Gå til innhold

Polardegos

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Polardegos

  1. Jeg er halvt spansk, og i Spania er det mange nordmenn som har bosatt seg der..Kan dem spansk?Og de som kan spansk, tror du de kan flytende spansk?

    Jeg kan litt spansk, men ikke mye. Sjansen for at jeg ringer inn til medisinsk nødtelefon og og snakker om hijo de una puta er liten.

     

    Sjansen for at jeg flytter til et land uten å lære meg språket er ikke-eksisterende. Flytter du til Spania uten å lære deg spansk får du ta konsekvensen av det, uansett hvor du kommer fra.

  2. Jada. Så har vi fått kjenne dette på kroppen.

    Min venninne fortalte akkurat at hun hadde blitt voldtatt.

    Onsdagsnatta. Utenfor et utested. I Oslo.

    Og det var en utlending.

     

    Det er dessverre ikke overraskende at det var en utlending. Håper hun får den hjelpen hun trenger til å komme videre i livet sitt, samt at gjerningsmannen blir tatt.

  3. Noen så vet hvem som har fått skylda for kolisjonen? Undres fortsatt hvordan det gamle badekaret klarte å rende i senk en speedbåt.

    Det er intet å undres over fordi det gamle badekaret har sterkt redusert manøvreringsevne sammenliknet med den som ble rent i senk, herunder ekstremt redusert evne til å øke/senke hastigheten sammenliknet med den mindre båten.

     

    Hvis man, slike Sea Sheperd gjorde, krysser frem og tilbake foran et mye større fartøy, er det gode sjanser for å bli rent i senk. Det er også grunnen til at slike manøvre er i strid med elementært sjømannskap.

     

    Sea Sheperd kan prise seg lykkelige for at ingen av dem ble drept, det kunne fort blitt utfallet her.

  4. Tatt i betrakning den språkbruken denne familien tillater seg i samtalene som er tatt opp, velger jeg å tro politiets patrulje når de sier det kom drapstrusler mot dem.

     

    Og da er siste rest av tvil feid bort hos meg, jeg har intet å utsette på politiets opptreden i denne saken. Oppfører du deg krakilsk, må du regne med å bli håndtert som nettopp det.

     

    Case closed.

  5. Jeg trekker ingen konklusjoner, men skriver hva jeg tror vil komme frem.

    Det du sier her er det samme som å trekke konklusjoner.

    Nei, det er det ikke.

     

    Nå har jeg nettopp lyttet gjennom politiets lydlogg. Intet overraskende der, det hersket såpass kaos at første patrulje på stedet faktisk ber om forsterkninger. Det fremgår også at familien snakker usant når de hevder det kom politi før ambulanse. Det var ambulansen som kom først, de oppfattet situasjonen så truende at de ba om assistanse fra politiet før de tør begynne med det de egentlig kom for.
    Denne lydloggen bekrefter ingen verdens ting.

    Jo, den bekrefter at politiet kommer til stedet etter ambulansen da loggen bringer på den rene at politiets patrulje er der på AMKs oppfordring.

     

    Hva slags grunnlag har du til å påstå at familien lyver i dette tilfellet er enigma for meg.

    Jeg har aldri hevdet at familien lyver, jeg har sagt at de snakker usant. Noe som også er tilfelle.

     

    Summen av dette sier meg at du har problemer med å forholde deg nøyaktig til skriftlig informasjon i en debatt. Det gjør at jeg ikke ser noen hensikt i diskutere dette videre med deg. Og akkurat det blir mine siste ord til deg her.

  6. Jeg tar det dog for gitt at de pårørende ikke domfelles i denne saken, selv om de oppførte seg på en uheldig måte tviler jeg på at det var deres intensjon å true noen, og i ettertid ser jeg ikke at noen kan si at det er noen grunn til å påstå at de truet noen heller.

     

    Domfelles? Jeg blir svært overrasket om denne saken overhodet kommer for retten, er ganske sikker på at de ikke blir bøtelagt engang ut fra den informasjonen som er offentliggjort så langt.

  7. Syns ikke du at det er litt for tidlig å trekke konklusjoner før man har all fakta på bordet? Vi husker jo alle en spesiell ”ambulanse-episode" før ikke så lenge siden tilbake som vakte stor oppsikt ettersom flere opplysninger kom frem. Da var det mange med preferanser bygd på fordommer som var snar ute og delte ”moralske poeng”. La oss ikke gjøre den samme feilen igjen.

