Gå til innhold

hagenisse

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hagenisse

  1. Veldig lei Retina-maset. Greit nok at det er flott for skrivebordet eller visning av høyoppløselige bilder, men lykke til med å få kraftig nok maskinvare til å kjøre noe spill eller program i den oppløsningen.

    Du sier det jo selv; det er flott for skrivebordet (og dermed også de fleste programmer bortsett fra spill).

     

    Jammen meg på tide med ordentlige oppløsninger. Spillere vil alltid være rare. Husker godt en artikkel for 15 år siden eller noe som konkluderte med at 17" og 1024x768 var det ideelle for spill (testet i quake 1 selvsagt!). Vet ikke helt om man er enig med det fortsatt.. :-)

     

     

     

    • Liker 2
  2. Jeg ligger iallfall unna mobiler som ikke har minnekortstøtte da man ikke har muligheten til å utvide minne om man ønsker det. Slik man bruker smartmobiler idag med sterkt økende multimedia etc. gjør att datamengden øker i ett tilsvarende stort tempo...

    Min N8 blir både brukt som video/bildeavspiller via DLNA, lagringsmedia (USB OTG), samt som ett eget arkiv for en mengde multimedia, det er slik mange smartmobil brukes idag, rett og slett :cool:

    Men igjen da.. det er ikke ALLE som bruker telefonen slik, men fortsatt vil ha det andre en smarttelefon tilbyr. 4GB holder f.eks utmerket som jobbtelefon.

  3. Selvsagt ikke, men det er ikke alle som tar HD-video og bilder i høy oppløsning samt har mye musikk og annet... og da trenger man faktisk ikke mer enn 4 GB.

     

    Som sagt er det jo over 4GB ledig på min 8gbs mobil, og jeg har alt jeg trenger av programmer, får hørt på musikk (spotify) og har til og med en god del jeg kunne slettet av bilder.

  4. Får du plass til livet ditt på 4 GB? Det gjør ikke vi heller.

    Livet mitt? Neppe, men det jeg trenger å ha på en telefon - uten problemer!

     

    Her er fra min egen Radar:

     

    Total Storage: 6,52 gb

    Available storage: 4,49 gb

     

    Min forrige 32gb iphone sa som regel rundt 29gb ledig. Ikke alle som trenger ha med seg musikk og videosamlingen til enhver tid.

  5. Har aldri opplevd treghet med min Xperia arc som har dårligere specs enn galaxy 2.

    Er vel ikke alle som er så nøye på det, og jeg brydde meg ikke så mye når jeg hadde Hero en gang i tiden. Men etter å ha hatt iphone og nå WP, blir den lille luggingen som er i uiet i Android utrolig irriterende. Tok ca 2 sekunder med en kompis sin Arc S før det ble lagt merke til nå..

     

    Android er fortsatt fint dog :)

  6. 8 GB minne og ingen støtte for ekstra minnekort. Må være en practical joke fra HTC?

    Hvorfor det? Det er jo bare så enkelt at det ikke er telefonen for de som ønsker ha med seg hele musikk og filmsamlingen. Har man ikke det skal det godt gjøres å bruke opp 8 gb... jeg har alt jeg ønsker ha på min nå, og rundt 6gb er ledig..

  7. Skjermstørrelser vil få mer og mer fokus i tiden fremover, og vi har bare sett starten. Mobiljournalister og brukere ser ut til å ville ønske noe mer enn 3,5".

    Ja.. og det finnes jo bøttevis med mobiler med større skjerm enn 3,5" så utvalget for de som ønsker stor skjerm burde være der i massevis. Kommer jo nå modeller med så stor skjerm at de går over i nettbrett-ligaen.

     

    Mener du det forresten seriøst at en større skjerm gir "økt opplevelse" når det gjelder sms og e-post? Jeg leser mye mail på telefonen, men begynner lure på om jeg skal vente til jeg kommer hjem og lese dem på 27" isteden... ;-)

  8. Det er overraskende lite motsigelser på førstepost, så kanskje mange er enige?

    Er vel ingen stor bombe at "visningsopplevelsen" blir bedre på en større skjerm, men det betyr ikke at stor skjerm er viktig for alle. Større er altså ikke nødvendigvis "bedre" - kommer jo helt ann på hva man er ute etter.

     

    Jeg svarte "lite". Selv en gammel nokia E72 f.eks har god nok skjerm til det jeg bruker telefonen min til. Den er selvsagt klønete til surfing, men surfing på telefonen er en nødløsning uansett. Til spill og film har jeg noen alternativer tilgjengelig hjemme og alle overgår hvilken som helst mobil en høy gang når det gjelder visningsopplevelsen. Og til alle andre ting er det mye annet som er viktig enn hvordan det ser ut - epost i hd er liksom ikke så veldig viktig..

     

    Forstår ikke helt målet med verken denne tråden eller noen av de andre i signaturen din.. virker mest som du er litt grinete for at iphone selger bra. ;-)

     

    Forøvrig: visningsopplevelsen på min radar er helt topp.. mye pga et smidig os, og det på kun 3,8".. :-)

    • Liker 1
  9. når selveste Linus Thorvalds hater Gnome3/Unity så sier det det meste.

