Gå til innhold

universalis

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av universalis

  1. Jeg forstår for øvrig ikke helt hvorfor Simen1 foreslår å bytte system ut i fra de økonomiske forutsetningene til trådstarteren. Det vil uansett bli mye dyrere med et systemskifte enn å bytte til et nytt hus. Det koster å kjøpe nye objektiver også.

     

    a35 og a55 er gode hus som du vil trives godt med.

     

    God jul!

     

     

    Edit; typo

  2. Du kan alltids kjøpe A550, som er et bra kamera: http://www.japanphot...-m-18-55mm-sam/

     

    Men finner du a580, så finner du et kamera som ikke står tilbake for konkurrentene på bildekvalitet. Her er et fra fotovideo: http://www.fotovideo...0000130358.aspx

     

    Begge kameraalternativene er tradisjonelle speilreflekser.

     

    Hvis du vil ha noe nyere, er a65 et godt alternativ: http://www.fotovideo...0000142059.aspx

     

     

    Skulle det bli for dyrt, fins det noen av tre-fire år gamle a700 på bruktmarkedet på foto.no.

     

    Lykke til

  3. Sjekk Minolta 100-200 f/4,5

     

    Halvparten så stor vekt og størrelse. Nesten like bra opptikk som 70-210 f/4.

     

    Sjekk dyxum.com for erfaring fra andre brukere.

     

    Fant denne på ebay. 88 gbp + moms og tollbehandlingsavgift. Du skal klare å komme under kr. 1200,-

     

    http://cgi.ebay.com/...1#ht_1801wt_905

     

    Objektivet fungerer i alle fall godt for meg, har hatt beercan før, men autofokus og vekt/størrelse irriterte meg. 100-200 er et bedre alt. for meg:-)

     

    Just my two cents!

  4. Fant og vant en klassiker på ebay!

     

    Ville bare uttrykke glede over å ha vunnet budrunden på ebay. Fikk et Minolta 100-200 f/4,5 for den nette sum av 56 usd, med frakt blir det i overkant av 500 kroner. Håper selvsagt å slippe moms :-) Uansett vil jeg få en av Minolta-klassikerne til en rimelig penge.

     

    Litt morsomt at man fremdeles kan finne klassikere til en billig penge new_woot.gif

     

    Litt info om objektivet, som jeg skal pare med en A700:

    Kurtmunger: http://www.kurtmunge...f_4_5id269.html

    Dyxum: http://www.dyxum.com...4.5_lens60.html

    • Liker 2
  5. Det er jo mulig, men det går ikke an å bruke kontoen flere steder samtidig. Du kan med andre ord ikke bruke den på PC og mobil samtidig, eller på to pcer eller to mobiler samtidig. Man kan jo unngå dette ved at maks en enhet er online mens alle andre er offline, men da mister man jo litt av funksjonaliteten og det er litt kjipt å hele tiden få beskjed om at avspillingen er stoppet fordi brukerkontoen benyttes et annet sted...

     

    Men det går jo an, så litt smak og behang. Jeg syns for min del Spotify er verdt de 99 kronene i måneden, og nå spesielt når man kan integrere Spotify med Shazam!

     

    Men det fine er at man kan være offline på flere enheter. Logg på, kjør synkronisering og lagre offline-playlists og gå så offline. Hele familien min deler på et Spotify premium -abonnement, mens far sjøl kjører Grooveshark på mobilen:-)

     

    Edit: korrigering

  6. Kjøpte meg et Sony A55 rett før jul og har no lyst på noen objektiver. Kunne tenke meg et ca 10-20mm og et ca 70-300mm objektiv. Og med tiden kanskje et makro objektiv sånn rundt 100mm. Har sjekket fotovideo.no og Japanphoto.no, og funnet ut hva de har. Men har noen andre forslag til nettsteder, både norske og utenlanske som også kan ha? Tar også gjerne i mot forslag om hvilke som e best; Tamron vs Sigma vs Sony. :)

     

     

    Enkelt! www.dyxum.com Ingen over, ingen ved siden av i Sony-verdenen. Og en liten titt på http://photozone.de/ skader heller ikke.

     

    Hva med å skaffe seg den nye Tamron 70-300? Den virker lovende til en rimelig penge...

     

    Lykke til!

  7. Dra og kikk og klå. A290 er et litt billigere laget entry-level kamera med enkelte detaljer litt kjipere laget. Men mye for pengene er det - det tar like bra bilder, men er billigere bygget. Dra og klå!

     

    500D er eldre, men bedre bygget og derfor dyrere modell - mer sammenlignbar med noen av Sonys litt dyrere modeller.

     

    Jeg hadde forgjengeren a200. Flott lite kamera, som gav meg flotte bilder. Sammen med Tamron 17-50 f/2,8 hadde jeg mange flotte fotoøyeblikk. Byggekvaliteten på mitt a200 var ikke noe svakere enn Canons eos 450, som mange av vennene mine hadde.

     

    Tror du gjør et godt kjøp, skaff deg et bedre kit-objektiv og blits, pluss en telezoom etter hvert.

  8. Sony har egentlig to objektiver som prøver på det du ber om på en mer forsiktig måte, 16-80 og 16-105, men de har dessverre sine svakheter de også. Jeg ville heller behold 75-300, og satset på å erstatte 18-55 med Tamron 17-50/2.8 etterhvert, så har du flott utstyr som dekker mange situasjoner.

     

    Jeg synes dere er litt harde mot superzoom-objektivene her. Nå kan mange være veldig fornøyde med disse objektivene og tar mange flotte bilder. Etter hvert som kravene og fotografens ferdighet øker, er det jo bare å komplettere med noen fastobjektiver.

     

    Jeg sitter på Sony 16-105 og Tamron 18-250.

