Gå til innhold

W550I

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av W550I

  1. Ok. Denne mobilen har jeg faktisk ikke kjøpt. Denne har jeg faktisk vunnet på P4 og jeg ble faktisk rimelig skuffet da jeg fikk denne. Jeg hadde håpet på en K800I ;) Nå har jeg hatt denne i snart en uke så jeg syntes det var på tide og gi en tilbake melding til dere.

     

    Byggekvalitet og design:

    W300I er egentlig en Z530I i Walkman drakt. Personlig synes jeg W300I er MYE finere enn Z530I. Da jeg åpnet esken første gangen tenkte jeg at den sikkert er like brei som Motorola Razr men faktisk ikke. Jeg ble svært positivt overasket over størrelsen. Den er liten og lett og er overaskende god å ha i hånda. Rene fyrstikkesken i forhold til min W550I. En ting som

    jeg har lagt merke til ved SE klapptelefoner, er den klikkelyden når du åpner mobiltelefonen. I W300i er denne lyden borte.

    Byggekvaliteten er rimelig grei. Hele mobilen er laget i plastikk, så ikke forvent deg noen form for eksklusivt matrialbruk. Ikke noe tegn til knirking enda (skulle bare mangle) og hvis den fortsetter slik som min gamle W550I så regner jeg nok med at den vil være rimelig knirkefri om et halvt år også. Jeg tror ikke det går ann å ta av frontdekslet, for det sitter rimelig godt fast. Bakdekslet er litt vrient å få av det også, men dette vitner faktisk litt om byggekvaliteten.

    Karakter: 5

     

    post-89898-1152469540_thumb.jpg

     

     

     

    Skjerm og menyer:

    Jeg tar og skriver litt om ytterskjermen først, for den er utrolig lekker! Dette er en monokrom skjerm med oppløsning på 101 X 80 punkter. Ikke imponerende, men med tanke på at denne skjermen ikke blir brukt som kamerasøker så er ikke dette noe stort problem. Denne skjermen viser deg kun de nødvendigste tingene som klokke, dato, opperatør, dagens avtaler, mobilens profil, mottat sms og anrop osv. Med andre ord kun tekst. Bakgrunnen er svart med oransje skrift. Kjempe kult og pent. Bra!

    Den innvendige skjermen ble jeg mindre imponert over. Dette er en TFT skjerm med en oppløsning på 128 X 160 punkter, og det er en klar nedtur fra min W550Is 176 X 220 skjerm. W300is skjerm egner seg ikke til å vise bilder, Bildene blir bare kornete og uklare. Det positive er at den er meget lyssterk og fargerik (262 144 farger).

    Ytterskjermen trekker karakteren opp til en 4.

     

    Talekvalitet og dekning

    Meget bra talekvalitet og dekning. Ingen unædvendig "hva sa du?" spørsmål. Mobilen har også 4 båndsstøtte og EDGE.

    Karakter 5

     

    Batteri:

    Taletiden er oppgitt til 9 timer og stanbytiden til 400 timer (opptil). Jeg har kun ladet den to ganger så den holder ganske lenge.

    Karakter:5

     

    Taster:

    Tastene er runde og faktisk veldig gode å skrive sms med. Menytastene er det litt verre med. De er plassert å høyt oppe at du kræsjer med dekslet når du trykker på de. Men etter en uke så blir man vant til de og nå er de faktisk helt ok.

    Karakter: 5

     

    post-89898-1152468719_thumb.jpg

     

    post-89898-1152468944_thumb.jpg

     

    post-89898-1152468719_thumb.jpg

     

    post-89898-1152469384_thumb.jpg

     

    Underholdning og nyttefunksjoner:

    Denne mobilen hadde faktisk ikke så mye morro instalert. Kun noen få programmer og spill. Et program som virker litt kult er Music Mate som vistnok er som navnet sier et Musikk program. Her kan du lage egen musikk med lyder av forskjellige instrumenter. Har ikke prøvd programmet ordentlig. Eller så er er det noen små spill. Neopets er et slags Tamagotchi spill. Du skal lage ditt eget virtuelle kjæledyr og passe på det. I lengden kan dette bli dyrt pga av du må koble deg til internett når du spiller det. Quadrapop er et slags Tetris med noter,og PuzzleSlider er et puslespill program. Greit å ha når du kjeder deg. Walkman funksjonen er helt fantastisk. Lyden er knallgod men den innebygde høytaleren holder til nød som høyttaler. Øreproppene du får med er virkelig gode. Ville aldri byttet ut Walkman funksjonen i noe annet til tross for Disc2Phone programmet.