    Nei, det sier kun en ting: Linus Torvalds hater gnome3/Unity. Han har da aldri vært noe UI-ekspert eller noe som skulle tilsi at hans mening betyr noe mer enn naboen din sin i forhold til dette.

     

    Jeg bruker ikke Unity selv, men synes det fungerer greit nok - spesielt på små skjermer. Men så synes jo jeg standard gnome2 (og windows for den del) er håpløst også.

    • Liker 1
  10. Nope. Spotify spiller ingenting hos meg uansett om jeg går via 3G eller WiFi. Får håpe det kommer en oppdatering som ordner biffen, og at det ikke er Mozart'en det er noe galt med...

    Lagt merke til en ting.. spotify slutter å spille noe hvis man har startet det, og så f.eks mottar en samtale. Da kommer den ikke i gang igjen før man enten rebooter, eller starter en bøtte andre programmer..

  11. Fint test og jeg er vel enig i alt sammen. Høydejusteringen er det største problemet da den er latterlig høy i utgangspunktet. Vesa-feste finnes (har det selv), men et problem er at skjermen er såpass tung (10kg ++) at billige bordfester ofte ikke tåler vekta.

     

    Dell-en er valget for alle med pc, mens har man mac så må man jo ha denne. Jåleri er viktig. :-p

  12. hvor mange "amatører" som bruker mac ser du ikke har hele skrivebordet fullt av crap, i mangel på bedre steder å ha det?

    Omtrent like mange som på andre os vil jeg tro. :) Akkurat når det gjelder brukerfiler gjør jo de tre store det på omtrent samme måte om dagen, men her var det jo mer snakk om programmene i seg selv. Hvorfor er det interessant om noe ligger i C:\program files eller i c:\files eller noe annet.. er vel ingen som starter programmer eller strengt gjør noe særlig i de katalogene lenger uansett?

     

    Det er faktisk mulig å ha tilsvarende erfaringsgrunnlag og fortsatt være uenig.

    For all del, og noen peker på spesifike ting og har saklige argumenter (deg selv f.eks). Andre kommer med uttalelser hvor det rimelig godt skinner igjennom at man har liten erfaring og av en eller annen grunn "hater" et system man aldri har prøvd. Eller prøvde, fikk et problem og ga opp. Sånn sett er jo hele artikkelenserien ganske artig og den endte på en (for min del iallefall) langt fra overraskende konklusjon.

     

    Og ALT er lett når man kan det.

    Akkurat! Jeg har ikke vært mac-bruker lenger enn et par måneder, og det har vært mye som har vært uvant og i starten føltes fryktelig feil etter 10 år med linux som hovedos hjemme. Må gi det litt tid.. Morsomt at du nevner ekstern disk, filer og lightroom forøvrig.. jeg var rimelig nærme og kaste hele macen på et punkt før jeg motvillig måtte innrømme at alt tullet strengt tatt var min egen feil.. Hmpf.

  13. hver sine varianter med hvordan de gjør ting, men virker gjør de stort sett begge to. Det er få problemer.

    Ja, men det er jo ikke det mac-folk legger i at "det bare virker". OSX er rett og slett bare mindre i veien og det er fokus på det man skal ha gjort fremfor rote med ting maskinen gjør mye bedre på egenhånd. Selv rett etter innstallasjonen er det bare å sette i gang å faktisk gjøre noe, mens windows fortsatt maser om at man ikke har konfigurert backup, ikke har alle opppdateringer, trenger å scanne maskinen, lenge siden man har ryddet på desktopen.. osv. Når man så skal ha inn software er det mye mer jobb og dill også. Mao; windows er langt unna at "det bare virker" på den måten som menes her. Ferdig satt opp kan det jo selsagt fungere utmerket og uten problemer.

     

    Når jeg fikk mac-en min så hentet den ned hele OSX fra nettet, innstallerte fra scratch (jeg byttet disk) og var klar til bruk raskere enn jobb-laptopen vedsiden av brukte på (enda!) en .net framework-oppdatering..

     

    For min del finner jeg alt for mange begrensninger på en Mac.

    At man mangler noe programvare, som f.eks spill eller sære spesialprogrammer er greit, men hvilke andre begrensninger finner du?

     

    Hmmm... Eg kjenner meg ikke litt igjen engang eg....

    Nei vel? Innstallert windows i det siste? Jeg har satt opp over 200 win7-maskiner de siste månedene (jobb ja..) og føler ikke at jeg smører på spesielt.

     

    Dessuten foretrekker eg å bestemme selv hvor ting skal legges på min pc.

    Det står du selvsagt fritt til å foretrekke, men i min verden (og mange andre mac/linux-brukere) er det ganske uvesentlig hvor i filsystemet ting liksom ligger. Så lenge os-set har orden og man enkelt kan fjerne ting kan jeg ikke se fordelen med å tulle med en ting maskinen strengt tatt styrer helt fint på egenhånd. Hva er det neste? Du vil styre hvor fysisk på disken ting ligger også?

     

    Har inntrykket av at mange som uttaler seg her har svært liten erfaring med noe annet enn windows.. Kanskje det er flere som burde gjøre som artikkelforfatteren?

×
×
  • Opprett ny...