Gå til innhold

NuB

Medlemmer
  • Innlegg

    837
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NuB

  1. Jeg er litt usikker på hva som er nytt her egentlig? touchscreens har vel eksistert lenge?

     

    Det må isåfall være det imponerende demo softwaret som er brukt...

    5594089[/snapback]

     

    Vanlige touchscreens er på langt nær så avanserte - det at skjermen reagerer på flere trykk og ikke bare ett, gir muligheter for å manipulere objekter på skjermen på en helt annen måte enn man kan med mus.

  2. Jeg er ingen ekspert, men siden ingen andre har svart: Smart playlists fungerer sånn at du setter opp visse regler, og så inkluderer automatisk listen filer som fyller disse kriteriene. F.eks "ta med alle sanger som har mer enn fire stjerner og ble lagt til senere enn 010105".

     

    Siden denne tråden muligens tiltrekker seg folk som kan mer om det:

     

    1. Kan man få library til å oppdatere seg automatisk, så man slipper å importere for hver nye fil man har? (consolidate library er ikke en option)

     

    2. Kan man få en plain "now playing"-spilleliste i et eget vindu a la Winamp, sånn at når man velger å spille et album er det bare sangene fra det albumet som vises, i nummerert rekkefølge, og så man kan legge sanger fra lere album i kø? Det er veldig tungvint å fomle med kryssene på tusenvis av filer dersom man bare har tenkt å sette opp en spilleliste for den neste halvtimen eller så. Jeg tenker på en liste litt som partymix (som fjerner allerede spilte låter fra lista), men bare at man velger låter selv i stedet for at det skjer automatisk.

     

    3. Hvordan fjerner man sanger fra library, som ikke lenger finnes på disken? Sletter man sanger i Explorer, så finnes de fremdeles i library. Med Winamp kan man fjerne filer som ikke lenger er der fra library - hvordan gjør man dette i Winamp?

     

    4. Hvordan får man visningsalternativer til å bli universale? For å gjøre bedre plass til to vinduer (så jeg kan dra sanger fra library over i spillelisten) vil jeg fjerne f.eks kolonnen for sjanger. Men dersom jeg fjerner den i "library", er den der fremdeles i alle playlistene. Det samme gjelder dersom jeg ønsker å endre størrelsen på kolonnene.

  3. Jeg er lite fornøyd med Creatives opplegg for overføring/synkronisering av musikk mellom Zen og PC. Det er rett og slett for mye styr og fomling i menyer i forhold til iTunes-løsningen der det stort sett går av seg selv. F.eks er å overføre 30 GB filer over natta nærmest umulig, ettersom det alltids blir en feil et eller annet sted, og da man må være til stede for å trykke "skip this file" i dialogboksen så overføringen kan fortsette. Jeg har kjøpt Notmad fra Red Chair Software, men heller ikke den er bra nok.

     

    I firmware-versjon 2 skal det kunne gå av å overføre via Explorer - dette høres ut som gode nyheter og virker veldig mye greiere enn å bruke Notmad eller Creatives programvare. Det går ikke helt fram av Creatives sider akkurat hva som vil endres, derfor lurer jeg på om noen har erfaringer å komme med, og hvilke uheldige bivirkninger oppgraderingen eventuelt vil ha?

     

    I en forumtråd om Zen Sleek antydes det at man i FW2 kan benytte mappestruktur i tillegg til ID3. Hvordan fungerer dette? Jeg bruker ID3-tagger og vil unngå kaos på spilleren ved å blande disse organiseringsformene (selv om det hadde vært veldig praktisk med vante mappeoperasjoner som å sortere filene på dato).

  4. http://mlipod.com/ :thumbup:

    5347108[/snapback]

     

    Men jeg forstår det sånn at man ikke kan bruke både iTunes og Winamp (ml_ipod) med podden? Jeg ønsker jo spillefunksjonene til Winamp, men like viktig er statistikken (mest spilte, rating) og synkroniseringen (spesielt podcaststøtten) til iTunes.

     

    Kjipt at ikke ulike spillere og programmer benytter åpne XML-formater så de kunne delt data seg imellom. Det er mye bra å si om Apple, men "låse fast til et format"-tankegangen har jeg liten sans for.

  5. Tror faktisk Zen-spilleren hadde generelt flere alternativer for avspilling av musikk (f.eks. å få en spilleliste med den musikken som nylig var lagt til biblioteket)

     

    Nja, er vel heller omvendt, ipod er bedre når det gjelder å skille ut den nyeste musikken, de mest spilte osv. På min Zen er det ingen annen sortering enn alfabetet, så hvis man legger til noe forsvinner det lett blant 40 GB andre greier med mindre man har stålminne og perfekt taggede filer.

     

    Dette med direkte spillelistestyring synes å være noe Apple ikke er så gode på. Fornuftige løsninger (som Winamp) gir deg to "views", ett til hele biblioteket (der du velger fra) og ett til liste over programmerte låter (dit du velger til). Men i iTunes virker det som man bare får et view av hele biblioteket, når man skal sette opp noen sanger å spille f.eks den neste halvtimen (og få disse listet opp på en oversiktelig måte) må man såvidt jeg skjønner lage en ny playliste. For meg som alltid improviserer hva som skal spilles blir dette som om en cd-spillerfabrikant tvang meg til å skrive opp en liste over cdene jeg spilte, så jeg kunne bruke akkurat den samme rekkefølgen senere. Ulogisk og unyttig.

  6. Synes ipods menysystem er overlegent zen sitt, men savner to ting fra Zen Touch'en min. For det første muligheten til å legge til låter i nåværende spilleliste "On the fly" (ipod gjør dette tungvint ved å lage en permanent spilleliste man må åpne) og for det andre det å enkelt kunne "bla" fram og tilbake i "Now playing"-listen.

