Gå til innhold

oslofreak

Medlemmer
  • Innlegg

    300
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oslofreak

  1. Hei!

     

    Jeg jobber som fotograf og skal ut på en langvarig (6 mnd) reise om ikke så lenge. Det blir mye reisefoto, samt en del i studio og ute på lokasjon arbeid, og jeg kommer til å måtte bruke mye tid i både photoshop og lightroom mens jeg er ute på veien/toget, etc. Behov for rask turnover, trass i mye bilder. Har verken tid eller tålmodighet til å vente på oppdateringer hver gang jeg gjør en endring i et layer. Da jeg gjør ganske tung manipulering i photoshop kan det ofte bli mye layers, og jeg har også gjerne en del plugins som tar sin del av kaka når det gjelder ressurser. 

     

    Da det som sagt blir langvarig reise, og jeg har en del annet jeg skal ha med meg også, så er det flott om den ikke er altfor stor + tung. Jeg vil fortsatt prioritere ytelse over størrelse, men en kombinasjon hadde vært flott (om budsjettet mitt tillater det, veit ikke).

     

    Jeg håper på å slippe unna med ca 10000 kr (mindre er jo en bonus), men er forberedt på at det kanskje kan koste (bittelitt?) mer. 

     

    Takker for eventuell hjelp!

  2. Min far har ca 5000,- som han tenker å bruke på PC til heimen. Jeg har ikke satt sammen egen PC på 5 år og er like oppdatert på hva som er gjeldende hardware per i dag, hva man får for pengene, etc, men har nå hvertfall tilbudt meg å skru sammen en maskin for ham.

     

    Han har ikke behov for tastatur, mus, høytalere, skjerm, etc - kun kabinett og innhold.

     

    Budsjett er på ca 5000,-.

     

    Ingen gamer, men stor samling av familiebilder som han redigerer på med lett bildebehandling (ikke photoshop tyngde). Ved siden av det så er bruksområder kontorbruk og mediesenter.

     

    Kan noen vennligst hjelpe meg å sette sammen handleliste for deler? :)

  3. Godt eksempel på når det å spille dum kommer til å lønne seg mest.

     

    Ta PCen med tilbake til butikken, stå på krava og si at du "aner ikke hva pokker det er for søppel" de selger, og at du kun har hatt den i 3 uker før den døde. Når de spør hva du gjorde når den døde, da kan du si at du plugga inn et headset i USB-porten. Ikke si at du kanskje fucka opp og plugga feil etc, bare stå på krava. Du kjøpte ny pc, du plugga inn et USB-headset (noe som ikke er urimelig), og den døde.

     

    Eneste måten å fucke opp dette på er hvis du gir dem en hel haug med mulig grunner for hvorfor dette er din feil, og ikke fabrikkfeil e.l.

  4. Mye gode forslag her, men alt du ser ut til å svare er vil/orker/kan/skjønner/gidder ikke. Som forrigemann sa, du vil ha alt for ingenting. Jeg har brukt 4 år på å lære meg så mye jeg kan om trading, og på å investere min forlovede og mines sparepenger. Det går opp. Og det går ned. Men framover. Og det er vanskelig. Mye arbeid. Blir ikke rik på 1-2-3.

  5. Hei!

     

    I husholdningen har vi per dags dato 5 laptops, 2 stasjonære, 1 playstation, 2 iPads og 5 smarttelefoner - og det blir nok flere devices før det blir færre. Selvom vi sitter på hva vi selv mener er et anstendig M30 abonnement fra Get (D:30/U:5) så resulterer det ofte, spesielt når vi har besøk av andre som skal på nett, i choking (for de som spiller), avbrutt streaming (for de som bruker netflix) eller altfor hyppig nedetid. I tillegg er vår D-Link router av heller tvilsom kvalitet. Grunnet dette så har vi bestemt oss for å gå til innkjøp av en litt bedre router slik at vi kan ta mer kontroll over nettverket, og forhåpentligvis oppnå litt mer stabilitet.

