Gå til innhold

Predecessor

Medlemmer
  • Innlegg

    912
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Predecessor

  1. Fikk ett tips om å koke opp vann og holde dv kassetten over dampen.

    Dette skulle visst løse opp det som var seigt.

     

    Har noen troa på dette?

    Dette tipset ville jeg vært ytterst forsiktig med å utføre i praksis. Varm damp tror jeg rett og slett kan skade tapen. Jeg ville heller tatt en helt ny tape, og gjort noen opptak på denne. Deretter hadde jeg utsatt denne for samme juicebehandling som dine mastertaper.

     

    Bruk så denne tapen og forsk på hvilke renseprosesser som fungerer. Du kan f.eks. vurdere å legge hele kassetten i et kar med ren teknisk sprit. La kassetten ligge i ro en halv times tid før du beveger den frem og tilbake for å få juicen til å løsne. Når du syntes at du har holdt på lenge nok, skyller du tapen i et nytt kar med sprit. Deretter avslutter du med lett tørking med en hårføner eller lignende. Husk at du er moderat med varmen.

     

    Nå har det gått en god stund siden du meldte i fra om problemet, og jeg er redd for at juicen har sukret og krystallisert seg, og da kan det bli verre med overnevnte prosess.

     

    Har du forresten åpnet en av kassettene for å se om juicen har nådd frem til spolene? Hvis ikke det har skjedd, kan du konsentrere deg om å rense den delen av tapen som ligger i avspillingspalten. Ofre et kassetthus fra en ny tape, og monter det hele sammen.

     

    Regner med at du informerer om hvordan det går med rensingen. Lykke til! :thumbup:

  2. Jeg vil bare nevne at jeg mistet en profesjonell Beta SP videotape på 5 meters dyp, og der ble den liggende ca 1 time. Etter en prosedyre gjennom diverse egenkomponerte kjemikalier berget jeg absolutt alt innhold.

     

    Jeg kan prøve å redde tapene dine under forutsetning av at Juicen ikke gjort fysisk skade på tapene. Da tenker jeg på syreangrep eller lignende. Litt å betale må du også påregne, da dette er en tidkrevende prosess. Hvis jeg lykkes, vil du motta tapene i retur med nye kassetthus.

     

    Hva du enn gjør og ikke gjør, så må du for all del ikke prøve deg på å spille av disse tapene i kameraet ditt. Da får du som du sikkert skjønner nok et problem. Du bør heller ikke ha skrudd opp tapene.

     

    Send meg en PM, så blir vi sikkert enige om et eller annet. :thumbup:

  3. .... Tv-stasjonene rundt om i verden?

     

    Jeg er ingen (tror det selv) fan av Pinnacle, men jeg tror de har en rimelig bra statestikk. I mitt Univers så hører jeg veldig sjelden Premiere nevt, og etter hva jeg kjenner til Premiere, er grensesnittet temmlig trangt, og ikke minst vansklelig å komme inn på.

     

    Etter å ha arbeidet aktivt med Pinnacle Liquid Edition i noen måneder, så må jeg rett og slett ta av meg hatten. For all del ikke bland (sarkastisk) papparedigeringsprogrammetStudio8 opp i dette.

     

    Liquid Edition imponerer på de fleste punkter. Kanskje imponerer supporten fra importøren mest. Tar jeg ikke mye feil, er det til og med mulig å få support her på forumet midt på natta.

     

    Kjøp en lisens, og du skal få det godt i tiden som kommer. Du kan faktisk med god samvittighet ringe support å melde et problem. Jeg garanterer at de hører på deg.

     

    Lykke til mine konkurrenter! Vi møtes i Montreux en eller annen gang i nær fremtid. :thumbs:

  4. Etter at jeg har fjernet et par prosjekter i Liquid, og skal starte på et nytt viser det seg at diskkapasiteten ikke stemmer overens med hva de faktiske mappene inneholder.

     

    Når jeg går inn i digitalisering, så viser Media Management (AV) at jeg har 13,8GB tilgjenglig av totalt ca 50GB. Sjekker jeg egenskapene på mappene MediaAV og Render så er de til sammen 6,5GB store. M.a.o. så skulle det være plass i massevis etter slettingen, men det virker som Liquid gjør ett eller annet rart her. Hvis jeg flytter nevnte mapper over på en annen harddisk, og formaterer den de opprinnelig lå på, for så å legge de tilbake, vises diskkapasiteten riktig.

     

     

    Mulig dette ble litt innviklet, men jeg håper dere forsto det. Det er vel jeg som gjør en eller annen fingerfeil.

  5. Jeg bruker 2 stk. Samsung 172T 17" LCD skjermer, og er veldig fornøyd med dette. Fargemessig er de nesten på høyde med CRT skjermer, men sistnevnte er nok hakket vassere i farge og svartnivå. Det er viktigere for meg at skjermene gir meg god plass på bordet, og ikke minst at øynene ikke blir såre.

