Gå til innhold

malinps

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av malinps

  1. har en dell dimension 9150. prøvde den driverpakken som var på 95 mb ja. har snakket med dell support nu, det gikk ikke an installere driveren deres engang. men prøvde slette driverinfoen på enhetsbehandling og da installerte kortet seg automatisk ved restart. har også funnet ut at kortet ikke har mulighet for internt opptak, så får kjøre phonokabel fra ut til inn.

     

    takk for innsatsen you guys... fint å ha noen å komme til med sine digitale og analoge og sånn problemer.

     

    :thumbup:

  2. Ramguy jeg støtter deg du har mange gode poeng.

     

    Wil du har rett i at mange kanskje misbruker pcer og ikke holder seg til det de skal i timene på skolen, men du høres veldig typisk-norsk-skole ut, altså at du vil heller begrense elevenes frihet enn la de evt ta konsekvensene av hva de faktisk foretar seg.

     

    Mistenker at ramguy er svært enig i at de som evt går utenom retningslinjene til skolen må tåle ta ansvar for dette og fikse/betale for skade de gjør.

     

    (Skal ikke gjøre dette til en ideologisk debatt men i Norge er vi så redde for slippe folk løs. Hva med si til elevene i begynnelsen av skoleåret: "-Dere kan gjøre akkurat det dere vil på skolen i år. Hvis dere trenger faglig hjelp så er vi her. Men dere vil bli stilt 100% til ansvar for det dere gjør som evt måtte gå ut over andre/føre til ekstra kostnader.")

  3. JIPPI!! Jeg har reddet mine gamle data!! :)

     

    Har faktisk sittet på løsningen hele sommer, bare vært litt vel noob på linux for skjønne det.

     

    For de som måtte havne i en lignende situasjon kan jeg fortelle at jeg brukte DSL (DamnSmallLinux) og en usb-pen. (Det jeg brukte så lang tid på skjønne var at jeg faktisk måtte trykke på en knapp for mounte harddiskene :blush: + pluss skjønne hvordan adresse de fikk i DSL.)

     

    Dette er altså et tips om at Linux live-cder kan være geniale for recovery. (DSL er spesielt fin da den bare er på 50 mb totalt.)

  4. Nei jeg har ikke trådløst. Jeg er på vei til den herlige linuxverdenen men er nødt til beholde xp for visse oppgaver i hvert fall 6-12 mnd til, og da er det skremmende ha slike opplevelser. Denne begivenheten er jo ikke farlig men du vet liksom ikke hva det neste er - alt kan skje, når som helst. Nå får jeg altså opp en aktivitetsmåler for en Windows Extender-enhet hver gang jeg slår på pcen.

  5. Ehh... som jeg prøvde få frem: Jeg har ingen Xbox og ingen planer om skaffe en. Det er hele poenget. Men XP fant en likevel. Kom langt nok i innstallasjonen til at XP nu overvåker den som en extenderenhet. Og dette har jeg ikke funnet ut hvordan jeg kan fjerne. Dette er ikke et problem for meg, jeg nevnte det bare som en rekordskrullete windows-feil.

  6. Jeg har prøvd DSL (DamnSmallLinux) som live-cd og er imponert over at den feilfritt fant all hardware på min pII 350mhz 64mb ram win98 (som har crashet) siemens fra elkjøp i 1998. Kult at noen lager software slik at man kan bruke de gamle pcene til noe også.

     

    Selv om da mitt inntrykk av linuxverden var lovende, har jeg likevel gruet meg til innstallere debian eller ubuntu eller annen mer tradisjonell distro på min nye dell pentium d, da innstallasjonen av disse virker noe mer krevende (ut fra det relativt lille jeg har lest). Det fulgte selvfølgelig med win xp, men jeg har lyst på gratis og likevel proff videoredigering så da er linux tingen, nærmere bestemt har jeg tenkt bruke Cinelerra.

     

    Så finner jeg en dag noe som må være et av verdens herligste datahappenings noen gang: dyne:bolic. Denne distroen er designet for mennesker som ikke kan linux og data så godt men er villig til prøve. Den har en saftig masse fine (har jeg hørt) apps for audio, video og annen grafikk. Den innstalleres ved først lage en live-cd som kan dockes inn på harddisk - innstallasjon ferdig! :love: Finner alle komponenter, no problem.