     

    Før vi fikk så mye tablets og smartphones så pleide jeg å løse tilsvarende problemer med tvangsinnstallasjon av netlimiter for alle som ville online. Nå sliter jeg litt mer, og ser behovet for muligheten til å throttle bandwidth for alle som er på nettverket gjennom routerens admin side.

     

    Jeg fikk anbefalt Asus RT-N66U av en kamerat, men han var ikke sikker på om admin interface tilbød dette nivået av kontroll gjennom admin interface. Dessuten så ser jeg at det er ett par tråder der folk melder om veldig ustabilt wifi som ofte detter ned. Vet ikke om dette er et vanlig problemer med RT-N66U, men tenkte det var greit å forhøre seg med noen som er hakket mer oppdatert på routere.

     

    Både jeg og min yngre bror liker å spille online, både via PC og PS3, og min far har for vane å digitalisere både musikk- og film-samlinga si. Enkel og oversiktlig måte for å forwarde porter til de ulike devicene, samt sette statisk IP innad i nettverket er derfor ønskelig. Vi vil også gjerne også ha en router som tillater fildeling på nettverket gjennom enkel USB tilkobling fra media-diskene våre.

     

    Hvis noen kunne anbefale noen routere som passer til våre formål (eller bekrefte at Asus RT-N66U er hva vi trenger) så hadde det vært helt supert! Budsjettet er vel relativt romslig, men under 2000,- og helst nærmere 1500,-.

     

    Takker for eventuelle svar og hjelp! :-)

  6. Min forlovede, som jeg traff på studier i Australia, kommer til Norge for første gang i midten av desember. Planen er å dra på hotell ett eller annet sted når hun kommer (da vi ikke har så mye privatliv hvor jeg midlertidig bor nå), og tenkte overraske henne med å arrangere litt ekstra enn hva hun forventer. Hun vet vi skal på hotell, men tror det blir tilfeldig plass i Oslo og ikke så mye mer enn det. Siden det blir ganske nærme jul og jeg har et personlig forhold til Lillehammer fra da jeg var liten så vil jeg gjerne ta henne med et fint sted der.

     

    Er det noen som vet om forholdsvis fine selv-betjente leiligheter (evt kun hotell) som er å anbefale, men samtidig ikke koster skjorta i Lillehammer? Bad med plass til 2 hadde vært å foretrekke. Jeg har funnet noen kandidater selv, men tenkte kanskje noen hadde anbefalinger... :-)

     

    Takker!

  7. Hei!

     

    Etter 3 år bostad i Australia har jeg nettopp flyttet hjem til gode, gamle Norge i går. Tablet har jeg aldri eid og mobilen jeg kjøpte for 2 år siden døde for litt over én måned siden, og jeg har siden tatt til takke med en 5 år gammel Nokia.

     

    Like før jeg flyttet hjem fra Australia oppgraderte en av romkameratene mine fra Samsung Galaxy 1 til Galaxy S3. Han hadde vært under kontrakt med sin leverandør i over 2 år, og fikk derfor S3 ved fornying av kontrakt. For ett tillegg på AUD $5 per mnd fikk han også inkludert den nye Galaxy 10.1 tableten.

     

    Da jeg selv har vært under kontrakt med Telenor i over 6 år så er jeg nå fri til å enten fornye, eller bytte til annen.

     

    Vet noen om tele-leverandører i Norge (bor i Oslo) som har et tilsvarende pakketilbud på GS3 + Tab for en billig penge når man skriver under kontrakt?

     

    Takker

  8. Dere må da forstå at alt som er skrevet på internettet er en slags konspirasjon for å skremme alle andre. Bare fordi dere kan linke til 25 artikler som hver viser til uavhengige kilder, og har samme konklusjon; at vannforgiftning er fullt mulig, så betyr jo ikke det at det er sant. Helt klart en konspirasjon. Jeg synes vi alle skal heller sende elgen en PM hver gang vi lurer på noe, fordi han vet helt tydelig noe som ingen andre vet.

     

    "Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that."