     

    Med zen scroller man fram og tilbake med touchpad-saken, men ipoden sitt hjul er forbeholdt til volumkontrol og denslags - savner en enkel måte å se "hva som kommer etterpå" uten å måtte bytte sang. Det er for eksempel ofte jeg har mange låter i "now playing"-køen, og jeg ønsker å skippe til en spesifikk uten å måtte behøve å gå en og en for å sjekke. Finnes det en måte å gjøre dette på?

  7. Spa gjerne på med flere erfaringer fra b-one, jeg har nemlig tenkt til å bestille hos de selv. Dette fordi jeg har fått de anbefalt av en type som bruker siden sin blant annet til å publisere musikken sin. Dele musikk og bilder skulle vel være uproblematisk i følge betingelsene med mindre trafikken går over alle støvleskaft og/eller man deler tvislomme saker.

  8. Er vel mye som tyder på at det er denne veien det går med det meste. Etterhvert som båndbredde blir et problem innser man at det er problematisk og gammeldags å lagre alt mulig forskjellige steder og i ulike versjoner, og så får vi én sentral der vi har det hele. Per i dag har ikke folk flest flere enheter, så problemet er begrenset, men etter hvert som mobilene blir mer avanserte osv vil flere merke problemstillingen. Selv kjører jeg en slags speileløsning av enkelte utvalgte mapper, men skulle gjerne sett et mer omfattende system, der også programkonfigurasjonsfiler var felles.

  9. Som OBServer nevner står det ingenting om hva det innebærer å registrere seg - Clue er nok bedre til å lage ordbøker enn til å drive informasjon.

     

    I tillegg antyder selve registreringsskjemaet at dette ikke er ment på privatpersoner. Feltene "Name/Company Name" og "Contact Person" har en rød asterisk, noe som vanligvis betyr at disse må fylles ut. Og jeg har verken bedrift eller støttekontakt, så det gir ikke så mye mening å fylle ut.

  10. Jeg har i flere år brukt Clue Lookup sin flotte oversettingstjeneste. Ved å integrere den i Operasøkene har man alltid kjapp tilgang. Nå har orddatabasen deres plutselig sluttet å virke, uten at det står noe om hvorfor på sidene deres. Forsøker man å søke som før kommer man bare til dette pussige registreringsskjemaet. Betyr dette at Clue har sluttet å tilby denne onlinetjenesten? Å ha et eget program kjørende virker som en tungvint og gammeldags måte å gjøre tingene på.

  11. Jeg trenger å endre tekststørrelsen i Gaim. Det som står på faq'en deres er følgende:

     

    "The display fonts used by the rest of Gaim are those specified by GTK. To change this font you need to edit your ~/.gtkrc-2.0 file"

     

    Vet ikke om denne måten å gjøre det på er ment for Linux-brukere eller noe? Har søkt litt og ikke funnet noen forklaring på hvor denne gtkrc-2.0 filen ligger /skal legges. Har lastet ned og redigert denne filen, men vet altså ikke hvor den skal legges.

     

    En annen ting: Når man får en ny melding fra en man har en samtale med, blir vedkommendes vindu på oppgavelinjen stående og blinke helt til man åpner vinduet. Det blir som en tekstmelding som fortsetter å pipe helt til man åpner den- ganske irriterende dersom man er opptatt med noe annet. Trillian ordnder dette på en mye bedre måte ved at vinsuet først blinker, deretter bare forblir markert for å vise at det har kommet en melding. Kan jeg gjøre noe lignende i Gaim, eller må man bare tåle denne evige blinkingen?

  12. I en tid har jeg ønsket meg en løsning for å synkronisere enkelte filer og mapper på to maskiner (som ikke er i LAN). Et søk avslører at jeg har lurt på dette både i januar i år og tilbake i 2002. Har fremdeles ikke funnet noen tilfredstillende løsning.

     

    Problemstillingen er den samme fremdeles: Jeg benytter meg av to XP-maskiner, som står i forskjellige nettverk (de hører ikke under samme domene) der jeg ofte arbeider med de samme dokumentene. Jeg ønsker en enklere måte å synkronisere disse filene på enn å gjøre det manuelt. I dag gjør jeg dette med å remote eller flytte via ftp, noe som går greit, men det er unødvendig tungvint. Og ulykker kan skje (som i dag, jeg greide i farten å kopiere en mappe "feil vei", slik at de nye versjonene av dokumentene ble overskrevet av de gamle).

     

    Har sett løsninger for å auto-speile bokmerker på ulike maskiner, enkle, små programmer. Jeg kan dog ikke skjønne hvorfor det ikke skal finnes noen tilsvarende enkel løsning for annet enn bokmerker, det er da vitterlig mange andre typer dokumenter jeg ønsker å synkronisere. Det er snakk om små filer, så det trenger ikke være noen funksjon for å komprimere filene før overføring. Det som trengs er et program som overvåker enkelte filer (som jeg angir) på den ene maskinen, og som via ulike metoder sammenligner disse med tilsvarende filer på den andre maskinen.

     

    Jeg kan kjøre ftp-server på begge maskinene om nødvendig. Synkroniseringen kan gjerne skje med faste intervaller, men aller helst vil jeg at programmet skal la meg kunne trykke en knapp for å synke, så jeg selv har kontroll på når overføringen finner sted. Har prøvd enkelte programmer som pcanywhere, men dette har vist seg å være så tungvint at å overføre manuelt er å foretrekke. Siden det ikke skulle være altfor problematisk rent teknisk, og jeg vet at andre enn meg har dette behovet, tror jeg det finnes slike programmer gjemt der ute.

     

    Noen som har vært borti samme problemstilling og funnet gode løsninger?

×
×
  • Opprett ny...