Gå til innhold

airone

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av airone

  1. Jeg håper ikke Afseth tar seg nær av slik surmageoppgulp, og heller fortsetter å øse ut av sin store kunnskaps- og erfaringsmengde.

    Airone: hvis du hadde fulgt med på forumet her en stund hadde du sett at dette er en svært aktiv bidragsyter, som sitter inne med mye nyttig. Siden han jobber i fotosjappe har han også meget bred erfaring på kamerafronten, i tillegg til det som skjer bak disken, som garanti o.l. Og da kommer man ikke med slike svar som du gjør. Det eneste du oppnår med slikt er at en del andre merker seg deg og kanskje ikke ofrer særlig mye på svar til deg heretter.

    9405859[/snapback]

     

    Rolig nå. Det er ikke nødvendig å få trusa i klem.

    Jeg har ikkeno problem med afseths første innlegg. Det er når man går fullstendig offtopic og begynner å diskutere verksteder og forhandlere i en kameramodellspesifikk tråd jeg reagerer. Jeg har snart 2 tiår på usenet/internet/forum bak meg, så jeg kan bittelittegranne om nettikette, og skikk og bruk på forum. Og du ser kanskje at afseth er enig, så da tror jeg vi avslutter denne diskusjonen, og holder oss til trådens tema, så kan vi heller diskutere Leica's service/verksted i en annen tråd. Jeg er interessert i den også.

  2. Jeg har en viss forståelse for airone sin reaksjon. Førsteinnlegget mitt var legitimt nok, men det begynte å dras off-topic i det øyeblikket jeg svarte på PMnormal sitt svar. Det kunne jeg sikkert ha spart meg.

     

    Og for å unngå at dette blir en off-topic diskusjon om hva man gjør og ikke gjør på et forum, så konsentrerer vi oss heretter om selve trådemnet :)

     

    Airone: Hvordan er støynivået på kameraet på ISO over 200? Kan du ut i fra testbilder fra tilsvarende Panasonic modell på nettet se om den er bedre eller ikke? Bare litt nysgjerrig, da jeg ikke har prøvd disse opp mot hverandre.

    9407129[/snapback]

     

     

    Jeg har hatt en panasonic FX-01 før, og har sittet og sammenlignet litt bilder, ikke mange, og ikke veldig grundig men allikvel, og jeg synes at Leica'n gir bedre bilder med mindre støy enn hva som var tilfellet med FX01. De trenger generelt sett mindre etterarbeid også. Og, _jeg_ synes, at det er mindre uskarphet i hjørnene også på leica'n enn det var på FX01. Men det er bare mine betraktninger, gjort uten forstørrelsesglass, og uten å være spesielt proff på bildebedømming. Jeg ramla litt av på bildebehandling da mørkerommet ble erstattet med photo shop;-)

     

    Totalpakka i Leica'n, bildemessig, og bruksmessig (spesielt som point'n shoot), samt fysisk størrelse og brennvidde (28mm _er_ viktig), er det beste jeg har hatt, selv om det kanskje er kamera som tar bedre bilder rent teknisk uten at det frarøver meg nattesøvnen.

     

    Hvis du vil ha et par bilder å sjekke/teste, så send meg en PM med epostadressen din. jeg tror jeg skal klare å grave fram bilder med over 200asa fra begge, selv om FX01'n min er død og begravet.

  3. God idé, PMNormal. Jeg har tenkt å skrive en e-post til kontaktpersonen hos Farnes/Interfoto, der jeg refererer til lover og lignende. Kan jo også nevne at slike saker tar seg dårlig ut i media.

     

    Saken var først, at kunden skulle få et nytt kamera, da det aktuelle kameraet var gått ut av produksjon. Grunnen til det, var at de ikke reparerer dette kameraet lenger. Det sendes derfor til Tyskland, for å verifisere at det er en garantisak (er innenfor garantitiden). For å slippe å gi kunden et nytt kamera, så kommer de vel med påstander om at kameraet ikke går på garanti (grunn uvisst, men de påberoper seg vel støtskade tipper jeg). Dette er en god kunde av oss, som aldri har gitt uriktige opplysninger i lignende saker før. Jeg stoler 100% på henne. Derfor er det så utrolig leit når verkstedet nekter oss å gi henne den service hun fortjener, uten at butikken blir skadelidende.

