Gå til innhold

dartvidar

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dartvidar

  1. Hei, jeg har en gamer PC som jeg ikke har brukt siden i sommer. Når jeg skulle starte PC´n nå så starter den ikke opp. Det som skjer når jeg trykker på ON knappen er at strømforsyning, vifter LED lys  prossesor etc starter opp. Men så dør PC´n i løpet av noen sekunder. Trykker jeg på ON knappen igjen så skjer det samme, hver gang. Er det power sypply som er deffekt eller er det noe annet? Noen tips.

  2. Har du en lisensnøkkel? Usikker hvordan Komplett gjør dette - men ofte er den en grønn liten klisterlapp en plass på maskina.

    Du trenger bare lisensnøkkelen - alt annet av "recovery" de måtte ha lagt inn er uvesentlig.

     

    Koble fra den ekstra disken ja, det er lurt. Så er du helt sikker på at ingenting skjer.

     

    Så mitt tips er

    Finn lisensnøkkelen din, lag en Win10 bootbar USB og gjør en clean install av windows 10. :thumbup:

    Jeg har lisensnøkkelen, den står på PCn. Hvor kan jeg få tak i win 10 så jeg kan gjøre en clean install?

  3. Hei, jeg kjøpte en bygge PC fra komplett.no for noen år siden. Det var en i35 gamer PC med windows 7 ultimate. PCn ble levert med windows 7 ultimate ferdig innstallert, men det fulgte ikke med noen orginal eller recovery CD. Nå begynner PCn å bli treg så jeg trenger å kjøre en recovery. Bruker Komplett å lage en recovery partisjon på hardisken for bygger PC som de leverer? Ev hvordan komme jeg til denne partisjonen? PCn har to hardisker innstallert, en hardisk har windows og alle programer installert, og den andre hardisken har back up av bilder, filer, dokumenter etc. Hvis jeg kjører recovery på PCn bør jeg da frakoble hardisken med all back up for å være sikker, eller vil det ikke bli gjort noen forandringer på den? Hvis det ikke er mulig å kjøre recovery, kan jeg da kjøpe et nytt windows program eks win 10 bare installere den så er jeg oppe å går igjenn.  

     

    Jeg ser du kan oppgradere fra win 7 til win 10, vill dette fungere som å kjøre recovery så maskinen blir raskere, eller har det ingen betydning?

  4. Hei, jeg har en 4-5 år gammel Sony vaio VPCS1390X med windows 7 proffesional 64 bit. PC begynner å bli veldig treg så jeg kunne tenkt meg å tatt en recovery, eller installert windows på nytt. Jeg har hvert litt dum og ikke laget recovery CD, og nå ser det ut til at det er vannskelig å få tak i recovery cd fra Sony. Noen tips på hva jeg kan gjøre? Kan jeg feks kjøpe en ny windows 7 proffesional og installere på nytt, eller hva er greiest å gjøre? 

  5. Hei, jeg har Telenor bredbånd hjemme med ZyXEL P2812 modem. Jeg har planer om og kjøpe Aksesspunkt/repeater for og utvide rekke vidden på mitt nettverk. Jeg har et hus med 3 etg, og i dag så er ZyXEL P2812 modemet montert på kontoret i 3 etagen, pga det er det eneste rommet med data kontakt. Wifi dekningen i 2 etg er bra for laptops og ipad, men mye av multimedia utstyre mitt mottar litt for dårlige signaler for streaming av filmer etc. Jeg vill utvide nettverket mitt så jeg får like sterke signaler i alle 3 etagene. Er det noen her som har samme Telenor modem ZyXEL P2812, som kan annbefale aksesspunkt/repeatere som fungere problem fritt med mitt modem. Kabling og netverk over strøm nettet blir uaktuelt.

     

    Takk til alle som tar seg tid til å svarer.