    Mobilen har et innebygd minne på 20MB. Dette er ikke mye å skryte av men HELDIGVIS har denne mobilen minnekort. Hele 256MB får med. Kortet er av den nye typen Memory Stick Micro™ (M2™). Disse kortene får du foreløpig i størrelser opptil 1 GB og til rundt 500 lappen. EDGE og Bluetooth er på plass og særlig EDGE er greit å ha. IR er også på plass.

    Karakter:5

     

    Kamera (hvis du kan kalle det kamera):

    Mobilen har et VGA kamera på 0,3 megapixler og en oppløsning på 640 X 480 punkter. For å si det rett ut så suger dette kameraet. Det er skikkelig dårlig og kvaliteten er lite å skryte av. Som MMS bilder holder det så vidt. Plus for svart/hvitt osv funksjoner og video. Kameraet kunne med fordel vært borte eller SE kunne i det minste spandert 1,3 MP. W550s 1,3 MP kamera tar mye bedre bilder i forhold til W300.

    Karakter: 2 (Videokameraet trakk det opp til 2)

     

    Samlet karakter: 4 men den vipper nesten over til 5. Skjerm og kamera trekker den desverre ned. Siden jeg vant denne mobilen så vet jeg ikke prisen men etter å ha kikket litt på nettbutikkene så kan du få den til litt over 2000 kr. Helt grei pris.

     

    Så dilemaet er nå. Hva skal jeg gjøre? Skal jeg beholde denne eller skal jeg gi den bort til noen i familien min som veldig gjerne har lyst på denne. Hva sier dere?

    post-89898-1152469672_thumb.jpg

  2. men med takne på det tilbudet fra elkjøp kan jeg velge viklet abn fra telenor eller tele2 jeg vill ?

    6324716[/snapback]

     

    Nei, det kan du ikke.. Mest sannsynlig så er det abb. Tele2 Mobil Pluss som koster 119kr i mnd + samtaler. Var jeg deg ville jeg bestilt mobilen fra Tele2s nettbutikk. Kjøpte min W550I der og jeg fikk mobilen etter to dager. Hos Tele2 koster W810 kr 898,- + 119 kr frakt avhengig av hvor du bor.

    6324873[/snapback]

     

     

    men om jeg bestiller den på tele2 og det blir noe galt med den kan jeg da gå til den med elkjøp ?

    6324930[/snapback]

     

    Du kan jo gå til elkjøp og si at den må sendes inn til Sony Ericsson på reperasjon. En i familien min kjøpte en mobiltelefon på nettet og etter en uke så daua den helt uten videre. Han gikk til Elkjøp og sa at den har daua og de sendte den inn for han.. Gratis....

  3. men med takne på det tilbudet fra elkjøp kan jeg velge viklet abn fra telenor eller tele2 jeg vill ?

    6324716[/snapback]

     

    Nei, det kan du ikke.. Mest sannsynlig så er det abb. Tele2 Mobil Pluss som koster 119kr i mnd + samtaler. Var jeg deg ville jeg bestilt mobilen fra Tele2s nettbutikk. Kjøpte min W550I der og jeg fikk mobilen etter to dager. Hos Tele2 koster W810 kr 898,- + 119 kr frakt avhengig av hvor du bor.

  4. Så vidt jeg vet er det W810i P4 har som premie nå for tiden. Gratulerer! :)

    6288013[/snapback]

     

    Fikk mail fra P4 i dag (jeg sendte mail og spurte hva slags mobil det er snakk om) og de svarte at de ikke viste hva slags mobil det var siden det er en helt ny mobiltelefon fra Sony Ericsson og at den ikke kommer før etter 15.juni.. Noe som har peiling på hva slags mobil det da er snakk om? :hmm:

  5. Skal på ferie til Estland, og tenkte kanskje leigebilen ikkje kom til å vera utstyrt med bilnavigasjon. Fins det ei løysing som vil fungera i dei baltiske landa (frå Estland til Polen)?

     

    Eit produkt eg kan kjøpa med meg, før eg setter meg på flyet?

    6285373[/snapback]

     

    Jeg tror faktisk ikke det finnes GPS kart for øst-Europa enda.. eneste mulighet er nok vanlig atlas desverre.. ;)

  6. Grattis!

     

    Du kan jo gi den bort til meg.. eller eventuelt selge den til noen andre.. :!:

    6285269[/snapback]

     

     

    Hehe... :cool: Søsteren min trenger ny mobil så hun tar nok over W550i min tenker jeg.. Jeg håper bare at jeg har vunnet en W810I.

     

    Veit noen hvilken mobil som er premie i P4s Jackpot? Veit at mobilen er sponset av sesam.no..