     

    Hvis du bruker litt tid på å stille inn skjermene med f.eks. Adobe Gamma så vil du få et bra resultat. Når du skal koble til to skjermer er du nødt til å ha 2 stk. utganger. Som regel sitter det en analog og en digital utgang på skjermkortet. Jeg bruker disse. Det finnes også kort som har to digitalutganger som selvfølgelig er å foretrekke.

     

     

    Hvis du bruker Pinnacle Liquid får du en timeline som er nesten 90 centimeter som HER

     

    Et viktig poeng, hvis du kjøper to skjermer, så gi klar beskjed om at du skal ha to skjermer som er produsert i samme serie (batch). Da er sannsynligheten for at du får to skjermer som matcher hverandre ganske stor. Jeg gav også beskjed at jeg ikke tolererte en eneste død pixel, og påberopte meg retten til å bytte uten diskusjon. Dette slapp jeg, da Samsung er kjent for å ha feilfrie skjermer.

     

    Lykke til!

  6. Bruker du Sony DV taper, så må du holde deg utelukkende til Sony DV taper, da tapebytte kan gi artefakter på bildene.

     

     

    johanG.

    Hvor har du dette fra? Kan du henvise til en kilde? Personlig har jeg jobbet med både analog/digital lyd og videotape siden 1980, så akkurat den påstanden vil jeg ha udypet nærmere.

  7. Fikk du det til å funke?.. :roll: bare lurer igrunn.. har ikke hatt tid/mulighet til å fått teste det selv!

    Heisan TigerOla!

     

    Takker for tipset ditt. Jeg beklager, men jeg skulle ha gitt deg tilbakemelding for lenge siden. Jeg rakk aldri å teste det ut på dette prosjektet, men jeg skal gjøre noen forsøk etter oppskriften din. Av tidsmessige årsaker måtte jeg finne alternative bilder.

  8. Og som nevnt før.... Med dette programmet får du support og service som sier seks. Meget bra brukermanualer, og som k.a.h. LINKER til, så kan du faktisk lære litt også via nettet. Ta en titt på linken, og få en bedre forståelse for hvordan grensesnittet er bygget opp.

     

    Skal vi si velkommen i klubben innen uken er over?

     

    P.S. Color correctoren ble visst ikke nevnt av de over. Den er meget avansert og gjennomtenkt, og jeg kan garantere deg at du kommer til å bli fornøyd.

  9. Jeg har hatt 4 ABIT HK, og har aldri hatt problemer med disse. Unntaket er Chipset vifta på IC7-G som begynte å bråke. Dette har ABIT ryddet opp i ved å sende ut nye vifter til de som ønsker dette.

     

    Har i dag to MAX 3 kort som er stabile og problemfrie. Jeg tror som nevnt at det kommer mye an på brukeren.

     

    Jeg anbefaler ABIT på det varmeste.

  10. Jeg testet også konvertering av noen gamle filmer jeg hadde fra VHS til DV med overraskende bra resultat. Anbefales.

    Hvordan finner jeg ut om kameraet mitt kan konvertere VHS til DV?

    Hørtes interessant ut:)

    Tanken bak konvertering må vel være å koble VHS maskinen til DV kameraet, for så å digitalisere til PC. Mulig det går å kjøre signalet rett igjennom DV kameraet, for så digitalisere direkte til PC.

  11. Å smøre vifta er tull, for det er en elektro motor som driver propellen. Du kan se om noen av bladene er borti kjøleelementet, hvis det er problemet må du finne ut hvilket blad det er og kanskje file det litt. Men skulle problemet ligge i selve motoren, kan du bare glemme å mekke hvis du ikke er elektoniker.

     

    Det kan ende opp med at du føkker hele vifta, og da må du bare kjøpe en ny vifte. Men det kan også gjøre for å bli kvitt problemet og kanskje i tillegg få bedre kjøling.

     

    Jeg skjønner at du vet hva du snakker om. På hvilken bakgrunn kan du uttale deg om det er bare tull å smøre vifta? Hvis du hadde tatt deg tid til å lese linken over, hadde du kanskje ikke vært så bombastisk i påstandene dine.

     

    Hvis han må file av ett bladene, så er det noe fundamentalt feil. Et vifteblad kan som du sikkert også skjønner, ikke være lenger enn de andre. Etter hva jeg kjenner til, vokser ikke vifteblader. Skulle de vokse, så er det bare å hente hagla, og avlive hele saken, for da snakker vi om levende organismer. Subber viftebladene, så er det viftehuset det eventuelt er en feil med, eller så er akselen skjev.

     

    Vær snill å ha litt mer substans i svarene du avgir her på forumet. Ikke bare ta ting fra løse lufta.

     

    Lef: Hvis du ikke tør å smøre vifta, så send en e-post til ATI's supportavdeling, og legg frem problemet. Tar jeg ikke feil, ligger det en ny vifte i posten om kort tid.

×
×
  • Opprett ny...