  6. Hei

     

    Ta det med ro, jeg skal ta meg av denne saken:

     

    Til NRK

    På vegne av alle landets lisens betalere så må jeg desverre melde i fra om at våres TV'er er ødelagt etter forrige ukes tordnevær. Tordneværet lagde en voldsom overspenning på strøm nettet i hele Norge som igjenn ødela våres TV'er og tunere. Da mange ikke ser seg råd til og kjøpe ny TV/tuner eller reparere den gamle, så vennligs slett alle i deres gamle arkiv. Dere vill bli varslet i fra butikkene om de personen som velger å gå til innkjøp av ny TV.

     

    Vennlig Hilsen

    Norges Befolkning.

    • Liker 1
  7. Hei, jeg er litt i samme situasjon som deg, og jeg har lurt på det samme........

     

    Hei Darth! :-)

     

    Vi har kommet til bunns i det aller meste i dette. Vi må skatte til NOrge som normalt. Som du nevner så har norden en egen skatteavtale, her står sokkelarbeidere og sjømenn med egne paragrafer. Jobber man på rigg, skatter man til den norske stat. Du har sikkert rett i det med over 180 dager utenfor Europa, men jeg er ikke maritimt utdannet og det er heller ikke han kompisen min heller. Uansett ville vi vel neppe aldri vurdert å slutte på norsk sokkel for å jobbe på båt uansett.

     

    Når det gjelder dette med forvirrende svar, midlertidig eller permanent bosatt i sverige osv., da har vi funnet ut at det hele bunner i hvis man flytter til en nabokommune i et annet nordisk land (såkalt grensegjengeri) da gjelder det helt egne regler. Tilogmed hvis du er meldt permanent utflyttet får du ikke kjøre den svenske bilen i norge hvis du bare flyttet til nabokommunen. For oss gjelder ikke dette da vi ikke flytter til nabokommunen, så vi vil fint kunne kjøre svensk bil i Norge etter å ha meldt permanent flytting til Sverige.

     

    Det siste vi ikke har funnet ut av ennå er om man får fradrag på skatten for renter betalt til svenske lånegivere, likt i Norge? Det viser seg vannskelig å finne ut av. Vet du noe om dette?

     

    Du må ikke missforstå dette med grense gjenger. Grense gjenger er faktisk en som bor i en svensk grense kommune og jobber i en Norske grense kommune eller omvendt. Så du kan bo i en svensk grense kommune og jobbe på rigg/platform og sammtidig kjøre Svensk bil i Norge. Du skall kunne trekke i fra renter på lån i Sverige så lenge du er skatte pliktig til Norge. Det greieste er faktisk om du finner ut til hvilket skatte kontor du skall skatte til i Norge. Så henvender du deg til dem, så kan de fortelle deg hvordan de tolker skatte reglene. Jeg har tidligere kollegaer som gjorde det samme som dere. De bor på samme plassen i Sverige, men de har forskjellige skatte kontorer i Norge, og de blir behandlet forskjellig pga skatte kontorene tolker reglene forskjellig. De vill ikke klage pga det ene skatte kontoret er helt på bærtur, så han ene slipper og betale masse skatt, de vill ikke ødelegge for vekommende med og klage.