    - George Carlin

    • Liker 1
  9. Jeg har alltid hatt tilsvarende problemer, og her er noen av løsningene som har fungert i varierende grad gjennom årene:

    - 5 alarmer gjemt ulike steder i rommet som går av med 1-2 minutters mellomrom. Gjem dem godt, og motstå fristelsen til å skru av alle når den første går av om morgenen. Aller beste er hvis du setter alarmene og får moren din til å gjemme dem for deg de første ukene slik at du faktisk ikke veit hvor de er, samt får en vane for å våkne.

    - Sett opp PCen til å spille av en playlist om morgenen; begynn med noe forholdsvis behagelig (typ, irske kvinner som nynner) og øk i sjanger til du når death metal eller tilsvarende bråkete.

    - Sov med gardinene åpne. Ja, blir vanskeligere å sovne, men hjelper på å våkne når sola skinner inn klokka 06.

    - Få mor din til å helle vann over deg (ikke mye, bare litt iskaldt vann på ansiktet er nok). Tanta mi pleide å komme inn med en svær kasserolle og banke lokket i den til jeg våkna når hun var på besøk. Å få dyna dratt av, spesielt om vinteren, hjelper også. Blir litt gretten av disse metodene, dog.

    - Appen du foreslo er en god idé. Det fins også vekkerklokker som f.eks er på hjul og begynner å kjøre rundt på gulvet i tilfeldige retninger slik at du må jage den. Her er en liste over irriterende, men effektive vekkerklokker. Har aldri kjøpt en sjøl, men kanskje verdt å vurdere? http://www.health.com/health/gallery/0,,20506099,00.html

    - Sett alarmer for når du må stå opp, men hvis mulig, sett de også til å gå av 1 time før du må opp. Det at du blir vekka en time i forveien, gjør at det mest sannsynlig blir lettere gang nr 2.

     

    Lykke til.

    • Liker 2
  10. Okay, dette er kanskje dagens underligste tråd, men jeg følte for å halvt dele historien, halvt be om litt tanker om hva dere mener/hadde gjort.

     

    Jeg bor i et hus med min forlovede og 2 til; blant annet ei jente som er veganer. Vi har alt av stekepanner, gryter og slikt i samme skuff og blant disse er hennes lille vegan-pannekaker stekepanne. Det er strengt forbudt for noen andre å benytte seg av den (som om noen vil det), og hun blir helt krakilsk hvis noen forsøker å vaske den. Jepp, hun vasker den aldri, selv ikke skyller den under kaldt vann etter bruk. Greit nok, som veganer er det ikke snakk om egg eller melk, men det er ganske mye fettete olivenolje og andre ingredienser brent fast i den.

     

    Problemet mitt er, som den personen i huset med ansvaret for kjøkkenet så er jeg mektig lei av å ta i bruk andre stekepanner og gryter som deretter er fettete pga hennes uhygienske, ekle stekepanne ligger i samme skuff og gjør resten skittent. Hun lager pannekaker ca 1 gang i uka, og jeg har bodd her i 9 mnd uten at den har blitt vasket.

     

    Jeg har prøvd å søke litt på nett for å se om dette er "vanlig" blant kokker for å høyne smaken i pannekakene, men har ikke klart å finne noe om det.

     

    Er det noen (amatør/proff) kokker her som gjør tilsvarende? Er det like uhygienisk som jeg føler at det er? Overreagerer jeg når jeg synes det er en smule ubehagelig?

     

    Dagens underligste tråd: go ahead, reply!

     

    Takker

  11. All right, så dette har skjedd nok en gang.

     

    Som vennekretsens fotograf (8 års erfaring + BA) blir jeg ofte spurt av venner om jeg kan ta med kameraet mitt når det brygger opp til fest. Spesielt når det er snakk om bursdager eller andre merkedager. Betaling er det aldri snakk om, fotografering er tross alt "kun peking og klikking", men da behøver jeg hvertfall ikke uroe meg over å kjøpe gave til den det gjelder så jeg sier ofte ja. Hver gang jeg gjør dette så veit jeg at det også innebærer 1-3 timer eller mer med etterarbeid i photoshop / lightroom siden jeg hater å gi fra meg uferdig arbeid.

