Gå til innhold

ola_normann

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ola_normann

  1. hei,

     

    min mor bor i usa, jeg lurte på om jeg bare kan be henne melde seg inn i google og kjøpe en Android til meg og ta den med hit til norge, eller vil dette by på problemer med nettverk osv? er det to versoner til salgs (eur og usa)?

  2. ola_normann og AlecTBM: Det skal nok en god del mer til enn det. Først må distroen portes til ARM-arkitekturen.

    Det er vel kun kernelen som er arkitekturspesifikk (hovedsaklig den i alle fall)? Og iom at Ubuntu kan bruke Debiankernel i mange tilfeller, så det burde ikke være så vrient. Men så kan man jo spørre seg hva poenget med Ubuntu på en slik mobil er, og poenget er å ha Ubuntu istedet for Debian?

     

    det er ikke noe poeng, anna en å vise at det går. Desuten tror jeg det er vanskeligere enn du beskriver, dersom man skal bruke en morderne verson ubuntu, det er fordi mange av programmene trenger tyngre hw enn det som freerunner har disponibelt, og sletter mann de programmene (og instalerer lettere alternativ (evt skriver)) så er det andre program som er avhengie av de du slettet, og da rakner hele systemet, ergo mye jobb og man må være super glup m programering. og i tillegg må man tilpasse til ARM.

     

    kansje noe enklere m mobile versonen, men ærigtalt er en debian du kan gjør hva du vil med og som ikke har masse pakker du ikke trenger, ti-tusen ganger bedre en ubuntu.

     

    eneste bra som kunne kommet ut av dette måtte være at telefonen hadde blitt mer allmen, dersom openmoko hadde gitt kjøper valget å kjøpe m ubuntu ferdig instalert.

     

    men dersom noen har tengt å bruke mye tid på å skrive om ubuntu-mobile slik at freerunner kan kjøre den, kan dere ikke heller bruke tiden på å perfeksjonere og utfyllle det os og programmpakke som allerede er tilpasset? da tror jeg flere vil bli glade og at telefonen kan bli enklere å bruke for folk som ikke liker å lese wiki og bruksanvisninger.

     

    selv liker jeg at telefonen har et halvferdig system som bare venter på at jeg skal leke meg og instalere det jeg trenger, og ikke ha masse prog som kansje naboen trenger.

  3. (*)buntu neste? :-P

     

    husker for en stund siden (ca 5 år tror jeg :hmm: ) instalerte jeg ubuntu på en pc m 400hZ intel pentium 1 og 64 mb ram, så det burde være mulig hvis du graver i arkiver, kan bli vanselig å få touch støtte da. da må du instalere noen mordere prog (kansje skrive noen :p ). en ting må sies, det gikk treigt, veldig treigt.

     

    er nokk så mye styr å få ubuntu inn at det er lettere å instalere en lowfi verson av gnome oppå x11 som allerede er der (ikke at det er mye vinnig i det, men det er litt tøft da :D)

  4. hmm, var det noen som puslet med å koble ett webcam til via usb?

     

    Vet ikke om noen har giddi å gjort det, men det burde ikke være noe problem, man har jo kunne bruke webcam på forsjellige debian basere plattformer lenge, sikkert en av programmene som ikke trenger veldigh sterk computer.

     

    Men hva skal du med det? hvis du skal ta bilder på fraten og har m webcam, kan du jo like jerne ta m vanlig kamra og så koble det til. Er video chat så veldig mye om å gjøre? (desuten er ikke freerunneren noe god å kjøre video på pga kun for lav fps)

  5. Ang mms

    Jeg vil bare si at mms er utrolig unødvendig, man kan sende ting billigere m mail. mail har også mange fordeler som: ikke begrensning i størrerlse, eller antall sendte bilder og lydfiler, mye billigere. en ulempe m mail er et det er motaker som betaler, men vedkommende kan velge å kun laste ned noen av bildene, evt vente til han/ hun kommer hjem å kan jøre det gratis via internettnett.

     

    det finner også mms softwere til freerunner hvis man absolutt skulle ønske det.

