Gå til innhold

EirikLF

Medlemmer
  • Innlegg

    2 665
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EirikLF

  1.  

    Jeg synes slow-motion funksjonen er morsom å leke med på den nye telefonen, men jeg får problemer med flimring fra lamper. Jeg tror dette har med at 240 fps ikke er et multiplum av 50 Hz, som er frekvensen på strøm i Norge. Er det noen som tror det er mulig å endre til 200 Hz. f. eks.? 

     

    Se:

    https://www.reddit.com/r/Nexus/comments/3qw0yu/240fps_is_crap_for_those_in_a_50hz_country/

     

    Flimringen skjer ved spesielle lukkerhastigheter. Har massiv flimring også ved foto. Har app hvor jeg kan stille lukkerhastighet selv og det flimrer det ved forskjellige verdier. Fra 120 og oppover er den konstant og øker jo høyere du går. Så det vil også flimre på 200 fps er min gjetting.

     

    Hva heter appen?

  2. Jeg synes slow-motion funksjonen er morsom å leke med på den nye telefonen, men jeg får problemer med flimring fra lamper. Jeg tror dette har med at 240 fps ikke er et multiplum av 50 Hz, som er frekvensen på strøm i Norge. Er det noen som tror det er mulig å endre til 200 Hz. f. eks.? 

     

    Se:

    https://www.reddit.com/r/Nexus/comments/3qw0yu/240fps_is_crap_for_those_in_a_50hz_country/

  3. Har fått bekreftet via troverdige kilder, at telefonen er å finne i butikk mellom 18 - 24 November. (Dette gjelder da 6P, 5X er å forvente noen dager tidligere)

    Telefonen er allerede ankommet på flere sentrale lager i Europa, men etter beskjed fra Google (Eventuelt fra Huawei og LG) skal den ikke sendes ut, før Mandag 16.11 slik at den kan være på plass og klar til salgs mellom 18. og 24.

     

    For øverig så kan det nevnes at Huawei sliter med å produsere nok antall med 64GB og 128GB, noe som har resultert i at flere av bestillingene lagt inn via Gethuawei.com og Google Store, i USA, har blitt dyttet fra "Late October" til "Mid November". Dette gjelder foreløbig kun 64GB og 128GB - det ser ut til at alle 32GB bestillinger går som normalt.

    Selger unna S6en til fordel for 6P. Har ikke helt bestemt meg enda... 32GB Graphite, eller 32GB Aluminium?  :dribble:

    Mye interessant info her, ikke veldig oppløftende, men det høres rimelig ut.

     

    Meget mulig det blir 32 GB på meg pga. dette, jeg hadde vært villig til å betale mer for 64GB, spesielt siden jeg kan se for meg at flashminnet kan være raskere ved høyere kapasitet, men siden min N4 gikk i stykker er jeg ikke villig til å vente.

     

    Angående farge satser jeg på mørk, jeg synes kamera baren er litt skjemmende, og tenker at den synes mindre på den mørke modellen.

     

    Min bestilling hos elkjøp blir værende inntil videre.

  4.  

    Hva slags type lagring er det Nexus 6P har?

     

     

    NAND, med UFS som filsystem (veldig populært i UNIX-miljøet).

     

    eMMC som er tidligere brukt er jo en pakke som inneholder flash-minne og minne-kontroller i samme pakke.

    UFS i denne sammenheng betyr vanligvis unified flash storage, som er en ny type flash pakke som skal erstatte Emmc. Nexus 6p har ikke ufs, men Emmc 5.0.

     

    Angående filsystem har jeg ikke hørt om noen som bruker ufs filsystemet, det vanligste tror jeg er ext4 og f2fs.

  5. Vesentlig raskere enn gamle nexus 5 står det, hvor mye raskere er det snakk om, og hvordan er det med batteriforbruk på en slik CPU kontra den gamle?

     

    AtW

    For grafikkdelen er ytelsen økt med omlag 30%, her er ulike tester relativt konsekvente, ihvertfall kan man stort sett være enig om hvilken som er raskest.

     

    For CPUen har de byttet til en langt kraftigere CPU arkitektur som støtter 64 bit, men de har samtidig måttet gå ned på klokkefrekvensen. De har også byttet til en kombinasjon av 4 kjerner til 2 store og 4 små. Derfor vil CPU ytelsen avhenge av hvor mange kjerner testen utnytter og om det er kompliserte og varierte beregninger som må gjennomføres eller enkle repetitive beregninger.

