Gå til innhold

fozzy35

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fozzy35

  1. Pkt.1 Jada, det er rele'er og spoler i pc'er (i nesten alt av forbrukerelektronikk)

    Maskinen kan ta skade av magnetstråling, det er ikke bare HD, men også andre komponenter kan ta skade, noen over tid, andre umiddelbart. Dette trenger du ikke merke med en gang, men vil kunne forkorte levetiden til systemet betraktelig.

    Dette løses enklest med å flytte bort magnetkilden, hvis ikke dette er mulig kan du bygge et Faraday's bur til maskinen

    fra wikipedia

    Du kan også sette en skjerm mellom maskin og magnetkilde, denne skjermen må da jordes og vil ikke gi et like bra resultat som et bur. Lykke til.

  2. Xp stopper opp installeringen når det gjenstår ca 33 min. Får ingen feilmeldinger, ser ut som maskinen går i dvale. Ingenting nytter. Har installert win 2000 og det går bra. Fatter ingenting.

    Har formatert 2 ggr.

    Hovedkort er Gigabyte 81K1100, 1 Gb RAM. P4 2,8 Intel

     

    Glemte å få med at jeg har prøvd 2 orginale XP pro plater, samt en jeg lastet ned. Har lisens til XP pro. Kan det være grafikkkort feil ?

    Har prøvd å flytte Ram til andre plasser, samme feil fortsatt.

  3. Vi holder på med et prosjekt på skolen nå, temaet er forsterkerteknikk.

     

    Kan dere forklare hva dette er ? Det står så kompilsert i boka!

     

    Inngangs/utgangsimpedans:?

     

    Forvrengning:?

     

    Støy:?

     

    Forsterkning:?

     

    Båndbredde:?

    7732692[/snapback]

    Inngangsimpedans: Den elektriske motstanden som signalet "ser inn i kretsen" Samme med utgangsimpedans, bare andre veien.

     

    Forvregning: Hver gang et siganal behandles vil det bli litt forandret, (elektronikk er ikke perfekt) denne forandringen skyldes mange ulike faktorer. Det finnes mange forskjellige typer elektrisk forvregning, (overgangsforvregning, amplitudeforvregning osv.)

     

    Støy: det vil alltid være støy på et elektrisk signal, dette legger seg som oftest som "rippel" på toppene og bunnene av signalet. Denne støyen vil i analoge kretser være avgjørende for nytteeffekten av signalet ditt, ikke så mye i digitale kretser. Støyen oppgis som oftest i et forholdstall S/N i db.

     

    Forsterkning: Hvor mange ganger blir signalet forsterket opp fra inngang til utgang av en krets eller en komponent. På komponenter oppgis denne som HFE. Dette er da Up-p fortserkningen (rett meg noen om dette er feil) som oppgis.

     

    Båndbredde: Innenfor forsterkerteknologi er dette frekvensområdet forsterkeren klarer å arbeide innenfor. f.eks er de fleste analoge hjemmeforsterkere fullt ut i stand til å jobbe innefor 10-30000 HZ uten spesielle store tap oppe eller nede i frekvensområdet. Det er ofte andre komponenter rundt som avstemmer dette til det hørbare området for oss.

     

    Håper dette hjelper litt.

  4. Hvorfor ikke få tak i en eldre telefon f.eks en jupiter basic med taster. Ta og koble denne sammen med den "gamle" telefonen, slik at når du løfter av røret aktiverer du samtidig jupiteren. Da kan du bruke tastaturet fra denne men snakke i den "gamle". Når du legger på bryter du også jupiteren. Denne jupitertelefonen kan du skjule bak panel på den gamle telefonen.

  5. Det er slett ikke sikkert at det er strømleverandøren din sin feil at PSU'en ryker. Mest vanlige feil er faktisk enten dårlige komponenter evt dårlig sammensatt (lodding). Siden dette er en bra PSU i utgangspunktet er det nok komponentfeil. Av og til blir det sendt ut svake komponenter fra fabrikken. Mest sannsynlig er det en halvleder på inngangen (regulatoren evt. likeretteren) som har røket, denne har i sin tur sikker knekt slettekondensatoren(e).

    Uansett, jeg ville ikke ha prøvd denne psu'en mere.

    Få lånt deg et multimeter og sjekk fasene opp mot jord på rommet ditt for sikkerhets skyld. Uansett trenger du ny PSU !

  6. Jeg ville sjekket på nytt at det ikke er kontakt noen plasser mellom skjerm og senter på coax kabelen. Husk forsterkeren skal stå helt først. Det er også viktig at coax ikke er klemt flat eller har blitt bøyd så mye at det har blitt "knekk" på den. Forsterkeren du kjøpte har sikkert variabel forsterkning. Sjekk om det sitter noen små pot meterer på denne, hvis ja, juster disse opp til maks. Er forsterkeren du kjøpte beregnet for frekvensområdet på kabelnettet ?