     

    Med jevne mellomrom så skjer følgende uten feil. En eller annen hipster venn med Macbook, piratversjon av photoshop og en egen folder i bookmarks som heter "Best PS Tutorials" bestemmer seg for å "fikse" på et par av favorittbildene de fikk av meg, oftest fordi den effekten de fant i den tutorialen online så jævla bra ut på eksempelbildet, og de er selvsagt dyktige nok til å gjenta det + forbedre mitt (gratis)arbeid. Etter x antall timer med leking så uploader de bildene til facebook, fortsatt med mitt navn, 20©11 og hjemmeside url på, tagger både seg selv og meg og er kjempeglade for bildene de har fått. Bildene som nå ser helt grønnjævlige ut og promoterer meg som fotograf. Andre ganger er det kun snakk om leking med kontrast eller konvertering til B&W - enten selektiv eller komplett.

     

    Overreagerer jeg når det gjør meg alt ifra lettere irritert til mildt sagt forbannet, eller er jeg i min fulle rett? Hva med når det er snakk om venner av venner som finner bildet på min venns facebook, laster det ned, "fikser" det og laster det opp igjen på sin profil? Bør jeg akseptere det som ett faktum; noe som kun skjer og vil fortsette å skje uansett hva jeg gjør, eller fortsette med henvendelser om å ta ned bildene mine? Jeg blir ærlig talt litt lei av å gjøre gratisarbeid for andre når de likevel bestemmer seg for å legge på lomo effekt fra iphone eller andre ting som i bunn og grunn ikke viser respekt for tiden og arbeidet investert av meg.

     

    Hvordan reagerer dere? Interessert i tanker, reaksjoner og egne erfaringer fra andre her... :)

     

    Takker, og godt nytt år!

    • Liker 3
  12. Okay, det siste halvåret så har jeg med jevne mellomrom sett samlealbum online av en - for meg - ukjent sjanger innen fotografi. Opprinnelig var jeg kun en smule fascinert, og tenkte ikke særlig mye mer over det, men har nå bestemt meg for å inkorporere denne type bilder i en universitetsoppgave.

     

    Etter å ha tilbrakt hele dagen i forsøket på å finne:

    a. eksempler

    b. navn på sjanger

    så har jeg måtte gi tapt på begge punkter. Forhåpentligvis så skjønner noen hva slags bilder jeg mener, og kan hjelpe meg... :)

     

    Se for dere følgende "location portrait" (for mye tid i utlandet, glemt norske navnet på det). Modell på en strand, skutt i ca 45 graders vinkel mot havet. Man ser bølgene i bakgrunnen, etc... Den type bilder jeg snakker om så er modellen fryst i 1 eksponering. Dog så er det gjort flere eksponeringer av bølgene i bakgrunnen og hele bildet er gjort til en slags .gif (dog i ett format med en smule høyere fargedybde :p). Det ferdige resultatet blir da ett "bilde" som ved første øyekast ser helt normalt ut, men så innser man at deler av omgivelsene beveger seg i en loop. Andre eksempler jeg har sett er portrett på t-banen hvor perrongen i vinduene looper uendelig, etc...

     

    Jeg snakker ikke om video og ikke om stop-motion. Om noe, så kan det vel nesten kalles selektiv stop-motion... Hvis noen skjønner hva slags type bilder jeg mener, og veit hva dette heter, så hadde det vært supert med litt hjelp! :) For å kunne benytte meg av slike bilder i egen universitetsoppgave så må jeg kunne vise til andre som har gjort lignende før, men veit ikke engang hva jeg skal google etter... :)

     

     

    På forhånd takk for all hjelp,

     

    Vegar

  13. Jeg har selv testet Leatrix' Latency Fix, både da jeg bodde i Norge, men også etter jeg flyttet til Australia. Spesielt sistnevnte hjalp veldig da jeg gjerne ville fortsette å spille WoW sammen med RLs, men i utgangspunktet lagga altfor mye. Latency fiksen gjorde det hvertfall greit nok (dog, blei ikke så mye mer arena, hehe)... Verdt å teste.

