Gå til innhold

magneska

Medlemmer
  • Innlegg

    796
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av magneska

  1. Takk for svar :)

     

    Jeg er selvfølgelig klar over at Ebay bare er en annonseringsnettside for private og bedrifter. Man må også ta høyde for svindlere, og det er kun aktuelt å kjøpe fra "top-rated seller".

     

    Objektivet det er snakk om her er Sony SAL-2470Z som hos Japanphoto (som er den billigste, norske nettbutikken på dette produktet) koster 17499,-. I følge valutakurser.no vil prisen på dette objektivet på Ebay koste meg 7815,- inkludert frakt. Ja, jeg vet at man må betale MVA på en slik pakke, men denne selgeren er villig til å sende det som gave.

     

    Likevel er det selvfølgelig en sjanse å ta om, som du skriver, at objektivet blir ødelagt under frakt og/eller jeg må sende det tilbake. Men for nesten 10.000 kr mindre kan man jo begynne å vurdere om det faktisk kan være verdt risikoen.

    Har kjøpt Nikon 28-70 mm AF-S, og et par objektiver fra Tokina på ebay. Har gått bra :-)

    Har ellers ikke lest tråden så nøye, men du er klar over at objektivet er brukt?

  2. Finnes som nevnt av andre en drøss av objektiver å velge mellom. Har fire stykker sjøl. Nikon 105 mm AI-S f/2.5 er fantastisk bra. Fungerer også som en drøm på D700. 50 mm AI-S f/1.4 er fin, men har et bedre alternativ som dekker brennvidden. Ellers synes jeg 135 mm AI-S f/2.8 er bra. Har også en 200 mm AI-S f/4.0. Noe lyssvak, men ellers et kompakt og fint objektiv. Har kjøpt samtlige fra keh.com. Latterlig bra optisk kvalitet, og utrolig billig :-)

  3.  

    En 135 mm trenger jeg også, finnes det flere typer av den, og som ved 50mm'eren, gjerne litt tips om pris og optiske kvaliteter?

    Hvis du ikke er redd for manuell fokus så vil jeg anbefale Nikon 135 mm f/2.8 AI-S. Bruker det på D700. Et utrolig lite og kompakt objektiv, som koster rundt 1300.- for et strøkent eksemplar. Prøvde lenge å kjøpe en brukt AF-D versjon, men den ble for dyr. Angrer ikke på det nå :-)

  4. VR er Nikons navn på bildestabilisering. Det sies at dette gjøres best i objektivet (og i i kameraet) ettersom det må være tilpasset kameraets egenskaper.

     

    Nå er det vel strengt tatt ikke noen andre steder dèt kan gjøres vel...?

     

    VRII hevdes å være ett "stopp" bedre enn VR. Om det gjelder i praksis blir veldig subjektivt og avhengig av utallige variabler, og derfor vanskelig å kontrollere.

     

    Regner med at "i i kameraet" skal oversettes med "ikke i kameraet".

  5. Vurderer kjøp av en tokina 12-24mm f/4.

     

    Men er egentlig 12mm "noe vits", eller bør man heller skaffe seg noe som går ned på 10mm?

     

    Og har noen erfaringer med denne spesifikke tokinaen?

     

     

    (Jeg har Canon 450d, tamron 17-50mm f/2.8, canon 55-250mm IS og canon 100mm f/2.8 macro)

    Dessuten mener jeg å huske at Tokinaen egentlig går fra 13 mm?

    Når det er sagt har jeg hatt både 11-16 og 12-24 (Nikon). Begge er gode objektiver, og mer enn nok vidvinkel for de aller fleste!

  6. Det er ikke jeg :)

    Da får du leve i den illusjonen om at bildene dine ikke kan bli skarpere, skal ikke tvinge deg til noe annet :)

     

    Edit:

    Når man sjekker bildene på PC, må man naturligvis se på dem i 100% crop (1 pixel på skjerm er 1 pixel av bildet). Alle ser ok ut når det er skalert til å passe skjermen.

     

    Jeg har aldri brukt AF-tuning. Greit nok at bildene muligens blir noe skarpere i ugangspunktet, men dessverre blir ikke innholdet noe bedre av den grunn. Er heller ikke så veldig interessert i hvordan bildene mine ser ut i 100 % crop. Heldigvis har halvparten av objektivene mine manuell fokus, så da slipper jeg å bekymre meg :)

  7.  

    Blits. Studioblits. Har litt lyst på det. Hvor mange Wattsekunder**) bør man gå for? Stemmer min antagelse om at "400Ws er nok for en amatør, med mindre jeg skal skyte veldig stor softboks og/eller softboks utendørs i motlys, men at 5-600Ws er å foretrekke"?

    Og - hvor viktig er en "kjapp" blits? Bare hvis jeg skal fryse sportsting eller noe?

    Ikke vet jeg, men jeg vurderer denne pakka her

    Noen som har erfaringer med dette oppsettet?

  8. Takker for tips, men det ble Nikkor 24-70 2.8 som ein start til den nye d700. Har enda ikke fått tid til å testa skikkelig men gleder meg som ein unge :cool: Må ha en zoom til og ser på 70-200 nikkoren men den koster flesk syntes nå jeg. Noen tips for alternativ ?

    Kan anbefale Nikon 135 mm f/2.8 AIS. Latterlig billig, og en drøm å bruke sammen med D700.

    Se eksempel her Hadde 70-200 før, men den ble nesten aldri brukt pga vekt og størrelse. Sjekk også ut Nikon 200 mm f/4 AIS. Ikke så lyssterkt, men får plass på baklomma!

×
×
  • Opprett ny...