Gå til innhold

Laktampe

Medlemmer
  • Innlegg

    346
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Laktampe

  1. Aprikos det at Ukraina har mistet Avdijivka så vil jeg dele et sitat jeg hørte i en podcast fra The Telegraph, fra Francis Dearnley (anbefaler podcasten deres Ukraine: The Latest): 

    We should not be downhearted. If we look at what Ukraine has achieved, in the last two years, compared to what we expected, it is extraordinary. These most inspiring and incredible stories that I've certainly seen in my lifetime, indeed, possibly even read about. We were in a situation when world leaders were calling Zelensky up and saying "which one of our countries do you want to come in and set up an exile government?"
    We forget that. I remember when I was reading reports for the first days of the war, they were saying "It'll be over in a week", that "the russians will be in Kiev".

    Remember that! Hold on to that! And we should not be as pessimistic as we often are.
     

    At mesteparten av Ukraina i dag fortsatt er Ukrainsk er utrolig og noe de aller aller fleste av oss aldri ville trodd 24.februar 2022.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 2
  2. Brother Ursus skrev (9 timer siden):

    Skjold-klassen f.eks må vel være bortimot ideell for Norge, alikevel skal den skrapes?

    Skjold kostet rundt 800 millioner kroner hver. De fem fregattene kostet 19 milliarder, eller drøyt 4 milliarder hver. Så det går fem Skjold på en Nansen.

    Skjold-klassen og fregattene har ulike oppgaver. Skjold-klassen er laget for å forsvare oss mot skip, fregattene er hovedsakelig laget for antiubåtkrigføring. Tanken til forsvaret er at F-35 er såpass allsidig at den kan ta/har tatt over oppgaven til Skjold-klassen. Det er derfor det var så ille når vi mistet Helge Ingstad, vi har "nok" torpedobåter og fly til å ta ut skip, men ikke ubåter.

     

  3. Windfarmer skrev (3 minutter siden):

     

    Dette smaker av fake news;

    "Russian state TV channel: experts discuss a plan to occupy Lithuania, Latvia, Estonia, parts of Sweden and Poland"'

    Jeg ser et mulig unntak, Putin er i ferd med å innse at Ukraina blir en umulig hengemyr, så han må utvide for å komme seg ut på en mer elegant måte.

    Men som jeg skrev som svar her på forumet om Norge var i risikosonen for å bli invadert. Store deler av de landstyrker Russland normalt har på Kola er allerede i Ukraina, en invasjon fra Russland mot Finnmark kan håndteres av brannvesenet i Kirkenes. 

     

    Og store deler av den styrken ser ut til å ha blitt ødelagt i Ukraina ifølge NRK: https://www.nrk.no/urix/russiske-soldater-fra-kirkenes-brigaden-skal-vaere-drept-i-ukraina-1.15885907

  4. _R2D2_ skrev (2 timer siden):

    Ser Ukraina får inn flere Bayraktar TB2 droner fra Tyrkia nå, når man ser hvor effektive disse billig dronene er, kan man jo bare tenke seg hva høyteknologiske Amerikanske MQ-9 Reaper/SkyGuardian droner hadde klart å utrette. Russerne har vel heller ikke klart å lage noe tilsvarende Javelin etter det jeg har lest, og det militære utstyret til Russland ser jo heller ut som noe gammalt ræl utgått på dato for lengst. For meg virker det Russiske militæret å være kvantitet over kvalitet.

    Noe jeg har tenkt på med de Amerikanske dronene. Hvorfor angriper de ikke Russiske styrker? Jeg vil tro det er lett å legge skylden over på Ukrainske droner hvis Russiske styrker blir angrepet? Russland har neppe noen måte på å bevise at det var Amerikanske (droner)missiler som skjøt på dem?

  5. Jeg kommenterte nylig dette i en annen tråd, men den passer nok best her:

    En  interessant video om hvorfor man tror Russland invanderer Ukraina:

     

    I korte trekk:
    -Geopolitisk er Ukraina ekstremt viktig. Om de blir medlem av NATO har Russland en seriøs ulempe når det kommer til å forsvare seg selv med tanke på terreng. Vest for Ukraina er det fjell, resten er flatt.

    -Gass og olje: Det er funnet store forekomster av olje og gass utenfor kysten av Ukraina, meste av dette er rundt krim. Det er også funnet mye oljeskifer på fastlandet.

    -Krim og vannmangel: Krim sliter med mangel på ferskvann. Under Sovjet ble det laget en kanal som fraktet vann fra innlandet og over til krim. I 2014 demmet Ukraina opp denne kanalen og krim sliter nå med tørke.

  6. En  interessant video om hvorfor man tror Russland invanderer Ukraina:

     

     

     

    I korte trekk:
    -Geopolitisk er Ukraina ekstremt viktig. Om de blir medlem av NATO har Russland en seriøs ulempe når det kommer til å forsvare seg selv med tanke på terreng. Vest for Ukraina er det fjell, resten er flatt.

    -Gass og olje: Det er funnet store forekomster av olje og gass utenfor kysten av Ukraina, meste av dette er rundt krim. Det er også funnet mye oljeskifer på fastlandet.

    -Krim og vannmangel: Krim sliter med mangel på ferskvann. Under Sovjet ble det laget en kanal som fraktet vann fra innlandet og over til krim. I 2014 demmet Ukraina opp denne kanalen og krim sliter nå med tørke.

  7. Kjøpte Fallout 76 på tilbud tidligere i august og må si jeg er positivt overrasket. De har tydeligvis jobbet mye med spillet siden release, hvis du likte Fallout 4 vil jeg tro du kommer til å like Fallout 76.

    Noe som er artig er at bildene du tar i spillet blir til loading screens, for min del fikk det meg til å faktisk ta bilder for at loading ikke skulle være så kjedelig (gidder vanligvis ikke bruke fotomodusen i spill)


     

    Photo_2020-08-25-225951.png

    Photo_2020-08-27-033716.png

    Photo_2020-08-26-202507.png

    Photo_2020-08-28-185159.png

    Photo_2020-08-27-182325.png

    • Liker 2
  8. Anthem er på tilbud til 89kr på Origin nå. Har fått en god del timer ut av spillet så føler det er absolutt verdt prisen (full pris er ikke verdt det imo). Utrolig synd at utviklerne ikke har jobbet hardere med spillet etter lauch for det har virkelig et stort potensial. Pen grafikk, animasjoner og lyd og kampsystemet er skikkelig underholdene!

    Spillet skulle bare hatt litt mer kjøtt på beina, litt mer å gjøre i free roam og flere game modes. Om jeg kunne fått innholdet i Destiny kombinert med kampsystemet (og grafikk og lyd) til Anthem så ville jeg vært en veldig fornøyd gutt.

  9. Hei, er det noen som vet hvor man kan få tak i sangene til Bobby Brun (Norsk artist, ikke Bobby Brown)? Han lagde flere sanger tidlig på 2000 tallet og jeg fikk tak i sangene via DC++ på The Gathering en gang i tiden men de har blitt slettet og jeg finner ingen steder å kjøpe eller laste ned sangene nå.

×
×
  • Opprett ny...