  14. Jeg har nå prøvd å kjøre memtest ( http://www.memtest86.com/ ) to ganger via boot CD. Første gangen kom den til test 3 (muligens 4, jeg snudde meg i ca 10 sekunder) før den tok en liten power down. Andre gangen kom den 80% ut i test 2 før power down. Begge gangene var det umulig å skru på maskina igjen før etter 3-5 min.

     

    Det vistes ingen Errors i memtesten mens den kjørte dog, lista rakk hvertfall ikke oppdatere seg i såfall før den døde. På den andre side så fikk den jo aldri fullført, så...

     

    Noen som faktisk veit litt om hva / hvordan memtest er / funker, og har lyst til å gjette litt? :)

     

    Takker for forslaget Kongolaf.

  15. Mjo. Blei kanskje litt lang forklaring.

     

    Etter å ha opplevd ett titalls flere ufrivillige power downs, så virker det som om følgende:

    - Ser ut til å kjøre noenlunde halvveis ålreit i en liten stund hvis både TP kabel og wireless er kobla ut.

    - Krasjer innen 1 min hvis enten uTorrent eller WoW Cataclysm P2P downloader er aktiv.

    - Krasjer på et tilfeldig tidspunkt (som regel innen 10 min) hvis kun vanlig internett blir brukt.

     

    Sist gang den krasja så var det BTStackServer.exe som var problemet, og det sto noe med memory og "43844xf32049m" (kun tilfeldig valgte bokstaver og tall fra meg her). Rakk dog ikke lese nøye siden feilmeldinga kun var oppe i halvannet sekund før alt ble svart.

  16. Jeg har en ASUS N61J-Q laptop (link her) som jeg kjøpte her nede i Australia da jeg flyttet hit. Fra dag 1 så hadde jeg problemer med tilfeldige BSOD's ("IRQL NOT LESS OR EQUAL TO") som krasja maskina ved tilfeldige, dog jevne mellomrom. Jeg studerer fotografi og er dessverre avhengig av å ha en maskin tilgjengelig for studiene mine hele semesteret, så jeg hadde ikke anledning til å sende inn maskina så lenge den fortsatt kjørte greit nok. BSOD's ble for det meste unngått ved å ikke plugge inn Logitech G-35 headset, ekstern harddisk og ha uTorrent kjørende samtidig. Det funka som regel greit med 1 eller 2 av de om gangen, men alle 3 framkalte som regel en BSOD i løpet av 15 min.

     

    13 september (yes da, husker datoen) så begynte maskina mi å skru seg av helt uten videre. Jeg rakk såvidt å se at det sto "xxxx.exe has experienced an error that could not be handled,...bla bla bla" før laptopen skrudde seg av. Ingen BSOD, rett og slett bare power down. I kanskje opp til 5 minutter var det umulig å boote opp maskina igjen. Jeg trykka på power knappen, den begynte å lyse, men etter 1-2 sek ville den skru seg av igjen. Maskina lagde også rare "grinde" (vært for lenge her nede, husker ikke norske ordet for det) lyder. Jeg antok at den var nærme en fullstendig breakdown, og klarte etter hvert å få tatt en backup av de mest viktige filene. 15 september døde den, og ASUS Tek sendte DHL for å hente den inn til reparasjon - noe de sa ville ta "5 to 10 business days".

     

    I går, etter 1 mnd og 7 dager, fikk jeg endelig lov til å komme opp til ASUS og hente maskina mi, som angivelig skulle være i orden. Selvsagt så snakka ingen der ordentlig engelsk (kun en haug med asiater som jobba der, sjukt mange av dem her i Australia), men jeg forsto såpass mye at de hadde bytta hovedkort samt noe med "freeze" (antar de pratet om kjøling). Jeg var storfornøyd, selvom jeg var forbanna over å ha måttet gå så lenge uten maskin - noe som har ødelagt mye for studiene samt frilansoppdrag på siden av. Nåja, samma det.

