Gå til innhold

Luvilu

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Luvilu

  1. Takk for svar.

     

    Er det da rimelig av utleier å regne ut kostnadene på den måten som blir gjort når leietaker deler vannmåler med utleier? Kan det kalles målt forbruk ved at utleier beregner kostnadene på denne måten (dele på antall beboerer) Det vil jo ikke gi ekstakt forbruk med disse beregningene. Kontrakten sier ikke at leietaker skal bidra særskilt til utgifter ved vann og avløp, men betale for målt forbruk, (det er kanskje det samme?) men det finnes kanskje ingen regler om at utleieenhet skal ha egen vannmåler om utleier skal kunne ta betalt? Om en av partene er fryktelig sparsom på vannet så kan jo den andre parten sløse noe voldsomt, dette kan jo umulig bli riktig, eller er det slikt man som leietaker dessverre må finne seg i?

     

    Jeg kan forstå at leietaker må betale kostnader ved innstallasjon av vannmåler om dette kreves av leietakeren selv, men er dette rimelig mtp at dette ikke er en enhet leietaker kan ta med seg ved flytting, men isteden kommer senere leietakere tilgode?

  2. Utleieren bor i samme hus, det er kun en vannmåler i boligen. Utleier deler alle utgifter (både det faktiske forbruket og abonnementsavgifter + leie av måler )på det totale antall beboere for så å gange med antall beboere ii leieleiligheten. Det er en utleieenhet i boligen. Regningen hadde forfall i oktober så utleier har visst om dette en stund, leietaker fikk beskjed om det aktuelle beløpet ti dager før det skal settes inn på konto sammen med husleie for desember. Det faktiske forbruket for hele boligen blir avregnet mot målerstanden på nyåret. Kontrakten sier at leietaker skal betale vann-og avløpsavgifter etter målt forbruk.

     

    Er det greit at utleier da gjør det på denne måten? Kan dette betegnes som målt forbruk? Er det riktig at leietaker da også skal være med å dekke såkalte driftskostnader for vann og avløp? Man kan kreve egen strømmåler, er det noen slike regler for vannmåler?

  3. Hei.Du kan jo forsøke noe så enkelt som å ta ut batteriet ca et halvt minutt og så slå på igjen telefonen.

    Mange ganger er det så enkelt fordi softwaren "henger" seg opp litt.Prøv dette så får jeg høre.

     

    Nå har jeg gjort som du foreslo og har testet tlf. Nå ser lyset til å slå seg av etter innstilt tid, men usikker på om dette plutselig skjer av seg selv eller om det faktisk var hjelp i å ta ut batteriet. :) Derimot så slo tlf seg vrang når den gikk tom for batteri. Den pep kun en gang for å varsle lite strøm og slo seg av. Da fikk jeg ikke slått den på igjen, selv med laderen i. Knappene ble stående å lyse. Måtte ut med batteriet og sette det inn igjen for å få tlf til å begynne å lade og slå seg på igjen. Begynner å lure på om det er meg det er noe galt med jeg, kan da ikke være SÅ mye tull med en ny tlf? :blush: Blir morro å se om den "oppfører" seg fremover nå.

  4. Da har jeg nok ingen anelse du.. Skjer det ved hver melding eller kun en gang i blant. Min slukker ut i fra den innstillingen jeg har satt.

     

    Det kan se ut til at det skjer hver gang, mottok melding nå og lot tlf bare ligge og den blir stående å lyse konstant.... Det må jo tydeligvis være noe som ikke stemmer med tlf da ser det ut til?

     

    EDIT: Det skjer tydeligvis ikke bare når jeg mottar meldinger, men ellers også når jeg legger i fra meg tlf for nå har jeg lest meldinga og lukket slideren og tlf ligger fortsatt og lyser... tastelåsen slår seg heller ikke på...?? jeg måtte åpne og lukke den igjen for at lyset skulle slå seg av og tastelåsen komme på.

     

    Spørs om jeg må kontakte Telehuset da sikker om dette ser ut til å vedvare...

  5. Hei

    Har ikke vært borti ditt problem, men hvis du går inn på -verktøy - innstillinger - generell -tilpasning - display - og så ser på tidsavbrudd strømsparing eller tidsavbrudd for lys så kan du jo se på hva innstillingen står på der?

     

    Takk for svar. :)

     

    Nå har jeg sjekket innstillingene for tidsavbrudd for strømsparing og lys og de står på henholdsvis 60 sek for strømsparing og 10 sek for lys. Skulle jo da tro at lyset skal slokke etter 10 sek ved mottatt melding, men dette har ikke skjedd de to siste gangene jeg har mottatt sms i allefall.