     

    Jeg har sjelden stått så hardt på for en kunde... (de fleste verksteder gir seg tidligere) men dette begynner å handle litt om prinsipper også.

    9385955[/snapback]

     

     

    Hva er galt med å starte sin egen tråd? trist for deg at du har slik erfaringer, men det må jeg bare si at jeg driter i. Jeg har et veldig bra forhold til min leverandør, og hva et verksted i tyskland sier har null interesse.

     

    Skal du klage og syte, kan du lage din egen tråd, ikke stjele tråden til andre.

  4. Har hatt Canon 850 IS i 3 mnd nå. Klarte å ødelegge det for en litt siden, men min forsikring hos JapanPhoto gjorde at jeg kunne plukke opp et nytt ett. I hylla i butikken så jeg utstilt det nye Leica C-Lux 2. Det så så fett ut at jeg betalte mellomlegget og fikk  med meg dette isteden.

     

    Har testa det litt og er svært misfornøyd med resultatene (i forhold til Canonen).

    Har de siste 3 åra eid 5 stk forskjellige Canon digikompaktkameraer, mulig jeg er for vant med disse til at jeg har klart å innstille Leicaen helt rett.

     

    Men.... Noen som har testa Leicakompaktene og har noe vettugt å si?

    8736450[/snapback]

     

    Kan bare si med en gang at det er noe feil med kameraet ditt.

    jeg har nettopp kjøpt C-Lux 2, og etter mange canon ixus, nikon, fujifilm og panasonic kamera, så er dette den absolutte kongen på haugen. nydelige bilder, og kjappere enn alt annet jeg har prøvd i kompaktklassen. Nesten på høyde med dSLR i hurtighet.

     

    du må få byttet inn det kameraet ditt i et eksemplar som er i orden.

  5. Jeg har vært igjennom et lass med Canon Ixus, Panasonic FX, fujifilm, kodak og nikon modeller, men ingen av de overgår det siste tilskuddet i kamerabagen, nemlig den ny Leica C-Lux 2.

    Det har "europeiske", dvs riktige farger på bildene, ikkeno japansk "tegneseriefarger, det er minimalt i størrelse, og noe av det aller kjappeste jeg har vært borti å ta bilder med, både i mørke og dagslys. Det fokuserer og tar bildet så fort, at det er på grensen til å kunne måle seg med speilrefleksen min.

     

    Jeg håper at Akam.no kan ta seg tid til å kjøre en test av dette, og gjerne med en sammenligning med Panasonic Fx-100/FX30, som ser veldig likt ut, men som har annen programvare.

     

    For 4000,- inkl Adobe Photoshop Elements, er et røverkjøp IMHO.

  6. Men det samme gjelder... man kan fortsatt stort sett kjøpe Panasonic-varianten en god del billigere, og eneste forskjellen er vel stort sett firmware? I skrivende stund ikke sikker på hvilken Panasonic-variant som evt. tilsvarer C-Lux 2.

    Jeg tror det er Panasonic Lumix DMC-FX07 som er Panasonics sidestykke. Sammenlikner man spesifikasjoner med Leica C-Lux 2 er de temmelig like...

     

    Forskjellene skal kun være i firmware ja, samt noen mindra kosmetiske og kanskje ørsmå ergonomiske forskjeller. Av de andre Leica-kameraene jeg har sett tester/tilbakemeldinger på, kommer de bedre ut enn tilsvarende Panasonic, bl.a. har Leica V-Lux 3 visstnok vesentlig bedre støyhåndtering enn Panasonic FZ-50. At Leicakameraene er griselekre designmessig, er selvfølgelig heller ingen stor ulempe...

    8765310[/snapback]

     

    det er nok fx30 som er alternativet fra panasonic, men leica har mer "europeiske" farger, dvs ikke så" sterke tegneseriefarger "som japanere/asiater ser ut til å like.

  7. jeg har venta ganske lenge på at panasonic skal slippe sitt nye DMC-FX100, og nå har det endelig kommet pris. Det skal koste 3890,- ifølge fotovideo.no.

