Gå til innhold

02tom

Medlemmer
  • Innlegg

    359
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 02tom

  1. Takker for alle tips folkens, og tror jeg kommer til å handle inn Nikon D5100 med VR18-55 kit i førsteomgang. Virker som et fornuftig og bra kamera for meg. Ser nå også at man får det til under 4000 diverse steder som i grunn bør være en helt ok pris.

     

    Hvis valget faller på Nikon og du bor i Trondheim vet jeg om en billig macrolinse (tror det er Sigma 60) som ligger på en butikk til 2000 kr.

     

    Siden jeg bor ca 70mil unna i Larvik, så blir det litt i lengste laget tror jeg.

    • Liker 1
  2. Takker for tilbakemeldinger, og er ikke pengene det står på, men hva jeg er villig til å bruke. Så er på utkikk etter et bra kamera innenfor det budsjettet jeg har satt. Fins altid noe som er bedre og dyrere, men et sted må man sette en grense.

     

    Så får man heller kjøpe seg en makrolinse siden.

     

    Når det kommer til makro så er det nærbilder av akvariefisk som jeg skal bruke dette til. Med til tider noe dunkel belysning. HAr også hørt at det kan være greit med et filter når man skal ta bilder mot et akvarie for å slippe gjenskinn fra glasset, og i såfall hva slags filter er dette?

     

    Filming er ikke et must, men som jeg ser som et kjekk tilleggsfunksjon.

     

    Har vært å tatt på diverse kameraer og syntes i grunn både nikon og Canon lå bra i hendene. Eneste jeg så langt ikke har likt så mye er Eos 1100D.

  3. Har tenkt til å kjøpe mitt første ordentlig kamera og har kikket på flere modeller, Nikon D3100, D3200, D5100 og Canon 600D/550D som ligger innenfor mitt budsjett. Alle med IS/VR objektiver.

     

    Men hva skal man velge? Skal man handle inn med 18-55mm evt 18-105mm objektiv, hva er best som kitt?

     

    Noen som har noen brukererfaringer med noen av disse?

     

    Primært så skal det bli brukt til å ta helt "vanlige" bilder og med tida så skal jeg også handle inn en god makrolinse for å ta nærbilder ifm en annen hobby jeg har. Og er det noen av disse originale linsene som fungerer sånn noenlunde i starten til å ta litt nærbilder?

  4. Hjalp en kompis med dette viruset for et par dager siden. Var litt vrient å få det bort, men når man først fant ut av det var det lett.

    Han har flere brukerkontoer på pcen, og var kunn hans som var infisert. Brukte man konas eller gjeste kontoen, så var ikke pcen sperret. Kjørte da malwarebytes på kontoen til kona, som fant viruset. Restarta pcen og fikk da åpna hans konto igjen, så blei det en ny rens hvor det dukka opp litt mere rask også.

     

    Han kjører microsoft security essential,som er oppdatert og tydeligvis så klarte ikke det programmet å stoppe dette viruset. Noe jeg syns er rart, da dette ikke er noe nytt virus.

     

    Hjalp heller ikke å starte windows i safe mode heller, noe som pleier å funke. Så har man bare en brukerkonto aktivert, så kan det bli litt værre.

  5. Versjonene av UX32VD både med i5 og i7 har to skjermkort, dvs Intel HD4000 + GF 620M, er bare i3 versjonen som bare er levert med Intel HD3000.

     

    Når det kommer til modding, så er dette veldig lett. Skru av bunnplata (ca 10 skruer), så får man tilgang til minne, Hardisk og batteri + komme til viftene. Rimelig enkelt og greit.

  6. . For SSD skal Samsund 830 og Crucial M4 passe uten tilpasninger. Større/høyere SSD'er kan også funke, men da med modifikasjoner.

    (Søk Asus Zenbook Prime teardown)

     

     

    Både samsungen og Crucial M4 kommer i to versjoner, så her er det viktig å sjekke spesifikasjonene. De er levert i standard 9,5mm og den nye for ultrabooks på 7mm. Når jeg kjøpte på komplett, så måtte jeg kjøpe M4 SSD med clonekitt for å få 7mm. Den som selges løst på 128GB er 9,5mm

  7. Til dere som lurer på SSD på UX32VD, så må dere bare passe på at den ikke er høyere enn 7mm, og den du kikka på fra Samsung Cortec var det, så skal passe uten problemer. Selv valgte jeg en Crucial M4 på 128GB, som fungerer utmerket. Når det kommer til minne, så har ikke jeg oppdatert min ennå, da 4 GB holder plenty for mitt bruk så akkurat der kan jeg ikke hjelpe dere.

  8. Jeg gikk for Ux32VD med HD ready skjerm, og så langt veldig fornøyd. Skjermen er mye bedre enn den jeg hadde på den gamle Dell`en min likevel hehe. Dessuten så er det jo veldig mange verden rundt som klager på mye backbleed på den IPS skjermen.

     

    Ser folk leter SSD og jeg kan anbefale Crucial M4 128gb 7mm , tenkte det var kjekt med en slik kabel å kloneverktøy. Men kloninga fungerte ikke, men kabelen er kjekk å ha. Blei clean install på meg med W7 prof.