  7. Hallo!

     

    Jeg var med i Jackpot på P4 i dag og da vant jeg en Sony Ericsson mobiltelefon :tease: Men jeg aner ikke hvilken.. Jeg inbiller meg at det er en W810, for det var det før men jeg er ikke sikker.. Vet noen av dere det kanskje? I såfall så er den bra? Jeg har W550I i dag og derfor lurer jeg på om jeg skal gi den bort eller beholde den..

     

    Takker for alle svar...

  8. Jeg har prøvd Diplex eller hva det nå heter på den forige mobilen min (SE K500).. Det var kjempe bra. Fjernet alle ripene. Men etter å ha brukt det to-tre ganger fjernet middelet lakken :no: Må tydeligvis være ett ganske sterkt middel. Har også brukt middelet på PS2 spill som var så ripete at det ikke gikk ann å spille. Etter en runde med Displex var den så god som ny. Jeg kjøpte middelet på Clas-Ohlsson til 29 kr. Men de selger det ikke nå lenger tror jeg :( De fikk for mange klager på at middelet fjernet lakken på dekslene..

    Jeg har ripefjerner til billakk. Kanskje jeg skal prøve med den.. :hmm: Sender resultatet straks.. Må prøve.. Bare må...

  9. Hei..

    Jeg trenger ny headset til min kjære W550I. Men problemet er at jeg ikke veit hvilke jeg skal ha. Jeg har nå Sony øreplugger (ikke de jeg fikk med mobilen. De er spiller alt for lavt :( ) som er i og for seg gode nok, men de begynner å bli litt slitte og de ser ikke så bra ut lenger. Jeg har sett litt på Koss PortaPro og jeg likte de svært godt. Elkjøp selger de til 265.- + frakt, og livstidsgaranti frister. Men jeg tar gjerne i mot tips til andre headset. I hvertfall så er krava mine dette:

    - God lyd selvsagt.

    - Må spille ganske høyt.

    - Ha et ok design.

    - Ikke altfor lang ledning.

    - Pris: Rundt 300 kr.

     

    Håper dere kan hjelpe :w00t:

  10. Hallo! Jeg har SE W550I som jeg nettopp har tatt en oppdatering på. Men desverre så fungerer ingen av de forhåndsinstalerte spillene som Worms osv lenger etter at jeg oppdaterte mobilen. Jeg får bare meldingen "Opperasjon mislyktes" på skjermen når jeg går inn på Worms f.eks. Er det noe jeg kan gjøre for å få de til å fungere igjen? Spill som jeg har kjøpt utenom fungerer helt vanlig.

     

    Takker for svar.

  11. Jeg har faktisk hatt en god del mobiler:

     

    Philips Fizz (Grønn og stor med utrekkbar antenne)

    Motorola M3888 (God mobil som faktisk var pen)

    Bosch GSM 509 Dual (Denne var fæl!!)

    Siemens C35I (LE Sølv. Knall mobil!!)

    Siemens A50 (Billig sak, med bra design!!)

    Siemens MC60 (Skuffende mobil!)

    Nokia 3200 (Like skuffende som MC60)

    Sony Ericsson K500I (Herregud som jeg elska den mobilen!! Men kontakten mellom skjermen og hovedkortet er ødelagt :no:)

    Siemens AX72 (Kjøpte den til 49 kr med kontantkort)

    Sony Ericsson W550I (Mobilen jeg har nå. Ingen planer om å bytte)

     

    Dette var mobilene som jeg har hatt... har foresten testa noen mobiler til fra Siemens bla C62 og C75. C75 er faktisk utrolig bra til prisen. Faren min har kjøpt seg en. C62 er bare skuffende.. Henger seg opp hele tiden..

  12. Jeg kjøpte en SE K500 hos Tele2 for 2 år siden. Jeg fikk mobilen etter ca to dager og så fikk jeg sim kortet etter 2 uker :no: Da skulle jeg få pin koden noen dager senere men nei da. Den kom ikke før etter to uker der igjen. Måtte vente ca en måned før jeg kunne bruke mobilen. Men jeg fikk 100 kr gratis ringetid da :) Men det er det som er treigt med Tele2. Er du ny kunde må du vente lenge. Det gjorde jeg.

  13. Har selv W550.. Er fortsatt fornøyd :w00t: Men jeg kunne godt tenkt meg EDGE.. Er det en chip som man må sette inn for å få edge eller er det mulig å programere mobilen til å ha det? Slik som om å gjøre K750 om til W800??