    Når det da bare er noen hundrelapper opp til Leica sitt nye C-lux, begynner jeg å helle mot det istedet. Leica'n har 7mpixler mens panasonicen har 12 (noe jeg finner meningsløst).

     

    Er det noen som har lyst til å hjelpe meg med pro's & cons?

  8. Hvordan vet du at det ikke er Turbo Mem på disse? Står at det er det her IBM

    Hvordan oppgradere senere, og hva koster det?

    ND218NR er vel 'ferdig prutet' den å?

    8755923[/snapback]

     

    fordi turbo memory ikke lanseres i norge på T61 før 10/7, ifølge lenovo norge. og ND218no og Nd218NR er samme maskina, med eneste forskjell henholdsvis norsk og engelsk OS. ND218NR er tilgjengelig fra denne uka, mens NO ikke kommer før om et par uker. Alt ifølge lenovo norge, pr telefon idag 03.06.07

  9. Har fått til sendt specs for T61 ND218NO fra Stretto. Dette er den eneste infoen de har fått fra distributør. Se vedlegg.

     

    Grunnleggende specs på T61 ND218NO er som følger,

    ThinkPad T61 Core 2 Duo T7300 1x1GB, 120GB, 14.1" WSXGA+ (1440x900),nVidia Quadro NVS 140M, 128MB VRAM,DVD±RW DL, Intel 802.11n, Bluetooth,fingeravleser, Vista Business 766418G

    8753030[/snapback]

     

    Det er dessverre ikke noe Turbo Mem på disse. Mulig det går å oppgradere senere. ND218NO er en såkalt 'TopSeller', dvs. den er 'ferdig prutet' fra Lenovo. ND112NO kan man prute på og få en bedre pris dersom man skal ha 20-30 stk.

     

    Fin oversikt over batterilevetider i PDF'en! :thumbup:

    8753471[/snapback]

     

    snakket nettopp med lenovo norge, og de kunne fortelle at turbo memory ikke lanseres på modeller i norge før 10/7-07. Det er mulig å ettermontere (det er et pcie-kort), men de anbefaler at det isåfalll gjøre såpå verksted,d a maskina må fyisk åpnes for å få det på plass.

     

    Det vil ikke være mulig å få tak i T61 med integrert webcam i norge, så lenge ikke en leverandør går avsted og bestiller et trailerlass for salg i egen butikk/hjemmePC-ordning el. (såkalt BID-leveranse).

  10. Har en 6uker gammel Corsair 520w PSU, som har stått på nesten konstant siden den var ny, i et silverstone LC16M-kabinett.

    Den har ehlt plutselig slått av PC'n ved et par anledninger, og i går da jeg kom hjem fra trening, var PC'n avslått, og PSU'n sto og laget en klikkelyd.

    Prøvde å koble fra all strøm, slå av bryteren på PSu'n, og så koble alt sammen opp igjen, men når jeg da prøvde ås tarte PC'n, var det eneste som skjedde at Corsair 520W PSU'n begynte å lage klikkelyder igjen.

    Minner nesten om en sånn Rele-lyd.

     

    Er PSu'n død, eller er det noe jeg kan fikse selv? Er jo rimelig kjipt å være uten StuePC'n i 2-3uker mens jeg venter på ny fra webshopen jeg handla med.

  11. Jeg var en idiot som ikke tok vare på linken til den testen :( Sorry!

     

    Men vi skal kanskje ikke begynne å diskutere Panasonic Lumix DMC-FX30 i denne tråden. Sikkert bedre å opprette en egen. Jeg er bare så ekstremt nysgjerrig på tester av FX30. Og det er sikkert lurt å teste det selv, men når "samtlige" anmeldere påpeker støy på "alle" Panasonic-kameraer, ja da blir man imidlertid skuffet av å høre at de ennå ikke har klart å gjøre noe skikkelig med problemet. Men skal ikke forhåndsdømme heller; jeg håper egentlig jeg ender opp med et FX30... :)

    8198010[/snapback]

     

    du kan med god samvittighet kjøpeFX30. Jeg har hatt et FX01 i 1,5år nå, og uskarpheten er sterkt overdrevet. Seff må du gi avkall på noe når det blir så kompakt og med såpass vidvinkel, men så lenge du unngår de mørkeste festbildene med stearinlys som eneste lyskilde, holder det i massevis.

