Gå til innhold

LostOblivion

Medlemmer
  • Innlegg

    2 039
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LostOblivion

  1. Jeg ble tidligere i år klaget inn til Forliksrådet. Jeg gikk til advokat, som mente motpart hadde en svært tynn sak, men også stusset over at de gikk til Forliksrådet overhodet, ettersom pengekravet helt klart var på over kr 125.000. På rettsmøtet hadde tydeligvis motpart innsett dette og bad derfor om innstilling av saken, da de heller ønsket å ta det til tingretten.

    Forliksrådet innstilte derfor saken, men selv om de ikke avga dom, røpet den ene dommeren seg litt da han sa at de ville gitt en helt klar dom i saken, og at man bør tenke seg nøye om før partene tar saken til tingretten. (Antar han siktet til klager her.)

    Jeg sitter allikevel nå på en advokatregning på flere tusen kroner. Dersom saken ikke går til tingretten, har jeg krav på å få dekket dette av klager?

    Fra mitt perspektiv synes jeg det merkelig at hvem som helst bare kan klage inn saker, be om innstilling, og så slippe å betale motparts saksomkostninger?

  2. Jeg prøver og prøver, men klarer ikke å forstå hvordan en kvante maskin er annerledes enn en digital maskin.

     

    Kan noen dumme ned ett konkret praktisk eksempel om hva, hvorfor og hvordan en kvante maskin gjør bedre enn en digital maskin ?

     

    PS: eksempelet må være dummere enn "ett bit kan være 0 og 1 samtidig" fordi såpass har jeg lest, men klarer ikke å forstå det praktiske.

     

    Jeg tror det første man må innse med kvantefysikk er at det er særdeles vanskelig, på m umulig, for et menneske å forstå det intuitivt. Det må forstås med matematikk.
  3. Når folk sier 500 elbil kilometer så er det fordi de vet at det er max 200 på vinteren..

     

    200 km er vel uansett pessimistisk? Uansett er jo ikke akkurat rekkeviddereduksjon om vinteren kun noe som gjelder for elbiler... En gjennomsnittlig bensinbil med 735 km gjennomsnittlig rekkevidde får i følge ditt regnskap 294 km...
    • Liker 3
  4. De første OLED-ene slet med et par barneproblemer og særskilt bildebehandling, men dette problemet er helt borte i 2.-generasjon som nå selges.

     

    Jeg skjønner ikke hvordan du kan si at man ikke vil se forskjell på en LCD-LED og OLED om de står side om side, dette er to helt forskjellige verdener når det kommer til bildekvalitet. Ser jeg på en godt kalibrert LED-TV i dag, opplever jeg alltid at bildet oppleves blasst og grått, med mindre man setter på dynamisk kontrast (men hvem gjør vel det, da ser fargene helt sprengte ut). Sånn sett er det kjipt med OLED, for når du først er vant med det, er det vanskelig å være fornøyd med noe annet. Med LG får du jo også et mye bedre brukergrensesnitt som bonus.

     

    Men her må bare TS finne ut av hva som er viktigst for ham. For mange er jo størrelsen viktigst, og begge alternativer er jo vanvittig bra TV-er, men når det kommer til bildekvalitet vil de fleste eksperter si at OLED er uten sidestykke.

  5. Hvis man først skal gå for en TV i den prisklassen ville jeg ikke engang tenkt på å kjøpe noe annet enn LG OLED 65". OLED gir en helt annen dimensjon av bildekvalitet, det er uten tvil den beste TV-en du får i dag.

     

    Med OLED får du perfekt sortnivå, noe som ikke bare betyr utrolig flotte mørke scener, men helt fantastisk naturtro farger og i teorien et uendelig kontrast-forhold. OLED har også ikke problemet med innsynsvinkel, du ser like gode farger uansett hvor du sitter, noe som er ganske viktig når hele familien samles rundt omkring i stua for å se en god film. Den modellen jeg sikter til, LG 65EG960V er også regnet som den beste 3D-TV-en.

     

    Dersom du venter til f.eks. Expert har 20 % DNB-kampanje vil du kunne få denne TV-en til rundt 51 lapper.

     

    Jeg har samme modellen, bare 55" og har ikke angret overhodet siden kjøpet. Jeg hadde egentlig tenkt til å kjøpe Samsungs nye 65", men når jeg så forskjellen i bildekvalitet, var jeg solgt... Hadde jeg hatt et budsjett på 50 lapper, hadde dette vært en helt klar no-brainer for meg.

  6. Er det så veldig utrolig? Jobber i en bedrift på omtrent samme størrelse, nye folk ansettes jevnlig og det er folk på besøk som er med i lunsjen, det er ikke så overraskende at man tror et nytt fjes er en ansatt.

     

    AtW

     

    Jeg jobber i en bedrift som riktignok er halvparten så stor, men jeg vet alltid når vi ansetter nye folk, bakgrunnen deres, og hvordan de ser ut. Synes det virker rart at du ikke vet om nyansatte før du evt. møter de. Blir dere ikke informert om slike ting i forkant?

  7. Mange spør om gjenbruk virkelig har så mye å si, men faktum er at over ca. 98 % av totalkostnadene av teknologien og materialene som inngår i selve raketten (dvs., alle deler som får nyttig last i bane) er knyttet til drivstofftanker, motorer, etc. Overraskende nok er kun 2 % drivstoffkostnader, som uansett brukes opp. Dvs., hvis de får til dette kan de gjenbruke 98 % av kostnaden i nye oppskytninger. Naturligvis er det flere kostnader enn bare produksjon av raketten som er knyttet til en oppskytning, men det vil fortsatt bli særdeles billigere å skyte opp raketter om man får til dette, særlig for SpaceX siden de lager omtrent alle komponenter som inngår i rakettene sine in-house.

    • Liker 2
  8. Jeg kommer dessverre ikke til å savne Maxis. De var brilliante opp til Sim City 4, men etter det gikk gradvis nedover. Spore lovet mye mer enn det kunne holde, det nye Sim City var en katastrofe, og selveste The Sims sin fjerde utgave er blitt mottatt litt lunkent

     

    Spore er jo klassisk hypetrain da og brukes i dag flere ganger som eksempel på hvor fansen ødelegger forventningene.

  9.  

    Jeg tenker at det kanskje må være mye mer enn kun "ha støtte" for VR, siden det endrer, ikke bare spillopplevelsen, men også måten man interagerer med spillet. Flyspill som DCS, f.eks., hvor du hele tiden har en cockpit du må se ned på virtuelt og klikke med musa. Du må altså ha en musepeker, men denne kan ikke oppføre seg på samme måte som per i dag.

     

    Dette er en problemstilling som allerede er løst i dag. Flyr sjøl DCS A-10C, som har full støtte for Track-IR, og det er ikke spesielt vanskelig (etter at man blir vant til det) å bruke en helt standard mus i kombinasjon med denne. Musa fungerer holder seg på samme posisjon i viewporten når man snur hodet rundt. Altså; hvis du setter musepekeren midt i skjermen, er den midt i skjermen uansett hvordan du snur deg.

     

    Jeg har også TrackIR og DCS, men TrackIR og Oculus Rift er to ganske forskjellige ting. I OR kan du ikke se utenfor brillene og ned på tastaturet, noe som går fint an med TIR.

×
×
  • Opprett ny...