     

    Uansett så anbefaler jeg mobilen på det sterkste.. Får bare kule tilbakemeldinger om hvor lekker den er :p

  14. Fine bilder av telefonen :)

    Men bildene tatt med telefonen var ikke så veldig gode.

    Mye skurr :(

    5389629[/snapback]

     

    Jeg har tatt bedre bilder med mobilen... Blant annet av vennene mine som ble mye bedre enn disse... Men bildene ble tatt i skumringa så det er kanskje derfro.. Skal prøve å få ta noen bilder en vinterdag når det er sol ute.. Da blir nok bildene bedre :) Håper jeg...

  15. Hei. sorry at det ble så uryddig :( Men da jeg skulle fikse det på plass så begynte pc å slette hele greia :mad: Så derfor ble det litt uryddig.. Bilder kommer.. Må bare få de inn på testen og hver gang jeg gjør det så kommer ikke bilde fram :( Jeg veit ikke hva som er feil.

     

    Når det gjelder deksel og sånt så er det kun batteri dekslet og bare dekslet rundt displayet på framsida som er utskiftbart.. Jeg ble skuffa for jeg trodde kanskje at skjermen også kunne byttes ut, men på ebay fant jeg hele cover til småpriser. Så ingen tragedie.. Tror ikke W550 tåler like mye som 5140i men det orange dekslet er matt og litt sånn "mykt" akkurat som på Samsung E730. Har enda ikke fått en eneste ripe på mobilen min selv etter to mnd bruk :w00t: Ikke regn med at den tåler bading, og kraftige fall.. Så velbygd er den ikke :p

  16. Da jeg for ca to måneder siden skulle ha ny mobil fant jeg ut at jeg denne gang så ville jeg ha en mobil som ikke alle andre har og en mobil med mp-3 spiller, slik at jeg kunne parkere minidiscen for godt. Så da ble valget til slutt mellom Siemens M75 ( som jeg virkelig hadde lyst på på ), Nokia 3230 ( som jeg likte designet på, men ikke lyden i mp-3 spilleren ) og Sony Ericsson W550I. Jeg vurderte SE W800i men den ble for dyr for min lommebok. Og jeg fikk et godt tilbud av teleopperatøren min så da ble det en W550I til 599 kr.

     

    post-89898-1136475095_thumb.jpg

    post-89898-1136476831_thumb.jpg

     

    Jeg begynner bare med designet først. W550I er den andre mobilen fra Sony Ericsson med vridefunksjon og jeg må innrømme at denne funskjonen fungerer overaskende godt. Etter litt trening er det ikke noe problem å åpne den med en hånd. Etter to måneders bruk så hører jeg fortsatt ikke noe knirk og knark fra den og dekslet virker slitesterkt. Ingen riper og lakkflassing har forekommet og i det hele tatt virker den solid. Selvsagt er W550 ganske stor og klumpete (120g) men den virker ikke sånn. Den er ganske hendig å få ned i bukselomma og den buler heller ikke noe særlig ut av lomma. MEN, det er ett ganske stort MEN her og det er hvorfor akkurat SE må plassere Internett knappen på framsida av tastaturet. Det irriterer meg grenseløst over hvor mange ganger Internett skrur seg på. Hvorfor er ikke denne knappen på siden av mobilen slik som på andre SE mobiler SE? Ellers så er tastene meget gode, og endelig en mobil uten joystick. 5-veis kanppene fungere MYE bedre.

     

    Talekvaliteten er helt utrolig bra både med og uten handsfree. Her er det overhodet ikke snakk om noen "Hva sa du?" spørsmål og heller ikke noe ekko i lyden. Bra! Så er det dette med SMS da. Denne mobilen er ikke akkurat for de mest skrivelystne. Det går litt treigt for meg, kanskje fordi jeg har litt brede fingre eller fordi at jeg bare er treig men etter at andre har prøvd å skrive meldinger kommer vi til en enkel konklusjon. Tastene er litt for trangt plassert. Litt mellomrom mellom tastene 1-4-7-* osv hadde hjulpet seg. Ellers så er meldingsoppsette standard SE. Enkelt og greit med kjempe bra ordbok.

     

    Skjermen er på 176x220 pixler og 256 000 farger er lyssterk, og typisk SE. Bilder ser meget bra ut på denne mobilen.