     

    Jeg trekker ingen konklusjoner, men skriver hva jeg tror vil komme frem. Det som er en spesiell og kritisk situasjon for den enkelte, er hverdagsmat og ren rutine for AMK. De håndterer kriser, dødsfall og vanskelige situasjoner og personer på daglig basis. Det er en av grunnene til at det for meg lite som taler for at AMK har involvert politiet uten grunn, men det får jo tiden vise.

     

    Nå har jeg nettopp lyttet gjennom politiets lydlogg. Intet overraskende der, det hersket såpass kaos at første patrulje på stedet faktisk ber om forsterkninger. Det fremgår også at familien snakker usant når de hevder det kom politi før ambulanse. Det var ambulansen som kom først, de oppfattet situasjonen så truende at de ba om assistanse fra politiet før de tør begynne med det de egentlig kom for.

     

    Litt spesielt at du refererer til den såkalte Ali Farah-saken. Det kan tyde på at du ikke kjenner veldig godt til fakta i den saken, så jeg legger den ballen død fra min side.

     

    Nå handlet jo denne tråden om politiets opptreden. Såvidt jeg kan se er det lite klanderverdig der. Den videoen jeg har sett viser en standard pågripelse av en mann, mens en annen mann går rundt og virker som han filmer med en mobiltelefon. Sistnevnte får filme helt uforstyrret. Så kommer det en kvinne ut og veiver med armene og høylydt legger kursen mot politimannen som er midt i pågripelsen av mannen som ligger nede. Hun blir håndtert forsvarlig såvidt jeg kan se.

  8. Er standard prosedyre å slenge innvandrere i bakken for å sette kneet i nakken på de? Mens moren ligger i andre etasje å forgår?

     

    Jeg vil nok våge å påstå at denne politioperasjonen ikke var særlig velykket.

    Det som ihvertfall ikke var vellykket var måten familien opptrådte på, den var nemlig direkte medvirkende til at avdøde ikke fikk hjelp tidligere i en tidskritisk medisinsk nødsituasjon. Det er ganske godt gjort å få en hevnvendelse om medisinsk nødhjelp til å bli så truende at AMK-sentralen ser seg nødt til å be om bistand fra politi før de tør gå inn til den som trenger hjelp.

     

    Jeg ser frem til at transkripsjon av lydloggen blir lagt frem, da får vi vite nøyaktig hvorfor dette sporet av. Da tror jeg endel kritikere av politi og ambulansjetjeneste kan få seg en overraskelse.

  9. Jeg vil gi en bastant anbefaling uten reservasjon: Nikon D40.

     

    End of discussion, he he he.

     

    Hvorfor ikke en D40x med VR siden innefotografering er nevnt? Måtte jo være ideelt i den prisklassen.

     

    Jeg var hos Japan Photo i dag for å kjøpe et slikt, men fikk kalde føtter pga. av størrelsen. Syns det var for lite til å få et ordentlig grep. Men nå har forhåpentligvis dama til trådstarter mindre hender enn jeg har ...

  10. Jeg opplever at ThinkPad'en min nå noen få ganger i løpet av dagen mister nettforbindelsen i ca. ett sekund, og det vil jeg tro stammer fra lynnedslaget. Den har aldri gjort det før.

     

    Jeg har også tenkt på at hovedkortet kan være problemet, men da burde jo ikke kommunikasjonen mellom min maskin og DHCP-tjeneren fungert. Jeg kan gå inn i status for nettilkoblingen og velge reparer, det fungerer prikkfritt hver gang.

     

    I tillegg hadde NGT kundeservice ingen problemer med å kommunisere med min maskin da jeg slo brannmuren midlertidig av, da svarte den på ping.

  11. Nei, jeg har ikke prøvd et annet OS. Jeg vurderte å brenne Knoppix elns. på jobben, men jeg droppet det da jeg anser muligheten for at det skal løse problemet som minimale. Jeg ser dog ikke bort for at jeg gjør et forsøk senere.

     

    Jeg har ikke trådløs ruter, kun modemet fra NGT. NGT kaller det for en ruter, men jeg er usikker på om det har ruter-funksjonalitet. Uansett, når det fungerer på min bærbare (med samme nettverkskabel, har ikke switch lengre) og NGT ikke ser noe feil i innstillingene, tviler jeg på at problemet ligger der.

