Gå til innhold

torstein9009

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av torstein9009

  1. nivået mitt er nok ikke så veldigt høyt, jeg går vk1(hadde 6 i naturfag da jeg gikk på ungdomsskolen, uten at det sier så mye). Men jeg synes at dette emenet virket så intressant, så jeg har ikke noe problem med å lese noen hundre sider for å forstå litt kvantmekantikk.

    "Kvantemekanikk" av PC Hemmer, går det greit for meg som bare er 16 år å lese å forstå denne boken?

  2. jeg vet at dette innlegget kanskje ikke passer helt inn i teknologi og vitenskap, men jeg fant inge bedre steder å poste den. Så admin, flytt denne tråden hvis du vet om et bedre sted.

    Jeg skal lage kakao, og så vet jeg ikke blandingsforholdet mellom melk og kakao. det er sånn standard kakao greie, men mutter`en har greid å putte det i sånn tupper-wear greie, så jeg har ikke blandinsgforholdet. Noe som vet??

  3. Jeg veit Bill Gates har det sånn at rommene skifter farge etter humøret han er i når han er hjemme.

     

    Jeg kunne godt tenkt meg den samme funskjonen, bare med musikk. Musikken spiller av etter hvilket humør man er i. Det er mye enklere enn å måtte leite etter CD eller en spesiell sang på spillerlista hele tida..

    5650487[/snapback]

     

     

    Ja det ville hvert fint. Det er jo egentlig det som er poenget med dette systemet, at du kan lage alle slags instillinger etter ditt egent behov.

  4. Litt teit det med bankkortet... Hvis det står en bak deg i køen så får du feil kode hver gang kanskje :p

    5650383[/snapback]

     

    ja kanskje. men hvis hvert enkel brikke får en helt egen "ID"(egent signal) til bankkortet, så når du taster inn koden så leter maskinen gjennom de forskjellige signalene fra forskjellige brikker, og samenlikner dem med koden du skriver inn...

    Men du har kanskje rett, det kan jo bli veldig lett å "crake" disse kortene, trenger bare å vite koden.

  5. Selvsagt, men poenget var at en dieselelektrisk bare kan opperere "stille" når den har strøm på batteriene. Når den først går tom må den opp og få okysgen via snorkel for å fyre i gang dieselmotorene. da er den både sårbar og bråker som ett uvær. Det er en stor svakhet i krigstider i forhold til en AIP motor eller nuke :)

    5646765[/snapback]

     

     

    Enig.....

    Jeg tror at diselelektriske ubåter er på vei ut. Å da blir det litt spenende å se hva Norge sattser på når den tid kommer. Jeg er nokså siker på at det ikke blir atom-ubåter. Det er Norge for pysete til.

  6. Jeg tror den er funnet fra før opp, men jeg går for en viderutviling. Jeg lager en databrikke, men diverse sendere og motakere av forskjellige singnal. hvis det skal bygges en ny by et eller annet sted i verden så foreslårejeg ideen min for dem som skal bygge byen.

     

    Man instalerer en "liten datamaskin" i nesten alt som bygges. Denne "datamaskinen" har en sender og og mottaker. Hvet menneske i denne byen får en egen brikke som er unik for seg selv. På denne brikken, kan hver enkelt menneske lagre innstillinger som de liker best. F.Eks: romtempratur, hvor sterkbelysningen skal være, luftkvalitet. Disse maskinen som mottar signal regner ut gjennomsnittet av alle i rommet og stiller seg inn etter det. + at de kan bruke den som bankkort. Da blir det et tråløst bankkort der du slipper å "dra", du kan bare taste inn koden. Du kan også få dører til å åpne seg atomatisk med denne brikken. Hvis du plaserer den på barne ditt, kan du få den til å overvåke hvor barnet beveger seg.

     

    Dette er en idé som må sies å være beregnet på folk med mere penger enn gjennomsnittet. Den vil nok ikke bli lønnsom med de først årene.

  7. Heisann,

    Så en dokumentar på Discovery her om dagen, og så kom de til atomubåten til usa. Husker ikke navn eller noe slikt. Men der påsto de at den hadde ubegrensa rekkevidde. Trengte kun å stige opp for å bytte mannskap og fylle på mat..

     

    Hvordan fungerer egentlig en slik atomreaktor, som kan være så voldsomt effektiv? Hva er egentlig drivstoffet?  :hmm:

    Regner med det er mye som havner under stempelet "Classified" som vi aldri får vite, men prinsippet hadde vært litt artig å forstått.

    5496178[/snapback]

     

     

    Propulsjonsreaktorer: Finnes stort sett på u-båter og skip. Disse har forlenget operasjonstiden til slike fartøyer drastisk. For å kunne holde reaktorkjernen liten bruker man høyanriket uran som brensel. Propulsjonsreaktorene kan i prinsippet produsere plutonium dersom den omgis av en kappe naturlig uran, slik som forskningsreaktorer. Man regner ikke med at dette noensinne har skjedd.

     

    Siden dette kun gjelder militæret er det litt vanskeligt å finne info omdet

  8. går det annt å koble en bærbar pc (acer ferrari 3400) til en gammel tv (telefunken), tven har kun en scart tilkobling.??

    5484959[/snapback]

     

    jepp, det går, hvis det er uttak for det på pc'en så :)

    5487552[/snapback]

     

     

    hva må jeg ha av utstyr (lendinger og sånnt), det er uttak på pc`en.

  9. Norge har to atomreaktorer, en på Kjeller og en på Halden, og ingen av dem er vel underlagt militæret?

    5482729[/snapback]

    Det står mer om det på sidene til IFE. Jeg har ikke sett at det står noe om militæret, kan heller ikke huske at de snakket om det da jeg var i Halden og hørte på en presentasjon om Halden reaktoren og var på omvisning et sted der de simulerer kjøreing av reaktoren i halden.

    5482862[/snapback]

     

     

    Så vitt jeg vet er de to atomreaktorene kun brukt til forskning, uten noe militær innblandet.

  10. Jeg har hatt denne spilleren siden sommeren, og den fungerer bra til mitt behov. Men det er en ting som gjør meg gal:

     

    Lydutgangen på Microen, er veldig touchy når det gjelder støt eller at man er borti kabelen som stikker ut fra den. Jeg har sett at dette problemet er omtalt på Creatives sitt eget forum.

     

    Spørsmålet nå er om problemet er kommet med 6GB versjonen?

    5349434[/snapback]

     

    Jeg har byttet min 2 ganger pga at det ikke kommer lyd..noen som vet hvor lang garangti det er på spilleren?

×
×
  • Opprett ny...