    Dette skal virke. Det er også særs viktig at kabelen termineres i enden med 75 ohm. Det vil si, er det noen uttak som du ikke bruker må disse avsluttes med en 75 ohm's motstand. Ferdige splittere skal ha dette innebygd, men hvis du har brukt vanlige T-ledd er jeg ikke så sikker på at dette er tilfelle. I så fall, koble en 75 ohm's motstand mellom skjerm og senter på pluggen/uttaket. Spiller ingen rolle hvor stor effekt motstanden tåler.

    Sist men ikke minst sjekk at alle skruer er tilkoblet skikkelig og at du har kontakt fra en ende til den andre på alle kabler slik at du ikke sitter på en kabel hvor det nesten er brudd i kabelen (prøv å bevege på kabelen for å se om det forandrer seg)

     

    Lykke til !

  7. Som jeg skrev i tidligere svar, du får det du betaler for. Har selv vinkelplugger med full skjerm hele veien, med de billige fra elkjøp har som du korrekt skriver kun skjerm inn til pluggen for der å bli terminert.

    6671141[/snapback]

     

    Uten at jeg kan kalle meg spesialist (langt fra). Er det ikke best å bruke F-kontakter, splitter med skrutilkobling og terminere i veggkontakter når man skal lage et slikt opplegg som trådstarter har gjort.

     

    Har splittet mitt anlegg på denne måte (for å få kontakter på de rette stedene). Og tapene ser ut til å være små (men de er der).

     

    Litt utenfor tema: Finnes det webshopper/butikker som selger bedre vare en f.eks Elkjøp/Clas Ohlson.

    6671230[/snapback]

    Jada mange f.eks Elfa

    RS components

  8. :no:

    Jeg blir skremt av mangelen på kompetanse hos noen av de som svarer her !

    Skjermen (de tynne kobbertrådene som ligger mellom ytterkappen og dielektrikumet) skal kobles den og, det som kan fjernes er metallfolien som ligger rundt. Dette for å lukke ute støy samt å sørge for at du elektrisk sett har en korrekt kobling. Denne skal IKKE klippes vekk eller kobles sammen med senterlederen. Det er ikke noen forskjell på vinkelplugg og rett plugg. Det som er avgjørende er kvaliteten på pluggen uansett type (du får hva du betaler for) Dernest er det særs viktig at splittere som brukes har minst mulig tap, de beste er de som har passiv eller aktiv forsterkning. Husk all kable i nettet må være 75 ohm. Jeg jobber med dette til daglig og har gjort det i en årrekke. Coaxforsterker kan med fordel brukes i anlegget. Disse får du for en bliig penge. Husk å kjøpe for korrekt frekvens evt.bredbåndsforsterker

  9. hm, beina på kondensatoren er knekt av! Det sitter igjen 2 veldig små bein, ganske vansklig å lodde på. Hvordan jeg klarte å knekke det av skjermkortet vet jeg faktisk ikke. Det var en kamerat av meg som lånte kortet. Så skjedde det ved ett lite uhell. Jeg prøver å fikse kortet pga det er en venn som ødelagte det, så han slipper å betale meg 1000 kr. Derfor vil jeg se om det faktisk er mulig å reparere korte først.

    5272315[/snapback]

     

     

    ELFA SCANDINAVIA (WWW.ELFA.SE)

    Artikkelnummer 67-220-94 Pris 6.75,- pr stk.

    Dette er en 330 micro farrad kond, 16 V

  10. hm, beina på kondensatoren er knekt av! Det sitter igjen 2 veldig små bein, ganske vansklig å lodde på. Hvordan jeg klarte å knekke det av skjermkortet vet jeg faktisk ikke. Det var en kamerat av meg som lånte kortet. Så skjedde det ved ett lite uhell. Jeg prøver å fikse kortet pga det er en venn som ødelagte det, så han slipper å betale meg 1000 kr. Derfor vil jeg se om det faktisk er mulig å reparere korte først.

    5272315[/snapback]

     

     

    ELFA SCANDINAVIA (WWW.ELFA.SE)

    Artikkelnummer 67-220-94 Pris 6.75,- pr stk.

    Dette er en 330 micro farrad kond, 16 V

  11. Ja, den kan ligne noe veldig på en slik du har på bildet der. Kan jeg få kjøpt sånne løse?

    5272253[/snapback]

     

    Hvis bildet som var vist samsvarer med din kondensator, er det en elktrolytt som skal loddes på polaritet. Det sorte merket er minus og der det ikke er merket er pluss. Det er veldig viktig at dette blir rett. Hvis beina ikke er knekt og kondensatoren ikke buler ut litt på toppen er den mest sannsynlig ok. Lodd den inn igjen, men sjekk polaritet. Se på omliggende kondensatorer hvordan de er loddet opp mot merking på HK. Siden dette er et forholdsvis nytt kort skal det mye til at det er en kondensator som er røket. Hvordan i all verden klarte du å knekke den av i første omgang ??

×
×
  • Opprett ny...