     

    Angående strømeffektivitet er det veldig vanskelig å si. Det er klart at 20nm prosessen til TSMC ikke har gitt den forbedringen i effektivitet over 28nm som man hadde håpet, men det er veldig mange faktorer som vil spille inn her.

  6. kommer sannsynligvis til å kjøpe en av disse, men vil kanskje vente på tester før jeg bestemmer hvilken. For meg er mengden ram største ankepunkt ved 5x, mens med 6P er jeg redd de kanskje bruker dårlige amoled skjermer og det er svakt hvis den mangler ois.

     

    Angående størrelsen 6P antar jeg de sammenligner med iPhone. Jeg vil si størrelsen er ganske imponerende siden de har fått plass til stereohøyttalere foran, men den er nok ikke liten i forhold til andre med samme skjermstørrelse.

  7. Har veldig lyst på nexus 9, og vurderer å bestille nå fra play store. Er det noen her som har den, og som opplever det at man kan presse på den på baksiden og at den bøyer seg ned?

    Blir nok 16GB på meg da 32GB er urimelig dyrere, men skal klare meg med det..

    Min svarte nexus 9 har dette problemet helt klart. Det skal ikke mye kraft til, men den gir ikke mye etter før baksiden er inntil batteriet. Du kan til og med høre at plasten løsner fra batteriet når du trykker inn baksiden, men da må du trykke hardere enn hva man gjør ved vanlig bruk. I det hele tatt tror jeg de fleste ikke vil oppdage det hvis ikke de vet hva de skal se etter.

     

    Ellers er det veldig lite light bleed å finne, og jeg har ikke noe serlig problem med double tap to wake. Det hender den mister frames i animasjoner og at du må vente på å bytte app. Men det er ikke slik at jeg føler den blir lite responsiv, Jeg tror er så raskt android kan bli for øyeblikket.

  8.  

    Det må nok være snakk om ganske så bittesmå bøtter og spann, nærmest fingerbøll hvis dette stemmer.

    Er det et forsøk på å hause opp disse telefonene eller er det snakk om skrivefeil?

     

    Hva er tallene for f.eks HTC sin toppselgende modell, eller hva med Sony sin?

    Salgstallene for HTC og Sony er mange ganger større, for ikke å snakke om Apple og Samsung. En halv million ville for en større produsent vært en flopp. Jeg mener nexus one solgte omtrent en halv million totalt, og den ble definitivt regnet som mislykket.

  9. Kjenner eg begynner å bli lei av de forskjellige reviews rundt omkring.

     

    Enten er det brettet rein dritt eller så er det konge.

     

    Hva skjer? Virker som det er to motpoler ute å går, og at disse polene består av de som synes ipad er da shit, og de som gjerne vil at ipad skal være dårligere.

     

    Ingen av testerne var villige til å vente med å poste testen sin etter at embargoen ble opphevet, så det er veldig begrenset hvor mye testing de faktisk fikk gjort. Da er det ikke rart at de ikke kan bli enige om noe. For ikke å snakke om at de hadde release software under et døgn før de postet testene (ihvertfall ikke vesentlig lengre).

     

    Jeg har holdt meg til anandtech sine tester ganske lenge, og kommer til å vente på deres test også denne gangen, selv om de har mistet de begge de mest erfarne mobiltesterne sine på et halvår.

    • Liker 2
  10. Det er da mulig å ringe til UPS i Norge og spørre om de kan endre leverings adressen, har ikke prøvd selv da, men tenkte å ringe i morgen å høre om de kan endre leverings adressen til jobben min.

     

     

    Anbefaler å prøve det raskest mulig isåfall, ser ikke ut til at dette er mulig fra UPS sin nettside. Dessuten sa postens kundeservice at de ikke kunne endre leveringsadresse, så jeg er skeptisk til at UPS kan endre noe etter at posten har overtatt.

     

    UPS sin tracking side sa at det skulle ligge en lapp igjen etter første leveringsforsøk, men det ser ikke ut til at posten gjør sånt.

     

    Ellers kan jeg nevne angående problemene med lang app åpningstid at jeg sjekket ut flashminnet i enheten. Dette var et problem med første nexus 7 for eksempel. De dårlige nyhetene er at N9 bruker den litt eldre eMMC 4.51 standarden (200MB/s), mens en del nyere enheter bruker eMMC 5.0 (400 MB/s). De gode nyhetene er at de ikke har vært gniene og lagt penger i en relativt god flashbrikke, som blant annet ble brukt i xperia Z1. Det er vanskelig å tro at flashminnet er problemet denne gangen.