  6. ok da prøver jeg å sette opp en ser ver på ons med filezilla og vnc så får vi håpe det går bra.

     

    Jeg kom til å tenke på en ting, kan det bli ett problem at severen står bak en router, burde den vert satt før routeren? kan det gjøres med to nettvekskort eller må jeg ha et spess nettverkskort. hvilke programmer kan jeg bruke til det. et prob er at routeren og modemet er i en boks. er dette unødvendige beskymringer?

     

    routeren fordeler ut nye ip'er hva blir da ipen til pcene på baksiden når folk skal koble seg opp til den?

     

    hvor finner jeg denne, står det i filezilla?

  7. Hei, har et trådløst nettvekskort som ikke fungerer i unbuntu, det er et pcmsia kort (d-link DWL-AG650) det har fungert på tideligere ubuntuversoner. fungerte også på deskop versonen avseg selv. og under instalasjonen av ubuntu brukte det til å laste ned språk ekstra språkpakker.

     

    Det jeg trur er at problemet er at kortet ikke blir funnet/aktivert. er det en komando som aktiverer pcmsia. vet hvertfall at på den tideligere vesonen da ble kortet montert under oppstarten av hotplugg. det kunne jeg se på at kortet begynte å lyse.

  8. Jeg er helt ny når det gjeller å sette opp servere, Har en brukbar pc som jeg har plukket ut. jeg har brukt linux i mange år, men bare vert en vanlig bruker (har ikke noe skills). hvilke programmer er å ambufale for en nybegynner, de må være enkle og ha god dokementasjon. tenker å bare bruke ipen min som adresse i starten. kommer til å bruke ubuntu eller debian i grunnen trur jeg. hvis det finnes noe rlativt kort info om hvrdan en ftp-server ser ut kunne det vert fint.

     

    dette trenger jeg prog til.

    ftp-server

    fjernstyring, helst også uten om det lokale nettverket

     

    senere hvil jeg også få meg domene. hvis noen vet om et sted der et er en god howto, så kansje jeg fikser det med d samme

  9. jeg er kansje dum men bruke mange timer på å finne det ut, all dokumentasjon er helt bak mål, jeg fant biter av howto's ¨å forsjelligeforum, nå skla jeg legge ut en howto her og på suse forumet.

     

    Siden vi er i norge ambufaler jeg en tysk server, etter å ha pinget alle opptil flere ganger viste disse seg raskest.

     

    last ned live cd ved å gå på mirror lista URL=http://www.opensuse.org/Mirrors_Released_Version]mirrors[/url]. Du brenner iso-image (hvis du ikke hvet hvordan finner du helt sikker en howto) putter den inn i cd-romet. gå inn i bios (står forklart i oppstart sjermennår du skrur på pc'en) å sett cd-rom overst på boot lista, save og start på nytt.

     

    Da får du opp en fansy halv grafisk side.

    trykF2(velg språk)>2 ganger på F3(velg oppløsning)>trykkF4 velg FTP server

     

    på server navn må du skrive inn ip'en til ftp severen. den finner du ved å pige serveren, åpne ledetekst (i windows) bach skall(linux)

    ping <din server eks ftp.gwdg>

    dette må du enten gjøre først el ha en pc i nerheten når du instalerer.

     

    i sever lista er det bokser med linker nest nederst i boksen er det en link som heter "Internet Installation Repository" trykk på den da skal du skrive inn mappene etter ervenen

    eks: /pub/opensuse/distribution/SL-10.0-OSS/inst-source/

     

    Da kan du trykke instalere, har du gjort alt rett skal du komme inn i en selvinstruerende grafisk ting. :tease:

  10. jeg ville ikke brukt ubuntu, da det blir litt tregere vis du her mye over 500 gb harddisk plass, suse høres ut som er tingen fordeg da du har vedig mye å velge i mellom,wis du har noen nerde venner kan du prøve gentoo. jeg klarte å instalere gento for fire årsiden uten å ha brukt linux noe. d krever en del lesing på forum og manualer, men du får en fantastisk pc :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...