     

    Av de to er Sony-en langt å foretrekke, da Af-hastigheten er langt under pari på Tamronen ( i alle fall på mitt eksemplar). Tamronen er heller ikke så skarp som Sony-en.

     

    Jeg tror at trådstarteren ville hatt mye glede av den nye Tamronen 18-270 (som kommer på nyåret) eller Sigma sitt 18-250. Begge har innebygget fokusmotor som vil gi mindre støy på videoopptakene.

     

     

    Sjekk dyxum.com for erfaringer på alle Sony-objektiver (egentlig Minolta).

     

    Bare mine tanker da...

     

     

    Edit: Skriveleif

  9. Kan noen anbefale et GPS program til HTC desire som ikke koster en formue, samt er lett og bruke?

     

    Jeg bruker My Tracks fra Google. Mange andre gode og gratis programmer også, blant annet Endomondo. Med sistnevnte kan du også kjøpe til Zephyr-pulsbelte. Da bør du nok i tillegg skaffe deg ekstra batterikapasitet...

     

    my tracks viser vel bare hvor du har vært? Jeg er på jakt etter en GPS program som kan brukes i bil som forteller meg hvor jeg skal svinge, ta av å kjøre på ukente steder f.eks i en storby hvor en ikke er kjent :)

     

     

    Sorry - litt for kjapt svar:-)

     

    Du må nok betale, da Googles bilnavigasjon ikke har kommet hit ennå. Tror det er kun i Nord-Amerika de har tjenesten i bruk.

  10. Kan noen anbefale et GPS program til HTC desire som ikke koster en formue, samt er lett og bruke?

     

    Jeg bruker My Tracks fra Google. Mange andre gode og gratis programmer også, blant annet Endomondo. Med sistnevnte kan du også kjøpe til Zephyr-pulsbelte. Da bør du nok i tillegg skaffe deg ekstra batterikapasitet...

  11. Tja. Av rimelige speilreflekshus er det vel Canon EOS 550D som er sterkest på video. Sonys A55 og A33 er ikke helt konvensjonelle speilreflekskameraer, men de er gode på video. De har elektronisk søker i stedet for optisk, som kan være en fordel eller en ulempe alt ettersom hva du liker, pluss at de har veldig rask autofokus i videomodus sammenlignet med konkurrentene (men betaler for det med noe redusert lysmengde til sensoren).

     

    Ellers er jo helt speilløse systemer et alternativ. Panasonic sine micro FourThirds-kameraer skal være gode på video, men jeg har ikke så veldig god oversikt over modellene deres. GH1 er vel det sterkeste på video, men det er ikke så rimelig. Sony sin NEX-serie er kompakt, men lider litt av begrenset optikkutvalg foreløpig.

     

    Se dpreviews test av A55. Tror ikke den reduserte lysmengen har noe å si...

     

    For video er vel egentlig Sonys nye overlegne. (nå skaper jeg vel en krig, men, skitt au:-) )

  12. Får man ikke snakke positivt om Sony-kameraer i en tråd om Sony-kameraer? Hva har det med misjonering å gjøre?

     

    Sitter med litt av det samme inntrykket. De som tilhører mindretallet, og har færre som støtter seg, blir ofte nedsablet med tildels ufine merkelapper.

     

    Det virker som man skal holde kjeft hvis man ikke har lik oppfatning som flertallet. Og argumenterer man videre, så er man "fanboy". Synes egentlig det er ufint å kategorisere mennesker som "fanboy", "troll" eller andre negativt ladede merkelapper.

     

     

    Men, usakligheter finnes fra folk i alle leire, og det beste er vel å ignorerer dem.

     

    Lykke til med fotograferingen folkens!

  13. Først av alt. Jeg er litt usikker på hvor slike konkurranser hører hjemme. Kanskje en moderator kan flytte tråden hvis nødvendig.

     

    Jeg legger inn et bilde, dere gjetter hvor dette bildet er tatt. Førstemann som har rett, legger inn et nytt bilde.

     

    Bildene må være identifiserbare og inneholde noe unikt fra dette stedet. Det første bildet jeg legger inn er vel akkurat grensen for hvor sært/vanskelig det kan bli.

     

     

     

    post-88916-1269349965,555_thumb.jpg

  14. Jeg vurderer veldig sterkt denne for mine vidvinkelbehov. Noen som har erfaring med den på fullformat?

     

    Edit: utålmodig som jeg er, så kjøpte jeg en brukt for 2200. Håper den blir et hyggelig bekjentskap.

     

    Har ikke erfaring selv, men er finner du fra Sony-verdenen: dyxum.com

     

    Det er noen der som har brukt den på ff.

     

    edit: noe feil ble fjernet

  15. Og sikkert raskere og mer presis AF (uten at jeg har testet noen av dem), noe som kan være med på å rettferdiggjøre en større prisdifferanse dersom man tar en del actionbilder.

    Det er nok sannsynlig. Men til action, så er det vel 70-200mm f/.8 som er mest aktuell?

     

    Et siste innspill. Skulle en ha bruk for mer presis/kjappere autofokus og 4mm vidvinkel, så er jo Sigmas 24-70 f/2,8 hsm absolutt et alternativ. Men prisdifferansen til CZ 24-70 er atskillig mindre. Nærmere 10000 på fotovideo kontra 3800 for Tamron 28-75 på Japanphoto.

     

    http://www.dyxum.com/lenses/detail.asp?IDLens=501

     

    Lykke til med valget. Min oppgraderingsplan er A850 og et Sigma 70-200 f/2,8 hsm i tillegg til de tre objektivene jeg har i dag; Tamron 28-75 f/2,8, Tamron 90mm f/2,8 og Minolta 50mm f1,7. Det var bare pengene da...

×
×
  • Opprett ny...