  11. Huff, da fikk jeg akkurat vite at siden jeg bor så avsides som midt i Trondheim sentrum, vil UPS la posten utlevere pakken til meg. Avtalen de har med posten er bedriftspakke med utlevering på døren, og for sånne pakker vil posten kun forsøke å levere ut pakken midt i arbeidstiden, uten at det er mulig å kontakte sjåføren. Posten lovte meg at de skulle legge pakken på postkontoret etter å ha forsøkt å levere den ut for andre gang, men de prøver ikke igjen før i morgen.

     

    Det virker som om alle som bestiller fra play store i Norge som har vanlig arbeidstid og ikke bor i Oslo må belage seg på en dag med unødvendig venting.

  12. Det som er nytt i år er at vi kan kjøpe direkte fra Google, tidligere var vi avhengig av import (Multicom elller privat) før distributørene kom på banen i Norge.

    Etter å ha skaffet flere Nexus produkter tidligere må jeg bare si at tilgjengeligheten på Nexus 9 er en utrolig forbedring. Det er helt rart å kunne få en slik enhet til en fornuftig pris med norsk garanti samtidig som den lanseres i USA.

     

    Nexus 4 var omtrent umulig å oppdrive i flere måneder etter lansering selv i USA.

     

    Det er nesten så jeg synes det er greit at den koster så mye så man slipper den voldsomme etterspørselen

  13. Jeg er mest interessert i denne pga. software og ytelse. Her får du nVidias desktop grafikkarkitektur, og såvidt jeg kan forstå den først egenutviklede CPUen til nVidia noensinne. Dette er den første enheten som faktisk kjører en 64 bit arm versjon av android, og det er kun note 4 i exynos versjon av dagens enheter som støtter slikt (pluss apples produkter).

     

    Siden CPUen er noe helt nytt som strengt tatt ikke er en arm arkitektur en gang, er det nesten umulig å si hvor ytelsen vil havne, men de første testene lover godt:

     

    http://browser.primatelabs.com/geekbench3/1014854

     

    Sammenlign med eksisterende enheter, ser man at denne skiller seg ganske tydelig ut:

     

    http://browser.primatelabs.com/android-benchmarks

     

    Det er knapt noen android enheter som scorer halvparten så bra som nexus 9 i denne CPU testen. Apple har vært overlegne her med sin A7, men nexus 9 ser ut til å havne ganske nær ipad air 2. GPU ytelsen vil jeg også forvente at vil ligge i samme området som den nye store iPaden.

  14. Heh, den ligner jo en del på Oppo Find 7 da.

     

    De fordelene OnePlus One har over Oppo Find 7a er at den er litt tynnere, litt raskere CPU, 1 GB mere RAM, 300 mAh større batteri enn det Oppo Find 7a har og at den er ca 1200 kroner billigere enn Oppo Find 7a.

     

    Problemet med OnePlus One er at den ikke har 'Rapid Charge' teknologien som Oppo FInd 7 telefonene har. OnePlus One har heller ikke skiftbar batteri og har ikke MicroSD slot og har ikke dette 'Skyline Notification' greia nederst på telefonen som Oppo FInd 7a / Find 7 har.

     

    Men en ting er sikkert da, og det er at OnePlus One er en SKIKKELIG Nexus killer.

    Den er produsert av oppo, så det er på mange måter samme telefon.

     

    Største forskjellen sånn jeg ser det er nok at OnePlus One kommer med Cyanogenmod forhåndsinstallert og evt. prisen hvis den kommer til Norge.

  15. Den ser ut til å bli svinebillig i Sverige,

     

    http://www.dinside.no/928337/oneplus-one-lanseres-i-dag

     

    Men kommer desverre ikke til Norge med en gang.

     

    Den nermeste konkurrenten blir nok Nexus 5, der ser denne ut til å bli noe billigere, og med mer lagringsplass og bedre batteritid, men så er den og ganske mye større (nærmer seg note 3 i størrelse).

     

    One støtter ikke 800 MHz LTE i Norge, men det er vel ikke i bruk ennå...

  16. Ikke unaturlig, med tanke på at det skal stadig flere antenner og støtte for stadig flere frekvensbånd inn i slike telefoner, mens dekningen blir bedre. For noen år siden var det stort med støtte for fire bånd, mens det finnes over 40 LTE bånd alene. Ennå er vi nok en generasjon unna en telefon som gir god støtte for 2G, 3G og 4G både i USA og Europa.

