?

     

    Her er "Store Norske Leksikon"s definisjon av hva en katafalk er:

    http://snl.no/katafalk

     

     

    Her finner man litt mer om ordet katafalk

    http://www.alphadictionary.com/goodword/word/catafalque

     

    Prøvde å finne mer om bakgrunnen, eller om hvor skikken kommer fra, da jeg hadde en mistanke om at den kunne stamme fra den katolske kirken. Det eneste jeg kunne finne, var en kommentar på et nettsted:

    "Katafalken er et vakkert symbol i vår katolske tro. Det minner oss om sorg eller tap av en som var elsket, og som nå er i hendene på Kristus."

     

    Ordet katafalk stammer opprinnelig fra det latinske ordet catafalicum. Latinsk er som kjent kirke-språket i den katolske kirken. Men jeg har ikke kunne finne noe belegg for at dette nødvendigvis er en katolsk skikk.

  2. Hei!

     

    Har søkt litt rundt om på nettet etter et forum der brukerne kan diskutere videokonferanse (VK), uten å ha funnet noen spesielle forum.

    Foreslår derfor å opprette en egen kategori, eller emne som heter nettopp "Videokonferanse". Har sett litt på strukturen i diskusjon.no, og kan egentlig ikke finne en kategori som naturlig VK hører inn under; VK kan både være hardware og programvare....!

     

    Har laget et forum her for å vise hvordan strukturen kan være:

    http://videokonferanse.diskusjonsforum.no/

     

    Forøvrig har laget en slags blogg her, der jeg har samlet stoff rundt på nettet relatert til VK:

    http://videokonferanse.blogspot.com/

     

    Noen synspunkter? :hmm:

  3. Har irritert meg over hvor mye strøm det sløses med i Norge. PC-er som står på hele døgnet på jobb, gatelys som står på hel natta, hus som står med lys på rom som ikke er i bruk... Lista kan bli lang.

     

    Hva kan man gjøre for å få ei forbedring her? Potensialet er enormt!

     

    Tenker på dette med gatelys, det burde vært gjort ei lovendring, der kommunene og eierne av gatelys må slå disse av f.eks kl. 2300. Dette kan gjøres ved å pålegge tidsbrytere som en naturlig del av anlegget,

    på lik linje som lys-sensore. :hmm:

×
×
  • Opprett ny...