  8. Hei, jeg er litt i samme situasjon som deg, og jeg har lurt på det samme. Angående kjøre svensk bil i Norge så skal ikke det være noen problemer så lenge du er meldt utflyttet i fra Norge, og skrevet inn permanent i Sverige. Men du bør få konvertert ditt førerkort til Svensk førerkort. Jeg kjenner flere som har gjort det samme. Det er en Nordisk overenskomst som regulere lover og regler med skatt, flytting over grensen etc. Det som du skriver under som skaper masse forskjellige svar, er at du sier midlertidig boende i sverige? Da er det plutselig andre regler og du har ikke lov til og kjøre svensk bil i Norge. Gro Harlem Bruntlan ødela denne regelen, mange Norske ungdommer gikk på skolen i Sverige og var da midletidig boende i Sverige i Studie tiden. Mange kjøpte seg da biler i Tyskland, som de tokk inn til Sverige på toll skilter uten og betale avgifter. De brukte jo så klarte disse luxus bilene når de kjørte hjem til Norge, i helger og ferier. Noe som var lovlig, og irriterte de som satt på stortinget. Da laget de en regel om at de som var midlertidig boendes i Sverige ikke hadde lov til og bruke utenlansk registrert biler i Norge. Men du sier jo at du skal flytte permanent til Sverige, og da er det ingen problemer. Jeg har flere venner som har gjort det samme. Ang skatt så må du sjekke den Nordiske overens kommelsen, den er litt forskjellige i fra og flytte til andre land. Jeg kjenner flere som er i samme situasjon og de betaler faktisk Norsk skatt. Du sier du jobber på rigg, er du maritimt utdannet, så du kan jobbe på Norsk registrert skip? Er du villig til og jobbe 2 mnd mere i året, og du kan få deg jobb på en Norsk båt som ligger utenfor Europa, og du jobber mere en 180 dager i året utenfor Europa. Så slipper du unna skatten. Du betaler da bare folke trygd. Skatte pengene må du søke om og få tilbake betalt når du har dokumentasjon på at du har jobbet 180 dager utenfor Europa. Da har du plutselig 200 000 Kroner mere netto i året, en regne stykket ditt under. Bare for og jobbe 2 mnd ekstra. Så kan du legge inn valuta forskjellen og pris forskjellen mellom Norge og sverige. Jeg jobber sammens med svensk boendes sjømenn som sitter igjenn med nærmere en million svenske kroner i året.

  9. Jeg er på jakt etter en TV recorder/HTPC, som kan betjenes for recording over internet. Jeg har en Pioneer TV recoder idag som fungere greit, men jeg må stille inn opptak mens jeg er hjemme. Jeg jobber til sjøs/offshore så jeg er mye ute og reiser. Veldig ofte så ser jeg at det er TV programer som jeg vil ta opp for og se på når jeg kommer hjem. Er det noen som har tips på TV recordere eller HTPC som jeg da kan aktivisere i fra internet, til og ta opp programer til en bestemmt tid? Jeg kan se noen cabel net leverandører har dedcodere med denne funsjonen, men desverre er ikke jeg koblet til disse. Jeg er koblet til kabel net, men de har ikke denne servicen.

  10. Jeg kunne tenkt meg en hjemme server som er koblet til internet, så jeg kan koble meg til når jeg er ute og reiser for og se på filene i serveren. Den må også ha funksjon for nedlasting av torrents filmer musikk, og som jeg kan fjernstyre over net for nedlasting av filmer og musikk. Er det noen som har tips på en netverks server som har det jeg ser etter, og som er lette og bruke. Jeg er ingen data guru så den må være lett og bruke og problem fri.

  11. Er det noen som vet hvordan det er med spenningen, er de multi eller tar de bare 220Volt.

    Så PS3 tar alle region zoner spill og 360 ikke? Så jeg kan bruke Amerikanske og Norske spill om hverandre? Det ble nevnt noe om NTSC og PAL etc, det spiller vell egentlig ingen rolle tror jeg, så lenge du bruker scart eller HD cabel, de fleste TVr tar alle systemer i dag. Det er mere regions koder jeg ville hvite mere om.

  12. Hei, jeg skal kjøpe meg PS3 eller Xbox 360 men jeg har ikke gjort det endelige valget enda. Jeg trenger svar på noen av spørsmålene mine før jeg tar en endelig avgjørelse.

     

    Har både PS3 og Xbox 360 multi power supply, dvs kan brukes på 110V og 220V system?

    Er begge maskinen bundet opp mot zoner/regioner når det gjelder spill og filmer?

    Kan sone sperre lett fjernes på noen av maskinene?

    Jeg skal bruke maskinen som reise partner, så jeg vil kjøpe spill i Norge, USA, Asia.