     

    Har dog bare rukket ti minutters virring foreløpig, lurer på om det er noen der ute som har hørt noe om eller selv benyttet dette enestående verk?

     

    Edit: leif+ her er en omtale for nysgjerrige: http://www.mediaworkstation.com/articles/v...le.jsp?id=45587 + hjemmesiden: dyne:bolic

  7. Jeg har kjøpt ny Dell pc med xp. Men jeg må få tak i dataene som ligger på den gamle pcen. Den hadde win98 men det har skjedd noe krøll så jeg ikke kommer inn i windows. Den vil heller ikke la en win98 cd reinstallere? (Mulig det er noe forskjellige versjoner.)

     

    Boote med hjelp av diskett eller cdrom funker ikke noe bedre.

     

    Jeg kan ikke sette inn den gamle disken i den nye, den passet ikke.

     

    Hva skal jeg gjøre?

     

    Er det mulig benytte den gamle pcen som en ekstern harddisk ved bare å slå på strømmen og la den stå i dos-prompt? Med seriellkabel?

  8. mens vi er på temaet... kan noen hjelpe meg skaffe en win98 install-cd? kan sånt lastes ned?

     

    (har fått ny pc men må hente det som er på den gamle, som har krasjet skikkelig...)

     

    (eller kan jeg trygt bare ta ut harddisken fra den gamle og sette den i den nye? som kjører xp? jeg har ikke så veldig peil, det jeg er redd for er altså at krasjet gjør at disken bør bli værende i win98-maskinen for best sjanse til korrekt tilgang til disken og ikke forpurre det som er på den...)

  9. Skal kjøpe ny pc til videoredigering. Jeg har tenkt meg en dell dimension 9150. Det jeg lurer på er å kjøre linux med cinelerra. Har jeg rett i at linux er slankere kodet og dermed raskere enn windows på videoredigering? Hvor stor forskjell er det?

     

    Og dell'en kan fås med dual core og det høres bra ut i og med at cinelerra støtter dual ops. Hvor mye bedre er det enn en single core på samme ghz?

     

    Hadde vært fint hvis noen klarer å anslå prosentlige forbedringer i ytelse. Må vel opp i 10-15% forskjell før jeg tenner på tanken, selvfølgelig litt avhengig av pris.

     

    Kom gjerne med annen relevant info ifm video på linux.

  10. takk for svar om dell - da ble jeg litt mindre skeptisk ; )

     

    Noen som kan hjelpe med info om dual core og tilpasset programvare: hvor mye bedre ytelse får man kontra single core? Ser jo at det ofte diskuteres spesifikke ting som separate disker for os/programvare og datafilene, og cpu-cache og minnetype og disktype osv. Hvor er det mest å hente/viktigst å passe på?

     

    Mitt fokus er altså best mulig ytelse for minst $$ og hvor mye arbeid det er verdt å legge i å sjekke at hver del egner seg til videoredigering og med hverandre?

     

    Og må jeg passe på at det finnes linuxdrivere til hardware før jeg kjøper eller finnes det til alt?

  11. Hei kompetente venner!

     

    Skal kjøpe, ønsker best videoredigering for pengene. Har sett på Dell Dimension 9150 med pentium d 820, 2gb dual ddr2 533mhz. Har en følelse av at Dell er uglesett. I tilfelle hvorfor? Er fleksibiliteten ved evt utvidelser ille? Dårlig hovedkort? Virker billigere enn tilsvarende ytelse når man søker nettbutikkene med hardware.no's søker. Betydelig. Fx sammmenlignet med "Videoredigereren" til hardware.no.

     

    Har forsøkt sjekke en del sider om temaet og er av den oppfatning at linux gir bedre ytelse pga "tynnere" kildekode?

     

    Og resonnerer jeg riktig når jeg tenker at cinelerra (som støtter dual op) sammen med en dual core svinger?

     

    Kom med innspill om alt dere finner vesentlig i forhold til min problemstilling! Hvor stor betydning har fx separate hd'er for os og arbeidsfilene?

     

    Skjønner at jeg kunne postet 3 forskjellige steder, men planlegger kjøp av hardware og havnet her.

×
×
  • Opprett ny...