  12. Har nettopp satt opp en HTPC med mediaportal, men ble veldig skuffa over bildekvliteten på vanlige Tv-sendinger. Tv-kortet er et Hauppauge! pvr-150 som er koblet til vanlig analog kabel-tv. Bildet jeg får er mildt sagt lite tilfredstillende, ti ganger dåligre enn når kabelen er koblet direkte inn i tv'en. Bildet vises dessuten skjevt på skjermen. HTPC'en er koblet opp mot en Grundig Apollo 42" plasma tv. Bildet ellers i OS og grafikk i programmet osv er meget bra, men tv-sendinger er det katastrofalt dårlig kvalitet over. Det er mulig alle innstillinger og drivere ikke er ordentlig lagt inn og jeg har ikke krysset av for noe under "post prosessing". Noen som har tips til hvordan jeg kan forbedre bildekvaliteten på tv-sendinger?

    8231687[/snapback]

     

    Samme "problem" har jeg også.

    Jeg har brukt de innstillinger som ble foreslått i innstallasjonen. har innstallert drivere for kortet fra produsenten, og mediaportal oppå. Var dårlig tv-kvalitet XP både med MCE og Mediaportal, men i Vista har det blitt katastrofalt dårlig.

    jeg bruker DVI-DVI fra htpc'n (7600GT-skjermkort) til TV'n (Grundig Fine Arts 37" LCD), og tvsignaler på coax inn i htpc og inn i TV'n.

  13. Hva betaler folk i forsikring for disse bilene? Venter på å få overta

    en '95 Neon så er spendt på hva jeg må betale.

    7938137[/snapback]

    har du no bonus først og fremst? jeg betaler en rundt 6000 tror jeg det var for hel kasko med max bonus

    7938177[/snapback]

    Nei, har ikke opparbeidet meg noe bonus ennå, desverre.

     

    Kan altids sette den på en av foreldrene mine og få samme pris som deg

    men tror jeg skal skaffe meg litt bonus etterhevert.

    Hvilket selskap bruker du?

    7938287[/snapback]

     

    mitt tips til deg er å greie deg med ansvar og førerulykke de første åra til du har fått opparbeidet deg en del bonus.

    Det er tross alt snakk om en bil til under 30kkr i listepris, og jeg vil anta at forskjellen mellom ansvar og kasko, hvis kasko er 6kkr, vil være på rundt 4kkr.

    sett differansen i banken, og bruk de evt til å betale for skader, eller til å kjøpe ny bil om noen år. SÅ har du bonusopparbeidelsen din, og har i tillegg sikra deg penger til å dekke evt skader, som mest sannsynlig ikke kommer.

  14. Hva betaler folk i forsikring for disse bilene? Venter på å få overta

    en '95 Neon så er spendt på hva jeg må betale.

    7938137[/snapback]

     

    Jeg har 70%bonus, og betaler 2400,- for delkasko på min 95mod.

    Å ha noe mer enn delkasko på en bil som har listepris på under 30kkr er direkte idiotisk og økonomisk uansvarlig IMNSHO.

    Bare som en sammenligning, så koster en 95mod Golf GTi, med færre HK og mer vekt for meg med like betingelser som neon 3500,- i året med delkasko.

    Jeg lurer på hvem det er som har mest morro for penga av Golf-folket og Neonfolket;-)

  15. Jeg har klart å bygge meg en HTPC på Silverstone LC16M-kabinett, som er tilnærmet støyfri, og som kjører på svært akseptable temperaturer selv på litt tøff bruk. Unntaket er den for****a PSU'n, som bråker noe forferdelig. Det er en NorthQ 475-400, og den må ut.

    Hva anbefaler folket til dette bruket? Kabinettviftene er 9db Pabst, og jeg vil helst ned i nærheten av det på PSU'n også...

  16. hm, jeg får bare opp litt på skjermen min når jeg starter MP jeg! Men hvis jeg er på movie ikonen så viser den seg, men hvis jeg flytter den så blir den bare borte liksom. umulig å navigere! Har prøvd flere themes og skins men er bare det samme. Noen som vet?