     

    Men det er jo mulig å håpe på at dette blir bedre hvis det blir mer fokus på slike tester, og hvis racet om å støtte flest mulig frekvenser får en liten pause.

    • Liker 1
  17. Har tenkt å kjøpe meg ipad mini til jul, men lurer på hvilken? Jeg vet såklart at den andre er bedre med retina skjerm og a7 prossesor... Men er det verdt de ekstra 1300 kronene?

     

    Kommer til å bruke den til litt surfing, endel gratis spill, kansje noen få litt tyngre. Og sannsynligvis ynner jeg meg en film en gang iblant.

     

    Det med film... Vil jeg miste hele filmopplevelsen uten retina-skjerm, eller er det egentlig bare en liten baggatel?

     

    A7 prossesoren... Hva er forskjellen på den og a5? Den er selvfølgelig litt raskere, men er det alt? Er det isåfall virkelig verdt de ekstra pengene?

     

    Takker for svar! :D

    Forskjellen i ytelse mellom retina modellen og vanlig mini er svarer til forskjellen mellom en iPhone 4S og en 5s, og du får retinaskjermen. Retina modellen ligger i praksis ca. to år foran den gamle modellen, eller for å si det på en annen måte, den gamle utgaven yter på nivå med skikkelige budsjettsnettbrett rundt 1500 kroner, mens retina modellen er blant de aller kraftigste nettbrettene på markedet og du må over 4000 kroner for å finne tilsvarende ytelse.

     

    Den gamle utgaven vil nok fungere til alt du tenker å bruke den til, men retina modellen er bedre priset i forhold til ytelsen.

  18. Nå sies det at dette skal bli en google play edition av G Pad, som virker mer naturlig og veldig positivt for min del, selv om det nok også betyr at den ikke kommer til Norge.

     

    Edit: og der var det bekreftet, ser ut til å være en google play edition og kun for USA.

     

    Ellers kom google med google play edition xperia Z ultra og en hvit nexus 7 i dag, kanskje ikke de største nyhetene, men det begynner å bli ganske godt utvalg i googles play store.

    • Liker 2
  19. Z1s er ganske stor i forhold til skjermstørrelsen. Hvis kantene rundt skjermen på en slik G2 mini er like smale som de er på G2 blir denne faktisk mindre enn Z1s selv med 4.7" skjerm.

     

    Ellers hvis man ser etter en telefon i denne størrelsen i dag er det veldig mange som har fått øynene opp for moto X. Etter at kameraprogramvaren ble oppdatert er det en ganske komplett toppmodell, men den er ikke større enn konkurrentenes mini utgaver. Men den er relativt dyr og selges kun i nord amerika.

  20. Noe må være rart med denne sorteringen av hva man får for oppdateringer når man får 4.4.2 før 4.4.1.....

    Det virker som om de setter i gang utrullingen av oppdateringene før de er helt sikre på om de vil sende dem ut, og at de lager mange versjoner over kort tid.

     

    KRT16O ble trukket tilbake før OTAen kom i gang, og ble kun tilgjengelig som factory image. KRT16S ble sendt ut til de fleste, og jeg tror alle som skal opp til 4.4 får den OTAen først. 4.4.1 kom for noen dager siden, men utrulligen ble stoppet (etter at en vesentlig andel hadde fått den), nå har de startet oppdatering til 4.4.2 i stedet.

  21. Gjør de ikke det? De fleste er vell annerkjent med at blant annet Google Chrome til iOS kjører bedre enn Google Chrome til Android? Og jeg er slettes ikke enig at alle applikasjoner du finner til både iOS og Android er likeverdige, oftest fungerer de rett og slett bedre på iOS og de har et mye renere UI og langt mer logikk over UI-elementer på tvers av applikasjoner som sikkert skyldes at Apple stiller temmelig strenge krav til utviklere når det gjelder retningslinjer for hvordan en applikasjoner skal se ut og hvordan UI elementene skal oppfører seg og integrere med resten av systemet.

    I tilfellet google chrome er vel applle såpass strenge at chrome kun er basert på en safari webview, så det er ikke så rart at de oppfører seg annerledes.

     

    Chrome på android har jo fått masse kritikk over alt, men jeg synes den har utviklet seg ganske mye. Nå er det for eksempel android mobiler med chrome som standard nettleser som scorer best i benchmarks gjevnt over, noe som ikke var tilfelle i det hele tatt for et år siden.

×
×
  • Opprett ny...