     

    Er vel en stor sjangse for at garantien ryker, men jeg har skrudd så mye pcer gjennom tidene at den sjangsen tar jeg for å få meg en rask SSD.

  9. Trenger litt hjelp her tydeligvis, så om noen har noen tips så setter jeg stor pris på det.

     

    Som sagt kloning fungerte ikke, da ville ikke laptopen boote med SSD`en.

     

    Jeg har en Windows 7 Prof med flere lisenser, så laget en iso ut av denne DVD`en for å legge den inn på en minne penn. Dette er er gjort nå flere ganger med 2 forskjellige programmet. Men da sier Windows 7 USB/DVD Download tool at .Iso fila ikke er gyldig :p tydeligvis så skal jeg ikke få min SSD inn i denne pcèn,

     

    Så akkurat nå savner jeg helt klart en dvd spiller i pcen gitt :p

     

    Noen som har noen kloke forslag?

  10. Problemet er som følger:

     

    Kjøpte med en Crucial M4 128GB 7mm, med medfølgende kabler og klone software. Kjørte kloneprogrammet fra usb, uten feilmeldinger.

     

    Men når jeg da setter SSD disken inn, så før jeg følgende feilmelding

     

    Status: 0xc000225

     

    Info: oppstartsvalget mislykkes fordi en forespurt enhet ikke er tilgjengelig.

     

    Kan legge til at Biosen finner hardisken, så regner med at det er noe med boot å gjøre.

     

    Putter jeg inn den originale hardisken, så fungerer den som den skal. Om noe tregt hehe

     

    Er det noen som vet om en link til W7 Home premium sp1.iso (norsk) så jeg evt kan ta en clean install med usb? Kom over en post rundt dette for noen dager siden, men finner den ikke igjen.

  11. Noen som har testet UX32VD med I5 og HD ready skjerm, da jeg synes full HD er litt overkill på en så liten skjerm?Tror jeg går for asus denne gangen da det er enkelt å komme til slik at man får bytta til SSD og tømt vifta for støv. Men som sagt hadde vært greit å fått noen synspunkter på skjermen.

  12. Hei folkens

     

    Er på jakt etter en ny laptop, da min Dell Insperion 6400, begynner å dra på åra. Den er vel en dinosaur å regne med sine 6,5 år, men fikk seg et boost med SSD. Har vært meget fornøyd med den, og har vel kunn tømt den for støv og bytta hardisken på alle disse åra.

     

    Jeg har kikka på følgende:

     

    Samsung 530 serien med SSD

     

    Asus Zenbook med SSD

     

    Men så har også HP kommet med sin Envy 1090, er dog litt skeptisk til HP. Har hjulpet altfor mange venner med HP pc`er som ikke holder mål i mine øyne.

     

    Jeg ser på de med den nyeste prossesoren til Intel, I5 3317.

     

    Både samsungen og den fra Asus har fått relativt bra omtale, men har ennå ikke funnet en test når det kommer til den fra HP.

     

     

    Er det noen som har gode brukererfaringer med noen av disse så haddet det vært hyggelig å fått noen svar. Både hva som er bra og evt ikke fult så bra. Denne skal kunn brukes til surfing og stort sett lette oppgaver, samt at den skal være hendig å ta med seg. God byggekvalitet er også noe jeg er ute etter.

     

    Takker på forhånd.

  13. Jeg har min samsung tv koblet til nettet, og eneste grunnen er at jeg kan streame film/serier direkte fra pcèn som står et annet stedet. Dette fungerer smertefritt stort sett hele tiden. Jeg har ikke den nyeste med smarttv, men UE46 6705.

    Men skal man bruke internett funksjonen på tven, så er den lite brukervennlig. Å bruke fjernkontrollen til å styre dette fungerer veldig dårlig. Synd man rett og slett ikke får implementert å kunne bruke trådløst tastatur/mus. Youtube appen kunne også fungert bra, men da man ikke har noen mulighet til å velge hva slags oppløsning videoen skal vises i, så er det rimelig håpløst. Er jo mye HD materiale på youtube nå og da blir det kjipt å se på dårlig kvalitet :p. Så om noen vet om en løsning på dette hadde man blitt glad.

  14. Pcen til fattern har i de siste begynt å miste bilde på skjermen, blinker mye frem og tilbake. Noen ganger mister man signalet helt, og man må da restarte pcen helt og kanskje bildet da kommer.

     

    Har i dag byttet skjermkort, oppdatert drivere etc, men fremdeles samme problem.

     

    Har begynt å tenke på at det kanskje er dårlig kontakt i skjermkabelen evt feil på selve skjermen. Så skal i morra teste ny skjerm og kabel.

     

    Pcen er som følger

     

    Pc stat

     

    Med litt dårligere spec på skjermkortet

     

    Noen andre med forslag jeg kan prøve?

  15. Er klar over at det har vært en del tull med disse PSU`ene, men som oftest har dem tatt kvelden lenge før. Men kan jo ha noe med at pcen min ikke står på 24/7. Så da har man sent en reklamasjon til nettbutikken, så får man se hvordan den blir behandlet.

×
×
  • Opprett ny...