  6. Hei.

     

    Har hatt min N95 8GB i noen dager nå og oppdaget akkurat noe jeg håper dere kan hjelpe meg med. Når jeg mottar meldinger så ser det ut til at mobilen fortsetter å lyse helt til jeg enten tar av tastelåsen eller åpner meldinga. Dette har skjedd 2 ganger nå, en gang i natt og en gang i dag tidlig. Er det noen instillinger på tlf for å endre dette eller er det noe galt? Det skal vel ikke være slik? Det vil jo i tilfelle tappe batteriet relativt raskt om jeg ikke hører meldingen på noen timer?

  7. Er du nå helt sikker på at det ikke er deg som er problemet? Altså at du kommer borti med genser-kanten osv. når du skriver?

     

    Vel, så sikker som jeg kan bli, jeg er jo ikke helt på bærtur da.... ;) Jeg har en bærbra fra før med touchpad hvor jeg aldri har opplevd dette og jeg har også opplevd å bare sitte å se på skjermen og det har skjedd ting. Som jeg lurte, HVOR sensitive skal en toucpad være? Når jeg sitter og skriver har jeg god avstand til paden, ingen genser eller lignende som forstyrrer noe der.

     

    siden du har en acer hold inn Fn (knapp 2 nederst til venstre) og trykk F7 (kommer kansnje en pipelyd) og da har du dektivert tuchpaden :)

     

    Men skal det være nødvendig å dekaktivere den for at maskina skal fungere normalt?? jeg bruker den jo jevnlig.

  8. Ja, dette var beskjeden jeg fikk. For ca 2 mnd siden så kjøpte jeg meg en ny bærbar, en Acer Aspire 5520 med Vista. Fra før hadde jeg en Aspire 3610 med XP). Med en gang jeg tok i bruk maskinen merket jeg at det var noe som ikke stemte. Når jeg feks skrev i forum som dette så "hoppet" markøren titt og ofte tilbake i teksten slik at jeg plutselig satt å skrev midt inne i teksten. Dessuten kunne plutselig all teksten merkes og da slettes ved at jeg ikke rakk å reagerer før jeg trykte på ny tast. Om musepekeren ble liggende over slike reklamer så kunne disse plutselig åpne seg uten at jeg trykte på touchpaden. Om jeg satt å skrev med flere på msn så kunne disse "dialogboksene" åpne og lukke seg om hverandre uten at jeg var borti noe som helst, alstå jeg satt bare å skrev og plutselig åpnet en av de andre rutene seg.

     

    Jeg tok med maskina innom der hvor jeg kjøpte den og de testet den og fant ut at det var nok noe som ikke var helt bra og de gjorde noen oppgraderinger slik at den skulle bil bedre. (Før jeg leverte den inn fikk jeg beskjed om at dette nok var virus, og at jeg hadde vært ekstremt uheldig, noe som ikke var mulig, men dette skjønte de da selv etterhvert). Da jeg fikk tilbake maskina fikk jeg beskjed om at den skulle være bedre, men at touchpaden nok var litt sensitive og at jeg ikke måtte holde håndbakene så hard nedpå maskina. Dette får meg til å undre litt.

     

    Joda, maskina er blitt bedre den. Stort sett i allefall. Noen ganger , som akkurat nå, får den "tilbakefall". Det er et enormt strev å sitte å skrive bare dette innlegget da markøren titt og ofte flytter plass til lengre bak i teksten.

     

    Men det som forundrer meg aller mest. "Maskina har en sensitive touchpad så ikke legg håndbakene så veldig nedpå maskina".... Si meg, er ikke maskina laget for at man skal støtte håndbakene nedpå? Jeg legger uansett ikke mye vekt på, de er knapt nedpå. Hva skal jeg gjøre da, sitte slik man skrev på de gammeldagse skrivemaskinene?

     

    Er det virkelig meningen at man skal akseptere at maskina er så sensitive? Jeg må også få legge til at jeg har til og med sittet og sett på skjermen uten å skrive/holde hendene i nærheten av den, og likevel har det skjedd ting som at feks Internettfanene åpner seg om hverandre om jeg er på flere sider samtidig....

  9. Nei. Som man ba deg om før i tråden, så skal du bytte AV-kanal til HDMI.

     

    Dette står i bruksanvisninga di, panasonic sin.

     

    Selvsagt, du har helt rett. Jeg har av en eller annen grunn oversett det som sto lengre oppe, eller i allefall oversett hva jeg skulle gjøre. :whistle:

     

    Harru sett på makan, nå ble det sannelig signaler bare jeg fant den riktige knappen. Jaja, så greit at dere er så kjekke og hjelper en stakkar ikke helt henger med. Kunne jo skyldt å at jeg er blond, men jeg er jo ikke det heller så da vet jeg ikke helt hva slags unnskyldning jeg har.... :innocent: men men, greit å hjelpe en idiot innimellom også, eller hva? :p

  10. Fikk du ordna dette?

     

    Nei, dessverre. Vi dro på Obs! Elektro i kveld og tok med oss TV-mottakeren, men fikk beskjed om at det ikke er noen problemer med boksen, men at problemet ligger hos Tv'n. Selgeren mente også at vi kan få like så gode signaler men en komponentkabel så vi fikk med oss en slik en for en billig penge. Vel hjemme så setter vi da i komponentkabelen, men heller ikke da får vi inn signaler. Det er kun scart som fungerer..... :mad:

     

    Dette er langt fra bra nok, men nå aner jeg jo ikke helt hva jeg skal gjøre for Panasonic utelukker at noe er galt med TV'n og selgeren for Obs! Elektro utelukker at det er noe galt med Sagem-mottakeren....