     

    Jeg har selvfølgelig sammenliknet innstillingene på de to maskinene mine, og de er så langt jeg kan se like. Dessuten, med DHCP er det i grunnen vanskelig å gjøre noe feil, spesielt siden NGT kjører automatisk DNS i tillegg.

     

    I utgangspunktet hadde jeg en følelse av at det var NGT som var problemet siden jeg får kontakt med DHCP-tjeneren deres. Men det at jeg er på nett med min bærbare gruser jo den hypotesen nokså effektivt.

     

    :cry:

  12. Jeg satt og surfet en kveld i forrige uke på min stasjonære da det plutselig sa BANG og gnistene føyk ut av stikkontakten og mørket senket seg i leiligheten. Jepp, det var et lynnedslag så nær og med et sånt eksplosjonsartet smell at jeg holdt på å få hjertestans.

     

    Etter at sikringen var skiftet, pulsen kommet ned på noenlunde normalt nivå igjen og været hadde bedret seg (det lynet kom uten forvarsel, det smalt kun én gang) prøvde jeg å koble til sakene igjen. Det viste seg at både modemet fra NGT og min D-Link switch hadde blitt grillet, det var ikke livstegn i noen av dem. Imidlertid hadde pc'en overlevd og startet som normalt. Jeg kjører Windows XPP fullt patchet.

     

    Da jeg hadde koblet til det nye modemet kom jeg imidlertid ikke på nett. Nærmere undersøkelser viste at nettverksortet var dødt. Ok, jeg satte i et annet (identisk type) og det ser ut til å fungere slik det skal. Men, jeg kommer ikke på nett.

     

    Det rare her er at min maskin snakker med NGTs (jeg har bredbånd fra Nextgentel) DHCP-tjener slik den skal. Jeg får leaset IP-adresse og alt ser greit ut. Jeg får bare ikke tilgang til Internett.

     

    Nå skal det legges til at jeg har en bærbar maskin (den jeg skriver på nå, også med XPP) som jeg kommer på nett med på vanlig måte slik jeg alltid har gjort. Altså har jeg ingen grunn til å tro at problemet ligger hos NGT og ikke hos meg.

     

    Til slutt snakket jeg med NGT kundeservice uten å ha blitt noe klokere. De får kontakt med min maskin og kan ikke se noen grunn til at jeg ikke skulle få nettilgang. Jeg spurte spesifikt om det kunne være noe muffens (à la blokkering av MAC-adresse) siden jeg hadde skiftet nettverkskort, men det ble avkreftet.

     

    I et siste desperat forsøk på å få dette til installerte jeg XPP på nytt, men resultatet er det samme: Jeg får kontakt med DHCP-tjeneren til NGT, får utdelt IP-adresse og DNS-tjener, men kommer ikke videre på Internett. Jeg har fortsatt normal nettforbindelse fra min bærbare ThinkPad (som overlevde lynnedslaget), men ikke på den stasjonære.

     

    Da min stasjonære var fra 1999 har jeg nå bestilt meg en ny maskin og håper det løser problemet. Men jeg begriper ikke hva problemet egentlig er her. Hadde det vært en feil med noe hardware som følge av lynnedslaget, skulle jeg jo ikke fått kontakt med DHCP-tjeneren i det hele tatt. Når den forbindelsen tilsynelatende er i orden, burde jeg jo komme videre på Internett.

     

    Noen som har noen forslag til hva som er problemet her?

  13. Hadde jeg skulle kjøpt en tv i dag (la oss si at den jeg har nå ryker) hadde jeg kjøpt en 32-tommers widescreen crt. Her får du et godt bilde til en uslåelig pris.

     

    Jeg hadde nok havnet i sjiktet 3-6000 kr. og tatt sikte på å ha tv-en bare et par-tre år før jeg hadde oppgradert til noe skikkelig. Jeg bruker hverken spillkonsoll eller har pc-en koblet til tv-en, bare så det er sagt.

     

    Neste gang jeg bruker mye penger på en tv skal den minst støtte 720p native, sannsynligvis kommer jeg til å "nøye meg" med det. I dag er det for det første for dyrt, og for det andre har jeg ikke tilgang til hdtv-sendinger og ser ikke poenget med å bruke titusenvis av kroner på en hdtv for å se på sendinger i sdtv.

     

    Jeg stiller meg også nokså avventende til HD-DVD foreløpig.

×
×
  • Opprett ny...