Gå til innhold

spitz

Medlemmer
  • Innlegg

    545
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av spitz

  1. Together with engineer Giotto Bizzarrini, designer Giorgetto Giugiaro and chassis builder Bertone, Renzo Rivolta began developing the Iso Rivolta IR 300, which was first presented at the Torino Show of 1962. It was an elegant 2 + 2 Coupé with well-balanced technical components and outstanding driving performance.

     

    The 5.4 L V8 Chevrolet Small-Block engine and the transmission came from General Motorsin Detroit, and the de Dion suspension and four wheel disc braking system came from the large Jaguars of the time. This concept was maintained for almost all production cars of Iso. Starting in 1971, Ford 351 Cleveland engines replaced the GM small block.

  2. Hallais

    Jeg vurderer å kjøpe en klokke av merket Casio, og den koster £207 på watchshopuk.com (http://www.watchshopuk.com/mens-casio-edifice-wave-ceptor-chronograph-watch-eqw-500dbe-1aver-p99929677.html). Jeg tror momsen ligger på rundt 25% om jeg kjøper denne, noe jeg syns er litt mye penger... da blir klokken ca. 500kr. dyrere. Men har hørt at om man bestiller klokken som en "gift", så slipper du moms... det høres jo egentlig helt bak mål ut, da men :) Såå spørsmålet mitt er vel bare hvordan momsen er på en slik klokke om jeg kjøper den... og hvorfor er den så høy isåfall? Jeg syns 25% ekstra for en vare man kjøper er relativt mye! Og jeg vet det er lurt å kjøpe klokken i Norge, men problemet er at jeg aldri har sett en Casio-butikk noen steder som helst i dette landet, og en vanlig klokkebutikk, som Bjørklund, har maks 5-10 Casio-klokker, og i de butikkene jeg har vært i hadde de ikke den typen jeg vil ha.

     

    Og om noen aner om man kan få kjøpt en slik klokke i USA, så hadde det vært fint :) Fetteren min skal der om en uke, så jeg tenkte kanskje han kunne kjøpe den for meg. Men aner egentlig ikke om Casio selges i USA i det hele tatt...

     

    Takk for svar :)

    Fredrik

     

    Du betaler 25% MVA på alle varer du kjøper i Norge også, enten det er sjokolade eller klokker..

  3. Motoren på bilen min har haverert ;(

     

    Verkstedet ga meg pris på ca 40000 for og bytte motoren.

     

    Er det mulig og ta opp et lån eller noe for og få fikset det?

    Er helt hjelpesløs uten bil :S

     

    Er by the way 19år, og lærling, har nesten ingen penger på kontoen, så må nesten låne hele beløpet.

    Jeg tjener ca 200000-250000 i året.

    Er det mulighet for å ta opp en forbrukslån, eller en annen type lån?

    Kunne fint klart og betalt ca 2500-3000 i månden, dersom jeg trapper ned på utgiftene litt.

     

    Du sier ikke noe om hvordan bil du har - men tenk på hvor mye bilen er verdt om et år, tre år eller fem år. Så lenge du ikke står igjen med gjeld lenger enn du har bilen - altså at gjelda overstiger verdien på bilen - kan du vurdere forbrukslån så lenge du samtidig er klar over at det er den dyreste måten du kan finansiere det på. Har du lån på bilen fra før er dette uansett en skummel løsning, nettopp fordi gjelda nesten garantert vil overstige bilens verdi.

     

    Alternativet er selvfølgelig å kjøpe deg en billigere bil til fem tusen spenn i et halvt år, skaffe deg en brukt motor fra høgger'n, ta deg god tid og lære deg å skru litt samtidig. Da slipper du unna langt billigere, og når du er ferdig og skal selge den billige bilen du har hatt i et halvt år får du sikkert igjen det samme som du gav for den.

  4. Klart det er bedre å bruke et sladda bilde enn et illustrasjonsbilde. Denne saken ville blitt oppfattet på en helt annen måte om den var illustrert med et stockphoto av en pillehaug el.

     

    Dessuten legger dere sikkert merke til at det står "siktet" i artikkelen. Det betyr altså at han ikke er dømt, og da er jeg helt sikker på at dere skjønner hvorfor bilde uten sladd ikke brukes...

  5. Kan jeg trekke fra utgifter som internett (er nødvendig for arbeidet), relevante magasiner o.l. fra overskuddet fra firmaet? Andre ting jeg eventuelt kan føre med god samvittighet på privat firma?

     

    Alt som er "utgifter til inntekts ervervelse" kan i utgangspunktet trekkes fra - med enkelte unntak. Internett, telefon, magasiner etc. er ikke noe problem, men husk at det er du som har bevisbyrden dersom du får bokettersyn og de ønsker dokumentasjon på at dette er utgifter til inntekts ervervelse.

  6. ...samt slippe og ha revisor som fort koster endel og er like mye verd som brukt dasspapir.

     

    Det får bli dine ord.

     

    Jeg driver AS selv og vurderte aldri NUF - nettopp fordi det ofte oppfattes som useriøst av veldig mange. Men, ser du på revisor og aksjekapital som "like mye verd som brukt dasspapir" høres du uansett ikke ut som en jeg er hypp på å gjøre business med, så da er det jo greit..