     

    Noen som aner hva jeg kan gjøre?

  11. Det er visstnok ikke noe galt med hverken kabelen, innstillingene på Tv'n eller meg for den saks skyld, problemer ligger tydeligvis hos Sagemboksen. Expert tok en tlf til Panasonic Norge for å utelukke at noe var galt på Tv'n, og de kunne fortelle at de hadde vært borti lignende tilfeller nylig hvor det er "tv-mottakeren fra Sagem som ikke akspepterer å bruke digitale signaler. Dermed blir det å dra der hvi kjøpte Riks-Tv for å få byttet til Grundig i steden og håper dermed det løser problemet. Expert testet vår boks og en de selv hadde, og vår fikk de ikke til å virke, men var ikke noe problem med den de selv hadde....

     

     

    okey. hmm.. de har vell en utstilings TV på expert som de kan vise deg åssen du switcher over til HDMI. Det er jo det minste de kunne gjøre på butikken der?
  12. Hei.

     

    I kveld gikk vi til innkjøp av en Panasonic 42"(TH-42PX80E) og kjøpte i samme slengen med en HDMI kabel som vi tenkte å bruke siden vi har gått over til digitalt bakkenett (Sagem) og ville skifte ut scartkabelen slik at vi får digitale signaler inn til TV'n i steden for analoge. (Har aldi vært borti HDMI kabler før).

     

    Her oppstår problemet. Vi fikk signaler med en gang om vi koblet mottakeren til TV'n med scart, men ikke med hdmi-kabelen. Vi har prøvd flere ganger frem og tilbake, men fortsatt null signaler. Slik jeg forstår det skal det bare være å bytte kabler, men er det andre innstillinger vi må foreta for å få digitale TV signaler?

     

    Håper det er noen som forstår hva jeg prøver å forklare og kan være behjelpelig slik at vi får digitale signaler inn til TV'n. :)

  13. man mister nok litt fart, men jeg vil da ikke tro at man skal miste så mye, har du noe i veien som kan blokkere? bettonggulv eller bettongvegger o.l?

     

    Ingen betongvegger eller gulv her i huset nei, det er helt åpent/åpne dører fra her jeg sitter inn til ruteren, ca 8 meter.

     

     

    En slik router yter trolig 10-20Mbit ved gode forhold. Det kan være hindringer, refleksjoner eller støy som gjør at du får lavere hastighet. Du kan godt flytte litt rundt på routeren og se om nedlastingshastigheten varierer (ctrl-alt-del og se på nettverk).

     

    Anbefaler 11N-utstyr om du skal være bombesikker på å få max hastighet. Det yter inntil 100Mbit trådløst.

    Om jeg tar med den bærbare bort til ruteren, sitter 1 meter unna så får jeg en maks hastighet på ca 7000kbph.

     

     

    Hvis det er mange trådløse nett i området, kan det nytte å skifte kanal på nettet ditt. Prøv deg frem og se om det gir utslag.

     

    Hvordan skifter jeg kanal?

     

    Takk for svar alle sammen. :)

  14. Jeg har nå fått endret Internett-abonnementet til ADSL Turbo12 (12000kbps)(fra 6000kbps). På den stasjonære maskinen oppnår jeg maks hastighet ca 10000kbps, og på den bærbare oppnår jeg bare maks 5000kbps, har kjørt flere tester med samme resultat. Kan det være ruteren (Jensen Scandinavia Air:Link 2954 -64mb) til det trådløse nettet som gjør at jeg ikke oppnår høyere hastighet på den bærbare, eller har det en annen årsak? (Testet via Itavisen.no)

     

    Noen dataeksperter som har noen formening om dette? :=

  15. Har ikke noe problemer med med å komme på Internett om jeg er koblet direkte til modemet, eller via ruteren.

     

    Hvis du kobler deg med kabel direkte til modemet, kommer du på internett da?

     

    Hvis ikke, prøv Start - Kjør "cmd" + Enter, og deretter i den svarte ruten IPCONFIG/RELEASE + ENTER fulgt av IPCONFIG/RENEW + ENTER.

     

    Om du da kommer deg på internett, skriv igjen i den svarte ruten "IPCONFIG/ALL" og ta en skjermkopi av hele innholdet (Ev. skriv det opp).

×
×
  • Opprett ny...