     

    post-89898-1136474361_thumb.jpg post-89898-1136474462_thumb.jpg

    post-89898-1136477055_thumb.jpg

     

    Det første jeg måtte prøve da jeg åpnet mobilen første gang var selvsagt Walkman funksjonen. W550I er den andre mobilen med Walkman mp-3 funksjon og lyden er helt fantastisk. Jeg satte inn Madonna - Hung Up, Röyksopp - Circuit Breaker og The Black Eyed Peas - My Humps for å sjekke lydkvaliteten. Og den var helt fantastisk sammen med de medfølgende proppene. Jeg ble veldig skeptisk da jeg så de første gang på grunn av gummi utførelsen men da jeg satte de inn i øra så ble det stille. Bare lyden fra mobilen kom ut. Ipod og minidisc ( det eneste jeg har kjennskap til ) kan ta seg en bolle. Mobil Mp-3 får en helt ny betydning nå. Mp-3 produsenter bør skjelve i buksene. Hvis trenden fortsetter slik som den gjør er jeg redd mp-3 spillerne forsiktig dør ut. Men det er også et STORT MEN her. og det er minnet. 256 mb er litt stusselig lite for en mp-3 spiller. Her burde det vært 512 mb. Minst. Og minnekort hadde helle ikke gjort noe. For å komme tilbake til lyden igjen så er det fullt mulig å justere både ditten og datten. Men jeg synes likevel lyden kunne vært enda litt høyere. Noen sanger får alt for lav lyd og det irriterer meg litt. Den utvendige høytaleren er bra og det er ikke noe spraking i lyden. Men bassen kunne vært bedre. Så egentlig så egner denne høytaleren seg bare hvis du ikke har noen radio eller slikt i nærheten og du absolutt må høre på musikk.

     

    post-89898-1136474618_thumb.jpg post-89898-1136474701_thumb.jpg

     

    Det finnes tre forhånds innstalerte spill og det er ExtremeAirSnowboarding som er ett kjempe kult snowboard spill med masse muligheter for trks. Et annet spill er Gauntlet som jeg ikke skjønner noen ting av. Det virker litt Pokemon aktig, og i det hele tatt kjedelig. Det tredje og siste er gode game Worms som er helt genialt. Kjempe morsomt og underholdende. Flere mobiler burde ha dette spillet. Java funksjonen er kjempe bra. Spillene kommer raskt i gang og i det hele tatt er mobilen rask. Den henger seg ikke opp i menyene, heller ikke når man skriver sms, og hvis man hører på musikk så går ikke dette utover resten. Bra!

     

    post-89898-1136474762_thumb.jpg

     

     

    Kameraet er på 1,3 mega pixler og det er greit nok. Bildene blir ganske bra (jeg lover at det kommer bilder tatt med mobilen!!) og overføringen til Pc går smertefritt takket være den medfølgende usb kabelen. Det samme gjør overføringen av musikk. Du får med programmet Disc2Phone som er helt greit å bruke. Jeg har også oppdatert mobilen takket være den innebygde oppdaterings tjenesten. Oppdateringen gjorde faktisk kameraet bedre, og radioen (ja, den har innebygd radio med RDS) fungerte MYE bedre her jeg bor. Ikke dårlig.

     

    post-89898-1136472595_thumb.jpg post-89898-1136472843_thumb.jpg

    post-89898-1136476293_thumb.jpg

    post-89898-1136475782_thumb.jpg

    post-89898-1136476925_thumb.jpg

     

    I esken følger det selvsagt med mobil, lader og manualer. I tillegg får du med datakabel, Cd med bla Disc2Phone, handsfree med adapter som gjør det mulig å bruke andre øreplugger med 3,5mm plugg.. Dette er en kjempe bra funksjon men jeg bruker standard ørepluggene jeg fikk med fordi de er bra nok. Du får også med ett ekstra deksel i hvit farge. Fiffig.

     

    post-89898-1136474919_thumb.jpg

     

    Så er det konklusjonen. Denne mobilen er rett og slett helt OK. Bra lyd, bra med underholdning, bra batteri ( varer glatt 3-5 dager med masse mp-3 avspilling!! Utrolig nok!). Det negative er minnet.

    Det er vanskelig å gi karakter synes jeg så jeg gir den en 5/4.

    post-89898-1136474815_thumb.jpg

    post-89898-1136475521_thumb.jpg

    post-89898-1136476423_thumb.jpg

  17. Jeg har hatt flere Siemens før. De var veldig bra, og streika aldri. Siemens M75 er ganske bra mobil. Du finner test av den her på amobil. Ellers så finnes det tester på www.club-siemens.net. Har sett den og prøvd den og den er ålreit. Ok skjerm og kamera, og minnekort. Støt og vannsikkert deksel gjør den veldig robust. Jeg vurderte den mob veldig sterkt da jeg skulle kjøpe ny mobil tidligere i høst. Prøv den først. Sjekk om den passer for deg. :)

×
×
  • Opprett ny...