    Kan noen av maskinene spille av sikkerhets kopi spill? Jeg hadde tidligere en PS2 som tokk alt i fra orginal til kopi spill, pluss alle zoner.

    Hvordan fungere hardisken på PS3 og Xbox360? Kan du lagre flere spill på hardisken så du ikke trenger og ha med orginal spillene? Eller hva brukes hardiske til på disse maskinene?

     

    Håper noen kan hjelpe meg med svar på disse spørsmålene, sa det blir lettere og bestemme seg.

     

    Takk

  13. Bruker du en tredjeparts brannmur? Eller evt en antivirusløsning med brannmur?

     

    For å pinge noe trykker du Windowstast+R for å få opp kjør-feltet og skriver inn cmd og trykker enter.

     

    Da skal du få opp et vindu der du kan skrive inn kommandoer.

     

    Da skriver du ping vg.no for å kjøre en ping kommando. Om det fungerer burde du få svar.

     

     

    Hei, nar jeg pinger vg.no s[ far jeg beskjed om unable to contact IP driver, error code 5.

    Jeg bruker bare windows brannmur, og AVG antivirus.

  14. Hvordan pinger man VG i fra comando linjen?

     

    Jeg provde og logge pa med MSN messanger, men den kunne helder ikke logge pa.

    Da jeg brukte MSN feilsoking, sa fikk jeg opp meldingen med at problemet skyldes uriktig proxy eller brannmur innstilling. Jeg gikk inn og slo av brannmuren, men det hjalp ikke. Er det andre ting jeg kan prove. Jeg sa en plass at det gikk ann og sette brannmuren til default, kan det hjelpe? Kan det gi meg andre problemer?

  15. Hei

    Jeg har en Laptop med VISTA.

    computeren har fungert fint pa internet hele tiden, helt til forrige uke.

    Jeg installerte et nytt netverk hjemme i min leilligheten, da jeg fikk sporsmalet om og sette det nye netverket som hjemme netverk, sa startet problemet. Etter jeg trykket home, sa fikk jeg ikke akksess til internet. Jeg finnet tradlose netverk, og den kobler til med bra signal, alt ser normalt ut. Nar jeg apner explorer sa finner den ikke internet.

    Bruker jeg da windows til og lete etter problemet sa sier den at alt er ok, ingen feil funnet. Dette gjelder alle netverk som jeg prover og koble til. Sa det er ikke routern hjemme det er noe problem med.

     

    Jeg apnet sa en ny bruker konto pa PCn min, som jeg kaldte gjest.

    Den finner internet med en gang, pa alle netverk som jeg har provd.

     

    Er det noen som har tips pa hvordan jeg kan finne problemet pa min vanlige bruker konto?

    allt virker ok, bortsett i fra at den ikke gir meg access til internet.

     

    Haper noen har tips pa hvordan jeg kan lose dette.

  16. Hei er det noen som har tips på virkelig kraftig wireless router.

    Jeg har slitt en lang stund med dårlig signaler på mitt trådløse netverk, og nå skal jeg kjøpe meg en ny wireless router. Jeg bor i blokk leilighet, og min bror har nabo leiligheten. Vi spleiser på internet, og vi har montert en router i min brors leilighet.

    Vi har tidligere testet en SMC baricade og en Thomsen men det har ikke hvert noen sukse.

    Jeg har hatt dårlige signaler hele tiden, og det har bare hvert problemer med disse routerene. Det er ikke snakk om mere en 10-15 meter igjennom 2 ytter dører, fra routeren til min PC. Det som er mest deprimerendes er at jeg måler 30% styrke på våres nettverk fra min PC, og så får jeg inn andre netverk som jeg måler 70-80% styrke på, og de bor ikke i den samme etasje som min bror og meg engang. Det irriterer meg noe grense løst at jeg ikke vet hvilken type router de kan ha som er så kraftig.

    Er det noen som har tips på kraftige raske routere med lite problemer, så blir jeg kjempe glad.

     

    Vennlig hilsen

    Tom

×
×
  • Opprett ny...