    7872607[/snapback]

     

    Sjekket at du kjører skin/aspect ratio/oppløsning som stemmer overens med skjermen din?

    litt dumt å bruke 16:9-skin hvis du har 4:3-tv feks.

     

    Ob MediaPortal 0.2.2: Jeg har endelig fått innstallert, og jeg er imponert! Dette var et skikkelig kvalitetshopp fra 0.2.0 som jeg hadde før iallefall.

     

    Hail the MP-team!

  17. Og da skjønner jeg ikke hvorfor det er vanskelig å lage en modus som fjerner litt "bells&whistles" så det går å kjøre i DX7.

     

    Men hvis det er så enkelt, kan du ikke lage det da, til glede for alle andre som er like misfornøyd som deg? Det er slik åpen kildekode funker vet du.

     

    Og bare av sånn ren nyskjerrighet. Sulter du en ukes tid hvis du må bytte ut skjermkortet ditt til et som støtter DX9?

  18. Krever DX 8 :(

     

    Skjønner ikke hva som er så vanskelig med å lage en DX 6/7 utgave.  Det er jo bare GUI, ikke avspilling programmet skal ta seg av.

    7702784[/snapback]

     

    Unnskyld meg, men hva har du bidratt med? Jeg ser ikke annet enn sutring, klaging og grining fordi andre ikke gidder å lage akkurat det DU vil ha.

    Enten setter du deg ned og lager det selv (det er åpen kildekode), eller så klapper du igjen sutreboksen og setter deg i skammekroken. Du burde, i likhet med de aller fleste av oss, være ute av stand til å takke nok for at noen gidder å bruke fritida si på å lage noe så flott som MP, og gi det bort gratis.

     

     

    Airone - morragretten og lei sutrehuer.

    7703531[/snapback]

    De lager vel programmet fordi folk skal bruke det og/eller for å få seg en god CV, hvorfor ellers bruker de tid på dette?. Tror du må få deg en boksesekk istedet for å rave rundt på hw.no for å finne bagateller å ta ut morgensinnet ditt på.

    7725401[/snapback]

     

     

    Hmmm. La meg gjette. Når jeg setter meg ned og lager noe på fritida, er det stort sett fordi jeg har lyst på noe som jeg ikke får kjøpt. Jeg tror nok at det er mye av drivkraften for utviklerne bak MP også.

    Og når det gjelder jobbrelevans, er det jo forferdelig dumt å bruke tid på utdaterte, gamle løsninger (eks DX 6/7), når markedet ellers krever DX9/10.

     

    Btw, jeg raver ikke rundt på HW for å finne bateller å ta ut morgensinnet mitt på.

    Jeg veit bare litt om hvordan det er å bruke fritida si på noe til glede for andre, og så kommer det brønnpissere som bare er negative, destruktive og barnslig sure til alt det som blir gjort, på tross av at de ikke har noen intensjon, eller evne, til å bidra selv.

    Og som du ser, er det langt utpå dagen, og jeg er ikke morragretten, og jeg har drukket minst 2 kanner kaffe, så dette er veloverveid og 100% ærlig ment.

     

    Det er greit å spørre etter funksjoner, men har du ikke tenkt å bidra selv, får du for he***te la være å sutre som en furten 4-åring hvis du ikke får de svarene du vil ha.

  19. Krever DX 8 :(

     

    Skjønner ikke hva som er så vanskelig med å lage en DX 6/7 utgave.  Det er jo bare GUI, ikke avspilling programmet skal ta seg av.

    7702784[/snapback]

     

    Unnskyld meg, men hva har du bidratt med? Jeg ser ikke annet enn sutring, klaging og grining fordi andre ikke gidder å lage akkurat det DU vil ha.

    Enten setter du deg ned og lager det selv (det er åpen kildekode), eller så klapper du igjen sutreboksen og setter deg i skammekroken. Du burde, i likhet med de aller fleste av oss, være ute av stand til å takke nok for at noen gidder å bruke fritida si på å lage noe så flott som MP, og gi det bort gratis.

     

     

    Airone - morragretten og lei sutrehuer.

×
×
  • Opprett ny...