     

    Jeg tok maskina hjem, den boota opp flott og pent for første gang, jeg fikk kjørt den gjennom "First Power Up Setup", og begynte å laste ned updates. 2 GB med updates til Windows 7. Innstallasjon av Adobe Master Collection CS5 og alle updates til det. Innstallasjon av Trillian, Skype, Mozilla Firefox, uTorrent, Ventrilo og påbegynne nedlastning / innstallasjon (har ikke diskene med meg, glemte i Norge) av World of Warcraft. Alt ble ferdig innstallert, og funket flott. Ingen BSOD's, selv når jeg kjørte Ventrilo med Logitech G-35 headset, uTorrent med 3 torrents aktive og ekstern harddisk kobla opp som spilte av en film. Jauda.

     

    Det varte i omtrent 2 timer. Filmen var på denne tiden bytta ut med WoW som scanna AH med Auctioneer, men den eksterne harddisken var fortsatt kobla opp. Først fikk jeg BSOD (IRQL NOT EQUAL OR LESS TO). Tenkte "faen heller, jaja, får la være med alle 3 ting samtidig denne gang også". Kobla ut headset og harddisk, og boota opp igjen.

     

    uTorrent starta opp, brukte 15 min på å fullføre Check av aktive torrents før den begynte å laste ned igjen. Ett par min seinere; "ipoint.exe has experience and error...", rakk ikke lese mer og maskina tok komplett power down. Umulig å skru på igjen på ett par minutter. Skrudde den på igjen, samme resultat, men før Startup var fullført. Hadde en liten nerdrage, og gikk til sengs (dette var i natt / morges). Sto opp etter 6 timer søvn nå nettopp, regna med at jeg kanskje kunne ha litt flaks og skrudde på maskina igjen. Fikk samma problemet med ipoint.exe.

     

    Jeg skrudde på maskina, gikk inn i startup og disabla ipoint.exe samt skrudde av prosessen. Samma problemet, men denne gangen med MOM.exe. Rakk heller ikke å se hva det sto, maskina er ikke skrudd på lenge nok til at jeg rekker å lese ferdig alt. Skrudde på maskina enda en gang, tok kun 30 sekunder før det skjedde på nytt.

     

    Det er ganske tydelig at maskina IKKE har blitt fiksa ordentlig trass i å ha tilbrakt 1mnd og 7 dager hos ASUS. Er det noen som har en ganske god idé om hva problemet kan være etter informasjonen jeg har gitt, som jeg kan prøve å banke inn i huet hos folka på service? Dem påsto nå at dem hadde kjørt stress tests og alt, men det kan da umulig ha blitt gjort veldig nøye.

     

    Er så ufattelig deilig at jeg brukte hele dagen i går på å tekste klienter som venter på bilder om at jeg fikk igjen maskina mi, og at bildene kommer snart, bare for at samma problemet skal oppstå igjen. Samt at ASUS nekter å tilby meg låne-PC, og at jeg ikke har budsjett til å leie. YES!!!

     

    Takker for eventuell hjelp.

     

    Edit: Romkameraten min som jeg dro med ned hit fra Norge kjøpte selvsagt akkurat samma laptop fra akkurat samma butikk på akkurat samma dag, og hans funker helt supert. Null problemer så langt. Skulle ønske jeg tok den andre maskina ut fra taxien!!! :(

  17. Bildet er egentlig foreløpig uten tittel, så tar gjerne imot forslag til ny.

     

    f/4, 1/5s, iso100, flash fyrt av manuelt fra motsatt side av assistent

     

     

    Driver å skyter til universitetsoppgave for å framprovosere diverse avvik i objektiv, synes denne så litt snasen ut uredigert så tona ned bakgrunnen, litt fargekorrigering og slang på noe curves layers for å få opp kontrasten.

     

    Vurderte å croppe kvadratisk, men tonet heller ned myntene i toppen litt, følte de ga litt mer dybde i bildet.

     

    Feedback (og tittelforslag, vennligst)? :)

     

    post-8943-1276620274,1575_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...