  7. Ja, de er egentlig ganske ræva på vått føre. Når det er vått så kan jeg miste styring bare ved å kjøre rundt en rundkjøring liksom, så jeg kjører rett frem i stedenfor venstre, som jeg egentlig skulle... Men som sagt, min bil er lett og med for brede dekk. Ser tøfft ut da :p haha

     

    arx1239191961o.JPG

     

    Ja, så lenge det ser tøft ut spiller det jo ingen rolle... Om du går rett fram i en rundkjøring på vått føre kan du jo tenke deg hva som skjer om du må nødbremse på det samme føret fra 100 km/t.. Håper bare ikke jeg ligger rett foran deg med mine Conti-dekk, da har jeg nemlig stoppa på halvparten av din bremselengde.

  8. Useriøst AS eller NUF ikke selskapsformen som avgjør men det er regnskapet. NUF må også føre regnskap. Men er ikke revisor plikting. Men et NUF kan frivillig skaffe seg en revisor å være minst like seriøst som et AS.

    Alt annet er bare forhåndsdømming.

    Regnskapet sier ofte mer om bedriften enn grunderne eller selskapsformen.

     

    Dessverre er det ofte "forhåndsdømming" som avgjør når en kunde skal handle noe. Om jeg kan velge mellom et norsk AS og et NUF er det ihvertfall ingen tvil om hvor jeg handler - det handler om å fremstå seriøst. De færreste gidder å sjekke regnskaper før de handler.

  9. Det ble vel nevnt tidligere her at LTD/NUF oppfattes som useriøst av mange - jeg støtter definitivt denne uttalelsen. LTD/NUF er stort sett for folk som ikke har tilstrekkelig tro på sin egen forretning til å legge 100.000 kroner på bordet for å stifte et AS.

     

    Er alternativene enten DA eller NUF ville jeg ikke tvilt et sekund - gå for DA. Har dere derimot mulighet til å legge 100.000 på bordet (husk, trenger ikke nødvendigvis være cash - driftsmidler kan også telles med her) ville jeg helt klart vurdert aksjeselskap.

  10. Bruk huet da folkens, selv om dere ikke har merka forskjell betyr det ikke at det ikke er forskjell - hva når du vannplaner eller må nødbremse? Husk på at dekka er det eneste som forbinder bilen din med bakken - så skjønner du sikkert at det er greit at de er så bra som mulig.

     

    JA, tester viser at det er en sammenheng mellom pris og kvalitet når det kommer til dekk (og det meste annet). Spørsmålet er ofte om den ekstra kvaliteten er verdt å betale for - min påstand er at den definitivt er det når det kommer til dekk.

     

    Ville du handla pacemaker på Clas Ohlson? Ikke det, nei..

  11. Mazda kom først itl Norge i 1967, noe som er 3 år etter merket vi snakker om. Akkurat denne generasjonen av modellen er håndbygd i god italiensk stil og ble kun produsert i litt over 500 stk., hvorav det svært så uoffisielle registeret for bilen anslår at kun 50 av dem finnes fortsatt.

     

    Haha, så feil kan man ta! :roll:

     

    Edit: Da er vi nok på Nissan, og Silvia - som er populær i senere utgaver som S13 og S14 (i Europa under navnet 200SX). Selv har jeg hatt en S14a en gang, men har aller mest lyst på en strøken Silvia S10.

  12. Riktig land, feil merke. Merket kom hit til Norge samtidig med Toyota, og senre versjoner av modellen er svært ettertraktet blant "tuning"-miljøet (av mangel på et bedre ord).

    ;)

     

    Jeg er 100% sikker på at det er en sekstitalls Mazda (fronten er bl.a. veldig lik de andre Mazda-modellene, for eksempel Mazda 1500, som var tegnet av Bertone og var den første Mazda-modellen som ble importert til Norge) men jeg er ikke helt sikker på hvilken modell, og har ikke tid til å google noe særlig - kan R130 Coupé være i nærheten?

     

    Edit; og for å følge resten av ditt innlegg sikter du selvfølgelig til RX7 fordi bilen på bildet her, i likhet med den, hadde wankelmotor.

  13. Ford Nucleon. Verdens eneste atomdrevne bil hvis jeg ikke tar feil

     

    Både riktig og feil - det er Nucleon, men den er ikke atomdrevet - det ble nemlig aldri laget noe fungerende eksemplar, kun en mock-up. At eventuelle fungerende eksemplarer skulle være atomdrevet derimot, er helt riktig.

  14. Kan det være verdens første firehjuls motordrevne serieproduserte bil fra Karl Benz, Benz Velo? 1894.

     

    Karl Benz hadde ennå tidligere laget sin trehjuls Patentmotorwagen. Det gikk ennå noen år etter Velo før han begynte å lage biler med damenavn, som Victoria og Mercedes.

     

    Edit: Men det er kanskje litt tidlig å gå videre med dette før vi vet om konseptbilen over er en Honda, eller Volvo som jeg ville foreslått?

     

    <pirk>Victoria ble faktisk bygget i 1893.</pirk>

     

    Edit; typo.

  15. Justert for inflasjon og befolkningsvekst er gjeldsveksten riktignok en del lavere, men fremdeles langt over hva som er forsvarlig.

     

    OK, så når man tar med det i betraktningen - samt det faktum at vi ikke har noen som helst målestokk å forholde oss til i grafen (bortsett fra prosent, som ikke sier noe som helst når man ikke kjenner utgangspunktet) - så er denne grafen din fullstendig ubrukelig...

     

    Greit at det er bekymringsverdig med en stor gjeldsvekst, der er jeg helt enig. Men en slik graf ser fryktelig skummel ut når den står alene, og ikke fullt så skummel ut når man ser den i sammenheng. Jobber du i Dagbladet?

×
×
  • Opprett ny...